Informacije

POLAZAK: 14.09., 05.10.  Posjetite antičku Atenu, glavni grad Grčke koji je ime dobio po grčkoj božici snage i mudrosti. Nazivmo je kolijevkom europke civilizacije te je nezaobilazna destinacija za ljubitelje kulture, mitologije i antike!

VRIJEDNOST VIŠE: UKLJUČEN IZLET NA CAP SOUNION!

1. dan: ZAGREB/DUBROVNIK – ATENA
Sastanak putnika s pratiteljem putovanja u Zračnoj luci kod šaltera informacija dva sata prije polaska zrakoplova. Polazak zrakoplova Croatia Airlines na liniji OU300 u 14:35 sati s međuslijetanjem u Dubrovniku. Dolazak u Atenu u 19:00 sati po lokalnom vremenu. Transfer do hotela. Smještaj u sobe. Odlazak s pratiteljem u središte grada u orijentacijsku šetnju. Povratak u hotel. Noćenje.

2. dan: ATENA
Doručak. Poludnevni razgled Atene autobusom i pješice u pratnji službenog gradskog vodiča: trgovi Omonia i Sintagma, glavni gradski trgovi grčke prijestolnice – parlament – klasicističke palače monumentalnih ulica Stadiou i Panepistimiou – „Kallimarmaro“, Panhelenski stadion izgrađen od bijelog mramora za prvu olimpijadu modernih vremena 1896.g. – monumentalna Hadrijanova vrata iz rimskog perioda na ulazu u svetište Zeusa Olimpskog – atenska Akropola, centar antičkog grčkog svijeta i jedan od najznačajnijih spomenika svjetske kultune baštine s hramovima Partenon i Erehteon te panoramskim pogledom na Atenu. Slobodno poslijepodne za osobne programe: kupovina u glavnoj trgovačkoj ulici Ermou ili elegantnoj četvrti Kolonaki; posjeti znamenitostima. Navečer zajednički odlazak s pratiteljem putovanja do četvrti Plaka podno Akropole, živahnog kvarta s bezbrojnim tavernama i uskim vijugavim ulicama orijentalnog prizvuka – moguć fakultativni odlazak na grčku večeru s folklornim programom. Povratak u hotel. Noćenje.

3. dan: ATENA
Doručak. Zajednički odlazak javnim prijevozom s pratiteljem putovanja do Nacionalnog arheološkog muzeja s remek djelima antičke umjetnosti (zidne slike sa Santorinija, minojske vaze s Krete, zlatna riznica Mikene, itd.), individualni razgled muzeja. Poslijepodne odlazak na izlet na Cap Sounion, mjesto glasovito po prekrasnom zalasku sunca. Posjet rtu u čijem se podnožju nalazi hram posvećen bogu mora Posejdonu ostaje u sjećanju do kraja života! Povratak u hotel. Noćenje.

4. dan: ATENA – DUBROVNIK/ZAGREB
Doručak. Slobodno vrijeme za kupovinu ili dodatne posjete nekom od brojnih atenskih muzeja (novi Muzej Akropole, presjek spektakularne grčke kulture u muzeju Benaki, monografski Muzej cikladske umjetnosti, izvrstan Bizantski muzej, itd.). Odjava iz hotela. Transfer do zračne luke. Let zrakoplovom Croatia Airlines na liniji OU301 u 19:50 po lokalnom vremenu. Dolazak u Zagreb preko Dubrovnika u 22:20 sati.

Cijena po osobi u dvokrevetnoj sobi:
Polazak 14.09. : FM 3.090 kn
Polazak 05.10. : FM 2.690 kn

Doplata za jednokrevetnu sobu: 690 kn

FM POPUST U ODNOSU NA REDOVNU CIJENU VRIJEDI DO OBAVIJESTI O POPUNJENOSTI KAPACITETA! OVAJ POPUST ISKLJUČUJE MOGUĆE DRUGE POPUSTE ILI POSEBNE AKCIJE!
Obvezna doplata za zrakoplovne pristojbe: 1.150 kn
Popust za djecu od 2 do 11 godina na pomoćnom ležaju: 10%
Popust za odraslu osobu na pomoćnom ležaju: 5%

Doplata po osobi za polaske iz Splita, Zadra ili Pule: 370 kn + zrakoplovne pristojbe (raspoloživost i potvrda letova na upit; individualna prijava na let u zračnoj luci do sastanka s pratiteljem putovanja u Zagrebu)

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE: prijevoz zrakoplovom na relaciji Zagreb/Dubrovnik – Atena – Dubrovnik/Zagreb, tri noćenja u hotelu 3* u Ateni u dvokrevetnim sobama tuš/WC/TV na osnovi tri noćenja s buffet doručkom, pratitelja, transfer od/do zračne luke u Ateni, poludnevni razgled grada autobusom i pješice, službenog gradskog vodiča za razgled grada, izlet na Cap Sounion sa službenim vodičem, te troškove organizacije i prodaje

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE: ulaznice u muzeje, spomenike i kulturno-povijesne sadržaje koje nisu navedene kao uključene, pristojbe u zračnim lukama, fakultativne sadržaje, karte za javni prijevoz u Ateni, putno osiguranje te troškove osobnih narudžbi.

CIJENE ULAZNICA (prema stanju u siječnju 2017. g., podložne promjeni): Akropola 20 €, Muzej Akropole 5 €, Nac. arheološki muzej 7 €, arheološko nalazište Sounion 8 €

NAPOMENE: Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. Atlas zadržava pravo promjene cijena u slučaju tečajnih razlika većih od 1,5%. Organizator može promijeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda grada u Ateni, ovisno o radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima, te o procjeni pratitelja. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda. Vremena polazaka zrakoplova u programu podložna su promjeni.

MINIMUM PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 18

Upute i Opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Kupnjom putovanja prihvaćate navedene uvjete, stoga Vas molimo da ih pozorno pročitate. Polica jamčevine br. 298640000004 uplaćena kod Croatia Osiguranja d.d. Zagreb. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH, http://www.mvep.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji države u koju se putuje. Organizator zadržava pravo izmjene redoslijeda provedbe programa.

photos: ©123RF, pixabay.com

Kupi


POLAZAK: 27.-30.4. i 25.-28.5.2017. (GARANTIRANO!)
Za više informacija pošaljite upit
https://www.google.hr/maps/place/Atena,+Gr%C4%8Dka/@37.9884687,23.651604,11.75z/data=!4m5!3m4!1s0x14a1bd1f067043f1:0x2736354576668ddd!8m2!3d37.9838096!4d23.7275388?hl=hr