Informacije

POLAZAK: 03.04.-08.04. (RASPRODANO!)          Istražite sa nama Bukurešt – Mali Pariz, upoznajte njegove ljepote i oduševite se dvorcem grofa Drakule…

0.dan: KRAPINSKE TOPLICE (03.04.)
Polazak autobusa u 18:00h iz Krapinskih toplica. Slijedi noćna vožnja kroz Hrvatsku i Mađarsku uz nekoliko kraćih zaustavljanja za odmor tijekom puta…

1 dan: BRAŠOV – BRAN (04.04.)

Nastavak vožnje prema BRAŠOVU, gradu kojeg su pod nazivom Kronstadt u 13.st sagradili Sasi uz pomoć Teutonaca kako bi razvili rudarstvo u Transilvaniji. Šetnja središtem grada koji nosi epitet „rumunjskog Salzburga“ na 1000 m visine: poznata gotička luteranska Crna crkva koja je ime dobila nakon što je pocrnila u požaru 1689., koja je ujedno i  najveća gotička crkva Jugoistočne Europe, ulica Sforii – najuža ulica u gradu,  stara gradska vijećnica, citadela, cehovske zgrade iz 16.st., crkva Sv. Bartolomeja, vrata Sv. Katarine koja su bila dio fortifikacijskog sustava… Kraće slobodno vrijeme za osobne programe. Okupljanje grupe i odlazak u posjet obližnjem dvorcu BRAN – popularnom DRAKULINOM DVORCU sagrađenom na 60 metara visokoj stijeni u podnožju Karpata. Razgled dvorca Vlada III. Tepeša koji je poznat pod nazivom Grof Drakula.. Okupljanje grupe i odlazak prema hotelu. Odlazak na večeru u jedan od poznatijih restorana sa tradicionalnom kuhinjom (uz doplatu).  Noćenje.

2 dan: BUKUREŠT (05.04.)

Doručak. Odlazak u razgled BUKUREŠTA, grada kojeg nazivaju i Malim Parizom. Prvo Vas očekuje panoramsko upoznavanje grada u kojoj ćete vidjeti prekrasno uređene gradske parkove i bulevare. Odlazak u razgled centra Bukurešta uz pratnju vodiča:  Krećemo od doslovno najveće zgrade u Bukureštu – Palatul parlament koja je iza Pentagona najveća zgrada na svijetu te istodobno i spomenik egu rumunjskog diktatora Nicolae Ceauşescua –  Piața Constituției, trg koji povezuje Parlament sa Bulevardul Unirii, bulevarom jedinstva – najvećim bulevarom u Europi gotovo 3km dugačkoj aveniji. Na drugoj strani avenije ćemo izaći na trg Unirii koji je jedan od nazelenijih trgova Bukurešta. Vidjeti ćemo Palaču pravde, te idemo u stari dio Bukurešta. Slijedi razgled starog djela ( Centru Vechi ) – Manuc Inn – Curtea Veche, ostatci palače u kojoj je vladao poznati tiranin Vlad Tepeš – crkva navještenja svetog Antuna – rumunjski povjesni muzej – prva banka Rumunjske – najstariji pub/restoran u gradu, slavni Caru cu Bere – crkva Stavropoleos – rumunjska nacionalna Banka, te ćemo izaći na najveću i najpoznatiju ulicu u Bukureštu, ulicu pobjede ( Calea Victoriei ). Proći ćemo i kroz poznate prolaze sa žutim krovovima Macca i Vilacrosse. Slobodno vrijeme za vlastite sadržaje. Odlazak prema hotelu. Odlazak na večeru u jedan od poznatijih restorana sa tradicionalnom kuhinjom (uz doplatu). Noćenje.

ulicu u Bukureštu, ulicu pobjede ( Calea Victoriei ). Proći ćemo i kroz poznate prolaze sa žutim krovovima Macca i Vilacrosse. Slobodno vrijeme za vlastite sadržaje. Odlazak prema hotelu. Odlazak na večeru u jedan od poznatijih restorana sa tradicionalnom kuhinjom (uz doplatu). Noćenje.

 

3. dan: PALAČA MOGOŞOAIA I SAMOSTAN SNAGOV (06.04.)
Doručak. Odlazak u palaču Mogoşoaia, udaljenu svega 15-ak kilometara od Bukurešta. Prekrasnu palaču sagradio je krajem 17. stoljeća princ Constantin Brancoveanu u jedinstvenom Brancovenesc stilu, koji je mješavina tradicionalne rumunjske arhitekture s elementima baroka i orijentalnog stila te nosi ime udovice rumunjskog plemića Mogoşa, vlasnika zemlje na kojem je palača sagrađena. Posjećujemo unutrašnjost i prekrasan vrt koji je okružuje. Put nastavljamo prema samostanu Snagov, pravoslavnom manastiru koji datira iz 14. stoljeća, a smješten je na otočiću na jezeru nedaleko od Bukurešta (doplate na licu mjesta). Samostan je popularan zbog legende da je u crkvi pokopan Vlad Tepeš III., knez od Vlaške, inspiracija za svjetski poznati književni lik grofa Drakule. Povratak u Bukurešt. Slobodna večer za osobne programe. Noćenje.

4. dan: BUKUREŠT (07.04.)
Doručak. Nastaviti ćemo sa razgledom Bukurešta – putevima revolucije iz 1989. godine: Prvo idemo na trg Univerziteta ( Piaţa Universităţii ) gdje je počela pobuna protiv diktatora Ceauşescua – tu se nalazi i rumunjsko sveučilište, Nacionalno kazalište te hotel Intercontinental – proći ćemo pokrajvojnog muzeja te idemo na Trg revolucije. Vidjeti ćemo Nacionalni muzej umjetnosti – koncertnu dvoranu Ateneul Român ( Ateneum ) – spomenik oslobođenja – spomenik Karolu I. – zgrada centralnog komiteta s čijeg je balkona Ceauşescu održao svoj posljednji govor rumunjskom narodu te sa čijeg je krova pobjegao helikopterom kada je započela revolucija. Povratak u hotel. Preporučamo odlazak u stari grad i uživanje u Bukureštu. Poslijepodne slijedi slobodno vrijeme za vlastite sadržaje i kupnju suvenira. Noćenje.

5. dan: TEMIŠVAR – KRAPINSKE TOPLICE (08.04.)
Raniji doručak i odlazak prema TEMIŠVARU. U ovome gradu počeo je ustanak protiv diktatorskog režima Nicolae Ceaușescu, a bio je i među prvim gradovima na svijetu gdje je uveden tramvaj na konjsku vuču, imao je i prvi vodovod u Rumunjskoj te prvu javnu rasvjetu u kontinentalnoj Europi. Slijedi razgled povijesne jezgre: Piaţa Unirii – trg ujedinjenja, centar starog grada. Na njemu se nalazi poznati muzej revolucije, Palatul vechii prefecturi nekadašnja guvernerova palača, pravoslavna i katolička katedrala, Piaţa Victoriei – trg pobjede, Piaţa Libertăţii – trg slobode, kompleks baroknih trgova po kojima Temišvar još nazivaju mali Beč… Slobodno vrijeme za kupnju suvenira. Okupljanje grupe i odlazak prema Krapinskim toplicama. Ugodna vožnja Srbijom i Hrvatskom uz usputna zaustavljanja prema potrebi grupe. Dolazak na mjesto polaska predviđen je u kasnim večernjim satima.

POLAZAK: 03.04.-08.04.2018.
CIJENA: 1430,00 KN

CIJENA UKLJUČUJE: prijevoz turističkim autobusom visoke kategorije, 4 noćenja sa doručkom u dvokrevetnim sobama u hotelu 3* zvjezdice, licenciranog turističkog pratitelja, sve razglede prema programu te troškove organizacije, jamčevine, prodaje i realizacije, PDV
CIJENA NE UKLJUČUJE: putno osiguranje, karte javnog prijevoza, ulaznice u kulturno povijesne spomenike i objekte koje nisu navedene, boravišnu pristojbu, troškove osobnih narudžbi, sve ne navedene troškove, skretanja s rute
NADOPLATE (na licu mjesta, uz prijavu u agenciji zbog slanja rezervacija i najava):
– ulaznica za palaču Mogoşoaia, transfer i samostan Snagov: 12,00 € / osoba
– ulaznica za dvorac Bran: 8,7 € / osoba
– Crna crkva u Brašovu: 2,00 € / osoba
– Večera: 9,00 € / osoba / večer
– Doplata za tradicionalnu večeru uz glazbu i piće dobrodošlice, predjelo, glavno jelo, desert, čašu vina i uključenih 10% napojnice na uslugu: 26,00 €

FAKULTATIVNA NADOPLATA:
– putno osiguranje
– jednokrevetna soba: 640,00 kn (četiri noćenja)

MINIMALAN BROJ PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 40

NAPOMENE (molimo da pročitate):
– Valuta u Rumunjskoj je rumunjski Lej – 1 LEI
– Za ovo putovanje je potrebna važeća osobna iskaznica (ili putovnica).
– Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji Rumunjske, i može biti različita od kategorizacije hotela u drugim državama.
– Za otkaze putovanja od strane putnika vrijede otkazni rokovi navedeni u Uvjetima putovanja, te Vas ljubazno molimo da iste pročitate!
– Turistička agencija prilikom organizacije i realizacije putovanja poštuje pravila i propise ”Zakona o radnom vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prometu” kojim je između ostalog definirano
vremensko zaustavljanje na odmorištima, dnevni odmor vozača, kao i maksimalno zauzeće autobusa u danu te Vas molimo na razumijevanje i suradnju!
– Od 7. travnja 2017. godine u primjeni je novi sustav granične kontrole svih osoba koje prelaze granične prijelaze, na svim granicama Europske unije na kojima se provode granične kontrole, uključujući i građane Europske unije što može uzrokovati duža čekanja na graničnim prijelazima te Vas molimo za razumijevanje.
– Agencija ne odgovara za izgubljene, oštećene ili otuđene osobne stvari putnika / ostavljene u prijevoznom sredstvu / destinaciji!
– Agencija zadržava pravo izmjene redoslijeda programa, no obvezuje se ispuniti u cijelosti program.

ORGANIZATOR: Smart Travel
*vrijede opći uvjeti putovanja agencije Smart Travel
**preporuka: putno osiguranje

Kupi


Polazak: 03.04.-08.04. (RASPRODANO!)