Informacije

POLAZAK: 20.01.-21.01.2018.          Obiđite slikovitu Veneciju i otoke lagune, i naučite nešto više o poznatim maskama kojima se divimo svaku godinu u vrijeme Karnevala…

1. DAN: ZAGREB / VRATA JADRANA – VENECIJA
Okupljanje grupe na Autobusnom kolodvoru Zagreb (peron 502-506) u 03.00h. Nakon upoznavanja grupe sa pratiteljem putovanja, slijedi polazak prema Veneciji u 03.30h. Ugodna vožnja kroz Hrvatsku, uz moguć ukrcaj putnika na Vratima Jadrana. Vožnja kroz Sloveniju i Italiju preko Trsta sve Dolazak na pristanište PUNTA SABBIONI, gdje ćemo izaći iz autbousa, malo predahnuti i ukrcati se u turistički brodić (VAPORETTO), koji će nas odvesti na obilazak otoka lagune. Prvo odredište je VENECIJA, točnije TRG SV. MARKA. Po iskrcaju sa vaporetta, odlazak u radionicu gdje će Vam vrsni majstori demonstrirati i prezentirati izradu maski, za jedan od najpoznatijih karnevala na svijetu! Nisu smjele nositi za vrijeme velikih religijskih blagdana, međutim nošenje je bilo dopušteno od Stare godine do pokladnog utorka uoči Pepelnice, od Uznesenja do sredine lipnja te od početka listopada do sredine prosinca, a razlozi nošenja su bili raznovrsni. Maske mogu biti izrađene od kože ili u papier-mâché tehnici, a danas je većina njih izrađena od gipsa i zlatnih listića te su sve ručno oslikane… Nakon uzbudljive prezentacije, očekuje nas šetnja uz pratitelja: KANAL GIUDECCA – RIVA DEGLI SCHIAVONI – MOST UZDAHA – TRG SV. MARKA – DUŽDEVA PALAČA – BAZILIKA SV. MARKA – MOST RIALTO – KANAL GRANDE. Nakon razgleda i upoznavanja ljepota Venecije, slijedi slobodno vrijeme za osobne programe, posjete muzejima, romantičnu šetnju skrovitim uličicama i trgovima Venecije. Okupljanje grupe u dogovoreno vrijeme, te odlazak prema trgu sv. Marka gdje ćemo se ukrcati na vaporetto.Vožnja do pristaništa Punta Sabbioni, kraći predah i ukrcaj u autobus. Dolazak u hotel. Noćenje.

2. dan: TORCELLO – MURANO – BURANO – ZAGREB
Pred nama je uzbudljiv dan istraživanja čarobne lagune i upoznavanja tajni slikovitih otoka! Nakon doručka, odjava iz hotela i odlazak prema pristaništu PUNTA SABBIONI, gdje ćemo se ukrcati u turistički brodić (VAPORETTO), te započeti sa obilaskom i razgledom otoka lagune. Prvo odredište je TORCELLO, najstariji naseljeni otok lagune, te nekoć najgušće naseljeni otok. Na otoku se nalazi katedrala Santa Maria Assunta unutar koje se nalaze vrijedne bizantske freske, crkva Santa Fosca, a putem do katedrale se nalazi i most “Ponte del diavolo” uz kojeg se veže legenda da se na mostu jedan par poljubio i poslije toga misteriozno nestao… Jedan od najpoznatijih zaljubljenika u šarm otoka bio je američki književnik Ernest Hemingway koji je na Torcellu proveo izvjesno vrijeme 1948. godine, te napisao dobar dio svog romana “Preko rijeke i u šumu”. Nakon zajedničke šetnje i razgleda otoka, slijedi slobodno vrijeme za individualne programe. Okupljanje grupe i plovidba do otoka MURANO, koji je svjetski poznat zahvaljujući izradi staklenih predmeta. Ukrcaj u vaporetto i odlazak prema BURANU, otoku koji je najpoznatiji po čipkarstvu i svojim šareno obojenim kućama koje su izgrađene kako bi ribari u olujama lakše mogli prepoznati svoje domove. Ovaj slikoviti otok je prema mnogima ljepši od Veneciji, a zahvaljujući bogatoj gastronomskoj ponudi, pruža savršen užitak! Trgovine prepune kreativnih modnih detalja nikog ne ostavljaju ravnodušnim – čipkaste lepeze, romantični suncobrani,… Oduševiti ćete se! Okupljanje grupe u dogovoreno vrijeme, odlazak vaporettom do pristaništa Punta Sabbioni, kraći predah i ukrcaj u autobus. Vožnja autobusom kroz Italiju i Sloveniju uz kraće zaustavljanje putem prema potrebi grupe. Dolazak na mjesto polaska je predviđen u večernjim satima.

POLAZAK: 20.01.-21.01.
CIJENA: 469,00 kn
FIRST MINUTE: 460,00 kn

PLAĆANJE:
– za rezervaciju je potrebno izvršiti uplatu akontacije u iznosu 150,00 kn / osoba; ostatak do 3 tjedna prije polaska na putovanje!

CIJENA UKLJUČUJE: prijevoz turističkim autobusom visoke turističke kategorije na navedenoj relaciji, licenciranog pratitelja, 1 noćenje sa doručkom u hotelu 3*/4* u okolici Venecije, prezentacije izrade poznate burano čipke i Murano stakla, degustaciju čuvenih talijanskih kolača Bussola i Essi na otoku Buranu, sve razglede prema programu te troškove jamčevine, PDV, troškove organizacije, prodaje i realizacije

CIJENA NE UKLJUČUJE: karte javnog prijevoza (vaporetto), boravišna pristojba u hotelu, fakultativne sadržaje, troškove osobnih narudžbi, sve ne navedene troškove, skretanje s rute, putno osiguranje

OBAVEZNE NADOPLATE:
– vaporetto na relaciji Punta Sabbione – Venecija – Punta Sabbione: 12 € / osoba
– vaporetto na relaciji Punta Sabbione – Murano – Burano – Torcello – Punta Sabbione: 21 € / osoba
– posjet radionici venecijanskih maski uz prezentaciju i demonstraciju (u trajanju od 1h, uz prevoditelja na hrvatski jezik): 6,00 €
– boravišna pristojba: 1 € / osoba

NAPOMENE:
– Za otkaze putovanja od strane putnika vrijede otkazni rokovi navedeni u Uvjetima putovanja, te Vas ljubazno molimo da iste pročitate! Ukoliko želite uplatiti policu Osiguranja od otkaza (u tom slučaju ostvarujete pravo na povrat), molimo da nas kontaktirate!
– Turistička agencija prilikom organizacije i realizacije putovanja poštuje pravila i propise ”Zakona o radnom vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prometu” kojim je između ostalog definirano vremensko zaustavljanje na odmorištima, dnevni odmor vozača, kao i maksimalno zauzeće autobusa u danu te Vas molimo na razumijevanje i suradnju!
– od 7. travnja 2017. godine u primjeni je novi sustav granične kontrole svih osoba koje prelaze granične prijelaze, na svim granicama Europske unije na kojima se provode granične kontrole, uključujući i građane Europske unije što može uzrokovati duža čekanja na graničnim prijelazima te Vas molimo za razumijevanje.
– Agencija nema saznanja o vremenu čekanja na graničnom prijelazu niti je odgovorna za isto, te Vas molimo za razumijevanje.
– Agencija ne odgovara za izgubljene, oštećene ili otuđene osobne stvari putnika / ostavljene u prijevoznom sredstvu / destinaciji!

MINIMALAN BROJ PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 40

ORGANIZATOR: Smart Travel
* vrijede opći uvjeti putovanja agencije Smart Travel
** preporuka putno osiguranje!

Upute i Opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Kupnjom putovanja prihvaćate navedene uvjete, stoga Vas molimo da ih pozorno pročitate. Odgovorni organizator: SMART TRAVEL j.d.o.o., ID KOD: HR-AB-070116312. Polica jamčevine br. 298640000004 uplaćena kod Croatia Osiguranja d.d. Zagreb. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH, http://www.mvep.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji države u koju se putuje. Organizator zadržava pravo izmjene redoslijeda provedbe programa.

photos: ©123rf

 

Kupi


POLAZAK: 20.01.-21.01.