Informacije

POLAZAK: 16.09.2017.           Doživite Veneciju, najromantičniji grad na svijetu koji će Vas svojom kulturno – povijesnom baštinom vratiti u neka davna vremena, ali Vam i pokazati zašto ga krasi titula ”Muzej na otvorenom”…

Okupljanje grupe na Autobusnom kolodvoru Zagreb (peroni 502-506) u 03.45 sati. Nakon upoznavanja grupe sa pratiteljem putovanja, slijedi polazak prema Veneciji u 04.00h. Ugodna vožnja kroz Hrvatsku (uz mogućnost ukrcaja putnika na Vratima Jadrana), Sloveniju i Italiju preko Trsta sve do VENECIJE, uz kraća zaustavljanja putem radi odmora. Dolazak na pristanište PUNTA SABBIONI, gdje ćemo izaći iz autbousa, malo predahnuti i ukrcati se u turistički brodić (VAPORETTO), i krenuti prema Veneciji, točnije do TRGU SV. MARKA. Po iskrcaju sa vaporetta, očekuje nas šetnja uz pratitelja: KANAL GIUDECCA – RIVA DEGLI SCHIAVONI – MOST UZDAHA – TRG SV. MARKA – DUŽDEVA PALAČA – BAZILIKA SV. MARKA – MOST RIALTO – KANAL GRANDE. Zajednički odlazak prema ZBIRCI PEGGY GUGGENHEIM, koja se nalazi se u palači iz 1. stoljeća, VENIER DEI LEONI, koju je Peggy Guggenheim kupila u srpnju 1949. godine i u njoj živila preko 30 godina. Palača VENIER DEI LEONI se smjestila na južnoj obali KANALA GRANDE, na pola puta između mosta PONTE DELL’ACCADEMIA i bazilike SANTA MARIA DELLA SALUTE. U muzeju se mogu vidjeti djela iz zbirke Peggy Guggenheim, koja je uglavnom kupovala djela kubista, nadrealista i apstraktnih ekspresionista koji su zahvaljujući njoj, dolazili do slave. Tako se u njezinoj zbirci mogu vidjeti djela Dalìja, Magritta, Pollocka, Braqua, Légera, de Chirica, Mondriana, Kandinskog, Miróa, Giacomettija, Kleea, Arshile Gorkog, Caldera, Marinija, Ernsta i brojnih drugih. Posebna pažnja će biti posvećena zbirci ”On the beach” PABLA PICASSA, koju će posjetitelji moći vidjeti do siječnja 2018. godine. Izložba postavljena u suradnji sa Musée Picasso of Paris, i sa fokusom na omiljena djela Peggy Gugenheim će Vas zasigurno oduševiti! Nakon odlaska iz muzeja, šetnja gradom u kojem će se održavati TJEDAN POSVEĆEN IZRADI STAKA, sa posebnim naglaskom na poznato staklo sa otoka MURANA. Za vrijeme trajanja festivala, brojne radionice i predavanja će se održavati na različitim lokacijama po gradu, kao i veliki broj izložbi koje će se moći posjetiti (pojedine izložbe će se moći pogledati bez nadoplate!). Slijedi slobodno vrijeme za osobne programe, posjete muzejima, romantičnu šetnju skrovitim uličicama i trgovima Venecije. Okupljanje grupe u dogovoreno vrijeme, te odlazak prema trgu sv. Marka gdje ćemo se ukrcati na vaporetto (u 19h). Vožnja do pristaništa Punta Sabbioni, kraći predah i ukrcaj u autobus. Vožnja autobusom kroz Italiju i Sloveniju uz kraće zaustavljanje putem prema potrebi grupe. Dolazak u Zagreb u kasnim noćnim satima.

Polazak: 16.09.2017.
Cijena po osobi: 230,00 kn
First minute: 210,00 KN

CIJENA UKLJUČUJE: prijevoz turističkim autobusom visoke turističke kategorije, licenciranog pratitelja, sve razglede prema programu te troškove jamčevine, PDV, troškove organizacije i prodaje

CIJENA NE UKLJUČUJE: ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje koje nisu navedene kao uključene, fakultativne sadržaje, karte javnog prijevoza, troškove osobnih narudžbi, sve ne navedene troškove, skretanje s rute, putno osiguranje

OBAVEZNA NADOPLATA:
– Vaporetto na relaciji Punta Sabbione – Venecija – Punta Sabbione: povratna karta 12 € / osoba
FAKULTATIVNA NADOPLATA (obavezna prijava u agenciji, zbog najave i rezervacije ulaznica!):
– ulaznica za izložbu Pabla Picassa u muzeju Peggy Guggenheim: 15,00 € / odrasli, djeca do 18 godina i studenti: 9,00 €, djeca do 10 godina ne plaćaju

MINIMALAN BROJ PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 40 (u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo otkaza putovanja ili promjene cijene).

ORGANIZATOR: Smart Travel
*vrijede opći uvjeti putovanja agencije Smart Travel

NAPOMENE:
– Za otkaze putovanja od strane putnika vrijede otkazni rokovi navedeni u Uvjetima putovanja, te Vas ljubazno molimo da iste pročitate! Ukoliko želite uplatiti policu Osiguranja od otkaza (u tom slučaju ostvarujete pravo na povrat), molimo da nas kontaktirate!
– Turistička agencija prilikom organizacije i realizacije putovanja poštuje pravila i propise ”Zakona o radnom vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prometu” kojim je između ostalog definirano vremensko zaustavljanje na odmorištima, dnevni odmor vozača, kao i maksimalno zauzeće autobusa u danu te Vas molimo na razumijevanje i suradnju!
– od 7. travnja 2017. godine u primjeni je novi sustav granične kontrole svih osoba koje prelaze granične prijelaze, na svim granicama Europske unije na kojima se provode granične kontrole, uključujući i građane Europske unije što može uzrokovati duža čekanja na graničnim prijelazima te Vas molimo za razumijevanje.
– Agencija nema saznanja o vremenu čekanja na graničnom prijelazu niti je odgovorna za isto, te Vas molimo za razumijevanje.

Upute i Opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Kupnjom putovanja prihvaćate navedene uvjete, stoga Vas molimo da ih pozorno pročitate. Odgovorni organizator: SMART TRAVEL j.d.o.o., ID KOD: HR-AB-070116312. Polica jamčevine br. 298640000004 uplaćena kod Croatia Osiguranja d.d. Zagreb. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH, http://www.mvep.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji države u koju se putuje. Organizator zadržava pravo izmjene redoslijeda provedbe programa.

Photos: ©123rf

Kupi


POLAZAK: 16.09.2017.