Informacije

Polazak: 19.06. – 25.06.2017.          Posjetite grad Asiz, rodno mjesto sv. Franje Asiškog, i poznata svetišta Loreto, San Giovanni Rotondo i Monte San angelo…

19/20.06. Hercegovina – Padova – Asiz
Polazak iz Hercegovine u 18:00 sati. Vožnja auto – putem do Padove. Po dolasku, razgled svetišta sv. Leopolda Mandića, sv. Justine i sv. Ante. Sveta Misa u bazilici sv. Ante. Poslije mise nastavak puta za Asiz. Po dolasku, obilazak Bazilike Gospe od Anđela u kojoj se nalazi kapelica Porziunkula, mjesto Franjine smrti 1226. godine. Smještaj u hotel, večera, noćenje.

21.06. Asiz
Poslije doručka, sveta Misa na grobu svetog Franje, te poslije razgled Donje i Gornje bazilike, crkve sv. Damjana, u kojoj je 1205. godine Franjo dobio poziv da popravi kuću koja se ruši, katedrale sv. Rufina s krstionicom u kojoj je kršten sv. Franjo, zatim crkve i groba sv. Klare i Nove crkve, izgrađene na rodnoj kući sv. Franje. Večera u hotelu, noćenje.

22.06. Asiz – Loreto – San Giovanni Rotondo
Doručak. Poslije doručka nastavak putovanja do Cascie, svetište sv. Rite. Sv. Rita bila je sestra iz reda sv. Augustina, koja je živjela u XIV i XV. stoljeću. Zaštitnica je bespomoćnih i beznadnih slučajeva, a sveticom je proglašena 1900 – te godine. Nastavak putovanja do Loreta. Razgled najvećeg talijanskog Marijanskog svetišta u kome se čuva Nazaretska kućica. Sveta misa, te nastavak putovanja za San Giovanni Rottondo. Po dolasku, smještaj u hotelu, večera, noćenje.

23.06. San Giovanni Rotondo
Doručak. Poslije doručka, razgled San Giovanni Rottonda, poznatog hodočasničkog mjesta u kojemu je do smrti živio sveti padre Pio, čije je tijelo neraspadnuto do danas. Padre Pio je zadobio stigme. Na socijalnom planu se zalagao za ublažavanje patnji bolesnih i siromašnih, pa je osnovao “Kuću za ublaživanje patnji”, a na duhovnom organizira Molitvene skupine, poznate i kao rasadnik vjere i ognjište ljubavi. Sveta misa i obilazak stare i nove crkve. Ručak u hotelu, te poslije ručka, pobožnost Puta sv. Križa i obilazak groba i muzeja Padre Pia. Povratak u hotel za večeru, noćenje.

24.06. San Giovanni Rotondo – Monte San Angelo sur Gargano – Dubrovnik

Doručak. Poslije doručka odlazak do Monte Sant’Angela sul Gargano, svetišta sv. Mihovila Arkanđela, koji se ukazao u jednoj špilji 490. godine. Svetište je 2011. Godine uvršteno na UNESCO – v popis mjesta svjetske baštine u Europi. Sveta misa, te razgled svetišta – crkva Santa Maria Maggiore, langobardska grobnica kralja Rotharia, normanski dvorac… Slijedi odlazak u Bari. Po dolasku odlazak do crkve sv. Nikole, u kojoj se nalaze relikvije i tijelo sveca od 1087 godine. Razgled crkve. U kripti nad grobom se nalazi velika srebrna ikona sveca, za koju se vjeruje da je čudotvorna. Poslije obilaska ukrcaj na trajekt Jadrolinije te polazak u 22:00 sata. Noćna plovidba do Dubrovnika – smještaj avio sjedala…

25.06. Dubrovnik – Hercegovina
Dolazak u Dubrovnik ujutro. Poslije obavljenih carinskih formalnosti, nastavak putovanja prema odredištu i dolazak oko podne na mjesto polaska.

Polazak: 19.06. – 25.06.2017
Cijena po osobi – odrasli: 3 020,00 kn (kartična plaćanja) / 2 810,00 kn (gotovinske uplate)

Cijena uključuje: prijevoz autobusom sa uključenim pristojbama za ulaske u gradove; prijevoz brodom na relaciji Bari – Dubrovnik; smještaj u hotelima s 3* u Asizu na bazi 2 polupansiona i San Giovanni Rottondu na bazi 1 punog i 1 polupansiona; licencirani vodič i pratitelj tijekom cijelog putovanja; polica putnog zdravstvenog osiguranja.

Cijena ne uključuje: troškove osobnih narudžbi, sve ne navedene troškove, skretanja s rute

FAKULTATIVNA NADOPLATA:
– jednokrevetna soba: 610,00 kn (sva noćenja)
– doplata za kabinu na brodu: 260,00 – 340,00 kn po osobi za krevet u dvokrevetnoj ili trokrevetnoj kabini;

NAPOMENA:
– za ovo putovanje vrijede opći uvjeti putničke agencije Smart Travel
– organizator hodočašća je Turistička agencija G-tour Međugorje.

Photos: ©pixabay.com, ©IAT Assisi

Kupi


POLAZAK
: 19.06. - 25.06.2017