Informacije

POLAZAK: 31.12.2017.-02.01.2018.      Ispratite Staru i dočekajte Novu godinu, u jednom od najromantičnijih gradova na svijetu… Polasci iz Splita, Šibenika, Zadra,…

1. dan: SPLIT – VENECIJA
Okupljanje grupe na Autobusnom kolodvoru u Sukoišanskoj ulici, u 00.00h. Nakon upoznavanja grupe sa pratiteljem putovanja, slijedi polazak prema ITALIJI u 00.20h. Ugodna vožnja kroz Hrvatsku, Sloveniju i Italiju preko Trsta, uz kraća zaustavljanja putem radi odmora.  Odlazak prema hotelu i prijava. Kraći predah i odlazak na pristanište PUNTA SABBIONI, gdje ćemo se ukrcati u turistički brodić (VAPORETTO), koji će nas odvesti u Veneciju, točnije do TRGA SV. MARKA. Po iskrcaju sa vaporetta, očekuje nas šetnja uz pratitelja: KANAL GIUDECCA – RIVA DEGLI SCHIAVONI – MOST UZDAHA – TRG SV. MARKA – DUŽDEVA PALAČA – BAZILIKA SV. MARKA – MOST RIALTO – KANAL GRANDE. Nakon razgleda i upoznavanja ljepota Venecije, slijedi slobodno vrijeme za osobne programe, posjete muzejima, romantičnu šetnju skrovitim uličicama i trgovima Venecije ili pak romantičnu večeru. Okupljanje grupe u dogovoreno vrijeme, te odlazak prema Trgu svetog Marka, na kojem se već tradicionalno organizira ulazak u Novu godinu! Točno u ponoći poželite jedni drugima sve najbolje u Novoj godini, pod svijetlima vatrometnog spektakla koji će Vas oduševiti! Novogodišnji Vatromet Veneciji daruje jedinstveni doživljaj, stvarajući prekrasnu atmosferu od tisuću boja koja čini ovaj grad još čarobnijim… Odlazak vaporettom do pristaništa Punta Sabbioni i odlazak prema hotelu. Noćenje.

2. dan: OTOCI LAGUNE
Nakon doručka, odlazak prema pristaništu PUNTA SABBIONI, gdje ćemo se ukrcati u turistički brodić (VAPORETTO), te započeti sa obilaskom i razgledom otoka lagune. Prvo odredište je TORCELLO, najstariji naseljeni otok lagune, te nekoć najgušće naseljeni otok. Na otoku se nalazi katedrala Santa Maria Assunta unutar koje se nalaze vrijedne bizantske freske, crkva Santa Fosca, a putem do katedrale se nalazi i most “Ponte del diavolo” uz kojeg se veže legenda da se na mostu jedan par poljubio i poslije toga misteriozno nestao… Jedan od najpoznatijih zaljubljenika u šarm otoka bio je američki književnik Ernest Hemingway koji je na Torcellu proveo izvjesno vrijeme 1948. godine, te napisao dobar dio svog romana “Preko rijeke i u šumu”. Nakon zajedničke šetnje i razgleda otoka, slijedi slobodno vrijeme za individualne programe. Okupljanje grupe i plovidba do otoka MURANO, koji je svjetski poznat zahvaljujući izradi staklenih predmeta. Ukrcaj u vaporetto i odlazak prema BURANU, otoku koji je najpoznatiji po čipkarstvu i svojim šareno obojenim kućama koje su izgrađene kako bi ribari u olujama lakše mogli prepoznati svoje domove. Ovaj slikoviti otok je prema mnogima ljepši od Veneciji, a zahvaljujući bogatoj gastronomskoj ponudi, pruža savršen užitak! Trgovine prepune kreativnih modnih detalja nikog ne ostavljaju ravnodušnim – čipkaste lepeze, romantični suncobrani,… Oduševiti ćete se! Okupljanje grupe u dogovoreno vrijeme, odlazak vaporettom do pristaništa Punta Sabbioni, kraći predah i ukrcaj u autobus. Povratak u hotel. Noćenje.

3. DAN: VERONA – SPLIT
Nakon doručka, okupljanje grupe i vožnja do grada zaljubljenih, VERONE. Po dolasku, slijedi razgled i šetnja s pratiteljem putovanja PIAZZA ERBE – ARENA – PIAZZA DEI SIGNORI – JULIJINA KUĆA, gdje se nalazi možda najpoznatiji balkon na svijetu, ispod kojeg je ROMEO šaputao svojoj voljenoj najljepše riječi koje jedna žena može čuti. Ispred kuće se nalazi spomenik JULIJI pred kojim se cijeli svijet moli za ljubav, a zid nasuprot njega ispunjen je rukom ispisanim ljubavnim porukama koje su i inspirirane ovim mjestom. Nakon razgleda slijedi slobodno vrijeme za kupovinu poklona i suvenira, uživanje u predblagdanskom raspoloženju, posjet božićnom sajmu, degustaciji božićnih kolača, kupnju suvenira i poklona.. Okupljanje grupe u dogovoreno vrijeme te polazak prema mjestu polaska. Ugodna vožnja autobusom kroz Italiju, Sloveniju i Hrvatsku uz kraće zaustavljanje putem prema potrebi grupe. Dolazak na mjesto polaska u večernjim satima.

Polazak: 31.12.2017.-02.01.2018.
Cijena po osobi: 1390,00 kn
*prilikom rezervacije potrebno je uplatiti akontaciju u iznosu od 150,00 kn po osobi, a ostatak iznosa najkasnije 21 dan prije polaska na putovanje! First minute cijene vrijede 45 dana prije polaska na putovanje!

CIJENA UKLJUČUJE: prijevoz turističkim autobusom visoke turističke kategorije na navedenoj relaciji, licenciranog pratitelja, 2 noćenja sa doručkom u hotelu 3* u okolici Vencije u dvokrevetnim sobama, sve razglede prema programu te troškove jamčevine, PDV, troškove organizacije, prodaje i realizacije

CIJENA NE UKLJUČUJE: karte javnog prijevoza (Vaporetto), boravišna pristojba u hotelu, fakultativne sadržaje, troškove osobnih narudžbi, sve ne navedene troškove, skretanje s rute, putno osiguranje

OBAVEZNE NADOPLATE:
– vaporetto na relaciji Punta Sabbione – Venecija – Punta Sabbione (novogodišnja noć): 18,00 €
– vaporetto na relaciji Punta Sabbione – Murano – Burano – Torcello – Punta Sabbione: 21,00 €
– boravišna pristojba 1,00 €

MINIMALAN BROJ PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 40

ORGANIZATOR: Smart Travel
*vrijede opći uvjeti putovanja agencije Smart Travel
**preporuka putno osiguranje

NAPOMENE:
– Za otkaze putovanja od strane putnika vrijede otkazni rokovi navedeni u Uvjetima putovanja, te Vas ljubazno molimo da iste pročitate! Ukoliko želite uplatiti policu Osiguranja od otkaza (u tom slučaju ostvarujete pravo na povrat), molimo da nas kontaktirate!
– Turistička agencija prilikom organizacije i realizacije putovanja poštuje pravila i propise ”Zakona o radnom vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prometu” kojim je između ostalog definirano vremensko zaustavljanje na odmorištima, dnevni odmor vozača, kao i maksimalno zauzeće autobusa u danu te Vas molimo na razumijevanje i suradnju!
– Od 7. travnja 2017. godine u primjeni je novi sustav granične kontrole svih osoba koje prelaze granične prijelaze, na svim granicama Europske unije na kojima se provode granične kontrole, uključujući i građane Europske unije što može uzrokovati duža čekanja na graničnim prijelazima te Vas molimo za razumijevanje.
– Agencija nema saznanja o vremenu čekanja na graničnom prijelazu niti je odgovorna za isto, te Vas molimo za razumijevanje.
– Agencija ne odgovara za izgubljene, oštećene ili otuđene osobne stvari putnika / ostavljene u prijevoznom sredstvu / destinaciji!
– Za organizaciju dočeka Nove godine zadužen je lokalni turistički ured grada Venecije.

Upute i Opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Kupnjom putovanja prihvaćate navedene uvjete, stoga Vas molimo da ih pozorno pročitate. Odgovorni organizator: SMART TRAVEL j.d.o.o., ID KOD: HR-AB-070116312. Polica jamčevine br. 298640000004 uplaćena kod Croatia Osiguranja d.d. Zagreb. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH, http://www.mvep.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji države u koju se putuje. Organizator zadržava pravo izmjene redoslijeda provedbe programa.

Photos: ©123rf

Kupi

POLAZAK: 31.12.-02.01.