Informacije

POLAZAK: 11.05.-13.05.2018.         Upoznajte bogatu tradiciju proizvodnje piva u Češkoj, posjetite pivovaru u Českyim Budejovicama, degustirajte poznato pivo u Krušovicama, prošetajte neodoljivim Krumlovom i upoznajte tajne Zlatnog Praga, grada koji će Vas oduševiti…

 

0. dan: ZAGREB (10.05.)
Okupljanje grupe na Autobusnom kolodvoru Zagreb u 23.30h (peroni 502 – 506). Nakon upoznavanja sa pratiteljem putovanja, polazak prema ČEŠKOJ u 23.45h. Ugodna vožnja kroz Hrvatsku, Sloveniju, Austriju i Češku, uz usputna zaustavljanja prema potrebi grupe.

1. dan: ZAGREB – KRUŠOVICE – PRAG (11.05.)
Po dolasku u Češku posjet pitoresknim KRUŠOVICAMA i kraljevskoj pivovari. Ova pivovara utemeljena 1581. godine može se pohvaliti slavnom prošlosti kao jedina pivovara sa dozvolom Austrijske krune u svom logotipu. A u današnje vrijeme ponosno nosi titulu najboljeg svijetlog piva u Českoj. Slijedi razgled pivovare i proizvodnog procesa, inače u vlasništvu Heinekena, a zatim predah i degustacija njihovog asortimana piva uz prigodan poklon suvenir. Okupljanje grupe i nastavak vožnje prema zlatnom PRAGU. Po dolasku smještaj grupe u hotel i kraći odmor. Večernja šetnja i upoznavanje središta Praga (VJENCESLAVOV TRG, VACLAVSKA TRŽNICA, STAROGRADSKI TRG S ASTRONOMSKIM SATOM I TYNSKOM CRKVOM, OBECNI DŮM, PRAŠNA BRANA). Navečer predlažemo odlazak na romantičnu vožnju brodom po VLTAVI u trajanju od 2 sata, uz bogati švedski stol (nadoplata). Povratak u hotel. Noćenje.

2. dan: PRAG (12.05.)
Nakon doručka, slijedi nastavak razgleda grada: HRADČANI – KATEDRALA SV. VÍTA – KARLOV MOST – STAROMĚSTSKÉ NÁMĚSTÍ – VÁCLAVSKÉ NAMĚSTÍ. HRADČANI, jedan su od najvećih dvoraca na svijetu, a ujedno i rezidencija čeških vladara, čijim veličanstvenim zdanjem dominiraju tornjevi GOTIČKE KATEDRALE SV. VITA u kojoj su pokopani češki vladari. Unutar rezidencije, nalazi se ZLATNA ULICA, iz 16. st.,koja je dobila ime po svojim prvim stanovnicima, dvorskim alkemičarima (NAPOMENA: Zlatna ulica se za vrijeme razgleda ne posjećuje jer se ulaz posebno naplaćuje te se može posjetiti u slobodno vrijeme). MALA STRANA, barokna je četvrt s pitoresknim kućama, smještena u podnožju dvorca i nalazi se nasuprot STAROGA GRADA , no da biste došli do njega trebate prijeći KARLOV MOST, na kojem se nalaze štandovi umjetnika, dok ulični zabavljači svih vrsta, od jazz-bendova do lutkara pružaju stalni izvor zabave. Čak 400 godina bio je jedini most u PRAGU, a prema poznatoj praškoj legendi: ako se želite ponovo vratiti u Prag, morate staviti ruku na spomenik sveca JANA NEPOMUKA, svećenika bačenog sa mosta i zaželiti želju. Šetnja nas dalje vodi do STAROMĚSTSKÉ NÁMĚSTÍ, najljepšeg i najživljeg mjesta u središtu staroga grada, gdje se nalazi spomenik Janu Husu okružen živopisnim fasadama, gdje i završavamo naš razgled. Poslijepodne je predviđeno za BEERFEST, jedinstveni pivski festival na kojem posjetititelji mogu isprobati preko 150 različitih vrsta piva i degustirati domaću hranu… Povratak u hotel. Noćenje.

3. dan: PRAG – ČESKÉ BUDĔJOVICE – ČESKÝ KRUMLOV – ZAGREB (13.05.)
Nakon doručka, slijedi odjava iz hotela i vožnja prema ČESKÝIM BUDĔJOVICAMA. Osim što su poznate po proizvodnji piva, mogu se pohvaliti i jednim od najvećih trgova u Češkoj. Po dolasku, slijedi razgled grada: Trg Otokara Premysla II, Gradska Vijećnica, Crni toranj, katedrala Svetog Nikole… Nakon razgleda odlazak prema pivovari gdje ćete se upoznati sa proizvodnjom čuvenog češkog piva Budweiser uz degustaciju (uz doplatu na licu mjesta)… Okupljanje grupe i kratka vožnja prema ČEŠKOM KRUMLOVU, prekrasnom, romantičnom mjestašcu pod zaštitom UNESCO – a i prema mnogima, jednom od najljepših gradića Češke. Ovaj gradić nastao u 14. stoljeću oko dvorca obitelji Rosenberg, smjestio se uz rijeku Vltavu. Po dolasku, slijedi šetnja sa pratiteljem preko dvorišta dvorca prema središtu živopisnog grada. Kraće slobodno vrijeme za kavu, čaj i kupnju suvenira. Okupljanje grupe i polazak u dogovoreno vrijeme prema Hrvatskoj kroz Austriju i Sloveniju uz kraća zaustavljanja putem te dolazak u Hrvatsku u večernjim satima..

POLAZAK: 11.05.-13.05.2018.
CIJENA PO OSOBI: 890,00 kn

* moguća kartična obročna uplata (do 12 obroka, ovisno o kartici!)
** za rezervaciju je potrebno izvršiti uplatu iznosa u visini 150,00 kn / osoba, ostatak do 21 dan pred putovanje!

CIJENA UKLJUČUJE: prijevoz turističkim autobusom, licenciranog pratitelja, 2 noćenja u hotelu 3* u dvokrevetnim sobama tuš/WC/TV na osnovi noćenja s buffet doručkom, razgled Praga, u pratnji loklanog vodiča, posjet Krušovicama, Českým Budějovicama i Češkom Krumlovu, sve razglede prema programu te troškove jamčevine, organizacije, prodaje i realizacije, PDV

CIJENA NE UKLJUČUJE: ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje koje nisu navedene kao uključene, fakultativne sadržaje, karte javnog prijevoza, troškove osobnih narudžbi, sve nenavedene troškove, skretanje s rute, putno osiguranje

FAKULTATIVNE NADOPLATE (obavezne prijave u agenciji!):
– Razgled pivovare Krušovice uz stručno vodstvo, degustaciju i poklon suvenir: 7,00 € / osoba
– Vožnja brodom po Vltavi uz večeru i švedski stol: 20,00 € / osoba
– Večera u tradicionalnoj češkoj pivnici: 27,00 € / osoba (NAPOMENA: večera uz harmoniku uz minimalno prijavljenih 10 osoba)
– Ulaznica za Zlatnu ulicu: 10,00 € / osoba
– Ulaznica za dvorac u Českom Krumlov: 12,00 € / osoba
– Ulaznica za Beerfest: 5,00 € / osoba (informativna cijena, podložna promjeni)
– Ulaznica za tvornicu Budweiser Budvar: 5 € / osoba (minimalno 10 prijavljenih)

MINIMALAN BROJ PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 40
ORGANIZATOR: Smart Travel
*vrijede opći uvjeti putovanja agencije Smart Travel
** preporuka putno osiguranje i osiguranje od otkaza!

NAPOMENE:
– Za otkaze putovanja od strane putnika vrijede otkazni rokovi navedeni u Uvjetima putovanja, te Vas ljubazno molimo da iste pročitate! Ukoliko želite uplatiti policu Osiguranja od otkaza (u tom slučaju ostvarujete pravo na povrat sukladno Uvjetima osiguravajuće kuće), molimo da nas kontaktirate!
– Turistička agencija prilikom organizacije i realizacije putovanja poštuje pravila i propise ”Zakona o radnom vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prometu” kojim je između ostalog definirano vremensko zaustavljanje na odmorištima, dnevni odmor vozača, kao i maksimalno zauzeće autobusa u danu te Vas molimo na razumijevanje i suradnju!
– Od 7. travnja 2017. godine u primjeni je novi sustav granične kontrole svih osoba koje prelaze granične prijelaze, na svim granicama Europske unije na kojima se provode granične kontrole, uključujući i građane Europske unije što može uzrokovati duža čekanja na graničnim prijelazima te Vas molimo za razumijevanje.
– Agencija nema saznanja o vremenu čekanja na graničnom prijelazu niti je odgovorna za isto, te Vas molimo za razumijevanje.

 

Photos: ©Prague City Tourism, ©123rf

Kupi


POLAZAK: 11.05. - 13.05.2018.