Informacije

POLAZAK: 21.06. – 25.06.2017. Oduševite se strmim obroncima istočne strane Pirineja na kojima se smjestio europski biser: kneževina Andora! Upoznajte ljepote glavnog grada La Velle i obavite shopping u ovom najvećem europskom ”duty free shopu”.. Putovanjem do Pirineja očekuju Vas prekrasne destinacije: šetnja Cannesom, čaša vina u utvrđenom Carcassonnu i za kraj glavni grad Alpi – Grenoble!

1. ZAGREB/KARLOVAC/VRATA JADRANA – CANNES
Okupljanje grupe u 04.45h na Autobusnom kolodvoru Zagreb (peroni 502-506). Nakon upoznavanja sa pratiteljem putovanja, polazak 05.00 h prema Italiji. Vožnja preko Karlovca (moguć polazak iz Karlovca uz prethodnu najavu) i kroz Gorski kotar do Rijeke. Polazak iz Rijeke sa sjevernog stajališta Vrata Jadrana u 07:30 sati. Vožnja kroz Sloveniju i Italiju, uz usputna zaustavljanja prema potrebi grupe. Vožnja pored TRSTA i povijesne pokrajine VENETO, uz kraća zaustavljanja. Putovanje nastavljamo prema CREMONI i PIACENZI, sve do GENOVE i obale LIGURSKOG MORA. Uz talijansku Rivijeru cvijeća dolazimo do Azurne obale, do prekrasnog CANNES-a. Po dolasku, slijedi šetnja ovim mondenim mjestom, sve do FESTIVALSKE PALAČE i šetališta sa slavnim i poznatim hotelima i uskim, slikovitim uličicama prepunih malih trgovina i restorana. Šetajući gradom koji je domaćin svjetski poznatog FILMSKOG FESTIVALA, svakako ćete primjetiti simbol Cannesa – kupole hotela Carlton. Naime, ove dvije kupole modelirane su po uzoru na grudi ”La Belle Otero” – famozne kurtizane tog vremena. Jeste li znali da je zaštitni znak grada drvo Palme, koje je u ovom gradu dobilo svoj zvjezdani status, pa se glavna filmska nagrada na Filmskom festivalu zove Zlatna Palma? Slobodno vrijeme za samostalno istraživanje ljepota grada i kupnju suvenira. Okupljanje grupe i odlazak prema hotelu u okolici Cannesa. Noćenje.

2. CANNES – CARCASONNE – LA VELLA
Doručak. Odjava iz hotela i nastavak vožnje do CARCASONNE-a, utvrđenog povijesnog grada koji će Vas oduševiti. Okružen je gradskim zidinama na kojima se lako uoči razlika gradnje u dva perioda: srednjovjekovni dio građen od crvene cigle, i drugi dio iz doba Rimskog carstva. Unutar zidina se može vidjeti dvorac obitelji Trecavel iz 12. stoljeća, koji je sve do 18. stoljeća predstavljao neosvojivu vojnu utvrdu. Carcassonne je grad koji oduševljava svakog ljubitelja povijesti i kulture: rimska utvrda, srednjovjekovni grad, gotička katedrala, jedna od dvostruko opasanih utvrda u kojoj se inkvizicija pokazala u najvećoj okrutnosti (danas se tu nalazi Muzej torture) te najveći sačuvani grad u okcitanskoj zemlji. Nakon zajedničke šetnje slobodno vrijeme za kupnju suvenira, kavu ili ručak. Ukoliko se odlučite za ručak, iznenaditi ćete se prihvatljivim cijenama – već za 20 € možete uživati u tradicionalnoj francuskoj kuhinji i u jednoj od francuskih navika – čaši vina. Okupljanje grupe i nastavak putovanja prema KNEŽEVINI ANDORI, maloj državi u PIRINEJIMA, između Francuske i Španjolske. Ovo je država u kojoj se diše punim plućima zahvaljujući idealnoj poziciji i čistom planinskom zraku. U Andori nema željezničke pruge, niti aerodroma već je cestama koje prolaze impresivnim planinskim krajolikom, šumama i brojnim pašnjacima povezana sa velikim susjedima – Španjolskom i Francuskom. Najpovoljnija je shopping destinacija u Europi te je pravi raj za sve shoppingoholičare koji ju godinama obilaze, tako da i ne čudi šaljivi slogan: ”Posjetite Andoru, najveći europski duty free shop”… Dolazak u glavni grad, LA VELLU, i odlazak prema hotelu. Večera. Noćenje.

3. LA VELLA
Doručak. Zajednički odlazak u razgled glavnog grada i upoznavanje njegovih znamenitosti. Smjestio se na nadmorskoj visini od 1 029 metara, te je jedan od ”najviših” glavnih gradova prema položaju na nadmorskoj visini, dok je s druge strane među najmanjima – brojem stanovnika kojih ima manje od 25 000. Grad je dovoljno malen da ga u cijelosti obiđete pješice, no oduševiti će Vas svojim šarmom, ali i bogatom ponudom dućana, galerija te ponudom restorana. Centar grada obuhvaća 4 povijesna kvarta: EL PUI, PUIAL, BARRI ANTIC I CAP DEL CARRER, čiji je izgled već stoljećima nepromijenjen, a obilježavaju ih uske uličice, mali trgovi, niske kuće i gostionice od kojih su neke prije nekoliko stoljeća po prvi puta otvorile svoja vrata. Jedna od povijesnih znamenitosti u BARRI ANTICA (ANTIČKA ČETVRT), je bivše sjedište parlamenta CASA DE LA VALL. Izgradila ju je obitelj Busquets 1580. godine, a Glavno vijeće, koje je u njoj zasjedalo, kupilo je 1702. godine. Tijekom stoljeća na zgradi parlamenta napravljene su brojne izmjene, a sve u svrhu povećanja ljepote jedne od najreprezentativnijih zgrada u Andori. Odmah pored nekadašnje zgrade parlamenta smjestila se župna crkva SANT ESTEVE (SV. STJEPAN), koja svoj današnji izgled duguje brojnim rekonstrukcijama kroz stoljeća. Apsida crkve je najveća i najoblikovanija u cijeloj Kneževini, a svi zidovi apside su ukrašeni freskama iz 13. stoljeća. Jedna od najpoznatijih i najstarijih crkvi u Kneževini je crkva SANTA COLOMA, koja posjeduje jednu od najbogatijih i najvećih freski u Andori. Od ostalih zanimljivosti treba spomenuti CREU GROSSA, ili GOTIČKI KRIŽ s kraja 16. stoljeća, kapelu SANT ANDREU te spomenik postavljen u slavu narodnog plesa CONTRAPASA. Od ostalih znamenitosti koje ćete imati priliku vidjeti ističemo trg PLACA DEL POBLE, koji ima veoma zanimljivi položaj: na krovu sa kojeg se pruža predivan pogled na okolicu. Svakako ćete primjetiti stakleni toranj piramidalnog oblika: riječ je o NAJVEĆEM SPA KOMLPEKSU u Europi koji na preko 6 000 četvornih metara nudi vodenu zabavu (unutarnji i vanjski bazeni), posebne spa tretmane, saune… Slobodno vrijeme za individualne programe, opuštanje u spa tretmanima ili pak za shopping. Svakako Vam preporučujemo da obiđete i gradske restorane u kojima se nude tipična jela koja su prilagođena planinskom stilu i načinu života (preporuka: jelo TRINXAT). Povratak u hotel. Noćenje.

4. LA VELLA – AVIGNON – GRENOBLE
Raniji doručak i odjava iz hotela. Vožnja prema AVIGNONU, klasičnim provansalskim gradom u južnoj Francuskoj te najvećim gradom departmana Vaucluse. Često ga nazivaju Papinskim gradom, pošto je u 14. stoljeću bio papinsko odredište, a tokom povijesti je čak 9 papa vladalo upravo iz Avignona. Grad će Vas oduševiti velikom brojem znamenitosti koje svjedoče prošlim vremenima i posjetiteljima pričaju jedinstvene priče… STARA GRADSKA JEZGRA je stvaljena pod zaštitu UNESCO-a (od 1995. godine), a unutar nje se nalazi PAPINSKA PALAČA iz 14. stoljeća, njezin episkopalni kompleks i AVIGNONSKI MOST SAINT – BENEZET iz 7. stoljeća. Avignon je grad koji sa razlogom nosi status grada umjetnosti, u što ćete se uvjeriti prvim koracima za vrijeme šetnje slikovitim ulicama grada. Slobodno vrijeme za kupnju suvenira, samostalno istraživanje Avignona ili ručak. Okupljanje grupe i prepuni dojmova krećemo prema GRENOBLEU, glavnom gradu ALPA koji ima slikoviti položaj u kotlini koju okružuju visoki planinski vrhovi… Odlazak prema hotelu. Noćenje.

5. GRENOBLE – RIJEKA / KARLOVAC / VRATA JADRANA
Doručak i odjava iz hotela. Ugodna vožnja Francuskom uz predivan pogled na Alpe, Italijom i Slovenijom, uz usputna zaustavljanja prema potrebi grupe. Dolazak na mjesto polska predviđen je u večernjim satima.

Polazak: 21.06.-25.06.2017.
Cijena po osobi: 2299,00 kn
First minute: 2199,00 kn
*djeca do 12 godina ostvaruju pravo na 15% popusta!

NAPOMENA:
– Prilikom rezervacije plaćate akontaciju u iznosu 150,00 kn po osobi, dok ostatak iznosa plaćate najkasnije do 21 dan prije polaska na putovanje!
– First minute cijena vrijedi za rezervacije do 45 dana prije polaska
– Uplate su moguće karticama na obroke

CIJENA UKLJUČUJE: prijevoz turističkim autobusom visoke kategorije, noćenje u okolici Cannesa u hotelu 2*/3*, 2 noćenja u La Velli na osnovi noćenja sa doručkom u hotelu 3*/4*, noćenje u Grenobleu u hotelu 3* u dvokrevetnim sobama na osnovi noćenja sa doručkom, licenciranog turističkog pratitelja, sve razglede prema programu te troškove organizacije, jamčevine, prodaje i realizacije, PDV

CIJENA NE UKLJUČUJE: putno osiguranje, boravišne pristojbe (točan iznos će biti poslan u završnom pismu!), karte javnog prijevoza, ulaznice u kulturno povijesne spomenike i objekte koje nisu navedene, troškove osobnih narudžbi, sve ne navedene troškove, skretanja s rute

FAKULTATIVNA NADOPLATA:
– putno osiguranje
– jednokrevetna soba: 600,00 kn ( 4 noćenja)

MINIMALAN BROJ PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 40

NAPOMENE:
– Za otkaze putovanja od strane putnika vrijede otkazni rokovi navedeni u Uvjetima putovanja, te Vas ljubazno molimo da iste pročitate! Ukoliko želite uplatiti policu Osiguranja od otkaza (u tom slučaju ostvarujete pravo na povrat), molimo da nas kontaktirate!
– Turistička agencija prilikom organizacije i realizacije putovanja poštuje pravila i propise ”Zakona o radnom vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prometu” kojim je između ostalog definirano vremensko zaustavljanje na odmorištima, dnevni odmor vozača, kao i maksimalno zauzeće autobusa u danu te Vas molimo na razumijevanje i suradnju!
– Od 7. travnja 2017. godine u primjeni je novi sustav granične kontrole svih osoba koje prelaze granične prijelaze, na svim granicama Europske unije na kojima se provode granične kontrole, uključujući i građane Europske unije što može uzrokovati duža čekanja na graničnim prijelazima te Vas molimo za razumijevanje.
– Agencija nema saznanja o vremenu čekanja na graničnom prijelazu niti je odgovorna za isto, te Vas molimo za razumijevanje.

ORGANIZATOR: Smart Travel
*vrijede opći uvjeti putovanja agencije Smart Travel
**preporuka: putno osiguranje.

photos: ©123RF

Kupi


POLAZAK: 21.06.-25.06.2017.
Za više informacija pošaljite upit