Informacije

POLAZAK:  19.08., 23.09.2017. Istražite sa nama najveću ledenu špilju na svijetu – EISRIESENWELT koja će Vam pružiti jedinstveni spektakl u kombinaciji stijena i leda, a poslije tog se oduševite slikovitim Berchtesgadenom…

Okupljanje grupe u 03.30h na Autobusnom kolodvoru Zagreb (peron 502-506). Upoznavanje grupe sa pratiteljem putovanja, i polazak u 03.45h prema WERFENU i SVIJETU LEDENIH DIVOVA – ledenoj spilji EISRIESENWELT. Slijedi ugodna vožnja kroz Hrvatsku, Sloveniju i Austriju uz usputna zaustavljanja prema potrebi grupe. Špilja Eisriesenwelt jedinstven je prirodni fenomen izgrađen od leda i kamena. Ovaj labirint pećina kojeg je tisućama godina oblikovala rijeka Salzach proteže se na više od 40 kilometra! Ledeni oblici dobili su imena kao što su ”ledene orgulje”, ”ledena kapelica”, a duboko u planini zastori od leda sakrivaju ”ledena vrata”. ”Ledeni divovi” nastali su kao rezultat prodiranja vode kroz vapnenačke špilje koje su se oblikovale prije više od 2 milijuna godina… Po dolasku, izaći ćemo iz autobusa, kratko prošetati (20 minuta) i ući u žičaru koja će nas odvesti na 1641 m n/v. Po izlasku iz žičare, očekuje nas još malo šetnje (cca 700 stepenica, pa preporučujemo udobnu obuću!), a na samom ulazu u špilju će Vas dočekati prekrasan pogled na okolne planinske vrhove i dolinu rijeke Salzach, koji će Vas oduševiti! Razgled u pratnji lokalnog vodiča će trajati cca 75 minuta. Nakon razgleda Svijeta Ledenih divova, prepuni dojmova ćemo se spustiti do autobusa i krenuti prema BERCHTESGADENU, jednom od najslikovitijih gradića Bavarske, koji se osim prekrasnim prirodnim ljepotama može pohvaliti i povijesnim značajem. Berchtesgaden se povezuje sa Watzmanom, trećom najvišom planinom u Njemačkoj (2713 m) i dubokim ledenjačkim jezerom Königssee (5,2 km²). Po dolasku, zajednička šetnja gradićem sa pratiteljem putovanja. Berchtesgaden se može pohvaliti jedinstvenim ambijentom kojem zasigurno doprinose i kuće obojane u pastelnim bojama, ali i miris finih bavarskih slastica i tradicionalne hrane koji dopiru iz slikovitih i tradicionalnih restorana. Gradom dominira glavni trg SCHLOSSPLATZ, koji se proteže ispred dvorca obitelji WITTELSBACH, koja je stoljećima vladala ovim područjem, dok se uz dvorac se nalazi crkva STIFTKIRCHE iz 12. stoljeća. Moguć individualni posjet dvorcu i crkvi. Slobodno vrijeme za individualne programe. Ljubitelji bavarskog piva svakako nek posjete pivnicu osnovanu 1645. godine Hofbräuhaus u ulici Bräustrasse 15 i degustiraju lokalno pivo. Nakon cjelodnevnog uživanja u prirodnim ljepotama Bavarske, slijedi okupljanje grupe u kasnijim poslijepodnevnim satima i polazak za Zagreb. Ugodna vožnja kroz Austriju, Sloveniju i Hrvatsku uz usputna zaustavljanja prema potrebi grupe. Dolazak na mjesto polaska u kasnim večernjim satima.

POLAZAK: 19.08., 23.09.2017.
CIJENA: 285,00 kn

CIJENA UKLJUČUJE: prijevoz turističkim autobusom visoke kategorije, licenciranog pratitelja, sve razglede prema programu te troškove organizacije, jamčevine, prodaje i realizacije, PDV

CIJENA NE UKLJUČUJE: putno osiguranje, karte javnog prijevoza, troškove osobnih narudžbi, sve ne navedene troškove, skretanja s rute, doplatu za Ledenu spilju

NADOPLATA:
– ulaznica za Ledenu spilju i žičaru: odrasli – 22.00 EUR; djeca 15 do 18 godina – 17.00 EUR, djeca 5 do 14 godina – 13.00 EUR (doplata na licu mjesta)

UPUTE ZA PUTOVANJE – VAŽNO:
– zbog veoma niske temperature unutar spilje (oko 0°C) preporučamo toplu odjeću i obuću (i šal, rukavice, kapu)
– udobna obuća zbog stepenica, te zbog specifičnog terena

MINIMALAN BROJ PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 40

ORGANIZATOR: Smart Travel
*vrijede opći uvjeti putovanja agencije Smart Travel
** preporuka: putno osiguranje!

NAPOMENE:
– Za otkaze putovanja od strane putnika vrijede otkazni rokovi navedeni u Uvjetima putovanja, te Vas ljubazno molimo da iste pročitate! Ukoliko želite uplatiti policu Osiguranja od otkaza (u tom slučaju ostvarujete pravo na povrat), molimo da nas kontaktirate!
– Turistička agencija prilikom organizacije i realizacije putovanja poštuje pravila i propise ”Zakona o radnom vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prometu” kojim je između ostalog definirano vremensko zaustavljanje na odmorištima, dnevni odmor vozača, kao i maksimalno zauzeće autobusa u danu te Vas molimo na razumijevanje i suradnju!
– Od 7. travnja 2017. godine u primjeni je novi sustav granične kontrole svih osoba koje prelaze granične prijelaze, na svim granicama Europske unije na kojima se provode granične kontrole, uključujući i građane Europske unije što može uzrokovati duža čekanja na graničnim prijelazima te Vas molimo za razumijevanje.
– Agencija nema saznanja o vremenu čekanja na graničnom prijelazu niti je odgovorna za isto, te Vas molimo za razumijevanje.

Upute i Opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Kupnjom putovanja prihvaćate navedene uvjete, stoga Vas molimo da ih pozorno pročitate. Odgovorni organizator: SMART TRAVEL j.d.o.o., ID KOD: HR-AB-070116312. Polica jamčevine br. 298640000004 uplaćena kod Croatia Osiguranja d.d. Zagreb. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH, http://www.mvep.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji države u koju se putuje. Organizator zadržava pravo izmjene redoslijeda provedbe programa.

photos: ©Berchtesgadener Land Tourismus GmbH / ©Eieriesenwelt GmbH / ©123rf

Kupi


POLAZAK: 19.08., 23.09.2017.