Informacije

POLAZAK: 30.03.-02.04.2018.           Upoznajte Crnu Goru uz licenciranog lokalnog vodiča koji će Vam ovu čarobnu destinaciju, njezinu bogatu tradiciju i baštinu predstaviti na najbolji mogući način… VRIJEDNOST VIŠE: U cijenu uključeni izleti u Cetinje i Zaljev hrvatskih svetaca! Posjet vratima slavne Dubrovačke Republike, uz degustaciju kamenica u Stonu i kavu u Cavtatu.

1. dan: ZAGREB/KARLOVAC-STON-BUDVA
Okupljanje grupe u 03.45h na Autobusnom kolodvoru Zagreb (peroni 502-506). Nakon upoznavanja sa pratiteljem putovanja, polazak 04.00 h prema Crnoj Gori. Vožnja preko Karlovca (moguć polazak iz Karlovca uz prethodnu najavu), Liku i Dalmaciju (moguć polzak iz Zadra/Šibenika/Splita*) sve do STONA. Po dolasku u Ston, grad s najdužim zidinama u Europi, i drugim najdužim na svijetu, odmah poslije Kineskog zida. Grad ima jako veliki broj građevina iz srednjeg vijeka, a ljepotom se posebno ističu palače SORKOČEVIĆ, BORDIĆ, te KNEŽEV DVOR u kojemu se nalazi vrijedni muzej s izložbenim primjercima od prapovijesti (na Pelješcu postoji nekoliko pronalazaka iz tog vremena), preko vremena Dubrovačke Republike, pa sve do današnjih dana… No, Ston je svakako najpoznatiji po najstarijoj aktivnoj SOLANI na svijetu, koja je građena još u doba Dubrovačke republike, a čija je sol među najčišćima na svijetu. Posjetiti Ston, a ne otići na degustaciju poznatih stonskih kamenica svakako bi bio grijeh… Nakon degustacije, okupljanje grupe i nastavak putovanja prema BUDVI. Po dolasku, smještaj u hotel. Večernja šetnja i upoznavanje grada čija će Vas predivna gradska jezgra podsjetiti na grad Dubrovnik… Noćenje.

2. dan: LOVĆEN-CETINJE-NJEGUŠI
Poslije doručka, odlazak prema CETINJU, gradu muzeju smještenom u podnožju Nacionalnog parka Lovćen. Cetinje je srce i duša Crne Gore, usred koje se ponosno uzdiže mitska planina LOVĆEN. Obilazak Cetinja, grada čiji je nastanak uvjetovan političkim zbivanjima u 15. stoljeću. Obilazak Cetinjskog manastira, Vlaške crkve, Katoličke crkve sv. Antuna… Slobodno vrijeme za vlasitite programe (PREPORUKA: Posjet Narodnom muzeju Crne Gore). NAPOMENA: Samo u slučaju lijepog vremena (bez snijega), otići ćemo do Mauzoleja Petra II Petrovića Njegoša, koji se nalazi na Lovćenu, na visini od 1660 metara n/v. Mauzolej je otvoren 1974. Godine, a nastao je prema projektu i ideji našeg poznatog kipara IVANA MEŠTROVIĆA, a do njega vodi 461 stepenica! Mauzeloj je ujdeno i posljednje počivalište P.P. Njegoša, legendarnog vladara, i poznatog književnika i pisca. Slobodno vrijeme za uživanje u prekrasnoj prirodi i pogledu. Okupljanje grupe i odlazak prema NJEGUŠIMA, naselju u kojem se nalazi među ostalim i Njegoševa rodna kuća. Njeguši su odvijek bili poznati po mliječnim proizvodima i mesu, i upravo ćemo ovdje napraviti i pauzu za uživanje u degustaciji istih (uz nadoplatu). Okupljanje grupe i povratak u Budvu. Noćenje.

3. dan: ZALJEV HRVATSKIH SVETACA: KOTOR-GOSPA OD ŠKRPJELA-PORTO MONTENEGRO
Današnji dan je predviđen za obilazak jednog od naljepših europskih zaljeva! Nakon doručka, okupljanje grupe i odlazak do KOTORA, grada nadasve bogate i zanimljive prošlosti. Grad se nalazi na popisu UNESCO-ve zaštićene svjetske baštine: opasan je starim zidinama koje se protežu u dužini od oko četiri kilometra. Gradom dominirjua Katedrala sv. Tripuna i crkva sv. Nikole, te nekoliko baroknih palača. Odlazak na Uskršnju misu. Okupljanje grupe i odlazak prema PERASTU, slikovitom gradiću smještenom između brda sv. Ilije i mora, duboko u Bokokotorskom zaljevu. Odlazak na izlet brodićem do otočića GOSPE OD ŠKRPJELA, jedinog umjetnog otoka u Jadranskom moru, koji je nastao nasipanjem na hridi na kojoj su mletački pomorci pronašli sliku Blažene Djevice Marije. Po povratku u Perast slobodno vrijeme za ručak i uživanje u poznatim specijalitetima od ribe u nekoj od slikovitih konoba. Okupljanje grupe i odlazak prema TIVTU, gradu u kojem je smještena najluksuznija i najveća marina za megajahte na ovom dijelu Mediterana, koja je nastala odmah pokraj stare marine… Ono što je Montecarlo za Azurnu obalu, upravo to je Porto Montenegro za Crnu Goru. Vidjeti i biti viđen u tom resortu zatvorenom za javnost. Na njihovom Champs Élysées mogu se pronaći najpoznatiji svjetski brendovi. Slobodno vrijeme za šetnju, kavu i kolač. Okupljanje grupe i povratak u Budvu. Večera (uz doplatu, prijava u agenciji). Noćenje.

4. dan: CAVTAT-KARLOVAC/ZAGREB
Doručak i odjava iz hotela. Vožnja prema CAVTATU, nekadašnjoj važnoj rimskoj koloniji, gradu smještenom na poluotoku Rat, koji zajedno sa susjednim poluotokom Sustjepan zatvara dobro štićenu i pristupačnu uvalu. Slobodno vrijeme za kavu i šetnju uz more. Okupljanje grupe i nastavak vožnje prema mjestu polaska, uz kraća zaustavljanja putem prema potrebi grupe. Povratak je planiran u večernjim satima.

POLAZAK: 30.03.-02.04.2018.
CIJENA: 1249,00 kn
FIRST MINUTE: 1200,00 kn

NAPOMENA:
– Prilikom rezervacije plaćate akontaciju u iznosu 150,00 kn po osobi, dok ostatak iznosa plaćate najkasnije do 21 dan prije polaska na putovanje!
– First minute cijena vrijedi za rezervacije do 45 dana prije polaska ili do popunjenja predviđenih mjesta
– Polazak iz Karlovca, Šibenika , Zadra i Splita (naplatna postaja Dugopolje) uz prethodnu napomenu

CIJENA UKLJUČUJE: prijevoz turističkim autobusom visoke kategorije na navedenoj relaciji, licenciranog pratitelja, 3 noćenja u hotelu 3* u dvokrevetnim sobama tuš/WC/TV na osnovi 3 noćenja sa doručkom, lokalnog vodiča, sve razglede prema programu te troškove jamčevine, organizacije i prodaje

CIJENA NE UKLJUČUJE: ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje koje nisu navedene kao uključene, fakultativne sadržaje, karte javnog prijevoza, boravišnu pristojbu, troškove osobnih narudžbi, sve nenavedene troškove, skretanje s rute, putno i zdravstveno osiguranje, doplatu za jednokrevetnu sobu (115,00 kn / noć)

OBAVEZNA DOPLATA:
– Boravišna pristojba 1,5 € / noć / osoba

FAKULTATIVNE NADOPLATE:
– Mauzolej na Lovćenu: 3,00 € / osoba
– Vožnja brodom do otoka Gospe od Škrpjela + ulaznica u muzej – 5,00 € / osoba
– Ulaznica za katedralu Sv.Tripuna u Kotoru i Muzeja sakralne umjetnosti – 2,50 € / osoba
– Muzej kralja Nikole u Cetinju: 5,00 € / osoba
– Doplata za degustaciju kamenica: 6,00 kn / komad

MINIMALAN BROJ PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 40

NAPOMENE:
– Za ovo putovanje je potrebna važeća osobna iskaznica (ili putovnica).
– Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji Crne Gore, i može biti različita od kategorizacije hotela u drugim državama.
– Za otkaze putovanja od strane putnika vrijede otkazni rokovi navedeni u Uvjetima putovanja, te Vas ljubazno molimo da iste pročitate! Ukoliko želite uplatiti policu Osiguranja od otkaza (u tom slučaju ostvarujete pravo na povrat), molimo da nas kontaktirate!
– Turistička agencija prilikom organizacije i realizacije putovanja poštuje pravila i propise ”Zakona o radnom vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prometu” kojim je između ostalog definirano vremensko zaustavljanje na odmorištima, dnevni odmor vozača, kao i maksimalno zauzeće autobusa u danu te Vas molimo na razumijevanje i suradnju!
– Agencija ne odgovara za izgubljene, oštećene ili otuđene osobne stvari putnika / ostavljene u prijevoznom sredstvu / destinaciji!
– Za promjene cijena u samoj destinaciji, Agencija nije odgovorna!

ORGANIZATOR: Smart Travel
*vrijede opći uvjeti putovanja agencije Smart Travel
**preporuka: putno osiguranje

Photos:©NTO Montenegro

Kupi


POLAZAK: 30.03.-02.04.