Dostupnost

Za rezervacije pošaljite upit na info@smart-travel.hr

Cijena je na upit. Za više informacija pošaljite upit.

Informacije

Luksuzni glamping resort Chocolate village by the river prava je oaza smještena u parku pokraj rijeke Drave, stvorena za sve ljubitelje čokolade: tako ovdje možete uživati u čokoladnom doručku, ili pak otići na čokoladnu masažu, ali i čokoladna radionica zvuči jednako primamljivo…

Jeste li znali da postoje tri vrste kakaa? Forastero, Criollo i Trinitario. Isto tako, u Chocolate village-u postoje i tri vrste luksuznih kućica, a svaka je dobila ime upravo po jednoj vrsti kakaa.

Forastero su prostrane kućice smještene uz rijeku. Prostiru se na dvije etaže. Svaka kućica  ima četiri kreveta (2+2), velike panoramske prozore, kuhinju, dnevni boravak, kupaonicu i terasa. Jeste li znali da je forastero inače najpopularnija vrsta kakaa?

Criollo su kućice na drvetu iz kojih se pruža predivan pogled na prirodu koja okružuje cijeli resort. U Criollo kućicama se nalazi bračni krevet sa prekrasnim panoramskim pogledom, čajna kuhinja i kupaonica, i terasa idealna za odmor. Inače, Criollo je najukusnija, najrjeđa i najprestižnija vrsta kakaa.

Trinitario kućice nalaze se pokraj bazena i imaju najljepši pogled na rijeku. Baš kao i Forastero, i Trinitario kućice su veoma prostrane, imaju ukupno 4 kreveta (2+2), dnevni boravak, kuhinju, kupaonicu i terasu. No, gosti na raspolaganju imaju i privatni jacuzzi te kamin kako bi mogli uživati u romantici. Inače, Trinitario je kakao u kojem su sadržani okusi prethodne dvije vrste kakaa.

CIJENA (noćenje za dvije osobe):

15.12.2019. – 15.01.2020.

15.06.2020. – 15.09.2020.

16.01.2020.-14.06.2020.

16.09.2020.-14.12.2020.

TRINITARIO 360 € 315 €
FORASTERO 315 € 249 €
CRIOLO 315 € 249 €

 

Cijena uključuje:
– Bogati doručak sa odabranim eko lokalnim proizvodima, koji se dostavlja u smještajni objekt
– Podrum sa ponudom lokalnih vina i snackom
– Posteljinu, ručnike, kućne ogrtače, papuče
– Prirodnu ručno rađenu kozmetiku
– Parking
– Wireless internet access (WiFi)
– Završno čišćenje

Doplate:
– Boravišna pristojba: 2,50 € po osobi / dan (obavezna doplata)
– Dodatna osoba: 30 € / noć
– Kolijevka za dijete: 25 € / noć
– Kućni ljubimci: 30 € (na upit, potrebna je potvrda)

Popusti za djecu:
– djeca do 2 godine: besplatno, u krevetu sa roditeljima
– djeca od 2 do 7 godina: 15 € po noćenju

SLIKE: chocolatevillage.eu

Sports & nature

Država spektakularnih planinskih vrhova, gustih šuma i minijaturnog dijela Jadranske obale. Slovenija je država u srcu Europe, na sjecištu Alpa, Mediterana i Panonske nizine, i svakako iznenađuje ali i oduševljava svojom raznolikošću. Zauzima svega 2 % središnje Europe, a graniči sa Austrijom na sjeveru, Hrvatskom na jugu, Italijom na zapadu i Mađarskom na istoku. Pretežno je brdovita, a preko 90 % njezine površine se nalazi na 300 m nadomrske visine. Šume pokrivaju gotovo polovinu zemlje, što ju čini jednom od “najzelenijih“ država na svijetu, a ostalo se odnosi većinom na obradivu zemlju, odnosno polja, pašnjake, vinograde i voćnjake. U unutrašnjosti zemlje reče nekoliko rijeka, među kojima su Sava i Drava koje se dalje ulijevaju u Dunav, Soča koja se ulijeva u Jadransko more, Mura i Krka, te rijeka Kupa koje ujedno predstavlja veliki dio granice sa Hrvatskom. Iako se na Sloveniju zbog brojnih skijališta prvenstveno gleda kao na zimsku destinaciju, u njezinim je ljepotama moguće uživati u svakom godišnjem dobu. Slovenija se može pohvaliti sa 87 skijališta sa preko 600 km staza. Jedno od većih i najpoznatijih slovenskih skijališta je Rogla, koja broj 30 kilometara skijaških staza, u čijoj se lizini nalaze Terme Zreče. Prvi ski liftovi u Sloveniji su izgrađeni u Kranjskoj gori, u blizini granice sa Austrijom i Italijom. Skijalište ukupno ima 30 km skijaških staza, a čuvena je po Svjetskom kupu u Alpskom skijanju, kao i po skijaškim skokovima koji se održavaju u Planicama. Za razliku od većine drugih skijališta koja postojanost snijega održavaju kombinacijom prirodnog i umjetno proizvedenog snijega, Vogel se može podičiti isključivo prirodnim snijegom, budući da se nalazi u sastavu Nacionalnog parka Triglav. Od ostalih skijališta još je bitno spomenuti Krvavec, Golte i Mariborsko Pohorje.

Culture and history info


Područje današnje Slovenije naselila su keltska i ilirska plemena, a Rimljani su ga zauzeli u 1. stoljeću prije Krista. Naselivši se u prvoj polovini 7. stoljeća, Slaveni su stvorili plemenski savez kojemu je na čelu bio Samo, a nakon raspada saveza održala se samo kneževina Karantanija. U 8. stoljeću Karantanci se bore protiv Avara i Franaka, povezuju se s Bavarcima, ali su ipak potpali pod franačku vlast i prihvatili kršćanstvo. Nakon uključenja Slovenije u njemačku državu u 11. stoljeću dovršen je proces feudalizacije, oblikuju se povijesne pokrajine (Kranjska, Štajerska, Koruška, Gorica), dolazi do priljeva njemačkih doseljenika i germanizacije, te smanjenja slovenskog etničkog prostora. Slovenske pokrajine od 13. stoljeća do 1918. bile su pod vlašću Habsburgovaca i, unatoč jakoj germanizaciji, rasla je slovenska samosvijest i stvarao se objedinjujući slovenski književni jezik, osobito od vremena reformacije. Nakon 1. svjetskog rata Slovenija ulazi u državu SHS, koja 1929. postaje Kraljevina Jugoslavija. Poslije njemačke i talijanske okupacije, postaje republika u sastavu federativne Jugoslavije. U novoj Jugoslaviji Slovenci su se znali oduprijeti srpskoj dominaciji, pa su lako proglasili državnu samostalnost 1991., nakon kratkoga sukoba s jugoslavenskom vojskom...

Više na: Turistički vodič Slovenije

Više