Informacije

POLAZAK: 06.12.-09.12. (RASPRODANO!)

1.dan: KRAPINSKE TOPLICE – FERRARA – BOLOGNA
Okupljanje grupe u 04.00h. Nakon upoznavanja sa pratiteljem putovanja, polazak 04.20.00 h prema Italiji. Vožnja kroz Sloveniju i Italiju, uz usputna zaustavljanja prema potrebi grupe, prema FERRARI, gradu poznatom po dvorcu obitelji d’Este koja je u Ferrari stolovala od 1208. do 1598. godine i povijesnoj jezgri koja se nalazi pod zaštitom UNESCO-a, ali i odličnoj gastronomiji (naglasak na CAPPELLACCI DI ZUCCA, tjestenina punjena bućom i parmezanom ili pita od makarona (pasticcio di maccheroni). Slobodno vrijeme za upoznavanje gastronomije Ferrare… Okupljanje grupe i odlazak do najstarijeg sveučilišnog grada na svijetu, BOLOGNE. Slijedi šetnja gradom gdje ćemo vidjeti: BAZILIKU SV. PETRONIJA – PIAZZU MAGGIORE – NAJSTARIJE SVEUČILIŠTE – TORNJEVE – NEPTUNOVU FONTANU. Slobodno vrijeme za individualne programe i kupnju suvenira. Preporučujemo Vam šetnju živahnim ulicama grada, kako biste osjetili taj čarobni duh Italije i obišli slikoviti adventski sajam. Okupljanje grupe u dogovoreno vrijeme i odlazak prema hotelu. Smještaj. Noćenje.

2.dan: MODENA – PARMA
Doručak. Poslije doručka odlazimo u MODENU. Po dolasku, razgled grada bogate i burne povijesti još iz doba Etruščana, oduvijek važnog prometnog i gospodarsko središta: KATEDRALA – PIAZZA GRANDE – PALAČA DUCALE – PALAČA COMUNALE… Poslijepodne kraće slobodno vrijeme za vlastite programe. Preporučamo provjeru gastro ponude poznate po jelima od mesa, najviše šunkama i salamama, a Modena se smatra i kolijevkom tortellina. U nekoj od lokalnih tratoria svakako probajte zampone ili cothecino modena, svinjsku kobasicu koja se najčešće jede uz prilog od pire krumpira i graha. Okupljanje grupe i nastavak vožnje do PARME, grada smještenog u pokrajni Emilia – Romagna, koja posjetitelje oduševljava svojom bogatom kulturom te je pravi raj za gurmane. Parma je grad u kojem se nalazi jedno od najstarijih sveučilišta na svijetu – Università degli Studi di Parma te je svjetski poznat po gastronomskoj ponudi kojom dominira sir parmezan, pršut i tjestenina Barilla… Tko još nije čuo za Parmigiano Reggiano i Prosciutto Crudo di Parma? Po dolasku, zajednički razgled i šetnja uz pratitelja putovanja: PALAZZO PILOTTA kojim ćemo doći do nekadašnje rezidencije MARIE LOUISE OD PARME. Palazzo della Pilotta je izvorno zamišljena kao zajednička zgrada dvorskih službi koje su se nalazile u sklopu Kneževe rezidencije smještenoj na suprotnoj obali rijeke; u PALAZZO DUCALE. U sklopu palače se nalazi jedno od najljepših povijesnih kazališta na svijetu – TEATRO FARNESE. Unutrašnjost kazališta je u cijelosti napravljena od drveta te se može pohvaliti i sa nekoliko revolucionarnih izvornih sadržaja: pozornica koja se mogla rotirati, a koja je ujedno bila i vodonepropusna, kako bi se omogućilo uprizorenje bitke na moru. Kazalište je i danas u funkciji, a brojni dijelovi – poput plemićke lože, su u svom originalnom obliku… Šetnjom stižemo do zgrade opere – TEATRO REGIO, velebne građevine sa 1400 sjedećih mjesta, koju mnogi smatraju jednom od najvažnijih u Italiji. Izgrađena je u ranom 19. stoljeću, a prva predstava je bila Zaira od Belinija, skladana posebno za svečano otvorenje. Zaštitni znakovi grada – DUOMO I BATTISERO, katedrala i krstionica, najharmoničnije su srednjevjekovne građevine Italije i u potpunosti dominiraju Trgom Duomo. Slobodno vrijeme za kavu i šetnju, razgledavanje božićnog sajma, kupnju suvenira, uživanje u gastronomskoj ponudi grada…. U večernjim satima, okupljanje grupe i povratak u hotel. Noćenje.

3.dan: SAN MARINO – RAVENNA
Doručak. Poslije doručka odlazimo prema SAN MARINU, treću najmanju državu na svijetu koju je prema legendi osnovao klesar Marin s Raba. Šetnja s pratiteljem putovanja: PALAZZO PUBLICO – BASILICA DEL SANTO – CRKVA SV. FRANCESCA – ZIDINE GRADA. Slobodno vrijeme za šetnju, kupovinu suvenira i osobne programe. Nastavak vožnje do RAVENNE, nekadašnje prijestolnice Zapadnog rimskog carstva koja je poznata kao “grad mozaika”. Prošetat ćemo središtem grada uz crkvu San Vitale, mauzolej Gale Placidije i trg Piazza del Popolo. Slobodno vrijeme za odličan talijanski capuccino, aperitiv ili osobne programe. U večernjim satima, okupljanje grupe i povratak u hotel. Noćenje.

4.dan: PADOVA – KRAPINSKE TOPLICE
Doručak. Odjava iz hotela i odlazak prema PADOVI, antičkom gradu bogate povijesti i pitoreskne sadašnjosti. Po dolasku, slijedi šetnja i upoznavanje najvažnijih znamenitosti u gradu. Vidjet ćete SVETIŠTE SV. LEOPOLDA MANDIĆA, PRATO DELLA VALLE, BAZILIKU SV. ANTUNA, PIAZZA ERBE, CAPPELLA DEGLI SCROVEGNI, L’UNIVERSITA, PALAZZO DELLA REGIONE. Slobodno vrijeme za posjet tradicionalnom predbožićnom sajmu, uživanje u zimskim specijalitetima i običajima sjeverne Italije. Također, svakako uzmite kratki predah uz kavu, capuccino u najpoznatijoj kavani Pedrocchi. Poslije slobodnog vremena, nastavak vožnje prema mjestu polaska, uz kraća zaustavljanja putem prema potrebi grupe.

POLAZAK: 06.12.-09.12.2018.
CIJENA: 1280,00 kn

CIJENA UKLJUČUJE: prijevoz turističkim autobusom visoke kategorije, noćenje u Bologni u hotelu 3* u dvokrevetnim sobama na osnovi 3 noćenja sa doručkom, licenciranog turističkog pratitelja, sve razglede prema programu te troškove organizacije, jamčevine, prodaje i realizacije, PDV

CIJENA NE UKLJUČUJE: putno osiguranje, boravišnu pristojbu, karte javnog prijevoza, ulaznice u kulturno povijesne spomenike i objekte koje nisu navedene, troškove osobnih narudžbi, sve ne navedene troškove, skretanja s rute

FAKULTATIVNA NADOPLATA:
– putno osiguranje
– degustacija sira (5 vrsta parmezana + vino) u Parmi: 10,0 €/osoba (OBAVEZNA PRIJAVA U AGENCIJI, DOPLATA NA LICU MJESTA!)
– jednokrevetna soba: 420,00 kn (tri noćenja)

MINIMALAN BROJ PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 50

NAPOMENE (molimo da pročitate):
– Za ovo putovanje je potrebna važeća osobna iskaznica (ili putovnica).
– Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji Italije, i može biti različita od kategorizacije hotela u drugim državama.
– Za otkaze putovanja od strane putnika vrijede otkazni rokovi navedeni u Uvjetima putovanja, te Vas ljubazno molimo da iste pročitate!
– Turistička agencija prilikom organizacije i realizacije putovanja poštuje pravila i propise ”Zakona o radnom vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prometu” kojim je između ostalog definirano vremensko zaustavljanje na odmorištima, dnevni odmor vozača, kao i maksimalno zauzeće autobusa u danu te Vas molimo na razumijevanje i suradnju!
– Od 7. travnja 2017. godine u primjeni je novi sustav granične kontrole svih osoba koje prelaze granične prijelaze, na svim granicama Europske unije na kojima se provode granične kontrole, uključujući i građane Europske unije što može uzrokovati duža čekanja na graničnim prijelazima te Vas molimo za razumijevanje.
– Agencija ne odgovara za izgubljene, oštećene ili otuđene osobne stvari putnika / ostavljene u prijevoznom sredstvu / destinaciji!

ORGANIZATOR: Smart Travel
*vrijede opći uvjeti putovanja agencije Smart Travel
**preporuka: putno osiguranje

Kupi


POLAZAK: 06.12.-09.12. (RASPRODANO!)