Informacije

POLAZAK: 05.10.-11.10.2023. (RASPRODANO!)            Otkrijte s nama čarobni jug Italije, autentične i prema mnogima najljepše talijanske regije: Apulija i Basilicata. Cijena uključuje polupansion u hotelu i sve izlete!

1. DAN: SPLIT
Okupljanje grupe u 18.00h u trajektnoj luci Split. Nakon upoznavanja sa pratiteljem putovanja, ukrcaj na trajekt prema Anconi. Smještaj u kabine i noćna plovidba prema Anconi…

2. DAN: CASTEL DEL MONTE – OSTUNI
Doručak. Okupljanje grupe i odlazak prema slikovitoj APULIJI, regiji ”maslina i vina’, smještenoj na samom jugu talijanske čizme. To je područje u kojem se tradicija i moderno spajaju na idealan način, raznolikosti arhitekture i pejzaža ostavljaju bez daha i područje je ovo u kojem imate dojam kao da je vrijeme stalo… Vožnja uz usputna stajanja prema potrebama grupe do CASTEL DEL MONTE – jednog od simbola Apulije – srednjovjekovnog dvorca rimsko – njemačkog cara Fridrika II. Izgradnja dvorca je dovršena 1249. godine i korišten je prije svega kao lovački dom za Fridrika II., sve do njegove smrti 1250. godine. Dvorac je poslije toga pretvoren u zatvor, i bio je korišten kao sklonište od kuge te je naposljetku pao u zaborav… Zbog svojih jedinstvenih vrijednosti, dvorac je 1996. godine stavljen pod zaštitu UNESCO-a. Slobodno vrijeme za posjet dvorcu (po želji), uz obaveznu prijavu u agenciji prije polaska na putovanje. Nastavak vožnje prema Ostuniju, dolazak i smještaj u hotel. Večera. Noćenje.

3. DAN: ALBEROBELLO – POLIGNANO AL MARE
Doručak. Okupljanje grupe i odlazak prema čarobnom ALBEROBELLU, gradiću sa svega 11 000 stanovnika koji će Vas očarati! Ono po čemu je specifičan je veliki broj građevina koju talijani nazivaju ”trulli”, a mi ćemo ih nazivati kućicama u starom stilu. Unutrašnjost ovih specifičnih građevina čini jedinstven prostor, a grade se bez cementa i žbuke, kako bi je lakše srušili ako dođu poreznici (ukoliko ćemo vjerovati legendi). Kuće su jako malene, s vratima do ramena (istina, Talijani su sitnijeg rasta) i sve u svemu dobiti ćete zaključak da se radi o jako siromašnom području… No, ipak većina ovih građevina je uređena u turističke svrhe i samo se u te svrhe koriste, ali ipak se jedan dio koristi za stanovanje! Veliki broj okolnih vikendica je građen u istom stilu te sve skupa čini jedinstvenu atmosferu, kao da ste u bajci, a ukoliko još tome pridodamo tišinu koja vlada ovim gradom dolazimo do zaključka da je riječ o području idealnom za odmor! Ovo područje je raj i za fotografe, jedinstveni prizori se nižu jedan za drugim i jednostavno dokazuju fotogeničnost Italije… Slobodno vrijeme za individualne programe, kavu ili kupnju suvenira. Okupljanje grupe i odlazak prema slikovitom primorskom gradiću – POLIGNANO A MARE. Polignano je jedan od najljepših obalnih gradića Italije koji osvaja svojom predivnom plažom i tipičnim talijanskim šarmom. Njegova povijest seže do 4. stoljeća prije Krista, i bit će Vam jasno zašto se nalazi na popisu najšarmantnijih dragulja Italije. Grad je poznat i kao rodno mjesto slavnog Domenica Modugna koji se proslavio u svojom glasovitom pjesmom ”Volare”. Okupljanje grupe i povratak u hotel. Večera. Noćenje.

4. DAN: OSTUNI – LECCE
Nakon doručka, okupljanje grupe i odlazak u OSTUNI. Ovo je tipični mediteranski grad kojim dominira bijela boja! Dakako, turizam je glavna gospodarska grana, zahvaljujući idealnom položaju (blizu plaže, a opet sasvim dovoljno udaljen) te zanimljivoj povijesnoj baštini. Na vrhu brda se nalazi Stari grad, koji je opasan drevnim zidinama. Najvažnija građevina u gradu su katedrala i biskupski dvor te brojne palače lokalnih plemićkih obitelji. Ono što je karakteristično za ovo područje su ”masserie”, odnosno seoske farme koje posjetiteljima nude udoban smještaj u tradicionalnim kućama (seosko domaćinstvo)… Šetnja Bijelim gradom (kako ga od milja nazivaju brojni turisti, ali i domaće stanovništvo) će Vam dočarati zašto su njemački i engleski turisti kojih ima najviše oduševljeni ljepotom grada… Okupljanje grupe i odlazak u LECCE, grad smješten na samoj ”peti” talijanske čizme. Grad se može pohvaliti bogatom prošlošću, koja je ostavila bogatstvo kulturno – povijesnih spomenika. Posebno se ističe rimski amfiteatar (1.-2. stoljeća), katedrala Santa Croce (12. stoljeće) i barokna crkva St. Niccolo e Cataldo. Slobodno vrijeme za individualne programe. Okupljanje grupe i odlazak prema hotelu. Večera. Noćenje.

5. DAN: MATERA – LOCOROTONDO
Doručak. Okupljanje grupe i odlazak prema drevnom gradu, starom preko 9 000 godina za kojeg kažu da je najintrigantniji grad u Italiji – MATERI. Grad jednostavno šokira svojom veličinom, tradicijom te gotovo nestvarnim spojem stijena i impozantne arhitekture gotovo na svakom koraku! Bez obzira u kojem smjeru gledate, grad se skaldno utapa u krajolik, da se čini gotovo nestvarnim! Ovo područje je prepuno pećina, u kojima su ljudi stanovali sve do pedesetih godina prošlog stoljeća. Pećine su veoma prostrane, no najveći problem je održavanje higijene te su upravo zbog tog razloga posljednji stanovnici pećina morali iseliti. Inače, grad se smjestio na obje strane malenog kanjona rijeke Gravina te se sastoji od nekoliko naselja: Sasso Barisano s bogatim portalima, Sasso Caveoso s rimskim amfiteatrom, Civitta s katedralom te park Murgia s brojnim crkvicama. Od 1993. godine, Sassi di Matera je, zajedno s parkom rupestrijskih crkava (Murghia Matera), upisana na UNESCO-v popis mjesta svjetske baštine u Europi. U Materi je sniman dio čuvenog filma Pasija (Passion of the Christ)… Slobodno vrijeme za individualne programe. Okupljanje grupe i kraća vožnja do LOCOROTONDA, prema mišljenju mnogih jednog od najljepših i najslikovitijih sela Italije. Po dolasku, zajednička šetnja uz voditelja putovanja i slobodno vrijeme za individualne programe. Okupljanje grupe i odlazak prema hotelu. Večera. Noćenje.

6. DAN: MONOPOLI – BARI
Doručak. Odjava iz hotela i okupljanje grupe, te odlazak do prekrasnog MONOPOLIA (domaćini ga nazivaju “Menóple”), koji će vas oduševiti svojim mediteranskim ugođajem. Povijest grada je vrlo duga. Većina stare gradske jezgre je iz srednjega vijeka, ali još uvijek su očuvani dijelovi zidina iz 5. st. pr. K. koje su izgradili Grci. Od tada nadalje su se u Monopoliju mijenjale mnoge civilizacije: Ostrogoti, Bizantinci, Normani, Francuzi, Španjolci, Mleci… Nakon upoznavanja ovoga divnoga grada i kraće pauze za individualne programe nastavljamo vožnju prema BARIJU, gradu sjajnog povijesnog ambijenta i karakterističnom atmosferom talijanskog mediteranskoga grada. Kraći razgled i upoznavanje ljepota grada sa završetkom kod crkve sv. Nikole, kojem ćemo se preporučiti za sretan povratak kući. Ukrcaj u trajekt i smještaj u kabine. Noćna vožnja do Dubrovnika…

7. DAN: DUBROVNIK – SPLIT
Dolazak u Dubrovnik predviđen je u jutarnjim satima. Transfer do Splita.

POLAZAK: 
– 05.10.-11.10.2023. (RASPRODANO!)

Cijena po osobi: 535,00 € / 4.030,96 kn
Tečaj: 1,00 € = 7,53450 kn

REZERVACIJA:
– Prilikom rezervacije plaćate akontaciju u iznosu 80,00 € po osobi (602,76 kn po osobi), dok ostatak iznosa plaćate najkasnije do 14 dana prije polaska na putovanje!

NAPOMENA:
– Moguća organizacija transfera do Splita, u slučaju dovoljnog broja prijavljenih putnika iz Zagreba / Karlovca

 CIJENA UKLJUČUJE: putovanje u Apuliju i Basilicatu, prijevoz turističkim autobusom visoke kategorije, brodsku kartu na polasku na relaciji  Split – Ancona sa noćenjem u dvokrevetnim / trokrevetnim kabinama , brodsku kartu u povratku na relaciji  Bari – Dubrovnik sa noćenjem u dvokrevetnim / trokrevetnim kabinama,  polupansion u hotelu 3* u okolici Barija, licenciranog turističkog pratitelja, izlete u Castel del Monte, Alberobello, Polignano, Ostuni, Lecce, Matera, Locorotondo, Monopoli,  lokalnog vodiča u Materi, lokalnog vodiča u Lecce, sve razglede prema programu te troškove organizacije, jamčevine, prodaje, realizacije, PDV

CIJENA NE UKLJUČUJE: putno osiguranje, policu od otkaza putovanja, turističke slušalice za razglede, karte javnog prijevoza, ulaznice u kulturno povijesne spomenike i objekte koje nisu navedene, troškove osobnih narudžbi, sve ne navedene troškove, skretanja s rute

OBAVEZNE DOPLATE (na licu mjesta):
– boravišna pristojba: 2,00 € / noć / osoba
– ulaznica u crkvu i kuću u Materi (S. Lucia alle Malve – Casa Grotta): 6,00 € / osoba
– turističke slušalice za razglede: 8,00 € / osoba

FAKULTATIVNA NADOPLATA:,
– putno osiguranje i osiguranje od posljedica nesretnog slučaja: 11,29 € / 85,06 kn
– polica od otkaza: 14,98 € / 112,87 kn
– ulaznica Castel del Monte: 10,00 € / osoba – potrebna je prijava u agenciji do 3 dana pred polazak!
– jednokrevetna soba (6 noćenja): 120,00 € / 904,14 kn

Garantiramo povrat uplaćenih sredstava u punom iznosu u roku 1 radnog dana od otkaza putovanja od strane agencije.

U slučaju otkaza od strane putnika zbog sumnje na zarazu ili zaraze virusom Covid-19 prije putovanja, za vrijeme putovanja ili poslije putovanja primjenjuju se Opći uvjeti putovanja turističke agencije Smart Travel!

MINIMALAN BROJ PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 30

ORGANIZATOR: Smart Travel
* vrijede opći uvjeti putovanja agencije Smart Travel
** preporuka putno osiguranje!

NAPOMENE:
– Za otkaze putovanja od strane putnika vrijede otkazni rokovi navedeni u Uvjetima putovanja, te Vas ljubazno molimo da iste pročitate! Ukoliko želite uplatiti policu Osiguranja od otkaza (u tom slučaju ostvarujete pravo na povrat), molimo da nas kontaktirate!
– Turistička agencija prilikom organizacije i realizacije putovanja poštuje pravila i propise ”Zakona o radnom vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prometu” kojim je između ostalog definirano vremensko zaustavljanje na odmorištima, dnevni odmor vozača, kao i maksimalno zauzeće autobusa u danu te Vas molimo na razumijevanje i suradnju!
– Sukladno članku 14. odluke o uređenju prometa (Službeni glasnik Grada Zagreba 21/14) na stajalištima javnog prijevoza dopušteno je stajanje samo autobusima trgovačkog društva kojemu je Grad povjerio obavljanje poslova javnog prijevoza putnika.
– Završna obavijest o putovanju se šalje 48 sati prije polaska na put (obavijest o točnom peronu polaska, broju sjedala, imenu i kontaktu voditelja putovanja).
– Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili za osobe koje zahtijevaju korištenje WC u autobusu.
– Agencija ne odgovara za izgubljene, oštećene ili otuđene osobne stvari putnika / ostavljene u prijevoznom sredstvu / destinaciji!

Upute i Opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Kupnjom putovanja prihvaćate navedene uvjete, stoga Vas molimo da ih pozorno pročitate. Odgovorni organizator: SMART TRAVEL d.o.o., Medveščak 89, 10 000 Zagreb, OIB: 65858888364, ID KOD: HR-AB-070116312. Polica jamčevine br. 298625000131 uplaćena kod Croatia Osiguranja d.d. Zagreb, Vatroslava Jagića 33, 10 000 Zagreb, OIB: 26187994862, Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH, http://www.mvep.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji države u koju se putuje. Organizator zadržava pravo izmjene redoslijeda provedbe programa.

 

Kupi


POLAZAK: RASPRODANI POLASCI!!