Informacije

POLAZAK: 18.09.-24.09.           Otkrijte sa nama čarobni jug Italije, autentične i prema mnogima najljepše talijanske regije: Apulija i Basilicata. Cijena uključuje polupansione i sve izlete!

1. DAN: SPLIT
Okupljanje grupe u 18h u Sukoišanskoj ulici. Nakon upoznavanja sa pratiteljem putovanja, ukrcaj na trajekt prema Anconi. Smještaj u kabine i noćna plovidba prema Anconi…

2. DAN: OSTUNI
Doručak. Okupljanje grupe i odlazak prema slikovitoj APULIJI, regiji ”maslina i vina’, smještenoj na samom jugu talijanske čizme. To je područje u kojem se tradicija i moderno spajaju na idealan način, raznolikosti arhitekture i pejzaža ostavljaju bez daha i područje je ovo u kojem imate dojam kao da je vrijeme stalo… Vožnja prema Ostuniju uz kraća zaustavljanja putem prema potrebi grupe. Dolazak u hotel. Zajednička šetnja gradom. Večera. Noćenje.

3. DAN: ALBEROBELLO – POLIGNANO AL MARE
Doručak. Okupljanje grupe i odlazak prema čarobnom ALBEROBELLU, gradiću sa svega 11 000 stanovnika koji će Vas očarati! Ono po čemu je specifičan je veliki broj građevina koju talijani nazivaju ”trulli”, a mi ćemo ih nazivati kućicama u starom stilu. Unutrašnjost ovih specifičnih građevina čini jedinstven prostor, a grade se bez cementa i žbuke, kako bi je lakše srušili ako dođu poreznici (ukoliko ćemo vjerovati legendi). Kuće su jako malene, s vratima do ramena (istina, Talijani su sitnijeg rasta) i sve u svemu dobiti ćete zaključak da se radi o jako siromašnom području… No, ipak većina ovih građevina je uređena u turističke svrhe i samo se u te svrhe koriste, ali ipak se jedan dio koristi za stanovanje! Veliki broj okolnih vikendica je građen u istom stilu te sve skupa čini jedinstvenu atmosferu, kao da ste u bajci, a ukoliko još tome pridodamo tišinu koja vlada ovim gradom dolazimo do zaključka da je riječ o području idealnom za odmor! Ovo područje je raj i za fotografe, jedinstveni prizori se nižu jedan za drugim i jednostavno dokazuju fotogeničnost Italije… Slobodno vrijeme za individualne programe, kavu ili kupnju suvenira. Okupljanje grupe i odlazak prema slikovitom primorskom gradiću – POLIGNANO A MARE. Polignano je jedan od najljepših obalnih gradića Italije koji osvaja svojom predivnom plažom i tipičnim talijanskim šarmom. Njegova povijest seže do 4. stoljeća prije Krista, i bit će Vam jasno zašto se nalazi na popisu najšarmantnijih dragulja Italije. Grad je poznat i kao rodno mjesto slavnog Domenica Modugna koji se proslavio u svojom glasovitom pjesmom ”Volare”. Okupljanje grupe i povratak u hotel. Večera. Noćenje.

4. DAN: OSTUNI – LECCE
Nakon doručka, okupljanje grupe i odlazak u OSTUNI. Ovo je tipični mediteranski grad kojim dominira bijela boja! Dakako, turizam je glavna gospodarska grana, zahvaljujući idealnom položaju (blizu plaže, a opet sasvim dovoljno udaljen) te zanimljivoj povijesnoj baštini. Na vrhu brda se nalazi Stari grad, koji je opasan drevnim zidinama. Najvažnija građevina u gradu su katedrala i biskupski dvor te brojne palače lokalnih plemićkih obitelji. Ono što je karakteristično za ovo područje su ”masserie”, odnosno seoske farme koje posjetiteljima nude udoban smještaj u tradicionalnim kućama (seosko domaćinstvo)… Šetnja Bijelim gradom (kako ga od milja nazivaju brojni turisti, ali i domaće stanovništvo) će Vam dočarati zašto su njemački i engleski turisti kojih ima najviše oduševljeni ljepotom grada… Okupljanje grupe i odlazak u LECCE, grad smješten na samoj ”peti” talijanske čizme. Grad se može pohvaliti bogatom prošlošću, koja je ostavila bogatstvo kulturno – povijesnih spomenika. Posebno se ističe rimski amfiteatar (1.-2. stoljeća), katedrala Santa Croce (12. stoljeće) i barokna crkva St. Niccolo e Cataldo. Slobodno vrijeme za individualne programe. Okupljanje grupe i odlazak prema hotelu. Večera. Noćenje.

5. DAN: MATERA – METAPONTO
Doručak. Okupljanje grupe i odlazak prema drevnom gradu, starom preko 9 000 godina za kojeg kažu da je najintrigantniji grad u Italiji – MATERI. Grad jednostavno šokira svojom veličinom, tradicijom te gotovo nestvarnim spojem stijena i impozantne arhitekture gotovo na svakom koraku! Bez obzira u kojem smjeru gledate, grad se skaldno utapa u krajolik, da se čini gotovo nestvarnim! Ovo područje je prepuno pećina, u kojima su ljudi stanovali sve do pedesetih godina prošlog stoljeća. Pećine su veoma prostrane, no najveći problem je održavanje higijene te su upravo zbog tog razloga posljednji stanovnici pećina morali iseliti. Inače, grad se smjestio na obje strane malenog kanjona rijeke Gravina te se sastoji od nekoliko naselja: Sasso Barisano s bogatim portalima, Sasso Caveoso s rimskim amfiteatrom, Civitta s katedralom te park Murgia s brojnim crkvicama. Od 1993. godine, Sassi di Matera je, zajedno s parkom rupestrijskih crkava (Murghia Matera), upisana na UNESCO-v popis mjesta svjetske baštine u Europi. U Materi je sniman dio čuvenog filma Pasija (Passion of the Christ)… Slobodno vrijeme za individualne programe. Okupljanje grupe i kraća vožnja do METAPONTA, malenog gradića koji broji svega 1000 stanovnika. Najpoznatiji je po ostacima vrlo važnog naselja iz vremena Velike Grčke koje se naziva Metapontion… Po dolasku, razgled Arheološkog parka, uz nadoplatu ulaznica na licu mjesta. Okupljanje grupe i odlazak prema hotelu. Večera. Noćenje.

6. DAN: CASTEL DEL MONTE – BARI
Doručak. Odjava iz hotela i odlazak prema jednom od simbola Apulije – srednjovjekovnom dvorcu rimsko – njemačkog cara Fridrika II. – CASTEL DEL MONTE. Izgradnja dvorca je dovršena 1249. godine i korišten je prije svega kao lovački dom za Fridrika II., sve do njegove smrti 1250. godine. Dvorac je poslije toga pretvoren u zatvor, i bio je korišten kao sklonište od kuge te je naposljetku pao u zaborav… Zbog svojih jedinstvenih vrijednosti, dvorac je 1996. godine stavljen pod zaštitu UNESCO-a. Slobodno vrijeme za posjet dvorcu, uz nadoplatu ulaznica na licu mjesta.  Okupljanje grupe i odlazak prema BARIJU. Ukrcaj u trajekt i smještaj u kabine. Noćna vožnja do Dubrovnika…

7. DAN: DUBROVNIK – SPLIT
Dolazak u Dubrovnik predviđen je u jutarnjim satima. Transfer do Splita.

POLAZAK: 18.09.-24.09.
CIJENA: 3 299,00 kn
FIRST MINUTE: 3 199,00 kn

NAPOMENA:
– Prilikom rezervacije plaćate akontaciju u iznosu 150,00 kn po osobi, dok ostatak iznosa plaćate najkasnije do 21 dan prije polaska na putovanje!
– First minute cijena vrijedi za rezervacije do 45 dana prije polaska ili do popunjenja predviđenih mjesta
– Moguća organizacija transfera do Splita, u slučaju prijavljenih putnika iz Zagreba / Karlovca

CIJENA UKLJUČUJE: putovanje u Apuliju i Basilicatu, prijevoz turističkim autobusom visoke kategorije, brodsku kartu na relaciji Split – Ancona sa noćenjem u dvokrevetnim / trokrevetnim kabinama , brodsku kartu u povratku na relaciji Bari – Dubrovnik sa noćenjem u dvokrevetnim / trokrevetnim kabinama, polupansion u hotelu 3* u okolici Barija, licenciranog turističkog pratitelja, izlete u Catel del Monte, Alberobello, Polignano, Ostuni, Lecce, Matera, Metaponto, sve razglede prema programu te troškove organizacije, jamčevine, prodaje, realizacije, PDV

CIJENA NE UKLJUČUJE: putno osiguranje, karte javnog prijevoza, ulaznice u kulturno povijesne spomenike i objekte koje nisu navedene, troškove osobnih narudžbi, sve ne navedene troškove, skretanja s rute

OBAVEZNE NADOPLATE (na licu mjesta):
– boravišna pristojba: 2,00 € / noć / osoba
– ulaznica Arheološki park Metaponto: 2,5 € / osoba
– ulaznica Castel del Monte: 10,00 € / osoba

FAKULTATIVNA NADOPLATA:
– putno osiguranje
– jednokrevetna soba: 750,00 kn (šest noćenja)

MINIMALAN BROJ PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 40

NAPOMENE:
– Za ovo putovanje je potrebna važeća osobna iskaznica (ili putovnica). Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji Italije, i može biti različita od kategorizacije hotela u drugim državama.
– Za otkaze putovanja od strane putnika vrijede otkazni rokovi navedeni u Uvjetima putovanja, te Vas ljubazno molimo da iste pročitate! Ukoliko želite uplatiti policu Osiguranja od otkaza (u tom slučaju ostvarujete pravo na povrat), molimo da nas kontaktirate!
– Turistička agencija prilikom organizacije i realizacije putovanja poštuje pravila i propise ”Zakona o radnom vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prometu” kojim je između ostalog definirano vremensko zaustavljanje na odmorištima, dnevni odmor vozača, kao i maksimalno zauzeće autobusa u danu te Vas molimo na razumijevanje i suradnju!
– Od 7. travnja 2017. godine u primjeni je novi sustav granične kontrole svih osoba koje prelaze granične prijelaze, na svim granicama Europske unije na kojima se provode granične kontrole, uključujući i građane Europske unije što može uzrokovati duža čekanja na graničnim prijelazima te Vas molimo za razumijevanje.
– Agencija nema saznanja o vremenu čekanja na graničnom prijelazu niti je odgovorna za isto, te Vas molimo za razumijevanje.
– Agencija ne odgovara za izgubljene, oštećene ili otuđene osobne stvari putnika / ostavljene u prijevoznom sredstvu / destinaciji!

ORGANIZATOR: Smart Travel
*vrijede opći uvjeti putovanja agencije Smart Travel
**preporuka: putno osiguranje

Upute i Opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Kupnjom putovanja prihvaćate navedene uvjete, stoga Vas molimo da ih pozorno pročitate. Odgovorni organizator: SMART TRAVEL j.d.o.o., ID KOD: HR-AB-070116312. Polica jamčevine br. 298640000004 uplaćena kod Croatia Osiguranja d.d. Zagreb. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH, http://www.mvep.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji države u koju se putuje. Organizator zadržava pravo izmjene redoslijeda provedbe programa.

photos: ©123RF

Kupi


POLAZAK: 18.09.-24.09.