Informacije

Polazak: 29.08.-03.09.2023. (GARANTIRANO!)                     Doživite planinsku bajku u Dolomitima: oduševite se čarobnim jezerima Lago di Braies i Misurina, planinskim vrhuncima i prepoznatiljivim simbolom Dolomita Tre Cime di Lavaredo, posjetite Marmoladu, kraljicu Dolomita i oduševite se nezaboravnim pogledom sa 3265m/nv, sa vrha Punta Rocca… U cijenu uključen polupansion i korištenje wellnessa! Mogućnost polaska sa NP Šibenik i NP Zadar, uz prethodnu najavu u agenciji!

1. DAN: SPLIT – LAGO DI BRAIES – BRUNICO – ALTA BADIA (29.08./30.08.)
Okupljanje grupe 29.08. u 23.05 h na kolodvoru u Sukoišanskoj ulici. Nakon upoznavanja sa pratiteljem putovanja, polazak 23.15 h prema Italiji.
Vožnja kroz Hrvatsku, Sloveniju i Italiju, uz usputna zaustavljanja prema potrebi grupe, sve do našeg prvog odredišta – jezera LAGO DI BRAIES ili PRAGSER. Ovo jezero zapanjujuće ljepote, nalazi se u autonomnoj talijanskoj regiji Bolzano, na nadmorskoj visini od 1494 metara. Najveće je, no prema mišljenju mnogih i najljepše jezero Dolomita, planinske skupine u istočnim talijanskim Alpama. Okruženo je planinama i predivnom prirodom, a u smaragdno bistroj vodi se zrcale planinski vrhunci. Maksimalna dubina jezera doseže do 36 metara, no prosječna dubina je 17 metara. Po dolasku, zajednička kružna šetnja uz obalu jezera u dužini od 4 km, nakon čega slijedi kraće slobodno vrijeme. Ukoliko niste zainteresirani za šetnju, možete iznajmiti čamac, nekoć jedino prijevozno sredstvo s kojim je bilo moguće doći od jednog kraja jezera do drugoga i uživati u veslanju, prošetati do privatne kapelice ”Lago di Braies” izgrađenu na početku 20. stoljeća (zatvorena je za javnost, no možete je poslikati s vanje strane) ili uživati u kavi na terasi hotela. Okupljanje grupe i vožnja prema BRUNICU,  gradu smještenom na 835 m/nv, kulturnim i trgovačkim središtem doline Pusteral, koji je 2009. godine bio proglašen najboljim malim gradom za život u Italiji.  Povezanost tradicije i modernog, u Brunicu je vidljiva na svakom koraku, posebice u arhitekturi, kulturi i gastronomiji. Gradom dominira dvorac Bruneck (smješten na šumovitom brdu) i crkva Rainkirche. Odlazak prema glavnoj gradskoj ulici, Stadtgasse, koju s obje strane obrubljuju slikovite kuće u raznim bojama. Većinom se radi o stambenim objektima, u čijem se prizemlju nalaze ekskluzivni butici, enoteke i restorani. Slobodno vrijeme za individualne programe. Okupljanje grupe i odlazak prema hotelu. Večera. Noćenje.

2.DAN: TRE CIME DI LAVAREDO – LAGO DI MISURINA (31.08.)
Doručak. Današnji dan je predviđen za kružni trekking oko TRE CIME DI LAVAREDO, prepoznatljivog simbola Dolomita. Inače, Dolomiti su planinska skupina u istočnim Alpama sa 21 vrhom višim od 3000m nadmorske visine. Na ovom području se nalaze neki od najljepših alpskih krajolika s vertikalnim stijenama, strmim liticama i velikom gustoćom uskih, dubokih i dugih dolina te brojnih prekrasnih jezera. Naša avantura će započeti na 2320 m/nv, kod planinarskog doma Auronzo. U ukupnoj dužini od malo više od 8 km uživati ćemo u predivnim pogledima na alpske vrhove, a svakako će najupečatljiviji biti onaj na Tre Cime: Mali Vrh (Cima Piccola) visine 2857 m, u sredini je najviši Veliki vrh (Cima Grande) visine 2999 m i Zapadni vrh (Cima Ovest) visine 2 973 m. Naša obilazak će završiti na istom mjestu gdje smo i krenuli, gdje ćemo se ukrcati u autobus i krenuti prema jezeru LAGO DI MISURINA, smještenom na 1754 m n/v. Slobodno vrijeme za šetnju uz obalu jezera i kavu.  Okupljanje grupe i odlazak prema hotelu. Večera. Noćenje.

3.DAN:  VAL DI FUNES (PARK PRIRODE PUEZ-ODLE) – SANTA MADDALENA (01.09.)
Doručak. Danas nas očekuje odlazak u dolinu VAL DI FUNES, iz koje ćemo krenuti u obilazak parka prirode Puez-Odle, stazom od 9 km. Najpoznatija planinska skupina unutar parka je Odle di Funes. Sjevernom stranom parka dominira planina  Odle d’Eores/Aferer Geisler and Sass de Putia/Peiterkofel, dok južnom dominira Puez skupina: visoravan Gherdenacia/Gardenaccia i planine Sassongher i Cir. S obzirom da je par prirode okružen dolinama u kojima stanovništvo govori 3 jezika: ladinski, njemački i talijanski, nazivi mjesta su većinom napisani na tri jezika. Staza kojom ćemo obići park prirode, jedna je od najspektakularnijih u Dolomitima. Iako većinom prolazi smrekovom i borovom šumom, na nekoliko mjesta se otvaraju prekrasni vidici prema spektakularnim vrhovima, gdje posebno ističemo Geisler/Odle. Naša početna (i završna) točka je parkiralište Zanser Alm/Malga Zannes, na 1685 m/nv. Prepuni doživljaja, otići ćemo u slikovito selo SANTA MADDALENA (1350 m/nv), prema mišljenju mnogih, jedno od najljepših sela u Italiji i kratko prošetati do slikovite crkvice sv. Magdalene, jednog od najprepoznatljivijih simbola doline Val di Funes, koja se po prvi puta spominje još u 14. stoljeću. Slikovitu unutrašnjost crkve karakteriziraju elementi baroka, a posebnu pažnju zaslužuje oltar posvećen sv. Magdaleni. Slobodno vrijeme za fotografiranje. Okupljanje grupe i povratak u hotel. Večera. Noćenje.

4.DAN: CORTINA D’AMPEZZO (02.09.)
Doručak. Okupljanje grupe i odlazak prema slikovitoj CORTINI D’AMPEZZO, kraljici Dolomita, jednom od najeksluzivnijih odmarališta u Europi koje je poznato kao skijaško središte. U bogatoj povijesti posebno mjesto zauzimaju Zimske olimpijske igre koje su ovdje održale 1956. godine, a Cortina je od tada omiljeno odmaralište svjetskog jet seta. Popularnosti Cortine pridonijela je i jedinstvena ljepota okolnih planinskih vrhunaca koji su privukli filmske studije, a između ostalih, svijet je u Dolomitima spašavao i najpoznatiji tajni agent Njezinog Veličanstva – James Bond. Zajednička šetnja sa voditeljem putovanja. Slobodno vrijeme za ručak i individualne programe. Okupljanje grupe u dogovoreno vrijeme i povratak u hotel. Slobodno poslijepodne za šetnju, wellness ili odmor prema vlastitoj želji. Večera. Noćenje.

5. DAN: MARMOLADA SPLIT (03.09.)
Doručak. Odjava iz hotela. Odlazak prema ROCCA PIETORE, slikovitom naselju koje se smjestilo u podnožju MARMOLADE – ”KRALJICE DOLOMITA”. Marmolada je naziv za skupinu vrhova koji se pružaju od zapada prema istoku, s najvišim vrhom Dolomita – Punta Penia (3343 m/nv). Osim Punta Penia, na ovom području se nalazi još nekoliko značajnijih vrhova koji se ponosno izdižu iznad 3000 m: Punta Rocca (3309 m/nv), Punta Ombretta (3247 m/nv), Monte Serauta (3069 m/nv) i Pizzo Serauta (3035 m/nv). Marmolada je podjednako posjećena tokom cijele godine: za vrijeme zimskim mjeseci je raj za sve ljubitelje zimskih sportova, dok za vrijeme ljetnih mjeseci njezine vrhove osvajaju planinari i alpinisti iz cijeloga svijeta. Sjeverna strana Marmolade je vječno prekrivena ledom tako da je jedini glečer u Dolomitima. Inače, prvi uspon na sjevernu stranu Marmolade, bio je davne 1864. godine (Paul Grohmann, austrijski planinar i pisac); dok je južna strana ”osvojena” 1901. godine (Beatrice Tomasson, Michele Bettega i Bartolo Zagonel). Marmolada je ujedno bila poprište brojnih bitki između Austro-Ugarske i Italije za vrijeme Prvog svjetskog rata, tako da je danas i dom najvišeg muzeja u Europi, u spomen na brojne vojnike koji su izgubili svoj život. Odlazak žičarom sa Malga Ciapèla (1450 m/nv), prvo do druge postaje, Serauta (2950 m/nv) gdje ćemo posjetiti Muzej Grande Guerra, a potom se vratiti u žičaru i nastaviti ”uspon” sve do najvišeg vrha Punta Penia (3343 m/nv). Kraće slobodno vrijeme za fotografiranje i  uživanje u spektakularnom pogledu na ostale vrhove Dolomita. Povratak žičarom do Malga Ciapèla. Okupljanje grupe i odlazak autobusom prema mjestu polaska. Slijedi ugodna Italijom, Slovenijom, Hrvatskom uz kraća usputna zaustavljanja prema potrebi grupe. Dolazak na mjesto polaska je predviđen u kasnim satima.

DATUM:  29.08.-03.09.2023.
CIJENA PO OSOBI: 540,00 € / 4.068,63 kn
Tečaj: 1,00 € = 7,53450 kn

CIJENA UKLJUČUJE: prijevoz turističkim autobusom visoke turističke kategorije, 4 noćenja u dvokrevetnim sobama u hotelu 3*S na osnovi polupansiona (doručak-večera) , korištenje wellnessa u hotelu, troškove ulaska autobusa na sva zaštićena područja, licenciranog voditelja putovanja, sve razglede prema programu te troškove jamčevine, organizacije, prodaje i realizacije, PDV

CIJENA NE UKLJUČUJE: fakultativne sadržaje, boravišnu pristojbu, troškove osobnih narudžbi, sve ne navedene troškove, skretanje s rute, policu od otkaza putovanja (15,12 € (113,92kn) / osoba), doplatu za žičaru Marmolada, sve navedeno pod ”obvezna doplata”, policu od nezgode + putno osiguranje, doplatu za jednokrevetnu sobu

OBAVEZNA DOPLATA (cijene iz 2022.godine, čim budu objavljene cijene za ljetnu sezonu 2023., objaviti ćemo iste):
– boravišna pristojba: 1,9 € / osoba / noć
– doplatu za žičaru Marmolada: 29,00 € / osoba
– bus Misurina – Rifugio Auronzo – Misurina: 8,00 € / osoba (povratna karta)
– bus Putzer – Zanser Alm – Putzer: 6,00 € / osoba (povratna karta)

FAKULTATIVNA DOPLATA:
– najam čamca na jezeru Lago di Braies (čamac za 4 osobe): 25,00 € (najam 30 minuta), 35,00 € (najam 1h)

DOPLATA ZA JEDNOKREVETNU SOBU  (3 noćenja) : 96,00 € / 723,31 kn

VAŽNA UPUTA ZA IZLET:
– udobna sportska odjeća,
– udobna i kvalitetna sportska obuća,
– dovoljna količina vode + obrok (sendvič, energetske pločice,…).
– VAŽNO: zbog specifičnog terena (šumovito, neravno i sklisko na pojedinim dijelovima), ovaj izlet nije primjeren za osobe koje slabije hodaju i za osobe sa smanjenom pokretljivošću
– PREPORUKA: putno zdravstveno osiguranje + osiguranje od posljedica nesretnog slučaja (16,94 € / 127,63 kn)
Uplatom izleta potvrđujete da ste pročitali program, posebne napomene i da ispunjavate zdravstvene, fizičke i tehničke preduvjete za sigurno sudjelovanje.

MINIMALAN BROJ PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 30 (u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo otkaza putovanja ili promjene cijene).

Garantiramo povrat uplaćenih sredstava u punom iznosu u roku 1 radnog dana od otkaza putovanja od strane agencije.

U slučaju otkaza od strane putnika zbog sumnje na zarazu ili zaraze virusom Covid-19 prije putovanja, za vrijeme putovanja ili poslije putovanja primjenjuju se Opći uvjeti putovanja turističke agencije Smart Travel!

ORGANIZATOR: Smart Travel
* vrijede opći uvjeti putovanja agencije Smart Travel
** preporuka putno osiguranje!

NAPOMENE:
– Za otkaze putovanja od strane putnika vrijede otkazni rokovi navedeni u Uvjetima putovanja, te Vas ljubazno molimo da iste pročitate! Ukoliko želite uplatiti policu Osiguranja od otkaza (u tom slučaju ostvarujete pravo na povrat), molimo da nas kontaktirate!
– Turistička agencija prilikom organizacije i realizacije putovanja poštuje pravila i propise ”Zakona o radnom vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prometu” kojim je između ostalog definirano vremensko zaustavljanje na odmorištima, dnevni odmor vozača, kao i maksimalno zauzeće autobusa u danu te Vas molimo na razumijevanje i suradnju!
– Sukladno članku 14. odluke o uređenju prometa (Službeni glasnik Grada Zagreba 21/14) na stajalištima javnog prijevoza dopušteno je stajanje samo autobusima trgovačkog društva kojemu je Grad povjerio obavljanje poslova javnog prijevoza putnika.
– Završna obavijest o putovanju se šalje 48 sati prije polaska na put (broju sjedala, imenu i kontaktu voditelja putovanja).
– Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili za osobe koje zahtijevaju korištenje WC u autobusu.
– Agencija ne odgovara za izgubljene, oštećene ili otuđene osobne stvari putnika / ostavljene u prijevoznom sredstvu / destinaciji!

Upute i Opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Kupnjom putovanja prihvaćate navedene uvjete, stoga Vas molimo da ih pozorno pročitate. Odgovorni organizator: SMART TRAVEL d.o.o., Medveščak 89, 10 000 Zagreb, OIB: 65858888364, ID KOD: HR-AB-070116312. Polica jamčevine br. 298625000131 uplaćena kod Croatia Osiguranja d.d. Zagreb, Vatroslava Jagića 33, 10 000 Zagreb, OIB: 26187994862, Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH, http://www.mvep.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji države u koju se putuje. Organizator zadržava pravo izmjene redoslijeda provedbe programa.

Photos: ©123RF,

 

Kupi


POLAZAK: 29.08.-03.09.2023.