Informacije

Polazak: 19.06.-20.06.2021.             Oduševite se atraktivnom stazom koja je prava poslastica za sve ljubitelje netaknute prirode: Stazom 7 slapova, uživajte u degustaciji istarskih specijaliteta i zaljubite se u slikovitu unutrašnjost Istre… Moguć polazak iz Šibenika i Zadra (uz prethodnu najavu u agenciji!)

1.DAN: SPLIT – BUZET (STAZA 7 SLAPOVA)
Okupljanje grupe na autobusnom kolodovoru u Sukoišanskoj ulici u 04.00h. Nakon upoznavanja sa voditeljem putovanja, polazak u 04.15h prema ISTARSKOM POLUOTOKU. Vožnja uz kraća zaustavljanja, prema potrebi grupe. Nakon prolaska tunela koji se proteže kroz UČKU, započinjemo sa prekrasnim vidicima na unutrašnjost Istre. Vožnja prema BUZETU, u kojem ćemo i započeti našu pješačku avanturu stazom koja se proteže na mslo više od 13,5 km. Nakon prvog kilometra odvojiti ćemo se od rijeke Mirne i nastaviti šetnju šumarkom uz kamenito korito rječice Drage. Ovdje nas u manje od kilometra duljine očekuje uspon od 100 metara visinske razlike i pet lijepih slapova. Uska staza vodi uz samu vodu, pa i preko vode te ispod impresivnih stijena koje privlače iskusne penjače. Najteži dijelovi našeg puta osigurani su užetom koja će nam olakšati uspon. Putem ćete imati prilike vidjeti napuštena okna starih rudnika ugljena, u koje možete i zaviriti ukoliko sa sobom ponesete baterijske svjetiljke. Nakon petog slapa (2,8 km) na velikoj serpentini izaći ćemo iz korita Drage i nastaviti putem kroz šumu prema mjestu Selce (3,4 km). Malo prije petog kilometara još jednom ćemo preći kanjon Drage, i nastaviti prema napuštenim zaseocima Blatne Vasi, gdje ćemo doći do najviše točke na stazi (281 m n/v). Nakon otprilike jednog kilometra blagog puta stići ćemo do Kuhara, još jednog zaseoka Blatne Vasi, u čijim živopisnim kamenim kućama ljudi žive potpuno u skladu s prirodom. Put će nas dalje odvesti u smjeru juga – prema Kotlima (7,7 km). Nakon osvježenja  i uživanja u pogledu na slikovite kotle, nastaviti ćemo šumskom stazom iznad rijeke, prema sjeverozapadu. Većinom nas očekuje spust, a proći ćemo i pored sedmog slapa. Negdje oko 12. kilometra zatvoriti ćemo krug i ponovno se naći na plodnim poljima uz rijeku Mirnu, i nastaviti pješačiti malo više od jednog kilometra do polazišne točke. Slobodno vrijeme u Buzetu za ručak i individualne programe. Okupljanje grupe i odlazak prema hotelu. Noćenje.

2.DAN: HUM – MOTOVUN – GROŽNJAN – SPLIT
Doručak. Odjava iz hotela. Odlazak prema do HUMA i njegovih vrata, gdje se glagoljica održala sve do početka 20.stoljeća. Dolazimo u HUM, najmanji gradić na svijetu, koji danas ponosno stoji na brežuljku iznad izvorišta rijeke MIRNE. Hum je dug svega stotinjak, a širok tridesetak metara. Sa svojim vječnim kaštelom, uskim uličicama i tihim crkvicama, kao i sa kamenim glagoljaškim graftima starim 600 godina te starim običajem biranja župana na kamenom stolu, predstavlja ulaz u neko drugo, drevno vrijeme ponosnih ljudi. Nakon Huma nastavljamo naš vožnju Istrom uz panoramsko razgledavanje usputnih sela prema MOTOVUNSKOJ ŠUMI iznad koje se smjestio grad MOTOVUN, jedan od najljepših starih gradova na Mediteranu. Po dolasku, šetnja do središta grada i odlazak u obilazak: GRADSKA VRATA S KULOM, RENESANSNA GRADSKA PALAČA, GRADSKA LOŽA, ŽUPNA CRKVA SV. STJEPANA, SREDNJOVJEKOVNI RASPORED ULICA, GRADSKE CISTERNE… S vrha Motovuna pruža se prekrasan pogled na okolna mjesta i Motovunsku šumu, a terase rasprostranjene uz zidine idealna su pozicija za uživanje u gastronomskim specijalitetima, istarskim vinima i sl. Slobodno vrijeme za individualne programe. Okupljanje grupe i odlazak prema GROŽNJANU, koji je poznat kao grad umjetnika i glazbenika. Njegov umjetnički procvat počeo je 1965. godine kad su u prazne kuće koje su napustili Talijani nakon II. Svjetskog rata uselili umjetnici iz svih krajeva svijeta. Ovaj slikoviti gradić smješten na vrhu brda svojim čarobnim i zadivljujućim izgledom inspirira svakog umjetnika, ali ni običnog prolaznika neće ostaviti ravnodušnim. Slobodno vrijeme za uživanje u ljepotama Grožnjana, kupnju suvenira, ručak,… S vrha Grožnjana pruža se prekrasan pogled na okolna mjesta, a terase u gradu  idealna su pozicija za uživanje u gastronomskim specijalitetima, istarskim vinima i sl. Okupljanje grupe u kasnijim poslijepodnevnim satima i polazak prema Splitu. Slijedi ugodna vožnja Istrom i zelenim srcem Hrvatske, uz kraća usputna zaustavljanja prema potrebi grupe. Dolazak na mjesto polaska je predviđen u večernjim satima, do 23 h.

DATUM: 19.06.-20.06.2021.

CIJENA: 860,00 kn / osoba

CIJENA UKLJUČUJE: prijevoz turističkim autobusom visoke turističke kategorije, noćenje u dvokrevetnim sobama u hotelu 3* na osnovi noćenja s doručkom,  boravišnu pristojbu, licenciranog voditelja putovanja, licenciranog turističkog vodiča u Buzetu, sve razglede prema programu te troškove jamčevine, organizacije, prodaje i realizacije, PDV

CIJENA NE UKLJUČUJE: fakultativne sadržaje, troškove osobnih narudžbi, sve ne navedene troškove, skretanje s rute, policu od otkaza putovanja (75,00 kn / osoba), policu od nezgode, doplatu za jednokrevetnu sobu

DOPLATA ZA JEDNOKREVETNU SOBU: 210,00 kn / osoba

FAKULTATIVNA NADOPLATA:
– ulaznica za motovunske zidine, vrijedi za grupe veće od 20 prijavljenih: 25,00 kn / osoba
– polica od otkaza putovanja: 75,00 kn / osoba

NAPOMENA:
– Prilikom rezervacije plaćate akontaciju u iznosu 150,00 kn po osobi, dok ostatak iznosa plaćate najkasnije do 14 dana prije polaska na putovanje!

VAŽNA UPUTA ZA STAZ 7 SLAPOVA:
– udobna sportska odjeća,
– udobna i kvalitetna sportska obuća u kojoj ćete moći prohodati dionicu (napomena: dionica je srednje tehnički zahtjevna i na nekim dijelovima se gazi preko vode),
– dovoljna količina vode koja će Vam biti potrebna za prohodati dionicu + obrok (sendvič, energetske pločice,…).
– rezervna garderoba (majica, čarape, ručnik…).
– VAŽNO: zbog specifičnog terena (šumovito, neravno i sklisko na pojedinim dijelovima), ovaj izlet nije primjeren za osobe koje slabije hodaju i osobe s invaliditetom
– PREPORUKA: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja
Uplatom izleta potvrđujete da ste pročitali program izleta, posebne napomene i da ispunjavate zdravstvene, fizičke i tehničke preduvjete za sigurno sudjelovanje.

MINIMALAN BROJ PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 25 (u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo otkaza putovanja ili promjene cijene).

ORGANIZATOR: Smart Travel
*vrijede opći uvjeti putovanja agencije Smart Travel

NAPOMENE:
– Sukladno preporukama HZJZ, molimo Vas da na izlet ponesete maske te da ih nosite na licu za vrijeme vožnje. Na ulazu u autobus, potrebno je dezinficirati ruke. Agencija će osigurati potrebne dezinficijense za ruke.

– Za otkaze putovanja od strane putnika vrijede otkazni rokovi navedeni u Uvjetima putovanja, te Vas ljubazno molimo da iste pročitate! Ukoliko želite uplatiti policu Osiguranja od otkaza (u tom slučaju ostvarujete pravo na povrat), molimo da nas kontaktirate!
– Turistička agencija prilikom organizacije i realizacije putovanja poštuje pravila i propise ”Zakona o radnom vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prometu” kojim je između ostalog definirano vremensko zaustavljanje na odmorištima, dnevni odmor vozača, kao i maksimalno zauzeće autobusa u danu te Vas molimo na razumijevanje i suradnju!
– Od 7. travnja 2017. godine u primjeni je novi sustav granične kontrole svih osoba koje prelaze granične prijelaze, na svim granicama Europske unije na kojima se provode granične kontrole, uključujući i građane Europske unije što može uzrokovati duža čekanja na graničnim prijelazima te Vas molimo za razumijevanje.
– Sukladno članku 14. odluke o uređenju prometa (Službeni glasnik Grada Zagreba 21/14) na stajalištima javnog prijevoza dopušteno je stajanje samo autobusima trgovačkog društva kojemu je Grad povjerio obavljanje poslova javnog prijevoza putnika.
– Završna obavijest o putovanju se šalje 48 sati prije polaska na put (broju sjedala, imenu i kontaktu voditelja putovanja).
– Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili za osobe koje zahtijevaju korištenje WC u autobusu.
– Agencija nema saznanja o vremenu čekanja na graničnom prijelazu niti je odgovorna za isto, te Vas molimo za razumijevanje.
– Agencija ne odgovara za izgubljene, oštećene ili otuđene osobne stvari putnika / ostavljene u prijevoznom sredstvu / destinaciji!

Upute i Opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Kupnjom putovanja prihvaćate navedene uvjete, stoga Vas molimo da ih pozorno pročitate. Odgovorni organizator: SMART TRAVEL d.o.o., Medveščak 89, 10 000 Zagreb, OIB: 65858888364, ID KOD: HR-AB-070116312. Polica jamčevine br. 298625000131 uplaćena kod Croatia Osiguranja d.d. Zagreb, Vatroslava Jagića 33, 10 000 Zagreb, OIB: 26187994862, Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH, http://www.mvep.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji države u koju se putuje. Organizator zadržava pravo izmjene redoslijeda provedbe programa.

photos: ©123RF, slike Staze 7 slapova ©www.Istra.hr – web stranica Turističke zajednice Istarske županije

 

Kupi


POLAZAK: 19.06.-20.06.