Informacije

Polazak: 26.03.-28.03.2021.          Istražite sa nama skrivene gradiće Istre i uživajte u najljepšim prizorima: vinogradi, prekrasni vidikovci, srednjovjekovni gradići, romantični gradovi na obali… Cijena uključuje polupansion!

1.DAN: SPLIT – HUM – ROČ – MOTOVUN
Okupljanje grupe u 04.30 h na autobusnom kolodvoru u Sukoišanskoj ulici. Nakon upoznavanja grupe sa voditeljem putovanja, polazak prema ISTARSKOM POLUOTOKU. Vožnja uz kraća zaustavljanja, prema potrebi grupe (NAPOMENA: moguć polazak sa naplatnih kućica iz Šibenika i Zadra, uz prethodnu najavu). Nakon prolaska tunela koji se proteže kroz Učku, započinjemo s upoznavanjem srednjovjekovnih gradića u unutrašnjosti. Prvi od njih je ROČ – dom jedne od najljepših i najstarijih knjiga pisane glagoljicom te Ročkog abecedarija starog preko 800 godina. U blizini se nalazi i ALEJA GLAGOLJAŠA, put koji vodi uz 11 kamenih skulptura do vječnog HUMA i njegovih vrata, gdje se glagoljica održala sve do početka 20.stoljeća. Dolazimo u HUM, najmanji gradić na svijetu, koji danas ponosno stoji na brežuljku iznad izvorišta rijeke MIRNE. Hum je dug svega stotinjak, a širok tridesetak metara. Sa svojim vječnim kaštelom, uskim uličicama i tihim crkvicama, kao i sa kamenim glagoljaškim graftima starim 600 godina te starim običajem biranja župana na kamenom stolu, predstavlja ulaz u neko drugo, drevno vrijeme ponosnih ljudi. Nakon Huma nastavljamo naš vožnju Istrom uz panoramsko razgledavanje usputnih sela prema MOTOVUNSKOJ ŠUMI iznad koje se smjestio grad MOTOVUN, jedan od najljepših starih gradova na Mediteranu. Po dolasku, šetnja do središta grada i odlazak u obilazak: GRADSKA VRATA S KULOM, RENESANSNA GRADSKA PALAČA, GRADSKA LOŽA, ŽUPNA CRKVA SV. STJEPANA, SREDNJOVJEKOVNI RASPORED ULICA, GRADSKE CISTERNE… S vrha Motovuna pruža se prekrasan pogled na okolna mjesta i Motovunsku šumu, a terase rasprostranjene uz zidine idealna su pozicija za uživanje u gastronomskim specijalitetima, istarskim vinima i sl. Slobodno vrijeme za individualne programe. Okupljanje grupe i odlazak prema hotelu. Večera. Noćenje.

2.DAN: GROŽNJAN – POREČ – ROVINJ
Doručak. Okupljanje grupe i odlazak prema GROŽNJANU, koji je poznat kao grad umjetnika i glazbenika. Njegov umjetnički procvat počeo je 1965. godine kad su u prazne kuće koje su napustili Talijani nakon II. Svjetskog rata uselili umjetnici iz svih krajeva svijeta. Ovaj slikoviti gradić smješten na vrhu brda svojim čarobnim i zadivljujućim izgledom inspirira svakog umjetnika, ali ni običnog prolaznika neće ostaviti ravnodušnim. Slobodno vrijeme za uživanje u ljepotama Grožnjana, kupnju suvenira, ručak,… S vrha Grožnjana pruža se prekrasan pogled na okolna mjesta, a terase u gradu idealna su pozicija za uživanje u gastronomskim specijalitetima, istarskim vinima i sl. Slobodno vrijeme za individualne programe. Okupljanje grupe u dogovoreno vrijeme, te polazak prema POREČU. Bogatstvo ovog grada mjeri se njegovom bogatom povijesnom baštinom, starijom od dvije tisuće godina. Vrijednoj gradskoj jezgri, koja je smještena na malom poluotoku koji uranja u more, postavljeni su temelji još u vrijeme vladavine Rimskog Carstva, a od tada pa do danas je sačuvan pravilan geometrijski raspored ulica: uzdužni DECUMANUS i poprečni CARDO. Neprocjenjiva EUFRAZIJEVA BAZILIKA sagrađena je u 6. stoljeću, a njezinu je vrijednost prepoznao i UNESCO, koji ju je 1997. godine uzeo pod svoje okrilje. Unutar nekadašnjih porečkih zidina, pokraj najstarijeg TRGA MARAFOR, brižno se čuvaju fragmenti antičkih hramova. Bogatoj riznici starogradskih spomenika pripada ROMANIČKA KUĆA iz 13. stoljeća, KUĆA DVA SVECA iz 15. stoljeća te barokni interijer ISTARSKE SABORNICE. Nakon zajedničke šetnje uz lokalnog vodiča i razgled grada, slobodno vrijeme za individualne programe. Okupljanje grupe i polazak prema ROVINJU, prema mnogima najromantičnijem gradu na Jadranu. Putem ćemo proći uz jedinstveni, zaštićeni krajolik LIMSKI KANAL, koji je dio 35 km dugačke LIMSKE UDOLINE koja se proteže sve do PAZINA. Po dolasku, obilazak ROVINJA u pratnji licenciranog turističkog pratitelja: CRKVA SVETE EUFEMIJE – ZAVIČAJNI MUZEJ – BALBIJEV LUK – GRADSKA URA – GRADSKA PALAČA.. Slobodno vrijeme za istraživanje uskih uličica i malenih trgova te za uživanje u jedinstvenom mediteranskom duhu koji Vas ovdje očekuje. Okupljanje grupe u dogovoreno vrijeme i polazak prema hotelu. Večera. Noćenje.

3. DAN: DRAGUĆ – PAZIN – OPATIJA – SPLIT
Doručak i odjava iz hotela. Okupljanje grupe i odlazak prema istarskom Hollywoodu – DRAGUĆU. Zbog svoje slikovitosti i očuvanosti arhitekture često “glumi” u domaćim i stranim filmovima i serijama, pa mu se tepa “istarski Hollywood”. Poznat je i po vrijednim freskama u crkvi sv. Elizeja i u crkvi Sv. Roka, zbirci sakralnih umjetnina u crkvi Blažene Djevice Marije sv. Krunice, po oltarnoj pali slikara Veneria Trevisana u župnoj crkvi sv. Križa, po bogatoj glagoljaškoj baštini koja se danas čuva u domaćim i stranim muzejima i arhivima. Zajednička šetnja sa voditeljem putovanja i zajednički posjet ”Kući Fresaka”, koja će Vam na najbolji način približiti kulturnu i turističku ponudu ovog kraja, među kojom crkve sa srednjovjekovnim freskama zauzimaju posebno mjesto. Slobodno vrijeme za individualne programe. Okupljanje grupe i kraća vožnja do PAZINA, grada duge i bogate tradicije. Smješten u samom srcu istarskog poluotoka, tek tridesetak kilometara udaljen od poznatih turističkih centara. Pazin je administrativno sjedište Istarske županije i još je u 19. stoljeću, najvećim dijelom zbog središnjeg položaja na Poluotoku, ali i značaja, zaslužio naziv ”srce Istre”. Fascinantna slika srednjovjekovne pazinske tvrđave – Kaštela, smještene iznad 130 metara dubokog ponora u kojem rijeka Pazinčica utječe u Pazinsku jamu inspirirala je i poznatog francuskog pisca Julesa Vernea da dio radnje svog romana ”Mathias Sandorf”, objavljenog 1885. godine, smjesti upravo u ovaj ambijent. Zajednička šetnja sa vodičem i upoznavanje ljepota Pazina. Slobodno vrijeme za individualne programe. Okupljanje grupe i odlazak iz Istre prema području KVARNERA, gdje ćemo se kratko zaustaviti i OPATIJI, nekoć omiljenom okupljalištu austrougarske aristokracije. Po dolasku u Opatiju, odlazak u šetnju carskim gradom i upoznavanje ljepota grada: ŠETALIŠTE SLAVNIH – LUNGOMARE – CRKVA SV. JAKOVA – UMJETNIČKI PAVILJON JURAJ ŠPORER – HOTEL KVARNER – VILLA ANGIOLINA. Kraće slobodno vrijeme za ručak, kavu ili kupnju suvenira. Okupljanje grupe i odlazak prema Splitu. Ugodna vožnja uz usputna zaustavljanja prema potrebi grupe. Planirani dolazak u Split, na mjesto polaska predviđen je u večernjim satima, do 23h.

POLAZAK: 26.03.-28.03.2021.
CIJENA: 1290,00 kn / osoba

NAPOMENA:
– Prilikom rezervacije plaćate akontaciju u iznosu 150,00 kn po osobi, dok ostatak iznosa plaćate najkasnije do 14 dana prije polaska na putovanje!

CIJENA UKLJUČUJE: prijevoz turističkim autobusom visoke turističke kategorije, 2 noćenja u dvokrevetnoj sobi na osnovi polupansiona (doručak i večera) u hotelu 3* , boravišnu pristojbu, licenciranog voditelja putovanja, ulaznicu i stručno vođenje kućom Fresaka, lokalnog vodiča u Poreču i Rovinju, sve razglede prema program, troškove jamčevine, organizacije, prodaje i realizacije, PDV

CIJENA NE UKLJUČUJE: troškove osobnih narudžbi, ulaznica za Eufrazijevu baziliku, posjete kulturno povjesnim spomenicima i muzejima koji nisu navedeni pod ”cijena uključuje”, karte javnog prijevoza (od parkinga do centra grada Motovuna), sve ne navedene troškove, skretanja s rute, putno osiguranje, doplatu za turističke slušalice

OBAVEZNA NADOPLATA:
– doplata za turističke slušalice za razgled Poreča i Rovinja: 20,00 kn po osobi

FAKULTATIVNA NADOPLATA:
– doplata za ulaznicu u Eufrazijevu baziliku: 50,00 kn / osoba
– ulaznica za motovunske zidine, vrijedi za grupe veće od 20 prijavljenih: 25,00 kn / osoba
– doplata za jednokrevetnu sobu: 120,00 kn / noć
– polica od otkaza putovanja: 50,00 kn / osoba

MINIMALAN BROJ PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 35 (u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo otkaza putovanja ili promjene cijene).

ORGANIZATOR: Smart Travel
*vrijede opći uvjeti putovanja agencije Smart Travel

NAPOMENE:
– Sukladno preporukama HZJZ, molimo Vas da na izlet ponesete maske te da ih nosite na licu za vrijeme vožnje. Na ulazu u autobus, potrebno je dezinficirati ruke. Agencija će osigurati potrebne dezinficijense za ruke.

– Za otkaze putovanja od strane putnika vrijede otkazni rokovi navedeni u Uvjetima putovanja, te Vas ljubazno molimo da iste pročitate! Ukoliko želite uplatiti policu Osiguranja od otkaza (u tom slučaju ostvarujete pravo na povrat), molimo da nas kontaktirate!
– Turistička agencija prilikom organizacije i realizacije putovanja poštuje pravila i propise ”Zakona o radnom vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prometu” kojim je između ostalog definirano vremensko zaustavljanje na odmorištima, dnevni odmor vozača, kao i maksimalno zauzeće autobusa u danu te Vas molimo na razumijevanje i suradnju!
– Od 7. travnja 2017. godine u primjeni je novi sustav granične kontrole svih osoba koje prelaze granične prijelaze, na svim granicama Europske unije na kojima se provode granične kontrole, uključujući i građane Europske unije što može uzrokovati duža čekanja na graničnim prijelazima te Vas molimo za razumijevanje.
– Polasci iz Zagreba su izričito sa Autobusnog kolodvora Zagreb, osim ukoliko u programu nije drugačije navedeno. Sukladno članku 14. odluke o uređenju prometa (Službeni glasnik Grada Zagreba 21/14) na stajalištima javnog prijevoza dopušteno je stajanje samo autobusima trgovačkog društva kojemu je Grad povjerio obavljanje poslova javnog prijevoza putnika.
– Završna obavijest o putovanju se šalje 48 sati prije polaska na put (broju sjedala, imenu i kontaktu voditelja putovanja).
– Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili za osobe koje zahtijevaju korištenje WC u autobusu.
– Agencija nema saznanja o vremenu čekanja na graničnom prijelazu niti je odgovorna za isto, te Vas molimo za razumijevanje.
– Agencija ne odgovara za izgubljene, oštećene ili otuđene osobne stvari putnika / ostavljene u prijevoznom sredstvu / destinaciji!

Upute i Opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Kupnjom putovanja prihvaćate navedene uvjete, stoga Vas molimo da ih pozorno pročitate. Odgovorni organizator: SMART TRAVEL d.o.o., Medveščak 89, 10 000 Zagreb, OIB: 65858888364, ID KOD: HR-AB-070116312. Polica jamčevine br. 298640000004 uplaćena kod Croatia Osiguranja d.d. Zagreb, Vatroslava Jagića 33, 10 000 Zagreb, OIB: 26187994862, Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH, http://www.mvep.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji države u koju se putuje. Organizator zadržava pravo izmjene redoslijeda provedbe programa.

Photos: ©123RF, ©Julien Duval, TZ središnje Istre

Kupi


POLAZAK: 26.03.-28.03.2021.