Informacije

POLAZAK:  18.09.-20.09.2020.            Provedite nezaboravan vikend u Dubrovniku, upoznajte ljepote grada u pratnji lokalnog turističkog vodiča, uživajte u okusu stonskih kamenica i sudjelujte u berbi mandarina…

1. DAN: ZAGREB – STON – DUBROVNIK
Okupljanje grupe u 6.00h na Autobusnom kolodvoru Zagreb (peron 502 – 506). Nakon upoznavanja sa voditeljem putovanja, polazak prema jugu Dalmacije, točnije prema poluotoku Pelješcu. NAPOMENA: moguć polazak iz Karlovca, uz prethodnu najavu. Ugodna vožnja Hrvatskom uz usputna zaustavljanja prema potrebi grupe, sve do STONA. Po dolasku u Ston, otići ćemo u razgled stonskih zidina, koje su, nakon Kineskog zida, najdulji su sačuvani fortifikacijski sustav na svijetu i poznata turistička atrakcija. Nakon razgleda, odlazak na degustaciju kamenica (prijava u agenciji, uz doplatu). Tragovi uzgoja kamenica u Malostonskom zaljevu postoje još iz razdoblja rimske vladavine ovim prostorom. Prvi pisani dokumenti o izlovu školjaka potječu iz 16. stoljeća, a o uzgoju iz 17. stoljeća. Slobodno vrijeme za kavu ili ručak. Okupljanje grupe i nastavak vožnje prema DUBROVNIKU. Dolazak u hotel. Večera. Noćenje.

2. DAN: DUBROVNIK
Doručak. Okupljanje grupe i odlazak prema Pilama, gdje ćemo se susresti sa lokalnim vodičem. Ovaj impresivni srednjovjekovni grad opasan zidinama, nudi obilje povijesnog i kulturnog bogatstva. Svjetski poznate zidine grada omeđuju savršeno očuvane objekte u samom centru grada, dok povijesne građevine unutar zidina govore o povezanosti Dubrovnika sa Venecijom. Iako je grad Dubrovnik priznao vlast Venecije, ipak je uspio sačuvati autonomiju. Ispred ulaza u Stari grad Dubrovnik dočekati će nas lokalni vodič, u čijem ćemo društvu otkriti jedinstveni vrijednosti ovog mediteranskog bisera. Slijedi razgled: Pile – Stradun – crkva sv. Vlaha s raskošnim baroknim oltarima – Orlandov stup – katedrala s relikvijama sv. Vlahe – palača Sponza – dominikanski samostan – Knežev dvor – Crkva sv. Ignacija – samostan Male Braće – Revelin – arsenal – dom Marina Držića. Nakon razgleda grada, slobodno vrijeme za obilazak dubrovačkih zidina (individualno, uz doplatu na licu mjesta). Slobodno vrijeme za individualne programe, ručak, kupnju suvenira,… Okupljanje grupe i odlazak prema LOKRUMU, na kojem je prema legendi, spas od brodoloma našao Richard I. Lavljeg Srca, vraćajući se 1192. godine s križarskog pohoda iz Palestine. U kasnijim poslijepodnevnim satima povratak u hotel. Večera. Noćenje.

3. DAN: DUBROVNIK – DOLINA NERETVE – ZAGREB
Doručak. Odjava iz hotela i polazak prema DOLINI NERETVE gdje Vas očekuje plovidba Neretvom u nekoć glavnom prijevoznom sredstvu – neretvanskim lađama, koje su danas jedna od glavnih atrakcija te idealan način za uživanje u ljepoti delti rijeke Neretve. Prvo ćemo sudjelovati u berbi mandarina, u kojoj će svatko dobiti vrećicu i ubrati 3kg mandarina za sebe, a potom ćemo otići na vožnju brodom i doći do restorana u kojem je organiziran ručak. Nakon ručka, okupljanje grupe i polazak prema Zagrebu. Ugodna vožnja Hrvatskom uz usputna zaustavljanja prema potrebi grupe. Dolazak na mjesto polaska je planiran u večernjim satima.

POLAZAK:  18.09.-20.09.2020.
CIJENA: 1.890,00 kn

CIJENA UKLJUČUJE: prijevoz turističkim autobusom visoke turističke kategorije, 2 noćenja u dvokrevetnoj sobi na osnovi polupansiona (doručak i večera) u hotelu 3* u Dubrovniku, izlet brodom na Lokrum i ulaznica, fotosafari dolinom Neretve i ručak, boravišnu pristojbu, licenciranog voditelja putovanja, lokalnog vodiča u Dubrovniku, sve razglede prema program, troškove jamčevine, organizacije, prodaje i realizacije, PDV

CIJENA NE UKLJUČUJE: troškove osobnih narudžbi, ulaznica za zidine u Dubrovniku, ulaznica za zidine u Stonu (50,00 kn / osoba), degustacija kamenica u Stonu (65,00 kn/osoba) sve ne navedene troškove, skretanja s rute, putno osiguranje, doplatu za turističke slušalice

OBAVEZNA NADOPLATA:
– doplata za turističke slušalice za razgled grada Dubrovnika: 20,00 HRK po osobi
– ulaznica za stonske zidine: 50,00 kn / osoba

FAKULTATIVNA NADOPLATA:
– doplata za ulaznicu na Dubrovačke zidine: 200,00 HRK/ osoba
– degustacija kamenica u Stonu: 65,00 kn/ osoba
– doplata za jednokrevetnu sobu: 260,00 kn / noć
– polica od otkaza putovanja: 50,00 kn / osoba

MINIMALAN BROJ PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 40 (u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo otkaza putovanja ili promjene cijene).

ORGANIZATOR: Smart Travel
*vrijede opći uvjeti putovanja agencije Smart Travel

NAPOMENE:
– Sukladno preporukama HZJZ, molimo Vas da na izlet ponesete maske te da ih nosite na licu za vrijeme vožnje. Na ulazu u autobus, potrebno je dezinficirati ruke. Agencija će osigurati potrebne dezinficijense za ruke.

– Za otkaze putovanja od strane putnika vrijede otkazni rokovi navedeni u Uvjetima putovanja, te Vas ljubazno molimo da iste pročitate! Ukoliko želite uplatiti policu Osiguranja od otkaza (u tom slučaju ostvarujete pravo na povrat), molimo da nas kontaktirate!
– Turistička agencija prilikom organizacije i realizacije putovanja poštuje pravila i propise ”Zakona o radnom vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prometu” kojim je između ostalog definirano vremensko zaustavljanje na odmorištima, dnevni odmor vozača, kao i maksimalno zauzeće autobusa u danu te Vas molimo na razumijevanje i suradnju!
– Od 7. travnja 2017. godine u primjeni je novi sustav granične kontrole svih osoba koje prelaze granične prijelaze, na svim granicama Europske unije na kojima se provode granične kontrole, uključujući i građane Europske unije što može uzrokovati duža čekanja na graničnim prijelazima te Vas molimo za razumijevanje.
– Polasci iz Zagreba su izričito sa Autobusnog kolodvora Zagreb, osim ukoliko u programu nije drugačije navedeno. Sukladno članku 14. odluke o uređenju prometa (Službeni glasnik Grada Zagreba 21/14) na stajalištima javnog prijevoza dopušteno je stajanje samo autobusima trgovačkog društva kojemu je Grad povjerio obavljanje poslova javnog prijevoza putnika.
– Završna obavijest o putovanju se šalje 48 sati prije polaska na put (broju sjedala, imenu i kontaktu voditelja putovanja).
– Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili za osobe koje zahtijevaju korištenje WC u autobusu.
– Agencija nema saznanja o vremenu čekanja na graničnom prijelazu niti je odgovorna za isto, te Vas molimo za razumijevanje.
– Agencija ne odgovara za izgubljene, oštećene ili otuđene osobne stvari putnika / ostavljene u prijevoznom sredstvu / destinaciji!

Upute i Opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Kupnjom putovanja prihvaćate navedene uvjete, stoga Vas molimo da ih pozorno pročitate. Odgovorni organizator: SMART TRAVEL d.o.o., Medveščak 89, 10 000 Zagreb, OIB: 65858888364, ID KOD: HR-AB-070116312. Polica jamčevine br. 298640000004 uplaćena kod Croatia Osiguranja d.d. Zagreb, Vatroslava Jagića 33, 10 000 Zagreb, OIB: 26187994862, Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH, http://www.mvep.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji države u koju se putuje. Organizator zadržava pravo izmjene redoslijeda provedbe programa.

Photos: ©123RF

 

Kupi


Polazak: 18.09.-20.09.2020.