Informacije

POLAZAK: 08.09.-09.09.2018.        Posjetite Bolognu, grad koji će Vas oduševiti svojom bogatom povješću, kulturom, šarmom i gastonomijom… Oduševite se FICO EATALY – tematskim parkom koji je u potpunosti posvećen hrani i za kraj, prošećite slikovitom Ferrarom… VRIJEDNOST VIŠE: U cijenu uključen vođeni razgled sa FICO licenciranim Ambasadorom!

1.DAN: ZAGREB – BOLOGNA
Okupljanje grupe na Autobusnom kolodvoru u 04.00h (peron 502 – 506). Nakon upoznavanja sa pratiteljem putovanja, polazak u 04.15h prema ITALIJI (napomena: moguć polazak sa Vrata Jadana uz prethodnu najavu). Ugodna vožnja Hrvatskom i Italijom, uz usputna zaustavljanja prema potrebi grupe, sve do  FICO EATALY WORLD. Riječ je o prvom tematskom parku na svijetu koji je u potpunosti posvećen hrani, a koji sadrži tržnicu, farma, zabavni park, edukativni centar i promotivni punkt za chefove, restorane i proizvođače hrane. Osim što se ondje mogu kupiti brojne namirnice, posjetitelji se mogu educirati o tome kako se proizvodi sir, primjerice parmezan, tjestenina, mortadela, meso poput poznatoga crnog pršuta ili na koji se način preša maslinovo ulje… Odlazak u vođenu turu Parkom, u pratnji stručnog Vodiča – jednog od Ambasadora Parka. Slobodno vrijeme za vlastito istraživanje parka i uživanje u gastronomiji. Okupljanje grupe i zajednički odlazak do najstarijeg sveučilišnog grada na svijetu, BOLOGNE. Slijedi šetnja gradom gdje ćemo vidjeti: BAZILIKU SV. PETRONIJA – PIAZZU MAGGIORE – NAJSTARIJE SVEUČILIŠTE – TORNJEVE – NEPTUNOVU FONTANU. Slobodno vrijeme za individualne programe i kupnju suvenira. Preporučujemo Vam šetnju živahnim ulicama grada, kako biste osjetili taj čarobni duh Italije. Okupljanje grupe u večernjim satima i odlazak u hotel. Smještaj. Noćenje.

2.DAN: BOLOGNA– FERRARA – NOVENTA DI PIAVE
Doručak. Odjava iz hotela i odlazak prema FERRARI, gradu poznatom po dvorcu obitelji d’Este koja je u Ferrari stolovala od 1208. do 1598. godine i povjesnoj jezgri koja se nalazi pod zaštitom UNESCO-a, ali i odličnoj gastronomiji (naglasak na CAPPELLACCI DI ZUCCA, tjestenina punjena bućom i parmezanom ili pita od makarona (pasticcio di maccheroni). Slobodno vrijeme za upoznavanje gastronomije Ferrare… Odlazak prema Designer Outletu Outletu McArhtur Glen u NOVENTA DI PIAVE, gdje ćemo se zadržati 2 sata. Okupljanje grupe u dogovoreno vrijeme i odlazak prema Hrvatskoj. Vožnja autobusom kroz Italiju i Sloveniju uz kraće zaustavljanje putem prema potrebi grupe. Dolazak u Zagreb u kasnim večernjim satima.Ugodna vožnja Italijom i Hrvatskom uz usputna zaustavljanja prema potrebi grupe. Prepuni dojmova, na mjesto polaska ćemo stići u večernjim satima.

POLAZAK: 08.09.-09.09.2018.
Cijena po osobi: 730,00 kn
First minute: 670,00 kn

CIJENA UKLJUČUJE: prijevoz turističkim autobusom visoke turističke kategorije, licenciranog pratitelja, noćenje u hotelu 3* na bazi noćenja sa doručkom u dvokrevetnim sobama u okolici Bologne, razgled FICO EATALY uz stručno vođenje Fico ambasadora/vodiča, sve razglede prema programu te troškove jamčevine, PDV, troškove organizacije i prodaje

CIJENA NE UKLJUČUJE: ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje koje nisu navedene kao uključene, fakultativne sadržaje, karte javnog prijevoza, nadoplata za jednokreventu sobu (140,00 kn/noć), troškove osobnih narudžbi, sve ne navedene troškove, skretanje s rute, boravišnu pristojbu, putno osiguranje

OBAVEZNA NADOPLATA:
– boravišna pristojba: 2 € / osoba / noć

MINIMALAN BROJ PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 40
ORGANIZATOR: Smart Travel
*vrijede opći uvjeti putovanja agencije Smart Travel
**preporuka putno osiguranje

NAPOMENE:
– Za otkaze putovanja od strane putnika vrijede otkazni rokovi navedeni u Uvjetima putovanja, te Vas ljubazno molimo da iste pročitate! Ukoliko želite uplatiti policu Osiguranja od otkaza (u tom slučaju ostvarujete pravo na povrat), molimo da nas kontaktirate!
– Turistička agencija prilikom organizacije i realizacije putovanja poštuje pravila i propise ”Zakona o radnom vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prometu” kojim je između ostalog definirano vremensko zaustavljanje na odmorištima, dnevni odmor vozača, kao i maksimalno zauzeće autobusa u danu te Vas molimo na razumijevanje i suradnju!
– Od 7. travnja 2017. godine u primjeni je novi sustav granične kontrole svih osoba koje prelaze granične prijelaze, na svim granicama Europske unije na kojima se provode granične kontrole, uključujući i građane Europske unije što može uzrokovati duža čekanja na graničnim prijelazima te Vas molimo za razumijevanje.
– Agencija nema saznanja o vremenu čekanja na graničnom prijelazu niti je odgovorna za isto, te Vas molimo za razumijevanje.
– Agencija ne odgovara za izgubljene, oštećene ili otuđene osobne stvari putnika / ostavljene u prijevoznom sredstvu / destinaciji!

Upute i Opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Kupnjom putovanja prihvaćate navedene uvjete, stoga Vas molimo da ih pozorno pročitate. Odgovorni organizator: SMART TRAVEL j.d.o.o., ID KOD: HR-AB-070116312. Polica jamčevine br. 298640000004 uplaćena kod Croatia Osiguranja d.d. Zagreb. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH, http://www.mvep.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji države u koju se putuje. Organizator zadržava pravo izmjene redoslijeda provedbe programa.

Photos: ©123rf

Kupi


POLAZAK: 08.09.-09.09.2018.