Informacije

POLAZAK: 22.08., 26.09.2020.                Istražite sa nama ljepote zelenog srca Hrvatske: oduševite se kanjonom Kamačnik, istražite spilju Lokvarku i uživajte u pogledu na Lokvarsko jezero!

Okupljanje grupe ispred zgrade gradskog poglavarstva grada Zagreba, Trg S. Radića 1 u 07.15h. Nakon upoznavanja sa pratiteljem putovanja, polazak u 07.30h prema GORSKOM KOTARU uz kraća zaustavljanja putem zbog odmora. Vožnja gorskim djelom Hrvatske, sve do Vrbovskog, točnije do KANJONA KAMAČNIK koji je svoju sutjesku usjekao u masiv Velike Kapele i ulijeva se u rijeku Dobru rušeći se manjim slapom. Izvor Kamačnika tipičan je kraški, pri čemu voda do izvora dolazi iz potopljenog špiljskog kanala. Uz samu rječicu vodi pješačka staza, koja dijelom ide uz rub, a dijelom preko drvenih mostića te završava kod samog izvora Kamačnika. Ugodna šetnja kanjonom, koju ćemo završiti uz ugostiteljski objekt “Kamačnik” koji nudi odmor posjetiteljima, uz domaću prehranu i piće. Slobodno vrijeme za osvježenje. Okupljanje grupe i odlazak prema LOKVAMA, jednom od gorskokotarskih bisera, koje se diči park šumom Golubinjak, spiljom Lokvarkom i Lokvarskim jezerom. Na ulazu u Lokve, nalazi se jedna od najljepših spilja hrvatskog krša – spilja Lokvarka, koja je sasvim slučajno otkrivena 1911. godine, prilikom iskopavanja kamena vapnenca , a prvi ju je istražio geolog Josip Poljak.  Spilja ima 6 etaža od kojih su prve 4 otvorene za posjetitelje. Duljina zasad otkrivenog dijela spilje iznosi 1179 metara, a dubina 275 metara. Temperatura unutar spilje kreće se u rasponu od 7 do 9 stupnjeva tako da je za njezin posjet, bez obzira o godišnjem dobu, preporuka ponijeti topliju odjeću. Spilja je zbog svojih izrazito vrijednih geomorfoloških vrijednosti 1961. godine proglašena spomenikom prirode. Nakon razgleda spilje u pratnji stručnog vodiča, okupljanje grupe i odlazak prema LOKVARSKOM JEZERU,  umjetnom jezeru koje se savršeno uklopilo u okoliš prelijepih goranskih crnogoričnih šuma pa danas predstavlja iznimnu turističku atrakciju i omiljeno je mjesto sportaša i rekreativaca. Slobodno vrijeme za šetnju uz jezero ili za kavu. Okupljanje grupe i odlazak prema Zagrebu. Dolazak na mjesto dolaska je predviđen je do 20.30h.

POLAZAK: 22.08., 26.09.2020.
CIJENA: 135,00 kn

CIJENA UKLJUČUJE: prijevoz turističkim autobusom visoke turističke kategorije, voditelja putovanja, sve razglede prema programu te troškove jamčevine, organizacije, prodaje i realizacije, PDV

CIJENA NE UKLJUČUJE: ulaznice za kanjon Kamačnik i spilju Lokvarku, fakultativne sadržaje, karte javnog prijevoza, troškove osobnih narudžbi, sve ne navedene troškove, skretanje s rute

DOPLATE :
– ulaznica za kanjon Kamačnik: 20,00 kn / osoba
– ulaznica uz Spilju Lokvarku: 40,00 kn / osoba

MINIMALAN BROJ PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 40 (u slučaju manjeg broja prijavljenih putnika, Agencija zadržava pravo otkaza putovanja)

ORGANIZATOR: Smart Travel
* vrijede opći uvjeti putovanja agencije Smart Travel
** preporuka putno osiguranje!

NAPOMENE:
– Sukladno preporukama HZJZ, molimo Vas da na izlet ponesete maske te da ih nosite na licu za vrijeme vožnje. Na ulazu u autobus, potrebno je dezinficirati ruke. Agencija će osigurati potrebne dezinficijense za ruke.
– Za otkaze putovanja od strane putnika vrijede otkazni rokovi navedeni u Uvjetima putovanja, te Vas ljubazno molimo da iste pročitate! Ukoliko želite uplatiti policu Osiguranja od otkaza (u tom slučaju ostvarujete pravo na povrat), molimo da nas kontaktirate!
– Turistička agencija prilikom organizacije i realizacije putovanja poštuje pravila i propise ”Zakona o radnom vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prometu” kojim je između ostalog definirano vremensko zaustavljanje na odmorištima, dnevni odmor vozača, kao i maksimalno zauzeće autobusa u danu te Vas molimo na razumijevanje i suradnju!
– Od 7. travnja 2017. godine u primjeni je novi sustav granične kontrole svih osoba koje prelaze granične prijelaze, na svim granicama Europske unije na kojima se provode granične kontrole, uključujući i građane Europske unije što može uzrokovati duža čekanja na graničnim prijelazima te Vas molimo za razumijevanje.
– Polasci iz Zagreba su izričito sa Autobusnog kolodvora Zagreb, osim ukoliko u programu nije drugačije navedeno. Sukladno članku 14. odluke o uređenju prometa (Službeni glasnik Grada Zagreba 21/14) na stajalištima javnog prijevoza dopušteno je stajanje samo autobusima trgovačkog društva kojemu je Grad povjerio obavljanje poslova javnog prijevoza putnika.
– Završna obavijest o putovanju se šalje 48 sati prije polaska na put (obavijest o točnom peronu polaska, broju sjedala, imenu i kontaktu voditelja putovanja).
– Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili za osobe koje zahtijevaju korištenje WC u autobusu.
– Agencija nema saznanja o vremenu čekanja na graničnom prijelazu niti je odgovorna za isto, te Vas molimo za razumijevanje.
– Agencija ne odgovara za izgubljene, oštećene ili otuđene osobne stvari putnika / ostavljene u prijevoznom sredstvu / destinaciji!

Upute i Opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Kupnjom putovanja prihvaćate navedene uvjete, stoga Vas molimo da ih pozorno pročitate. Odgovorni organizator: SMART TRAVEL d.o.o., Medveščak 89, 10 000 Zagreb, OIB: 65858888364, ID KOD: HR-AB-070116312. Polica jamčevine br. 298640000004 uplaćena kod Croatia Osiguranja d.d. Zagreb, Vatroslava Jagića 33, 10 000 Zagreb, OIB: 26187994862, Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH, http://www.mvep.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji države u koju se putuje. Organizator zadržava pravo izmjene redoslijeda provedbe programa.

 

Slike: 123RF, Slika kanjona Kamačnik preuzeta sa TZ Vrbovsko ( tz-vrbovsko. hr/kamacnik/ )

 

Kupi


POLAZAK: 22.08., 26.09.2020.