Informacije

POLAZAK:  23.07., 27.08., 17.09.2022.         Doživite jedinstvenu ljepotu Kranjske gore: oduševite se Martuljkovim slapovima , otkrijte zašto se Zelenci zovu tako i za kraj uživajte u ljepoti jezera Jasna…

Okupljanje grupe ispred zgrade gradskog poglavarstva grada Zagreba u 05.50 sati. Nakon upoznavanja grupe sa voditeljem putovanja, slijedi polazak prema Sloveniji u 06.00h. Ugodna vožnja kroz Hrvatsku i Sloveniju , uz kraća zaustavljanja putem radi odmora, sve do KRANJSKE GORE, poznatog skijališta i izletišta u Sloveniji. Prvo ćemo posjetiti GOZD MARTULJEK, slikovito mjesto u kojem se nalaze biseri Julijskih Alpi: dva slapa, Donji i Gornji Martuljkovi slapovi. Cijelo područje Martuljkove skupine zajedno s poznatim Martuljkovim slapovima proglašeno je 1981. nacionalnim parkom i dio je Triglavskoga nacionalnog parka. Slijedi šetnja do Donjeg Slapa koji se nalazi na 850 metara n/v, u pratnji voditelja putovanja. Slap visine 30 metara će Vas oduševiti, i kratko ćemo se zaustaviti za slikanje. Potom ćemo nastaviti našu šetnju sve do kolibe ”Ingotova koča”, u kojem ćemo napraviti pauzu za kavu i kraći odmor. Slijedi nastavak šetnje, sve do Gornjeg Slapa koji se spušta sa 110 metara visoke stijene (NAPOMENA: STRMA I ZAHTJEVNA STAZA, NIJE PREPORUČLJIVA ZA OSOBE SLABE TJELESNE KONDICIJE). Povratak u autobus i odlazak prema ZELENCIMA, prirodnog rezervata koji se nalazi na samoj granici triju država: Slovenije, Italije i Austrije. Oduševiti će Vas svojom smaragdnozelenom bojom, a upravo je radi boje ovom jezeru s močvarom nadjenuto ime Zelenci. Posebna zanimljivost je da se preko zime ne ledi, odnosno tempertaura jezera tokom cijele godine iznosi 6 stupnjeva. Okupljanje grupe i odlazak prema jezeru JASNA, umjetnom jezeru kojeg tvore dva manja jezera uz ušće potoka Velike i Male Pišnce.  Slobodno vrijeme za šetnu i fotografiranje pokraj brončanog kipa kozoroga.  Okupljanje grupe i polazak prema Kranjskoj gori, omiljenoj destinaciji ljubitelja zimskih sportova. Kraće slobodno vrijeme za kavu i kupnju suvenira. Okupljanje grupe i polazak prema Zagrebu. Ugodna vožnja autobusom kroz Sloveniju uz kraće zaustavljanje putem prema potrebi grupe. Dolazak u Zagreb u večernjim satima.

POLAZAK:  23.07., 27.08., 17.09.2022.  
Cijena po osobi: 195,00 kn

CIJENA UKLJUČUJE: prijevoz turističkim autobusom visoke turističke kategorije, voditelja putovanja, sve razglede prema programu te troškove jamčevine, PDV, troškove organizacije i prodaje

CIJENA NE UKLJUČUJE:
ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje koje nisu navedene kao uključene, fakultativne sadržaje, troškove osobnih narudžbi, sve ne navedene troškove, skretanje s rute, putno osiguranje

VAŽNA UPUTA ZA IZLET:
– udobna sportska odjeća,
– zaštita od sunca,
– udobna i kvalitetna sportska obuća u kojoj ćete moći prohodati dionicu: : za posjet slapovima je obavezna zatvorena obuća (čvrste tenisice ili gojzerice),
– dovoljna količina vode + obrok (sendvič, energetske pločice,…).
– rezervna garderoba (majica, čarape, ručnik…).
– VAŽNO: zbog specifičnog terena (šumovito, neravno i sklisko na pojedinim dijelovima), ovaj izlet nije primjeren za osobe koje slabije hodaju i osobe s invaliditetom
– Strma i zahtjevna staza: nije preporučljiva za osobe slabe tjelesne kondicije!

– PREPORUKA: putno zdravstveno osiguranje + osiguranje od posljedica nesretnog slučaja (42,41 kn / osoba – rekreativno bavljenje sportom)
Uplatom izleta potvrđujete da ste pročitali program izleta, posebne napomene i da ispunjavate zdravstvene, fizičke i tehničke preduvjete za sigurno sudjelovanje.

MINIMALAN BROJ PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 35 (u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo otkaza putovanja ili promjene cijene).

Garantiramo povrat uplaćenih sredstava u punom iznosu u roku 1 radnog dana od otkaza putovanja od strane agencije.

U slučaju otkaza od strane putnika zbog sumnje na zarazu ili zaraze virusom Covid-19 prije putovanja, za vrijeme putovanja ili poslije putovanja primjenjuju se Opći uvjeti putovanja turističke agencije Smart Travel!

ORGANIZATOR: Smart Travel
*vrijede opći uvjeti putovanja agencije Smart Travel
**preporuka: putno osiguranje!

NAPOMENE:
– Sukladno preporukama HZJZ, molimo Vas da na izlet ponesete maske za lice.
– Za otkaze putovanja od strane putnika vrijede otkazni rokovi navedeni u Uvjetima putovanja, te Vas ljubazno molimo da iste pročitate! Ukoliko želite uplatiti policu Osiguranja od otkaza (u tom slučaju ostvarujete pravo na povrat), molimo da nas kontaktirate!
– Turistička agencija prilikom organizacije i realizacije putovanja poštuje pravila i propise ”Zakona o radnom vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prometu” kojim je između ostalog definirano vremensko zaustavljanje na odmorištima, dnevni odmor vozača, kao i maksimalno zauzeće autobusa u danu te Vas molimo na razumijevanje i suradnju!
– Od 7. travnja 2017. godine u primjeni je novi sustav granične kontrole svih osoba koje prelaze granične prijelaze, na svim granicama Europske unije na kojima se provode granične kontrole, uključujući i građane Europske unije što može uzrokovati duža čekanja na graničnim prijelazima te Vas molimo za razumijevanje.
– Sukladno članku 14. odluke o uređenju prometa (Službeni glasnik Grada Zagreba 21/14) na stajalištima javnog prijevoza dopušteno je stajanje samo autobusima trgovačkog društva kojemu je Grad povjerio obavljanje poslova javnog prijevoza putnika.
– Završna obavijest o putovanju se šalje 48 sati prije polaska na put (broju sjedala, imenu i kontaktu voditelja putovanja).
– Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili za osobe koje zahtijevaju korištenje WC u autobusu.
– Agencija nema saznanja o vremenu čekanja na graničnom prijelazu niti je odgovorna za isto, te Vas molimo za razumijevanje.
– Agencija ne odgovara za izgubljene, oštećene ili otuđene osobne stvari putnika / ostavljene u prijevoznom sredstvu / destinaciji!

Upute i Opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Kupnjom putovanja prihvaćate navedene uvjete, stoga Vas molimo da ih pozorno pročitate. Odgovorni organizator: SMART TRAVEL d.o.o., Medveščak 89, 10 000 Zagreb, OIB: 65858888364, ID KOD: HR-AB-070116312. Polica jamčevine br. 298625000131 uplaćena kod Croatia Osiguranja d.d. Zagreb, Vatroslava Jagića 33, 10 000 Zagreb, OIB: 26187994862, Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH, http://www.mvep.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji države u koju se putuje. Organizator zadržava pravo izmjene redoslijeda provedbe programa.

 

Photos: ©123RF, ©Tomo Jeseničnik – www.slovenia.info, ©Dražen Štader, Produkcija Studio – www.slovenia.info

 

Kupi


POLAZAK: 23.07.,27.08., 17.09.2022.