Informacije

POLAZAK: 29.08.-30.08.2020.          Doživite jedinstvenu ljepotu Kranjske gore i doline rijeke Soče oduševite se Martuljkovim slapovima , otkrijte zašto se Zelenci zovu tako, uživajte u ljepoti jezera Jasna i oduševite se Tolminskim koritom i kristalno plavom bojom rijeke Soče… VRIJEDNOST VIŠE: U cijenu uključen polupansion!

1. dan: ZAGREB – KRANJSKA GORA
Okupljanje grupe na autobusnom kolodvoru Zagrebu (peron 502 – 506) u 06.30 sati. Nakon upoznavanja grupe sa voditeljem putovanja, slijedi polazak prema Sloveniji u 06.45h. Ugodna vožnja kroz Hrvatsku i Sloveniju , uz kraća zaustavljanja putem radi odmora, sve do KRANJSKE GORE, poznatog skijališta i izletišta u Sloveniji. Prvo ćemo posjetiti GOZD MARTULJEK, slikovito mjesto u kojem se nalaze biseri Julijskih Alpi: dva slapa, Donji i Gornji Martuljkovi slapovi. Cijelo područje Martuljkove skupine zajedno s poznatim Martuljkovim slapovima proglašeno je 1981. nacionalnim parkom i dio je Triglavskoga nacionalnog parka. Slijedi šetnja do Donjeg Slapa koji se nalazi na 850 metara n/v, u pratnji voditelja putovanja. Slap visine 30 metara će Vas oduševiti, i kratko ćemo se zaustaviti za slikanje. Potom ćemo nastaviti našu šetnju sve do kolibe ”Ingotova koča”, u kojem ćemo napraviti pauzu za kavu i kraći odmor. Slijedi nastavak šetnje, sve do Gornjeg Slapa koji se spušta sa 110 metara visoke stijene (NAPOMENA: malo strmiji put). Povratak u autobus i odlazak prema ZELENCIMA, prirodnog rezervata koji se nalazi na samoj granici triju država: Slovenije, Italije i Austrije. Oduševiti će Vas svojom smaragdnozelenom bojom, a upravo je radi boje ovom jezeru s močvarom nadjenuto ime Zelenci. Posebna zanimljivost je da se preko zime ne ledi, odnosno temperatura jezera tokom cijele godine iznosi 6 stupnjeva. Okupljanje grupe i odlazak prema jezeru JASNA, umjetnom jezeru kojeg tvore dva manja jezera uz ušće potoka Velike i Male Pišnce. Slobodno vrijeme za šetnu i fotografiranje pokraj brončanog kipa kozoroga. Okupljanje grupe i polazak prema hotelu. Smještaj. Večera. Noćenje.

2 dan: DOLINA SOČE – ZAGREB
Doručak. Odjava iz hotela i odlazak prema dolini rijeke Soče, mnogima najljepšem području u Sloveniji. Vožnja preko Kranjske gore i Vršića, uz pogled na Julijske Alpe. Nastavak putovanja prema izvoru rijeke Soče. Po dolasku do Koče pri izvoru Soče, prošetati ćemo desetak minuta po stazi osiguranoj sajlama i klinovima i vidjeti izvor rijeke čiji ćemo tok pratiti cijelog dana. Odlazak prema mjestu BOVEC, slikovitom alpskom mjestu u kojem ćemo napraviti kratku pauzu za laganu šetnju ili kavu, a nakon tog ćemo se kratko zaustaviti uz vidikovac sa kojeg će se pružiti pogled na slap BOKA. Odlazak u KOBARID, slikoviti gradić u kojem se nalazi poznata mljekara Planika, u čijem je sklopu muzej u kojem je gostima predstavljeno planinsko pašništvo i sirarstvo uz mogućnost degustacije sira (obilazak muzeja po želji, potrebna najava u agenciji zbog rezervacije termina – minimalno 15 zainteresiranih). Nakon uživanja u ljepotama ovog slikovitog mjesta, okupljanje grupe i odlazak do ulaza u Nacionalni park Triglav – Tolminsko korito. To je najniži i najjužniji dio Triglavskog nacionalnog parka, neki kažu i da je jedno od najljepših ulaznih mjesta u park. Razgled traje cca 2h, staze su sigurne no preporuka je zatvorena obuća pošto je teren sa malo više uspona i prirodnih stepenica. Rutu ćemo obići u pratnji lokalnog vodiča, koji će Vam otkriti skrivene bisere: korita rijeke Tolinke i Zadlaščice, Danteovu jamu, termalne izvore… No, ono što će Vas zasigurno oduševiti je kristalno plava boja rijeke, po kojoj je i poznata. Nakon razgleda, okupljanje grupe i odlazak prema mjestu polaska. Slijedi ugodna vožnja prema Zagrebu, a povratak na mjesto polaska se očekuje u večernjim satima.

POLAZAK: 29.08.-30.08.2020.
Cijena po osobi: 690,00 kn

CIJENA UKLJUČUJE: prijevoz turističkim autobusom visoke turističke kategorije, noćenje u hotelu 3* na osnovi polupansiona u dvokrevetnoj sobi u Kranjskoj gori, voditelja putovanja, sve razglede prema programu te troškove jamčevine, organizacije, prodaje i realizacije, PDV

CIJENA NE UKLJUČUJE: ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje koje nisu navedene kao uključene, doplatu za Tolminsko korito i razgled sa vodičem, fakultativne sadržaje, troškove osobnih narudžbi, sve ne navedene troškove, skretanje s rute, putno osiguranje, boravišnu pristojbu

OBAVEZNA DOPLATA: ulaznica za Tolminsko korito + vođeni razgledz: 9,00 € / osoba, boravišna pristojba: 2,00 € / osoba

FAKULTATIVNA DOPLATA: ulaznica za mljekaru Planiku + degustaciju: 7,0 € / osoba

VAŽNO: Molimo Vas da ponesete na izlet zatvorenu obuću (čvrste tenisice ili gojzerice).

MINIMALAN BROJ PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 35

ORGANIZATOR: Smart Travel
* vrijede opći uvjeti putovanja agencije Smart Travel
** preporuka putno osiguranje!

NAPOMENE:
– Sukladno preporukama HZJZ, molimo Vas da na izlet ponesete maske te da ih nosite na licu za vrijeme vožnje. Na ulazu u autobus, potrebno je dezinficirati ruke. Agencija će osigurati potrebne dezinficijense za ruke.
– Za otkaze putovanja od strane putnika vrijede otkazni rokovi navedeni u Uvjetima putovanja, te Vas ljubazno molimo da iste pročitate! Ukoliko želite uplatiti policu Osiguranja od otkaza (u tom slučaju ostvarujete pravo na povrat), molimo da nas kontaktirate!
– Turistička agencija prilikom organizacije i realizacije putovanja poštuje pravila i propise ”Zakona o radnom vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prometu” kojim je između ostalog definirano vremensko zaustavljanje na odmorištima, dnevni odmor vozača, kao i maksimalno zauzeće autobusa u danu te Vas molimo na razumijevanje i suradnju!
– Od 7. travnja 2017. godine u primjeni je novi sustav granične kontrole svih osoba koje prelaze granične prijelaze, na svim granicama Europske unije na kojima se provode granične kontrole, uključujući i građane Europske unije što može uzrokovati duža čekanja na graničnim prijelazima te Vas molimo za razumijevanje.
– Polasci iz Zagreba su izričito sa Autobusnog kolodvora Zagreb, osim ukoliko u programu nije drugačije navedeno. Sukladno članku 14. odluke o uređenju prometa (Službeni glasnik Grada Zagreba 21/14) na stajalištima javnog prijevoza dopušteno je stajanje samo autobusima trgovačkog društva kojemu je Grad povjerio obavljanje poslova javnog prijevoza putnika.
– Završna obavijest o putovanju se šalje 48 sati prije polaska na put (broju sjedala, imenu i kontaktu voditelja putovanja).
– Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili za osobe koje zahtijevaju korištenje WC u autobusu.
– Agencija nema saznanja o vremenu čekanja na graničnom prijelazu niti je odgovorna za isto, te Vas molimo za razumijevanje.
– Agencija ne odgovara za izgubljene, oštećene ili otuđene osobne stvari putnika / ostavljene u prijevoznom sredstvu / destinaciji!

Upute i Opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Kupnjom putovanja prihvaćate navedene uvjete, stoga Vas molimo da ih pozorno pročitate. Odgovorni organizator: SMART TRAVEL d.o.o., Medveščak 89, 10 000 Zagreb, OIB: 65858888364, ID KOD: HR-AB-070116312. Polica jamčevine br. 298640000004 uplaćena kod Croatia Osiguranja d.d. Zagreb, Vatroslava Jagića 33, 10 000 Zagreb, OIB: 26187994862, Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH, http://www.mvep.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji države u koju se putuje. Organizator zadržava pravo izmjene redoslijeda provedbe programa.

Photos: ©123RF, ©Boris Pretnar – www.slovenia.info, ©Aleš Zdešar, Arhiv Javni forvod Triglavski narodni park – www.slovenia.info, ©Alen Kosmač, Sidarta – www.slovenia.info,

Kupi


POLAZAK: 29.08.-30.08.2020.