Informacije

POLAZAK: 20.09.-23.09.2018.        Čarobno putovanje slikovitom Ligurskom obalom…

1.dan: ZAGREB/RIJEKA – PARMA – OBALA VERSILLIA
Okupljanje grupe u 04.45h na Autobusnom kolodvoru Zagreb (peroni 502-506). Nakon upoznavanja sa pratiteljem putovanja, polazak 05.00 h prema Italiji. Vožnja preko Karlovca (moguć polazak iz Karlovca uz prethodnu najavu) i kroz Gorski kotar do Rijeke. Polazak iz Rijeke sa sjevernog stajališta Vrata Jadrana u 07:30 sati. Vožnja kroz Sloveniju i Italiju, uz usputna zaustavljanja prema potrebi grupe do PARME, grada smještenog u pokrajni Emilia – Romagna, koja posjetitelje oduševljava svojom bogatom kulturom te je pravi raj za gurmane. Parma je grad u kojem se nalazi jedno od najstarijih sveučilišta na svijetu – Università degli Studi di Parma te je svjetski poznat po gastronomskoj ponudi kojom dominira sir parmezan, pršut i tjestenina Barilla… Tko još nije čuo za Parmigiano Reggiano i Prosciutto Crudo di Parma? Po dolasku, zajednički razgled i šetnja uz pratitelja putovanja: PALAZZO PILOTTA kojim ćemo doći do nekadašnje rezidencije MARIE LOUISE OD PARME. Palazzo della Pilotta je izvorno zamišljena kao zajednička zgrada dvorskih službi koje su se nalazile u sklopu Kneževe rezidencije smještenoj na suprotnoj obali rijeke; u PALAZZO DUCALE. U sklopu palače se nalazi jedno od najljepših povijesnih kazališta na svijetu – TEATRO FARNESE. Unutrašnjost kazališta je u cijelosti napravljena od drveta te se može pohvaliti i sa nekoliko revolucionarnih izvornih sadržaja: pozornica koja se mogla rotirati, a koja je ujedno bila i vodonepropusna, kako bi se omogućilo uprizorenje bitke na moru. Kazalište je i danas u funkciji, a brojni dijelovi – poput plemićke lože, su u svom originalnom obliku… Šetnjom stižemo do zgrade opere – TEATRO REGIO, velebne građevine sa 1400 sjedećih mjesta, koju mnogi smatraju jednom od najvažnijih u Italiji. Izgrađena je u ranom 19. stoljeću, a prva predstava je bila Zaira od Belinija, skladana posebno za svečano otvoranje. Zaštitni znakovi grada – DUOMO I BATTISERO, katedrala i krstionica, najharmoničnije su srednjevjekovne građevine Italije i u potpunosti dominiraju Trgom Duomo. Slobodno vrijeme za kavu i šetnju, kupnju suvenira, uživanje u gastronomskoj ponudi grada… Okupljanje grupe u dogovoreno vrijeme i nastavak putovanja prema Ligurskoj obali. Dolazak u hotel u ranim večernjim satima. Smještaj. Noćenje.

2.dan: ELBA
Doručak. Poslije doručka krećemo na cijelodnevni izlet na čarobnu ELBU, najveći biser Toskanskog arhipelaga – Nacionalnog parka Toskansko otočje, i nakon Sicilije i Sardinije treći otok po veličini u Italiji. Otok će Vas na prvi pogled osvojiti svojim šarmom i kristilno plavom bojom mora, svojim mirisima i prekrasnim plažama… Poznata po vrhunskim vinima, sjajnoj gastronomiji ali i čuvenoj manufakturi za proizvodnju parfema AQUA DELLA ELBA, koji su idealan suvenir – inspirirani otočkim miomirisnim biljem uglavnom od esencija citrusnog voća, podsjećati će Vas na trenutke provedene na otoku te unijeti dašak mirisa Elbe u Vaš dom… Najveći grad na otoku je PORTOFERRAIO, grad čiju je sudbinu u 18. stoljeću odredio nadvojvoda Cosimo Medici, gradivši grad po svojom mjeri kojeg je nazvao COSIMOPOLIS. Sudbinu grada, ali i otoka, dalje je odredio veliki NAPOELON BONAPARTE, koji je prognan na Elbu, kako bi izvršavao zatvorsku kaznu u trajanju od 300 dana. Portoferraio je oživio za vrijeme Napoleonova boravka, a povjesničari su zapisali kako je, izdajući upute, zahtijevao da bude ”tout comme à Paris” ili ”kao u Parizu”… Zajednčka šetnja sa pratiteljem putovanja dočarati će Vam kulturne ljepote grada, a slobodno vrijeme iskoristite za posjet VILI MULINI, utvrdi FORTE FALCONE, degustaciju poznatih otočkih jela ili domaćeg piva ili zaplivajte u tirkiznom moru. Legenda kaže da je Elba biser iz ogrlice božice Afrodite koji je izgubljen u onom trenutku dok je ona pokušavala doći do svog voljenog Erosa na obali… I zbilja i je, prekrasan biser koji će Vas oduševiti! Nakon cijelodnevnog uživanja i upoznavanja ljepota Elbe, okupljanje grupe i odlazak trajektom u 18.00h prema obali. Vožnja prema hotelu. Večera. Noćenje.

3.dan: CINQUE TERRE
Doručak. Odlazak sa pratiteljem putovanja do LA SPEZIE i polazak na cjelodnevni izlet po Nacionalnom parku ”Cinque Terre”, što je u stvari naziv za pet naselja ligurskog priobalja. Ova slikovita mjesta su međusobno povezana željeznicom, a vožnja vlakom pruža jedinstveni pogled na slikovite vapnenačke stijene, koje tvore strmu i stjenovitu obalu s tipičnim terasama. Razgled započinje s MONTEROSSOM, mjestom koje je poznato po najljepšim plažama. Slijedi odlazak u VERNAZZU, autentično ribarsko selo živo obojenih fasada, s obiljem izvrsnih restorana, gdje ćemo napraviti pauzu za ručak. Dalje nastavljamo vožnju vlakom preko CORNIGLIE do RIOMAGGIOREA, srednjovjekovnog grada s bogatom poviješću iz rimskog doba. Poznata ”Via dell’Amore”, odnosno Put ljubavi (NAPOMENA: do daljnjeg zatvorena!), 900 metara duga staza ukopana u stijenu povezuje Riomaggore sa susjednim mjestom MANAROLOM, koje je poznato po prekrasnoj prirodnoj luci koja je dom brojnim čamcima, a pogled na tu sliku će Vas oduševiti. Povratak vlakom u La Speziu. Vožnja autobusom do hotela. Noćenje.

4.dan:  RAPALLO PORTOFINO – RIJEKA/ ZAGREB
Doručak i odjava iz hotela. Odlazak do slikovitog RAPALLA, bisera Ligurije, mondenog ljetovališta na rivijeri Levante. Grad je poznat po velikom broju luksuznih hotela, vila i finih restorana. Rapallo, nekadašnje rimsko naselje koje povjesničari danas znaju kao mjesto u kojemu su potpisana dva mira, idealna je baza za istraživanje okolice. No, sam grad isto tako ima dosta tog za ponudizi. Odlazak u šetnju uz razgled gradića:CASTELLO SUL MARE, BAZILICA DEI SANTI GERVASIO E PROTASIO… Slobodno vrijeme ili fakultativni izlet brodom na PORTOFINO–raj na zemlji, ekskluzivnu luka i turističko odmorište koje je još od 50ih godina prošlog stoljeća omiljeno utočište slavnih i poznatih osoba: Elizabeth Taylor, Clark Gable, Friedrich Nietzsche, Kylie Minogue… Slobodno vrijeme za osobne programe. Povratak brodom u Rapallo, okupljanje grupe i polazak polazak prema Rijeci i Zagrebu. Ugodno putovanje Italijom i Slovenijom sve do Hrvatske, uz zaustavljanja prema potrebi grupe. Očekivano vrijeme dolaska u Rijeku u večernjim satima, a u Zagreb do ponoći.

Polazak: 20.09.-23.09.2018.
Cijena po osobi: 1489,00 kn
First minute cijena: 1450,00 kn

NAPOMENA:
– Prilikom rezervacije plaćate akontaciju u iznosu 150,00 kn po osobi, dok ostatak iznosa plaćate najkasnije do 21 dan prije polaska na putovanje!
– First minute cijena 1450,00 kn vrijedi za rezervacije do 45 dana prije polaska

CIJENA UKLJUČUJE: prijevoz turističkim autobusom visoke kategorije, noćenje na obali Versilia u hotelu 3* u dvokrevetnim sobama na osnovi tri noćenja sa doručkom, licenciranog turističkog pratitelja, sve razglede prema programu te troškove organizacije, jamčevine, prodaje i realizacije, PDV

CIJENA NE UKLJUČUJE: putno osiguranje, karte javnog prijevoza, izlet na Elbu, ulaznicu u NP Cinque Terre, ulaznice u kulturno povijesne spomenike i objekte koje nisu navedene, boravišnu pristojbu, troškove osobnih narudžbi, sve ne navedene troškove, skretanja s rute

OBAVEZNE NADOPLATE (na licu mjesta):
– boravišna pristojba: 2,00 € / osoba / noć
– ulaznica za NP Cinque Terre: 16,00 € / odrasli, 10,00 € djeca (4 – 11 godina)

FAKULTATIVNA NADOPLATA:
– izlet na Elbu: 40,0 € / osoba – Minimalno 25 prijavljenih putnika; prijava u agenciji! Doplata na licu mjesta.
– izlet brodićem u Portofino: 15,0 € / osoba
– putno osiguranje
– jednokrevetna soba: 420,00 kn (tri noćenja)

MINIMALAN BROJ PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 40

NAPOMENE:
– Za otkaze putovanja od strane putnika vrijede otkazni rokovi navedeni u Uvjetima putovanja, te Vas ljubazno molimo da iste pročitate! Ukoliko želite uplatiti policu Osiguranja od otkaza (u tom slučaju ostvarujete pravo na povrat), molimo da nas kontaktirate!
– Turistička agencija prilikom organizacije i realizacije putovanja poštuje pravila i propise ”Zakona o radnom vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prometu” kojim je između ostalog definirano vremensko zaustavljanje na odmorištima, dnevni odmor vozača, kao i maksimalno zauzeće autobusa u danu te Vas molimo na razumijevanje i suradnju!
– od 7. travnja 2017. godine u primjeni je novi sustav granične kontrole svih osoba koje prelaze granične prijelaze, na svim granicama Europske unije na kojima se provode granične kontrole, uključujući i građane Europske unije što može uzrokovati duža čekanja na graničnim prijelazima te Vas molimo za razumijevanje.
– Agencija nema saznanja o vremenu čekanja na graničnom prijelazu niti je odgovorna za isto, te Vas molimo za razumijevanje.
– Agencija nije odgovorna za promjenu cijena pojedinih ulaznica!

ORGANIZATOR: Smart Travel
*vrijede opći uvjeti putovanja agencije Smart Travel
**preporuka: putno osiguranje.

Upute i Opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Kupnjom putovanja prihvaćate navedene uvjete, stoga Vas molimo da ih pozorno pročitate. Odgovorni organizator: SMART TRAVEL j.d.o.o., ID KOD: HR-AB-070116312. Polica jamčevine br. 298640000004 uplaćena kod Croatia Osiguranja d.d. Zagreb. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH, http://www.mvep.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji države u koju se putuje. Organizator zadržava pravo izmjene redoslijeda provedbe programa.

photos: ©123RF

Kupi


Polazak: 20.09.-23.09.2018.