Informacije

POLAZAK: 03.08.-10.08.2019.               Provedite godišnji odmor u Budvi. Upoznajte Crnu Goru uz licenciranog lokalnog vodiča koji će Vam ovu čarobnu destinaciju, njezinu bogatu tradiciju i baštinu predstaviti na najbolji mogući način…

1. dan: ZAGREB/KARLOVAC-BUDVA
Okupljanje grupe u 00.45h na Autobusnom kolodvoru Zagreb (peroni 502-506). Nakon upoznavanja sa pratiteljem putovanja, polazak 01.00 h prema Crnoj Gori. Vožnja preko Karlovca (moguć polazak iz Karlovca uz prethodnu najavu), Liku i Dalmaciju (moguć polzak iz Zadra/Šibenika/Splita*) sve do BUDVE. Po dolasku, smještaj u hotel. Večernja šetnja i upoznavanje grada čija će Vas predivna gradska jezgra podsjetiti na grad Dubrovnik… Noćenje.

2. dan: BUDVA
Doručak. Slobodan dan za kupanje i uživanje u gradskim ljepotama.

3. dan: LOVĆEN-CETINJE-NJEGUŠI (fakultativno)
Poslije doručka, fakultativno odlazak prema CETINJU, gradu muzeju smještenom u podnožju Nacionalnog parka Lovćen. Cetinje je srce i duša Crne Gore, usred koje se ponosno uzdiže mitska planina LOVĆEN. Obilazak Cetinja, grada čiji je nastanak uvjetovan političkim zbivanjima u 15. stoljeću. Obilazak Cetinjskog manastira, Vlaške crkve, Katoličke crkve sv. Antuna… Slobodno vrijeme za vlasitite programe (PREPORUKA: Posjet Narodnom muzeju Crne Gore). Odlazak do Mauzoleja Petra II Petrovića Njegoša, koji se nalazi na Lovćenu, na visini od 1660 metara n/v. Mauzolej je otvoren 1974. Godine, a nastao je prema projektu i ideji našeg poznatog kipara IVANA MEŠTROVIĆA, a do njega vodi 461 stepenica! Mauzeloj je ujedno i posljednje počivalište P.P. Njegoša, legendarnog vladara, i poznatog književnika i pisca. Slobodno vrijeme za uživanje u prekrasnoj prirodi i pogledu. Okupljanje grupe i odlazak prema NJEGUŠIMA, naselju u kojem se nalazi među ostalim i Njegoševa rodna kuća. Njeguši su odvijek bili poznati po mliječnim proizvodima i mesu, i upravo ćemo ovdje napraviti i pauzu za uživanje u degustaciji istih. Okupljanje grupe i povratak u Budvu. Noćenje.

4. dan: ZALJEV HRVATSKIH SVETACA: KOTOR-GOSPA OD ŠKRPJELA-PORTO MONTENEGRO (fakultativno)
Nakon doručka, predlažemo fakultativni izlet u Zaljev hrvatskih svetaca. Vožnja do KOTORA, grada nadasve bogate i zanimljive prošlosti. Grad se nalazi na popisu UNESCO-ve zaštićene svjetske baštine: opasan je starim zidinama koje se protežu u dužini od oko četiri kilometra. Gradom dominirjua Katedrala sv. Tripuna i crkva sv. Nikole, te nekoliko baroknih palača. Okupljanje grupe i odlazak prema PERASTU, slikovitom gradiću smještenom između brda sv. Ilije i mora, duboko u Bokokotorskom zaljevu. Odlazak na izlet brodićem do otočića GOSPE OD ŠKRPJELA, jedinog umjetnog otoka u Jadranskom moru, koji je nastao nasipanjem na hridi na kojoj su mletački pomorci pronašli sliku Blažene Djevice Marije. Po povratku u Perast slobodno vrijeme za ručak i uživanje u poznatim specijalitetima od ribe u nekoj od slikovitih konoba. Okupljanje grupe i odlazak prema TIVTU, gradu u kojem je smještena najluksuznija i najveća marina za megajahte na ovom dijelu Mediterana, koja je nastala odmah pokraj stare marine… Ono što je Montecarlo za Azurnu obalu, upravo to je Porto Montenegro za Crnu Goru. Vidjeti i biti viđen u tom resortu zatvorenom za javnost. Na njihovom Champs Élysées mogu se pronaći najpoznatiji svjetski brendovi. Slobodno vrijeme za šetnju, kavu i kolač. Okupljanje grupe i povratak u Budvu. Noćenje.

5. dan: BUDVA
Doručak. Slobodan dan za kupanje i uživanje u gradskim ljepotama.

6. dan: SKADARSKO JEZERO (fakultativno)
Doručak. Fakultativni odlazak na izlet u jedan od najljepših Nacionalnih parkova u Crnoj gori – Skadarsko jezero! Ugodna vožnja do Virpazara, gradića udaljenog svega 800m od jezera, u kojem ćemo se ukrcati na brod i započeti plovidbu jezerom. Ručak na brodu. U kasnijim poslijepodnevnim satima povratak u Budvu. Noćenje.

7. dan: BUDVA
Doručak. Slobodan dan za kupanje i uživanje u gradskim ljepotama.

8. dan: BUDVA – KARLOVAC/ZAGREB
Poslije doručka, spremiti ćemo prtljagu u autobus. Slobodno vrijeme za individualne programe u Budvi do poslijepdonevnih sati. Okupljanje grupe i polazak prema mjestu polaska. Ugodna vožnja uz usputna zaustavljanja prema potrebi grupe. Dolazak na mjesto polaska planiran je u večernjim satima.

Polazak: 03.08.-10.08.2019.
Cijena po osobi: 2450,00 kn
First minute: 2390,00 kn

*prilikom rezervacije potrebno je uplatiti akontaciju u iznosu od 150,00 kn po osobi, a ostatak iznosa najkasnije 21 dan prije polaska na putovanje
** djeca do 12 godina ostvaruju 15% popusta na cijenu aranžmana.

CIJENA UKLJUČUJE: prijevoz turističkim autobusom visoke turističke kategorije na relaciji Budva – Zagreb – Budva, licenciranog pratitelja, 7 noćenja u hotelu 3* na bazi noćenja sa doručkom u dvokrevetnim sobama, troškove jamčevine, PDV, troškove organizacije i prodaje

CIJENA NE UKLJUČUJE: sve što nije navedeno pod ”cijena uključuje”, ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje koje nisu navedene kao uključene, fakultativne izlete, karte javnog prijevoza, troškove osobnih narudžbi, sve ne navedene troškove, skretanje s rute, boravišnu pristojbu, putno osiguranje

OBVEZNA NADOPLATA:
– boravišna pristojba: 1,50 €/noć/osoba

FAKULTATIVNA NADOPLATA:
– polupansion (obvezna prijava u agenciji, doplata u hotelu): 8,0 € / osoba / dan
– izlet Lovćen – Cetinje – Njeguši (prijevoz autobusom, lokalni vodič, ulaznica u NP Lovćen, snack u Njegušima (njeguški pršut i kruh, piće uz obrok), ulaznica za Muzej kralja Nikole u Cetinju): 35,00 € / osoba (minimalno 20 prijavljenih putnika)
– izlet Zaljev hrvatskih svetaca (prijevoz autobusom, prijevoz do otoka Gospe od Škrpjela + ulaznica u muzej, razgled Kotora uz službenog gradskog vodiča, odlazak u Portomontenegro): 25,00 € / osoba (minimalno 20 prijavljenih putnika)
– izlet Skadarsko jezero (prijevoz autobusom, ulaznica u Nacionalni park Skadarsko jezero + krstarenje brodom po Skadarskom jezeru uz aperitiv dobrodošlice + ručak – riblji menu: 3-4 vrste ribe, 4-5 vrsta salate, domaći sir, masline, kuhani krumpir, desert): 35,00 € / osoba (minimalno 20 prijavljenih putnika)
NAPOMENA: Fakultativne izlete potrebno potvrditi najaksnije 7 dana prije polaska na putovanje u agenciji! Plaćanje u eurima, na licu mjesta.

DOPLATA ZA JEDNOKREVETNU SOBU: 980,00 kn

MINIMALAN BROJ PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 40

ORGANIZATOR: Smart Travel
* vrijede opći uvjeti putovanja agencije Smart Travel
** preporuka putno osiguranje!

NAPOMENE:
– Za otkaze putovanja od strane putnika vrijede otkazni rokovi navedeni u Uvjetima putovanja, te Vas ljubazno molimo da iste pročitate! Ukoliko želite uplatiti policu Osiguranja od otkaza (u tom slučaju ostvarujete pravo na povrat), molimo da nas kontaktirate!
– Turistička agencija prilikom organizacije i realizacije putovanja poštuje pravila i propise ”Zakona o radnom vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prometu” kojim je između ostalog definirano vremensko zaustavljanje na odmorištima, dnevni odmor vozača, kao i maksimalno zauzeće autobusa u danu te Vas molimo na razumijevanje i suradnju!
– Od 7. travnja 2017. godine u primjeni je novi sustav granične kontrole svih osoba koje prelaze granične prijelaze, na svim granicama Europske unije na kojima se provode granične kontrole, uključujući i građane Europske unije što može uzrokovati duža čekanja na graničnim prijelazima te Vas molimo za razumijevanje.
– Završna obavijest o putovanju se šalje 48 sati prije polaska na put (obavijest o točnom peronu polaska, broju sjedala, imenu i kontaktu voditelja putovanja).
– Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili za osobe koje zahtijevaju korištenje WC u autobusu.
– Agencija nema saznanja o vremenu čekanja na graničnom prijelazu niti je odgovorna za isto, te Vas molimo za razumijevanje.
– Agencija ne odgovara za izgubljene, oštećene ili otuđene osobne stvari putnika / ostavljene u prijevoznom sredstvu / destinaciji!

Upute i Opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Kupnjom putovanja prihvaćate navedene uvjete, stoga Vas molimo da ih pozorno pročitate. Odgovorni organizator: SMART TRAVEL d.o.o., Medveščak 89, 10 000 Zagreb, OIB: 65858888364, ID KOD: HR-AB-070116312. Polica jamčevine br. 298640000004 uplaćena kod Croatia Osiguranja d.d. Zagreb, Vatroslava Jagića 33, 10 000 Zagreb, OIB: 26187994862, Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH, http://www.mvep.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji države u koju se putuje. Organizator zadržava pravo izmjene redoslijeda provedbe programa.

photos: ©123RF

Kupi


POLAZAK: 03.08.-10.08.