Informacije

POLAZAK:  29.05.-30.05.                   Istražite atraktivne staze Mosora i Omiške Dinare i uživajte u nezaboravnom pogledu koji će Vas oduševiti!

1.DAN: ZAGREB – MOSOR – OMIŠ
Okupljanje grupe ispred zgrade gradskog poglavarstva grada Zagreba (Trg S. Radića 1), u 04.00h. Nakon upoznavanja sa voditeljem putovanja, polazak u 04.15h prema DALMACIJI. Vožnja kroz Liku i Dalmaciju uz kraća zaustavljanja, prema potrebi grupe, prem MOSORU. Planina Mosor je dio Dinarskih Alpi, proteže se od Splita do Omiša. Od Kozjaka je odijeljena duboko usječenim grlom Klis, a na jugoistoku se pruža do rijeke Cetine. Najviši vrh Veliki Kabal visok je 1339 metara, a ukupna dužina cijele planine je 25 km. Dolazak u Sitno Gornje, odakle ćemo krenuti u cca 12km dugu kružnu avanturu po Mosoru, od planinarskog doma Umberto Girometta do najvišeg vrha sjeverozapadnog Mosora – Ljubljan (1262 m/nv), preko Vickovog stupa (1325 m/nv) do najvišeg vrha Mosora – Velikog Kabala (1339 m/nv) i potom povratak prema domu Umberto Girometta. Vrh Veliki Kabal je izdaleka prepoznatljiv po velikom drvenom križu koji je postavljen na njemu. Nekoliko metara od križa je metalna kutija sa žigom s vanjske strane kutije, dok je unutar kutije upisna knjiga. Sam vrh omogućava širok vidik na obje strane i sve vrhove na hrptu Mosora, a pogled sa vrha će Vas oduševiti. Po povratku u planinarski dom, kraće slobodno vrijeme za okrijepu. Okupljanje grupe i odlazak prema hotelu. Slobodno vrijeme za kupanje ili odmor. Večera. Noćenje.

2.DAN: OMIŠKA DINARA – ZAGREB
Doručak. Odjava iz hotela i odlazak prema centru grada, odakle ćemo krenuti na uspon premu najvišem vrhu Omiške dinare, vrhu KULA. Moćni kameniti masiv strmih padina Omiške Dinare dug je 16 kilometara, a najviši vrh Kula nalazi se na 864 m/nv. Na istoku se Omiška Dinara nižim kosama povezuje s ograncima Biokova, a prema zapadu se spušta u kanjonski prodor rijeke Cetine do mora kod Omiša. Naša prva stanica je Fortica, s koje se pruža predivan pogled na cijeli grad, kanjon rijeke Cetine na otoke Brač, Hvar i Šoltu, Mosor, zatim Poljičku planinu i srednja Poljica. Nastavak stazom do napuštenog zaselka Čečuci, koja osim kroz selo prolazi i kroz ostatke nekadašnjih suhozida, te vodi do planinarskog skloništa Omiška Dinara – poznato i pod imenom Luda kuća. Kraća stanka i nastavak prema vrhu. Čeka nas strmi uspon, a najstrmiji je potpomognut konopom. Stižemo do nešto lakšeg dijela staze te izbijamo na sami hrbat Omiške Dinare. Staza dalje s kamena na kamen vodi do najvišeg vrha, koji je označen označen gomilom kamenja s natpisom imena vrha i nadmorskom visinom, i drvenim križem koji je zataknut u kamenja. na vrhu Vas očekuje jedan od najljepših vidika koji se može doživjeti na srednjodalmatinskim planinama: pogled koji se pruža na Biokovo, Mosor, Omiš, ušće Cetine, Poljičku planinu, na more i otok Brač. Spustiti ćemo se istim putem do autobusa. Odlazak prema Radmanovim mlinicama, slobodno vrijeme za odmor ili ručak. Okupljanje grupe i odlazak prema Zagrebu. Slijedi ugodna vožnja Dalmacijom i Likom, uz kraća usputna zaustavljanja prema potrebi grupe. Dolazak na mjesto polaska je predviđen u večernjim satima.

POLAZAK: 29.05.-30.05.2021.
CIJENA PO OSOBI: 650,00 kn

CIJENA UKLJUČUJE: prijevoz turističkim autobusom visoke turističke kategorije, noćenje u dvokrevetnim sobama u hotelu 3* u Omišu na osnovi polupansiona, Lokalnog planinarskog vodiča na Mosoru i Omiškoj Dinari, licenciranog voditelja putovanja,  sve razglede prema programu te troškove jamčevine, organizacije, prodaje i realizacije, PDV

CIJENA NE UKLJUČUJE: fakultativne sadržaje, troškove osobnih narudžbi, sve ne navedene troškove, skretanje s rute

VAŽNA UPUTA ZA IZLET:
– udobna sportska odjeća,
– udobna i kvalitetna sportska obuća
– dovoljna količina vode
– rezervna garderoba (majica, čarape, ručnik…) + zaštita od sunca (krema, kapa,…).
– VAŽNO: zbog specifičnog terena (makadam), ovaj izlet nije primjeren za osobe koje slabije hodaju i osobe s invaliditetom
– PREPORUKA: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja
Uplatom izleta potvrđujete da ste pročitali program izleta, posebne napomene i da ispunjavate zdravstvene, fizičke i tehničke preduvjete za sigurno sudjelovanje.

VAŽNO:
U slučaju donošenja jedne od sljedećih mjera za putovanja unutar država članica Europske Unije za državljane Republike Hrvatske:
– da za ulazak u odabranu destinaciju budu uvedene mjere poput obveznog testiranja na Covid-19 prilikom ulaska u zemlju ili karantene za državljane Republike Hrvatske,
– obveze samoizolacije/karantene prilikom povratka u Republiku Hrvatsku iz odabrane destinacije,
– obveze testiranja na virus Covid-19 prilikom povratka u Republiku Hrvatsku iz odabrane destinacije,
– zabrane putovanja za državljane Republike Hrvatske u odabranu destinaciju,
– bilo koja druga epidemiološka mjera od strane Stožera koja bi rezultirala nemogućnošću realizacije planiranog putovanja u odabranu destinaciju.
Garantiramo povrat uplaćenih sredstava u punom iznosu u roku 1 radnog dana od otkaza putovanja od strane agencije.

U slučaju otkaza od strane putnika zbog sumnje na zarazu ili zaraze virusom Covid-19 prije putovanja, za vrijeme putovanja ili poslije putovanja primjenjuju se Opći uvjeti putovanja turističke agencije Smart Travel!

MINIMALAN BROJ PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 30 (u slučaju manjeg broja prijavljenih putnika, Agencija zadržava pravo otkaza putovanja)

ORGANIZATOR: Smart Travel
* vrijede opći uvjeti putovanja agencije Smart Travel
** preporuka putno osiguranje!

NAPOMENE:
– Sukladno preporukama HZJZ, molimo Vas da na izlet ponesete maske te da ih nosite na licu za vrijeme vožnje. Na ulazu u autobus, potrebno je dezinficirati ruke. Agencija će osigurati potrebne dezinficijense za ruke.
– Za otkaze putovanja od strane putnika vrijede otkazni rokovi navedeni u Uvjetima putovanja, te Vas ljubazno molimo da iste pročitate! Ukoliko želite uplatiti policu Osiguranja od otkaza (u tom slučaju ostvarujete pravo na povrat), molimo da nas kontaktirate!
– Turistička agencija prilikom organizacije i realizacije putovanja poštuje pravila i propise ”Zakona o radnom vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prometu” kojim je između ostalog definirano vremensko zaustavljanje na odmorištima, dnevni odmor vozača, kao i maksimalno zauzeće autobusa u danu te Vas molimo na razumijevanje i suradnju!
– Od 7. travnja 2017. godine u primjeni je novi sustav granične kontrole svih osoba koje prelaze granične prijelaze, na svim granicama Europske unije na kojima se provode granične kontrole, uključujući i građane Europske unije što može uzrokovati duža čekanja na graničnim prijelazima te Vas molimo za razumijevanje.
– Sukladno članku 14. odluke o uređenju prometa (Službeni glasnik Grada Zagreba 21/14) na stajalištima javnog prijevoza dopušteno je stajanje samo autobusima trgovačkog društva kojemu je Grad povjerio obavljanje poslova javnog prijevoza putnika.
– Završna obavijest o putovanju se šalje 48 sati prije polaska na put (obavijest o točnom peronu polaska, broju sjedala, imenu i kontaktu voditelja putovanja).
– Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili za osobe koje zahtijevaju korištenje WC u autobusu.
– Agencija nema saznanja o vremenu čekanja na graničnom prijelazu niti je odgovorna za isto, te Vas molimo za razumijevanje.
– Agencija ne odgovara za izgubljene, oštećene ili otuđene osobne stvari putnika / ostavljene u prijevoznom sredstvu / destinaciji!

Upute i Opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Kupnjom putovanja prihvaćate navedene uvjete, stoga Vas molimo da ih pozorno pročitate. Odgovorni organizator: SMART TRAVEL d.o.o., Medveščak 89, 10 000 Zagreb, OIB: 65858888364, ID KOD: HR-AB-070116312. Polica jamčevine br. 298625000131 uplaćena kod Croatia Osiguranja d.d. Zagreb, Vatroslava Jagića 33, 10 000 Zagreb, OIB: 26187994862, Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH, http://www.mvep.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji države u koju se putuje. Organizator zadržava pravo izmjene redoslijeda provedbe programa.

photos: ©Wirestock Creators (Shutterstock),  ©123RF

 

Kupi


POLAZAK: 29.05.-30.05.