Informacije

POLAZAK: 26.03., 23.04., 28.05.2022.                 Oduševite se vožnjom brodom kroz stoljetne hrastove šume Spačvanskog bazena, doživite mističnost rijeke Bosut i Spačve, upoznajte bogatstvo faune koje obitava na području Srijema i uživajte u slikovitom Iloku…

Okupljanje grupe u 05.30 h ispred zgrade gradskog poglavarstva grada Zagreba, na Trgu S. Radića 1. Nakon upoznavanja grupe sa voditeljem putovanja, polazak u 05.45h . Ugodna vožnja uz usputna zaustavljanja grupe, prema potrebi, sve do jugoistoka Vukovarsko-srijemske županije, točnije do NIJEMACA, koji će Vas oduševiti prirodnom baštinom. Bogata flora i fauna dodatno pridonosi ljepoti ovog kraja uz rijeku Bosut, a vožnja brodom na koju ćemo otići kroz spačvanski bazen, najveću cjelovitu šumu hrasta lužnjaka, će Vas oduševiti. Spačva je uz rijeku Bosut izuzetno važna za napajanje i održavanje hrastove šume jer je hrastu potrebna velika količina vode, a područje oko rijeke Spačve je močvarno što pogoduje hrastu lužnjaku kao i brojnim ribljim vrstama (šaran, smuđ, štuka, som).  Spačvanska šuma predstavlja najveću cjelovitu šumu hrasta lužnjaka u Hrvatskoj. Glasoviti E. Lanier, profesor uzgajanja šuma, jednom je prilikom izjavio: ”Ako želite kušati pravi konjak, idite u francusku pokrajinu Cognac, a ako želite vidjeti pravi hrast lužnjak, idite u Slavoniju”. Po završetku obilaska spačvanskog bazena brodom, odlazak do izletišta SOPOTAC koje je smješteno je u blizini šume, okruženo salašima, oranicama i rijekom Bosut na kojem se nalazi promatračnica za promatranje bogate faune ovog područja. Fauna ptica općine Nijemci sastoji se od ukupno 89 vrsta, a najpoznatije su žuta čaplja, siva čaplja, bijela čaplja, crna i bijela roda, orao štekavac, žličarka, crni lunja, vodomar, bregunica, čaplja danguba, sivi ćuk… Prepuni dojmova krećemo prema ILOKU, kraljevskom gradu koji je sve tajne dobre kapljice otkrio još u antičkom dobu, a vinogradarstvo pretvorio u pravu umjetnost zahvaljujući plemićkoj obitelji Odescalchi. Ovaj stari kraljevski grad se ponosno uzdiže iznad DUNAVA, okružen obroncima Fruške gore i slikovitim vinogradima. Srednjovjekovna jezgra Iloka svjedoči o njegovoj dugoj povijesti te je jedan od najvećih urbano – fortifikacijskih kompleksa na području Podunavlja. Jedna od zanimljivosti Iloka je što su vinski podrumi smješteni u samom naselju, tako da se u svakoj ulici nalazi barem po jedna vinarija – podrum dok se vinogradi nalaze na okolnim brežuljcima… Posjet Iloku i priču o vinu i vinogradima ćemo zaokružiti odlaskom u atraktivne STARE ILOČKE PODRUME, koje su izgradili kneževi Odescalchi tijekom 16. i 17. stoljeća. Ovdje ćete imati priliku kušati i kupiti neke od poznatih sorti (graševina, chardonnay, bijeli pinot, rajnski rizling,…), a najpoznatija sorta po kojoj je Ilok poznat je Traminac, koji se služio na engleskom kraljevskom dvoru prilikom krunidbe engleske kraljice Elizabete II. Nakon upoznavanja tajni podruma, uživanja u srijemskim specijalitetima i upoznavanja ljepota Iloka, okupljanje grupe i odlazak prema Zagrebu. Slijedi ugodna vožnja prema Zagrebu, uz usputna zaustavljanja prema potrebi grupe. Dolazak na mjesto polaska je planiran u večernjim satima.

POLAZAK: 26.03., 23.04., 28.05.2022.
CIJENA: 260,00 kn

CIJENA UKLJUČUJE: prijevoz turističkim autobusom visoke turističke kategorije, voditelja putovanja, sve razglede prema program, troškove jamčevine, organizacije, prodaje i realizacije, PDV

CIJENA NE UKLJUČUJE: troškove osobnih narudžbi, sve ne navedene troškove, skretanja s rute, putno osiguranje, degustaciju vina u Iločkim podrumima, vožnju brodom

OBVEZNA DOPLATA (U AGENCIJI):
– vožnja brodom Sveta Katarina od Centra Nijemaca (Arboretum) do izletišta Sopotac – 45,00 kn/ osoba

FAKULTATIVNA DOPLATA (OBAVEZNA PRIJAVA U AGENCIJI):
– Paket ”Vukovo” , Stari Iločki podrumi: obilazak starih vinskih podruma, Degustaciju 3 kvalitetna vina Iločkih Podruma i domaće slane lepinjice, sir i kruh: 55,00 kn/osoba /min 15 prijavljenih

VAŽNO:
U slučaju donošenja jedne od sljedećih mjera za putovanja unutar država članica Europske Unije za državljane Republike Hrvatske:
– da za ulazak u odabranu destinaciju budu uvedene mjere poput obveznog testiranja na Covid-19 prilikom ulaska u zemlju ili karantene za državljane Republike Hrvatske,
– obveze samoizolacije/karantene prilikom povratka u Republiku Hrvatsku iz odabrane destinacije,
– obveze testiranja na virus Covid-19 prilikom povratka u Republiku Hrvatsku iz odabrane destinacije,
– zabrane putovanja za državljane Republike Hrvatske u odabranu destinaciju,
– bilo koja druga epidemiološka mjera od strane Stožera koja bi rezultirala nemogućnošću realizacije planiranog putovanja u odabranu destinaciju.
Garantiramo povrat uplaćenih sredstava u punom iznosu u roku 1 radnog dana od otkaza putovanja od strane agencije.

U slučaju otkaza od strane putnika zbog sumnje na zarazu ili zaraze virusom Covid-19 prije putovanja, za vrijeme putovanja ili poslije putovanja primjenjuju se Opći uvjeti putovanja turističke agencije Smart Travel!

MINIMALAN BROJ PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 30 (u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo otkaza putovanja ili promjene cijene).

ORGANIZATOR: Smart Travel
*vrijede opći uvjeti putovanja agencije Smart Travel
** preporuka putno osiguranje!

NAPOMENE:
– Sukladno preporukama HZJZ, molimo Vas da na izlet ponesete maske te da ih nosite na licu za vrijeme vožnje. Na ulazu u autobus, potrebno je dezinficirati ruke. Agencija će osigurati potrebne dezinficijense za ruke.
– Za otkaze putovanja od strane putnika vrijede otkazni rokovi navedeni u Uvjetima putovanja, te Vas ljubazno molimo da iste pročitate! Ukoliko želite uplatiti policu Osiguranja od otkaza (u tom slučaju ostvarujete pravo na povrat), molimo da nas kontaktirate!
– Turistička agencija prilikom organizacije i realizacije putovanja poštuje pravila i propise ”Zakona o radnom vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prometu” kojim je između ostalog definirano vremensko zaustavljanje na odmorištima, dnevni odmor vozača, kao i maksimalno zauzeće autobusa u danu te Vas molimo na razumijevanje i suradnju!
– Od 7. travnja 2017. godine u primjeni je novi sustav granične kontrole svih osoba koje prelaze granične prijelaze, na svim granicama Europske unije na kojima se provode granične kontrole, uključujući i građane Europske unije što može uzrokovati duža čekanja na graničnim prijelazima te Vas molimo za razumijevanje.
– Sukladno članku 14. odluke o uređenju prometa (Službeni glasnik Grada Zagreba 21/14) na stajalištima javnog prijevoza dopušteno je stajanje samo autobusima trgovačkog društva kojemu je Grad povjerio obavljanje poslova javnog prijevoza putnika.
– Završna obavijest o putovanju se šalje 48 sati prije polaska na put (broju sjedala, imenu i kontaktu voditelja putovanja).
– Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili za osobe koje zahtijevaju korištenje WC u autobusu.
– Agencija nema saznanja o vremenu čekanja na graničnom prijelazu niti je odgovorna za isto, te Vas molimo za razumijevanje.
– Agencija ne odgovara za izgubljene, oštećene ili otuđene osobne stvari putnika / ostavljene u prijevoznom sredstvu / destinaciji!

Upute i Opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Kupnjom putovanja prihvaćate navedene uvjete, stoga Vas molimo da ih pozorno pročitate. Odgovorni organizator: SMART TRAVEL d.o.o., Medveščak 89, 10 000 Zagreb, OIB: 65858888364, ID KOD: HR-AB-070116312. Polica jamčevine br. 298625000131 uplaćena kod Croatia Osiguranja d.d. Zagreb, Vatroslava Jagića 33, 10 000 Zagreb, OIB: 26187994862, Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH, http://www.mvep.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji države u koju se putuje. Organizator zadržava pravo izmjene redoslijeda provedbe programa.

Photos: ©123RF (Ilok); ©TZ Nijemci

Kupi


POLAZAK: 26.03., 23.04., 28.05.2022.