Informacije

Polazak: 06.01.-13.01.2024.               Skijanje u Italiji, Passo Tonale: hrvatski ski tjedan na stazama jednog od popularnijih skijališta u Italiji! Organizirana ski škola na hrvatskom jeziku. Cijena uključuje polupansion i prijevoz.

1. DAN: ZAGREB – PASSO TONALE (06.01.)
Okupljanje grupe u 04.00 h na Autobusnom kolodvoru Zagreb (peroni 502-506). Nakon upoznavanja sa pratiteljem putovanja, polazak 04.15 h prema Italiji. Mogućnost polaska iz Karlovca i Rijeke (odmorište Vrata Jadrana) uz prethodnu najavu u agenciji. Vožnja kroz Hrvatsku, Sloveniju i Italiju, uz usputna zaustavljanja prema potrebi grupe, sve do prijevoja Passo Tonale. Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme za individualne programe. Večera. Noćenje.

2. DAN – 07. DAN: PASSO TONALE (07.01.-12.01.)
Doručak.  Odlazak na skijalište. Večera. Noćenje.

8.DAN: PASSO TONALE – ZAGREB (13.01.)
Doručak. Odjava iz hotela. Okupljanje grupe i odlazak prema Zagreb. Slijedi ugodna Italijom, Slovenijom, Hrvatskom uz kraća usputna zaustavljanja prema potrebi grupe. Dolazak na mjesto polaska je predviđen u ranijim večernjim satima.

DATUM: 06.01.-13.01.2024.

CIJENA PO OSOBI:
– odrasli: 815,00 € (6.141,02 kn)  / osoba
– djeca do 12 godina: 670,00 € (5.048,11 kn ) / osoba
* fiksni tečaj konverzije: 1,00 € = 7,53450 kn

CIJENA UKLJUČUJE: prijevoz turističkim autobusom turističke kategorije, trošak peronizacije AK Zagreb, 7 noćenja u dvokrevetnim/trokrevetnim comfort sobama u hotelu 4* na osnovi polupansiona (doručak-večera), licenciranog voditelja putovanja, sve razglede prema programu te troškove jamčevine, organizacije, prodaje i realizacije, PDV

CIJENA NE UKLJUČUJE: fakultativne sadržaje, boravišnu pristojbu, 6 dnevni ski pass, troškove osobnih narudžbi, sve ne navedene troškove, skretanje s rute, policu od otkaza putovanja, policu od nezgode + putno osiguranje, doplatu za jednokrevetnu sobu

OBAVEZNA DOPLATA:
– boravišna pristojba: 2,50  € / osoba / noć

FAKULTATIVNA DOPLATA:
– 6 dnevni ski pass (cijene navedene u donjem tekstu)
– polica od otkaza putovanja: 22,82 € (171,94 kn) / osoba (Croatia osiguranje d.d.)
– polica putnog osiguranja + posljedica nesretnog slučaja (preporuka!): 16,94€ (123,56kn) / osoba (Croatia osiguranje d.d.)

DOPLATA ZA JEDNOKREVETNU SOBU  (7 noćenja) : 105,00 € / 791,12 kn

REZERVACIJA:
– Za rezervaciju je potrebno uplatiti akontaciju u iznosu 80,00 € / 602,76 kn po osobi, ostatak se plaća najkasnije 21 dan prije polaska na putovanje!
– Ski pass i osiguranje snowcare je potrebno najaviti prilikom uplate aranžmana, uplata najkasnije do 21 dan prije polaska na putovanje!
– Uplatom putovanja potvrđujete da ste pročitali program, posebne napomene i da ispunjavate zdravstvene, fizičke i tehničke preduvjete za sigurno sudjelovanje.


SMJEŠTAJ: HOTEL DELLE ALPI 4*, PASSO TONALE

Hotel izgrađen u tipičnom planinskom stilu.
Položaj: cca 150 m od žičare Valbiolo i centra mjesta, trgovina, barova i restorana; do hotela vodi ski staza; cca 20 m od stajališta ski busa
Hotelska ponuda: lounge bar, restoran, Wi-Fi, prostor za probe likera i cigara, wellness (uz doplatu za wellness card: 20,00 € / dan / osoba): unutarnji i vanjski bazen, sauna, turska kupelj; masaže i tretmani ljepote (uz doplatu); igraonica za djecu, spremište za skije

 

SKI KARTE:

BESPLATNA SKIJAŠKA KARTA za djecu do 8 godina (za djecu rođenu nakon 30.04.2015. godine), u prisustvu odrasle osobe koja je kupila ski kartu za isti termin (1 odrasla = 1 gratis dječja karta, obavezno najaviti prilikom kupnje ski karte za odraslu osobu). Ukoliko nije zadovoljen uvjet za gratis dječju ski kartu, postoji doplata.

6-DNEVNI SKI PASS* PONTE DI LEGNO – PASSO TONALE

ODRASLI

210,00 € / 1.582,25 kn
JUNIORI (30.04.2007. – 30.04.2015.) 150,00 € / 1.130,18 kn
*cijena po osobi

**tečaj konverzije: 1,00 € = 7,53450 kn

Doplata na licu mjesta: za Key Card 5,00 € po osobi
Napomena: karte podižete uz predočenje vouchera na blagajni gondole. Fotografija za ski karte nije potrebna. Obavezno predočiti važeći osobni dokument (putovnicu u ili osobnu iskaznicu) zbog ostvarivanja prava na korištenje ski karte za juniore, seniore i djecu.
Snowcare osiguranje: potrebno ugovoriti prilikom kupnje Ski pass-a, cijena 2,5 € / osoba / dan

 

INFORMACIJA O SKIJALIŠTU:

PASSO TONALE je skijalište okruženo masivima Adamello i Presanella, pozicionirano na 1883 m/nv, i zajedno sa skijalištima Ponte di Legno i Temu prostire se na 100 km staza.

ADAMELO SKI (Passo Tonale, Ponte di Legno, Presena, Temu):
Nadmorska visina: 1255 m/nv – 3016 m/nv
Ukupna dužina staza: 100 km Plave: 12 (21 km) Crvene: 23 (59 km) Crne: 6 (20 km)
Staze za skijaško trčanje: 20 km
Gondola: 4
Sjedežnica: 19

 

SKI ŠKOLA I VRTIĆ NA HRVATSKOM JEZIKU (POTREBNA PRIJAVA I UPLATA DO 14 DANA PRED POLAZAK):
SKI VRTIĆ MEDOSPORT
Dječji vrtić na snijegu namijenjen je početnicima od 3,5 do 4,99 godina starosti. Manja djeca zaslužuju poseban tretman jer će njihov odnos sa snijegom biti uvjetovan raznim čimbenicima, primjerice karakterom djeteta, koliko mu fale mama i tata i koliko mu se skijanje sviđa.

U Medosport SkiVrtiću zato je na dnevnom redu samo zabava! Roditelji su sa djecom prvi dan kako bi se dijete priviknulo na novu aktivnost i sredinu što lakše i bezbolnije, a zatim preuzimaju  iskusni instruktori. Njihova je zadaća učiniti snijeg toliko zabavnim da će Vaše dijete navečer zaspati dok vam prepričava sve zgode, sretno, umorno i s novim iskustvom pod pojasom.

SkiVrtić traje 6 dana od 10:00 – 13:30 sati. Tijekom poduke organizirani su razni poligoni i igre na snijegu, animacija i škole na pokretnim trakama i malim tanjurićima. Djeca su smještena u maloj grupi od šest polaznika, što im osigurava punu pozornost ski instruktora. Preporučamo roditeljima da djeci u džep ili ruksak spreme čokoladicu / malu užinu kako bi djeca u kratkoj pauzi mogla vratiti snagu.

*Minimalan broj polaznika dječjeg vrtića je 5 osoba u jednoj grupi.

Cijena po djetetu: 265,00 € / 1.996,65 kn

 

SKI ŠKOLA MEDOSPORT
Škola skijanja Medosport namijenjena je djeci iznad 5 godina starosti. Kako bi svi uzrasti mogli uživati snježne izazove prilagođene njihovoj dobi, polaznici su podijeljeni u grupe prema starosti i znanju skijanja. A kada se slože ekipe – kreće se u akciju! Učenje se temelji na modernom i efektivnom podučavanju pazeći na to da svako dijete prije svega stvori pozitivan odnos sa skijanjem.

Polaznici škole skijanja: djeca iznad 5 godina
Trajanje šest dana od 10 do 15 sati (5 sati dnevno)

Cijena po djetetu: 245,00 € / 1.845,95 kn

– Polaznici imaju organiziranu pauzu za ručak sa ski-učiteljima (ručak nije uključen u cijenu, u dogovoru s učiteljima možete dati djeci ili učitelju novce za ručak).
– Zadnji dan škole organizirana je utrka s podjelom medalja i diploma za sve polaznike.
– Minimalan broj polaznika škole je 6 osoba u jednoj grupi, formiranoj prema znanju skijanja.
– U slučaju manjeg broja polaznika organizator škole skijanja, Medo Sport, zadržava pravo rasporediti polaznike prema znanju skijanja bez obzira na dob polaznika. Odnosno pravo izmjene cijene škole skijanja te otkaza organizacije škole skijanja.
– Maksimalni broj polaznika po jednoj grupi je 10 osoba. Ne vrši se povrat uplate za školu skijanja.

Organizator ski škole i ski vrtića: Medo sport

NAPOMENA: Ski škola počinje kod bara ”La Baracca”.

 

MINIMALAN BROJ PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 35

Garantiramo povrat uplaćenih sredstava u punom iznosu u roku 1 radnog dana od otkaza putovanja od strane agencije.

U slučaju otkaza od strane putnika zbog sumnje na zarazu ili zaraze virusom Covid-19 prije putovanja, za vrijeme putovanja ili poslije putovanja primjenjuju se Opći uvjeti putovanja turističke agencije Smart Travel!

ORGANIZATOR: Smart Travel
* vrijede opći uvjeti putovanja agencije Smart Travel
** preporuka putno osiguranje!

NAPOMENE:
– Za otkaze putovanja od strane putnika vrijede otkazni rokovi navedeni u Uvjetima putovanja, te Vas ljubazno molimo da iste pročitate! Ukoliko želite uplatiti policu Osiguranja od otkaza (u tom slučaju ostvarujete pravo na povrat), molimo da nas kontaktirate!
– Turistička agencija prilikom organizacije i realizacije putovanja poštuje pravila i propise ”Zakona o radnom vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prometu” kojim je između ostalog definirano vremensko zaustavljanje na odmorištima, dnevni odmor vozača, kao i maksimalno zauzeće autobusa u danu te Vas molimo na razumijevanje i suradnju!
– Sukladno članku 14. odluke o uređenju prometa (Službeni glasnik Grada Zagreba 21/14) na stajalištima javnog prijevoza dopušteno je stajanje samo autobusima trgovačkog društva kojemu je Grad povjerio obavljanje poslova javnog prijevoza putnika.
– Završna obavijest o putovanju se šalje 48 sati prije polaska na put (broju sjedala, imenu i kontaktu voditelja putovanja).
– Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili za osobe koje zahtijevaju korištenje WC u autobusu.
– Agencija ne odgovara za izgubljene, oštećene ili otuđene osobne stvari putnika / ostavljene u prijevoznom sredstvu / destinaciji!

Upute i Opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Kupnjom putovanja prihvaćate navedene uvjete, stoga Vas molimo da ih pozorno pročitate. Odgovorni organizator: SMART TRAVEL d.o.o., Medveščak 89, 10 000 Zagreb, OIB: 65858888364, ID KOD: HR-AB-070116312. Polica jamčevine br. 298625000131 uplaćena kod Croatia Osiguranja d.d. Zagreb, Vatroslava Jagića 33, 10 000 Zagreb, OIB: 26187994862, Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH, http://www.mvep.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji države u koju se putuje. Organizator zadržava pravo izmjene redoslijeda provedbe programa.

Photos: ©123RF,  ©Consorzio Ponte Di Legno Tonale

 

Kupi


POLAZAK: 06.01.-13.01.2024.