Informacije

POLAZAK:  25.04., 22.05., 12.09., 09.10.2021.         Otkrijte s nama dionicu popularne kružne staze koja kreće iz Pazina, preko Berma i vraća se u Pazin, oduševite se freskama u Bermu, uživajte u ljepoti krajolika i zaljubite se u Istru…

Okupljanje grupe ispred zgrade gradskog poglavarstva grada Zagreba (Trg S. Radića 1) u 06.15h. Nakon upoznavanja sa voditeljem putovanja, polazak u 06.30h prema ISTARSKOM POLUOTOKU. Vožnja kroz Gorski Kotar uz kraća zaustavljanja, prema potrebi grupe. Nakon prolaska tunela koji se proteže kroz UČKU, započinjemo sa prekrasnim vidicima na unutrašnjost Istre. Vožnja prema PAZINU, u kojem ćemo i započeti našu pješačku avanturu prema BERMU, stazom koja se proteže u dužini od 11,8 km. Na stazu Pazin – Beram – Pazin ćemo krenuti ispred turističkog ureda u Pazinu, proći ćemo uz Pazinski kaštel, mostom preko Pazinske jame, uz kompleks nekadašnje tvornice Pazinka, nakon koje ćemo se cestom popeti na Gortanov brijeg. Odmah nakon Gortanovog brijega staza skreće lijevo na poljski put koji nas vodi uz livade, po rubu šume, te na kraju šumskim putem ćemo se spustiti prema Bermu, gdje ćemo doći na asfalt između Berma (lijevo) i crkvice Sv. Marija na Škriljinah (desno). Napraviti ćemo kraću pauzu u Bermu, jednom od najslikovitijih gradića središnje Istre. BERAM ima dugu povijest koja seže nekoliko stoljeća prije Krista, a samo mjesto je i važno glagoljaško središte. Prvo ćemo otići u posjet crkvici Sv. Marije na Škriljinah, u kojoj se nalazi najpoznatija Istarska freska – Ples Mrtvaca, koja je uz pulsku Arenu i Eufrazijevu baziliku najprepoznatljiviji kulturni spomenik Istre. Freske je dovršila radionica majstora Vincenta iz Kastva, 1474. godine, o čemu nas obavještava latinski natpis oslikan na južnom zidu. Od crkvice ćemo nastaviti dalje makadamskom cestom koja se isprva blago, a kasnije sve strmije uzdiže na Findrlov brijeg. Staza slijedi kolski put, djelomično popločen kamenjem, koji vodi nizbrdo u Pazin. Po dolasku na široki makadam skrećemo lijevo, a zatim ubrzo desno na traktorski put koji postaje sve uži i uži i na kraju izbija na vodopad PAZINSKI KROV, gdje ćemo preći potok i vratiti se u Pazin. Po dolasku u Pazin, slobodno vrijeme za ručak i individualne programe, no prije toga zajednička šetnja uz voditelja putovanja kako biste upoznali ljepote  ”glavnog grada” Istre. Okupljanje grupe u dogovoreno vrijeme, te polazak prema Zagrebu. Dolazak na mjesto dolaska je predviđen u večernjim satima, do 21.00h.

CIJENA UKLJUČUJE: prijevoz turističkim autobusom visoke turističke kategorije, pratitelja putovanja, lokalnog vodiča, sve razglede prema programu te troškove jamčevine, organizacije, prodaje i realizacije, PDV

CIJENA NE UKLJUČUJE: fakultativne sadržaje, troškove osobnih narudžbi, sve ne navedene troškove, skretanje s rute

POLAZAK: 25.04., 22.05., 12.09., 09.10.2021.
CIJENA PO OSOBI: 200,00 kn

UPUTE ZA IZLET:
– udobna sportska odjeća,
– udobna i kvalitetna sportska obuća (gojzerice ili tenisice) u kojoj ćete moći prohodati dionicu Pazin-Beram-Pazin (napomena: dionica nije tehnički zahtjevna, ali hoda se po neravnom terenu – makadamu),
– dovoljna količina vode koja će Vam biti potrebna za prohodati dionicu + obrok (sendvič, energetske pločice,…).
– rezervna garderoba (majica, čarape,…)
– PREPORUKA: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja (12,12 kn / osoba)
Uplatom izleta potvrđujete da ste pročitali program izleta, posebne napomene i da ispunjavate zdravstvene, fizičke i tehničke preduvjete za sigurno sudjelovanje.

VAŽNO:
U slučaju donošenja jedne od sljedećih mjera za putovanja unutar država članica Europske Unije za državljane Republike Hrvatske:
– da za ulazak u odabranu destinaciju budu uvedene mjere poput obveznog testiranja na Covid-19 prilikom ulaska u zemlju ili karantene za državljane Republike Hrvatske,
– obveze samoizolacije/karantene prilikom povratka u Republiku Hrvatsku iz odabrane destinacije,
– obveze testiranja na virus Covid-19 prilikom povratka u Republiku Hrvatsku iz odabrane destinacije,
– zabrane putovanja za državljane Republike Hrvatske u odabranu destinaciju,
– bilo koja druga epidemiološka mjera od strane Stožera koja bi rezultirala nemogućnošću realizacije planiranog putovanja u odabranu destinaciju.
Garantiramo povrat uplaćenih sredstava u punom iznosu u roku 1 radnog dana od otkaza putovanja od strane agencije.

U slučaju otkaza od strane putnika zbog sumnje na zarazu ili zaraze virusom Covid-19 prije putovanja, za vrijeme putovanja ili poslije putovanja primjenjuju se Opći uvjeti putovanja turističke agencije Smart Travel!

MINIMALAN BROJ PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 30 (u slučaju manjeg broja prijavljenih putnika, Agencija zadržava pravo otkaza putovanja)

ORGANIZATOR: Smart Travel
* vrijede opći uvjeti putovanja agencije Smart Travel
** preporuka putno osiguranje!

NAPOMENE:
– Sukladno preporukama HZJZ, molimo Vas da na izlet ponesete maske te da ih nosite na licu za vrijeme vožnje. Na ulazu u autobus, potrebno je dezinficirati ruke. Agencija će osigurati potrebne dezinficijense za ruke.
– Za otkaze putovanja od strane putnika vrijede otkazni rokovi navedeni u Uvjetima putovanja, te Vas ljubazno molimo da iste pročitate! Ukoliko želite uplatiti policu Osiguranja od otkaza (u tom slučaju ostvarujete pravo na povrat), molimo da nas kontaktirate!
– Turistička agencija prilikom organizacije i realizacije putovanja poštuje pravila i propise ”Zakona o radnom vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prometu” kojim je između ostalog definirano vremensko zaustavljanje na odmorištima, dnevni odmor vozača, kao i maksimalno zauzeće autobusa u danu te Vas molimo na razumijevanje i suradnju!
– Od 7. travnja 2017. godine u primjeni je novi sustav granične kontrole svih osoba koje prelaze granične prijelaze, na svim granicama Europske unije na kojima se provode granične kontrole, uključujući i građane Europske unije što može uzrokovati duža čekanja na graničnim prijelazima te Vas molimo za razumijevanje.
– Sukladno članku 14. odluke o uređenju prometa (Službeni glasnik Grada Zagreba 21/14) na stajalištima javnog prijevoza dopušteno je stajanje samo autobusima trgovačkog društva kojemu je Grad povjerio obavljanje poslova javnog prijevoza putnika.
– Završna obavijest o putovanju se šalje 48 sati prije polaska na put (obavijest o točnom peronu polaska, broju sjedala, imenu i kontaktu voditelja putovanja).
– Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili za osobe koje zahtijevaju korištenje WC u autobusu.
– Agencija nema saznanja o vremenu čekanja na graničnom prijelazu niti je odgovorna za isto, te Vas molimo za razumijevanje.
– Agencija ne odgovara za izgubljene, oštećene ili otuđene osobne stvari putnika / ostavljene u prijevoznom sredstvu / destinaciji!

Upute i Opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Kupnjom putovanja prihvaćate navedene uvjete, stoga Vas molimo da ih pozorno pročitate. Odgovorni organizator: SMART TRAVEL d.o.o., Medveščak 89, 10 000 Zagreb, OIB: 65858888364, ID KOD: HR-AB-070116312. Polica jamčevine br. 298625000131 uplaćena kod Croatia Osiguranja d.d. Zagreb, Vatroslava Jagića 33, 10 000 Zagreb, OIB: 26187994862, Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH, http://www.mvep.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji države u koju se putuje. Organizator zadržava pravo izmjene redoslijeda provedbe programa.

Slike Beram: ©Julien Duval, TZ središnje Istre

Slike: ©123RF

Kupi


POLAZAK: 25.04., 22.05., 12.09., 09.10.2021.