Informacije

POLAZAK: 04.09., 02.10.2021.            Upoznajte ljepotu Prigorja: poučna staza Kalnik i Križevci. Oduševite se netaknutom prirodom Kalnika i otkrijte jedinstvene bisere Prigorja!

Okupljanje grupe u 06.45 h ispred zgrade gradskog poglavarstva grada Zagreba, na Trgu S. Radića 1. Nakon upoznavanja grupe sa voditeljem putovanja, polazak u 07.00 h prema PRIGORJU. Naše prvo odredište je KALNIK, planina koja privlači planinare i zaljubljenike u prirodu još sredinom 19. stoljeća. Još davne 1853. Josip Schlosser – Klekovski i Ljudevit Vukotinović pisali su o ljepotama prirode Kalnika, a prvi službeni izlet Hrvatskog planinarskog društva na Kalnik organiziran je 1878 godine. Kalnik je dugačak 40, a širok desetak kilometara. Premrežen je brojnim planinarskim, makadamskim i šumskim putovima te vrhovima, a najviši vrh je Vranilac (643 m n/v).  Odlazak na poučnu stazu, koja će nam pokazati zanimljive biljne vrste, često i endemske kojima Kalnik obiluje, upoznati će nas sa geološkom povješću Kalnika, na Vidikovcu će nas upoznati sa geografskim položajem Kalnika u odnosu na druge planine u sjeverozapadnoj Hrvatskoj, a duh povijesti ćemo doživjeti na ostacima nekadašnje župne crkvice sv. Martina sa zavjetnim kamenom, i arheološkim lokalitetom iz brončanog doba. Ujedno, na vidikovcu ćemo uživati u čarobnom pogledu prema Medvednici, Ivanšćici, Ravnoj gori, Petrovoj gori, Papuku i Psunju. Poučna staza je kružnog oblika, i proteže se u dužini od 5 km. Nakon obilaska poučne staze, slobodno vrijeme za odmor. Okupljanje grupe i odlazak prema KRIŽEVCIMA, jednom od najstarijih srednjovjekovnih gradova sjeverne Hrvatske. U pisanim dokumentima grad se prvi put spominje u ispravama kralja Bele III iz 1193. godine pod imenom Cris (Križ). Zajednička šetnja gradom, koji se među mnoštvom spomenika može pohvaliti vizurom svojih osam crkvenih tornjeva raspoređenih na prilazima gradu, tvoreći oko grada križ. Odlazak prema najreprezentativnijoj sakralnoj građevini: Grkokatoličkoj katedrali. Nakon kratkog razgleda grada, slobodno vrijeme za šetnju ili kavu. Okupljanje grupe u dogovoreno vrijeme i polazak prema Zagrebu. Slijedi ugodna vožnja, uz kraća usputna zaustavljanja prema potrebi grupe. Dolazak na mjesto polaska je predviđen u ranijim večernjim satima.

POLAZAK: 04.09., 02.10.2021.
CIJENA: 160,00 kn

CIJENA UKLJUČUJE: prijevoz turističkim autobusom visoke turističke kategorije, voditelja putovanja, stručnog vodiča na Kalniku, sve razglede prema program, troškove jamčevine, organizacije, prodaje i realizacije, PDV

CIJENA NE UKLJUČUJE: troškove osobnih narudžbi, sve ne navedene troškove, skretanja s rute, putno osiguranje

UPUTE ZA IZLET:
– udobna sportska odjeća,
– udobna i kvalitetna obuća prikladna za hodanje po šumskim stazama (tenisice ili terenske cipele)
– PREPORUKA: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja (12,12 kn / osoba)
Uplatom izleta potvrđujete da ste pročitali program izleta, posebne napomene i da ispunjavate zdravstvene, fizičke i tehničke preduvjete za sigurno sudjelovanje.

VAŽNO:
U slučaju donošenja jedne od sljedećih mjera za putovanja unutar država članica Europske Unije za državljane Republike Hrvatske:
– da za ulazak u odabranu destinaciju budu uvedene mjere poput obveznog testiranja na Covid-19 prilikom ulaska u zemlju ili karantene za državljane Republike Hrvatske,
– obveze samoizolacije/karantene prilikom povratka u Republiku Hrvatsku iz odabrane destinacije,
– obveze testiranja na virus Covid-19 prilikom povratka u Republiku Hrvatsku iz odabrane destinacije,
– zabrane putovanja za državljane Republike Hrvatske u odabranu destinaciju,
– bilo koja druga epidemiološka mjera od strane Stožera koja bi rezultirala nemogućnošću realizacije planiranog putovanja u odabranu destinaciju.
Garantiramo povrat uplaćenih sredstava u punom iznosu u roku 1 radnog dana od otkaza putovanja od strane agencije.

U slučaju otkaza od strane putnika zbog sumnje na zarazu ili zaraze virusom Covid-19 prije putovanja, za vrijeme putovanja ili poslije putovanja primjenjuju se Opći uvjeti putovanja turističke agencije Smart Travel!

MINIMALAN BROJ PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 30 (u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo otkaza putovanja ili promjene cijene).

ORGANIZATOR: Smart Travel
*vrijede opći uvjeti putovanja agencije Smart Travel

NAPOMENE:
– Kalnik je proglašen zaštićenim krajobrazom te se za to područje primjenjuju posebna pravila ponašanja. Molimo Vas da ih se pridržavati. Hvala Vam.
– Sukladno preporukama HZJZ, molimo Vas da na izlet ponesete maske te da ih nosite na licu za vrijeme vožnje. Na ulazu u autobus, potrebno je dezinficirati ruke. Agencija će osigurati potrebne dezinficijense za ruke.

– Za otkaze putovanja od strane putnika vrijede otkazni rokovi navedeni u Uvjetima putovanja, te Vas ljubazno molimo da iste pročitate! Ukoliko želite uplatiti policu Osiguranja od otkaza (u tom slučaju ostvarujete pravo na povrat), molimo da nas kontaktirate!
– Turistička agencija prilikom organizacije i realizacije putovanja poštuje pravila i propise ”Zakona o radnom vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prometu” kojim je između ostalog definirano vremensko zaustavljanje na odmorištima, dnevni odmor vozača, kao i maksimalno zauzeće autobusa u danu te Vas molimo na razumijevanje i suradnju!
– Od 7. travnja 2017. godine u primjeni je novi sustav granične kontrole svih osoba koje prelaze granične prijelaze, na svim granicama Europske unije na kojima se provode granične kontrole, uključujući i građane Europske unije što može uzrokovati duža čekanja na graničnim prijelazima te Vas molimo za razumijevanje.
– Sukladno članku 14. odluke o uređenju prometa (Službeni glasnik Grada Zagreba 21/14) na stajalištima javnog prijevoza dopušteno je stajanje samo autobusima trgovačkog društva kojemu je Grad povjerio obavljanje poslova javnog prijevoza putnika.
– Završna obavijest o putovanju se šalje 48 sati prije polaska na put (broju sjedala, imenu i kontaktu voditelja putovanja).
– Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili za osobe koje zahtijevaju korištenje WC u autobusu.
– Agencija nema saznanja o vremenu čekanja na graničnom prijelazu niti je odgovorna za isto, te Vas molimo za razumijevanje.
– Agencija ne odgovara za izgubljene, oštećene ili otuđene osobne stvari putnika / ostavljene u prijevoznom sredstvu / destinaciji!

Upute i Opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Kupnjom putovanja prihvaćate navedene uvjete, stoga Vas molimo da ih pozorno pročitate. Odgovorni organizator: SMART TRAVEL d.o.o., Medveščak 89, 10 000 Zagreb, OIB: 65858888364, ID KOD: HR-AB-070116312. Polica jamčevine br. 298625000131 uplaćena kod Croatia Osiguranja d.d. Zagreb, Vatroslava Jagića 33, 10 000 Zagreb, OIB: 26187994862, Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH, http://www.mvep.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji države u koju se putuje. Organizator zadržava pravo izmjene redoslijeda provedbe programa.

Photos: ©123RF (Kalnik); ©Dalibor Brlek (slike Križevaca)

 

Kupi


POLAZAK: 04.09., 02.10.2021.