Informacije

POLAZAK:  25.09., 09.10, 30.10.2021.          Otkrijte s nama ljepote PP Učka, osvojite najviše vrh Vojak, oduševite se pogledom s vrha Učke koji se proteže čak do Italije i za kraj dana se opustite uz more u Opatiji…

Okupljanje grupe ispred zgrade gradskog poglavarstva grada Zagreba (Trg S. Radića 1) u 06.45h. Nakon upoznavanja sa voditeljem putovanja, polazak u 07.00h prema KVARNERU. Vožnja kroz Gorski Kotar uz kraća zaustavljanja, prema potrebi grupe, sve do prijevoja Poklon – točnije do Planinarskog društva Poklon, gdje ćemo izaći iz autobusa i krenuti u avanturu osvajanja Učke. PP UČKA obuhvaća istoimenu planinu i dio područja Ćićarije, a smješten je uz obalu sjevernog Jadrana. Vrijednosti zbog kojih je Učka proglašena parkom prirode poznate su već odavno, a leže u njenom reljefu i neposrednoj blizini mora, što je uvjetovalo razvoju specifične klime te bujne šumske vegetacije. Tome valja dodati bogata livadna i druga antropogena staništa na kojima nalazimo brojne endemske, ugrožene i zaštićene biljne i životinjske vrste. Od PD Poklon pa sve do vrha VOJAK (1401 m/nv) vodi poučna planinarska staza (cca sat i pol uspona). Riječ je o građenoj planinarskoj stazi koja gotovo do samog vrha vodi kroz visoku bukovu šumu, te nekoliko puta presjeca asfaltnu cestu. Na Vojaku je smještena stara kula-vidikovac, s koje se može uživati u punih 360˚ izuzetno atraktivne panorame. Za vedra vremena moguće je golim okom vidjeti Kvarnerski zaljev s otocima, planine Gorskog kotara, čitav Velebitski masiv, Istarski poluotok, Alpe. Po dolasku na vrh, slobodno vrijeme za uživanje u pogledu i individualne programe. Na povratku ćemo proći poučnom stazom PLAS koja prolazi vršnim grebenom Učke kroz gustu bukovu šumu, gdje uz pomoć tabela posjetitelji mogu saznati nešto o biljnom i životinjskom svijetu Parka prirode Učka. Po povratku u autobus, odlazak prema OPATIJI, omiljenom okupljalištu austrougarske aristokracije. Po dolasku u Opatiju, očekuje kraća šetnja gradom i upoznavanje ljepota Opatije (ŠETALIŠTE SLAVNIH – LUNGOMARE – CRKVA SV. JAKOVA – UMJETNIČKI PAVILJON JURAJ ŠPORER – HOTEL KVARNER – VILLA ANGIOLINA). Slobodno vrijeme za individualne programe (kava, ručak,…) .Okupljanje grupe u dogovoreno vrijeme i polazak prema Zagrebu. Slijedi ugodna vožnja Istrom i zelenim srcem Hrvatske, uz kraća usputna zaustavljanja prema potrebi grupe. Dolazak na mjesto polaska je predviđen u ranijim večernjim satima, do 20h.

CIJENA UKLJUČUJE: prijevoz turističkim autobusom visoke turističke kategorije, pratitelja putovanja, sve razglede prema programu te troškove jamčevine, organizacije, prodaje i realizacije, PDV

CIJENA NE UKLJUČUJE: fakultativne sadržaje, doplatu za ulaznicu u PP Učka, troškove osobnih narudžbi, sve ne navedene troškove, skretanje s rute

POLAZAK:  25.09., 09.10, 30.10.2021.
CIJENA PO OSOBI: 160,00 kn

OBAVEZNA DOPLATA (prema aktualnom cjeniku PP): 35,00 kn / osoba (ulaznica u PP Učka + vodič)

UPUTE ZA IZLET:
– udobna sportska odjeća,
– udobna i kvalitetna obuća prikladna za planinarenje i hodanje po neravnom terenu (ukupno vrijeme hodanja cca 4h, teren je srednje težak),
– dovoljna količina vode koja će Vam biti potrebna za prohodati dionicu + obrok (sendvič, energetske pločice,…) + zaštita od sunca.
– rezervna garderoba (majica, čarape,…)
– VAŽNO: zbog specifičnog terena, ovaj izlet nije primjeren za osobe koje slabije hodaju i osobe koje teže hodaju
– PREPORUKA: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja (12,12 kn / osoba)
Uplatom izleta potvrđujete da ste pročitali program izleta, posebne napomene i da ispunjavate zdravstvene, fizičke i tehničke preduvjete za sigurno sudjelovanje.

VAŽNO:
U slučaju donošenja jedne od sljedećih mjera za putovanja unutar država članica Europske Unije za državljane Republike Hrvatske:
– da za ulazak u odabranu destinaciju budu uvedene mjere poput obveznog testiranja na Covid-19 prilikom ulaska u zemlju ili karantene za državljane Republike Hrvatske,
– obveze samoizolacije/karantene prilikom povratka u Republiku Hrvatsku iz odabrane destinacije,
– obveze testiranja na virus Covid-19 prilikom povratka u Republiku Hrvatsku iz odabrane destinacije,
– zabrane putovanja za državljane Republike Hrvatske u odabranu destinaciju,
– bilo koja druga epidemiološka mjera od strane Stožera koja bi rezultirala nemogućnošću realizacije planiranog putovanja u odabranu destinaciju.
Garantiramo povrat uplaćenih sredstava u punom iznosu u roku 1 radnog dana od otkaza putovanja od strane agencije.

U slučaju otkaza od strane putnika zbog sumnje na zarazu ili zaraze virusom Covid-19 prije putovanja, za vrijeme putovanja ili poslije putovanja primjenjuju se Opći uvjeti putovanja turističke agencije Smart Travel!

MINIMALAN BROJ PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 30 (u slučaju manjeg broja prijavljenih putnika, Agencija zadržava pravo otkaza putovanja)

ORGANIZATOR: Smart Travel
* vrijede opći uvjeti putovanja agencije Smart Travel
** preporuka putno osiguranje!

NAPOMENE:
– S obzirom da izlet uključuje posjet Parku prirode odnosno zaštićenom području, molimo Vas da pročitate i poštujete pravila ponašanja. Hvala Vam!
– Sukladno preporukama HZJZ, molimo Vas da na izlet ponesete maske te da ih nosite na licu za vrijeme vožnje. Na ulazu u autobus, potrebno je dezinficirati ruke. Agencija će osigurati potrebne dezinficijense za ruke.
– Za otkaze putovanja od strane putnika vrijede otkazni rokovi navedeni u Uvjetima putovanja, te Vas ljubazno molimo da iste pročitate! Ukoliko želite uplatiti policu Osiguranja od otkaza (u tom slučaju ostvarujete pravo na povrat), molimo da nas kontaktirate!
– Turistička agencija prilikom organizacije i realizacije putovanja poštuje pravila i propise ”Zakona o radnom vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prometu” kojim je između ostalog definirano vremensko zaustavljanje na odmorištima, dnevni odmor vozača, kao i maksimalno zauzeće autobusa u danu te Vas molimo na razumijevanje i suradnju!
– Od 7. travnja 2017. godine u primjeni je novi sustav granične kontrole svih osoba koje prelaze granične prijelaze, na svim granicama Europske unije na kojima se provode granične kontrole, uključujući i građane Europske unije što može uzrokovati duža čekanja na graničnim prijelazima te Vas molimo za razumijevanje.
– Sukladno članku 14. odluke o uređenju prometa (Službeni glasnik Grada Zagreba 21/14) na stajalištima javnog prijevoza dopušteno je stajanje samo autobusima trgovačkog društva kojemu je Grad povjerio obavljanje poslova javnog prijevoza putnika.
– Završna obavijest o putovanju se šalje 48 sati prije polaska na put (obavijest o točnom peronu polaska, broju sjedala, imenu i kontaktu voditelja putovanja).
– Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili za osobe koje zahtijevaju korištenje WC u autobusu.
– Agencija nema saznanja o vremenu čekanja na graničnom prijelazu niti je odgovorna za isto, te Vas molimo za razumijevanje.
– Agencija ne odgovara za izgubljene, oštećene ili otuđene osobne stvari putnika / ostavljene u prijevoznom sredstvu / destinaciji!

Upute i Opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Kupnjom putovanja prihvaćate navedene uvjete, stoga Vas molimo da ih pozorno pročitate. Odgovorni organizator: SMART TRAVEL d.o.o., Medveščak 89, 10 000 Zagreb, OIB: 65858888364, ID KOD: HR-AB-070116312. Polica jamčevine br. 298625000131 uplaćena kod Croatia Osiguranja d.d. Zagreb, Vatroslava Jagića 33, 10 000 Zagreb, OIB: 26187994862, Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH, http://www.mvep.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji države u koju se putuje. Organizator zadržava pravo izmjene redoslijeda provedbe programa.

Slike: ©123RF

Kupi


POLAZAK: 25.09., 09.10, 30.10.2021.