Informacije

Polazak: 24.04.-28.04. (RASPRODANO!)          Istražite ljepote Berlina, grada koji će Vas oduševiti i upoznajte tajne Zlatnog Praga, grada koji će Vas oduševiti…

1. dan: KRAPINSKE TOPLICE – PRAG (24.04.)
Okupljanje grupe na dogovorenom mjestu u 04.00h. Nakon upoznavanja sa pratiteljem putovanja, polazak prema ČEŠKOJ. Ugodna vožnja kroz Hrvatsku, Sloveniju, Austriju i Češku, uz usputna zaustavljanja prema potrebi grupe. Po dolasku u Prag, odlazak u hotel i prijava. Kraći odmor i odlazak prema sredštu grada. Zajednička šetnja i upoznavanje središta Praga (VJENCESLAVOV TRG, VACLAVSKA TRŽNICA, STAROGRADSKI TRG S ASTRONOMSKIM SATOM I TYNSKOM CRKVOM, OBECNI DŮM, PRAŠNA BRANA). Slobodno vrijeme za individualne programe. Navečer predlažemo odlazak na romantičnu vožnju brodom po VLTAVI u trajanju od 2 sata, uz bogati švedski stol (nadoplata, obavezna prijava u agenciji!). Povratak u hotel. Noćenje.

2. dan: PRAG – BERLIN (25.04.)
Nakon doručka, slijedi nastavak razgleda grada: HRADČANI – KATEDRALA SV. VÍTA – KARLOV MOST – STAROMĚSTSKÉ NÁMĚSTÍ – VÁCLAVSKÉ NAMĚSTÍ. HRADČANI, jedan su od najvećih dvoraca na svijetu, a ujedno i rezidencija čeških vladara, čijim veličanstvenim zdanjem dominiraju tornjevi GOTIČKE KATEDRALE SV. VITA u kojoj su pokopani češki vladari. Unutar rezidencije, nalazi se ZLATNA ULICA, iz 16. st.,koja je dobila ime po svojim prvim stanovnicima, dvorskim alkemičarima (NAPOMENA: Zlatna ulica se za vrijeme razgleda ne posjećuje jer se ulaz posebno naplaćuje te se može posjetiti u slobodno vrijeme). MALA STRANA, barokna je četvrt s pitoresknim kućama, smještena u podnožju dvorca i nalazi se nasuprot STAROGA GRADA , no da biste došli do njega trebate prijeći KARLOV MOST, na kojem se nalaze štandovi umjetnika, dok ulični zabavljači svih vrsta, od jazz-bendova do lutkara pružaju stalni izvor zabave. Čak 400 godina bio je jedini most u PRAGU, a prema poznatoj praškoj legendi: ako se želite ponovo vratiti u Prag, morate staviti ruku na spomenik sveca JANA NEPOMUKA, svećenika bačenog sa mosta i zaželiti želju. Šetnja nas dalje vodi do STAROMĚSTSKÉ NÁMĚSTÍ, najljepšeg i najživljeg mjesta u središtu staroga grada, gdje se nalazi spomenik Janu Husu okružen živopisnim fasadama, gdje i završavamo naš razgled. Odlazak iz Praga i nastavak vožnje prema BERLINU kroz područje, SASKE i BRANDENBURGA uz kraće zaustavljanje putem. Po dolasku u Berlin slijedi smještaj u hotel. Noćenje.

3. dan: BERLIN (26.04.)
Doručak. Današnji dan ćemo iskoristiti za upoznavanje Berlina. Odlazak autobusom do strogog centra grada, odakle ćemo započeti naš pješački razgled: TRG PARIZER PLATZ – SPOMENIK UBIJENIM ŽIDOVIMA 2. SVJETSKOG RATA – LOKACIJA HITLEROVOG BUNKERA – POTSDAMER PLATZ – DETLEV-ROHWEDDER-HAUS, jedina preostala zgrada iz doba nacizma u Berlinu koja nije nastradala tokom bitke za Berlin – FRIEDRICHSTRAßE – OSTACI BERLINSKOG ZIDA i MUZEJ TOPOGRAFIJE TERORA izgrađen na mjestu bivšeg sjedišta SS – CHECKPOINT CHARLIE koji se nalazi na nekadašnjoj granici Zapadnog i Istočnog Berlina gdje se nalazi i replika kontrolne kućice sa statistima koji stoje ispred nje u uniformama američke,

francuske i ruske vojske – ZGRADA OPERE – BERLINSKA KATEDRALA – OTOK MUZEJA – BERLINER DOM – ALEXANDERPLATZ… Slobodno vrijeme za šetnju i kavu, posjete muzejima, odličan shopping, posjet jednoj od najvećih robnih kuća Ka De We ili osobne programe. Berlin je grad koji se može pohvaliti odličnom ponudom muzeja, od kojih posebno ističemo: muzej Pergamona, Stari i Novi muzej, Galeriju starih majstora, Povijesni muzej Njemačke, muzej DDR, muzej u dvorcu Charlottenburg, muzej berlinskog zida uz Checkpoint Charlie itd. Noćenje.

4. dan: BERLIN – DRESDEN – PRAG (27.04.)

Doručak. Odlazak iz hotela i vožnja prema DRESDENU. Grad je doživio najveći sjaj u doba Augusta Jakoga kad je zbog brojnih umjetničkih djela koje je on skupio nazvan „Firencom na Elbi“. Inače, prije 2. svjetskog rata, Dresden je bio sedmi po veličini u Njemačkoj, a 1944. godine je u samo jednom naletu razoren do temelja, te je postao simbol razorene Njemačke. Razgled povijesnog gradskog središta s ZWINGEROM, SEMPER OPEROM, katoličkom i protestantskom katedralom, ZIDOM SASKIH VLADARA, dvorcem i BRUHLSKOM TERASOM, AUGUSTOV MOST,…. Slobodno vrijeme za individualne programe, shopping, obilazak muzeja,… Okupljanje grupe i polazak prema PRAGU. Dolazak u hotel. Slobodno vrijeme za individualne programe. Navečer predlažemo odlazak na večeru u tradicionalnu prašku pivnicu (nadoplata, obavezna prijava u agenciji!). Povratak u hotel. Noćenje.

5. dan: PRAG – KRAPINSKE TOPLICE (28.04.)
Nakon doručka, slijedi odjava iz hotela i slobodno vrijeme za kavu, čaj i kupnju suvenira. Okupljanje grupe i polazak u dogovoreno vrijeme prema Hrvatskoj kroz Austriju i Sloveniju uz kraća zaustavljanja putem te dolazak u Hrvatsku u večernjim satima..

POLAZAK: 24.04. – 28.04.2019.
CIJENA PO OSOBI:
–  2 050,00 kn
– Djeca do 12 godina ostvaruju popust u iznosu 20% u sobi sa dvije odrasle osobe.

CIJENA UKLJUČUJE: prijevoz turističkim autobusom visoke turističke kategorije, licenciranog pratitelja, 2 noćenja u Berlinu u hotelu 3* u dvokrevetnim sobama tuš/WC/TV na osnovi noćenja sa doručkom, 2 noćenja u Pragu u dvokrevetnim sobama tuš/WC/TV na osnovi noćenja sa doručkom, razgled Praga, razgled Berlina u pratnji lokalnog vodiča, posjet Pragu, Češkom Krumlovu, Dresdenu, sve razglede prema programu te troškove jamčevine, organizacije, prodaje i realizacije, PDV

CIJENA NE UKLJUČUJE: ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje koje nisu navedene kao uključene, fakultativne sadržaje, karte javnog prijevoza, troškove osobnih narudžbi, sve nenavedene troškove, skretanje s rute, putno osiguranje

INFORMATIVNE CIJENE:
– cijene ulaznica za muzeje i znamenitosti u Berlinu (cijene ulaznica su informativne i mogu biti podložne promjeni): muzej Pergamona 12,00 €, Novi muzej s egipatskom zbirkom 12,00 €, Stari muzej 10,00 €, zbirna ulaznica za Museuminsel 18,00 €, zbirka slika Gemaldegallerie 10,00 €, Protestantska katedrala 7,00 €, TV toranj 12,50 €, Njemački povijesni muzej 8,00 €. Popusti za mlade i djecu u svim muzejima.
– cijene ulaznica za muzeje i palače u Potsdamu: Neue Kammern 6,00 €, Galerija slika 6,00 €, dvorac Sanssouci 12,00 €
– Vožnja brodom po Vltavi uz večeru i švedski stol: 20,00 € / osoba
– Večera u tradicionalnoj češkoj pivnici: 24,00 € / osoba (NAPOMENA: večera uz harmoniku uz minimalno prijavljenih 10 osoba)
– Ulaznica za dvorac u Českom Krumlov: 12,00 € / osoba
– karte javnog prijevoza u Berlinu: pojedinačna karta 2,70 €, dnevna karta 7,00 €

MINIMALAN BROJ PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 45
ORGANIZATOR: Smart Travel
* vrijede opći uvjeti putovanja agencije Smart Travel
** preporuka putno osiguranje!

NAPOMENE:
– Za otkaze putovanja od strane putnika vrijede otkazni rokovi navedeni u Uvjetima putovanja, te Vas ljubazno molimo da iste pročitate! Ukoliko želite uplatiti policu Osiguranja od otkaza (u tom slučaju ostvarujete pravo na povrat), molimo da nas kontaktirate!
– Turistička agencija prilikom organizacije i realizacije putovanja poštuje pravila i propise ”Zakona o radnom vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prometu” kojim je između ostalog definirano vremensko zaustavljanje na odmorištima, dnevni odmor vozača, kao i maksimalno zauzeće autobusa u danu te Vas molimo na razumijevanje i suradnju!
– Od 7. travnja 2017. godine u primjeni je novi sustav granične kontrole svih osoba koje prelaze granične prijelaze, na svim granicama Europske unije na kojima se provode granične kontrole, uključujući i građane Europske unije što može uzrokovati duža čekanja na graničnim prijelazima te Vas molimo za razumijevanje.
– Polasci iz Zagreba su izričito sa Autobusnog kolodvora Zagreb, osim ukoliko u programu nije drugačije navedeno. Sukladno članku 14. odluke o uređenju prometa (Službeni glasnik Grada Zagreba 21/14) na stajalištima javnog prijevoza dopušteno je stajanje samo autobusima trgovačkog društva kojemu je Grad povjerio obavljanje poslova javnog prijevoza putnika.
– Završna obavijest o putovanju se šalje 48 sati prije polaska na put (obavijest o točnom peronu polaska, broju sjedala, imenu i kontaktu voditelja putovanja).
– Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili za osobe koje zahtijevaju korištenje WC u autobusu.
– Agencija nema saznanja o vremenu čekanja na graničnom prijelazu niti je odgovorna za isto, te Vas molimo za razumijevanje.
– Agencija ne odgovara za izgubljene, oštećene ili otuđene osobne stvari putnika / ostavljene u prijevoznom sredstvu / destinaciji!

Upute i Opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Kupnjom putovanja prihvaćate navedene uvjete, stoga Vas molimo da ih pozorno pročitate. Odgovorni organizator: SMART TRAVEL d.o.o., Medveščak 89, 10 000 Zagreb, OIB: 65858888364, ID KOD: HR-AB-070116312. Polica jamčevine br. 298640000004 uplaćena kod Croatia Osiguranja d.d. Zagreb, Vatroslava Jagića 33, 10 000 Zagreb, OIB: 26187994862, Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH, http://www.mvep.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji države u koju se putuje. Organizator zadržava pravo izmjene redoslijeda provedbe programa.

Kupi


POLAZAK: 24.04.-26.04. (RASPRODANO!)