Informacije

POLAZAK:  17.09.2022.            Istražite atraktivnu stazu koja je prava poslastica za sve ljubitelje netaknute prirode, oduševite se otiskom stopala dinosaura, posjetite najjužniju točku Istre i uživajte u nezaboravnom pogledu!

Okupljanje grupe ispred zgrade gradskog poglavarstva grada Zagreba (Trg S. Radića 1) u 06.00h. Nakon upoznavanja sa voditeljem putovanja, polazak u 06.10h prema ISTARSKOM POLUOTOKU. Vožnja kroz Gorski Kotar uz kraća zaustavljanja, prema potrebi grupe. Nakon prolaska tunela koji se proteže kroz UČKU, započinjemo sa prekrasnim vidicima na unutrašnjost Istre. Vožnja prema krajnjem jugu Istre, točnije do ZAŠTIĆENOG PODRUČJA RT KAMENJAK. Po dolasku u Premanturu, dočekati će nas vodič i krenuti ćemo na stručno vođenu šetnju stazom 134, poznatoj po nazivu ”Staza orhideja Donjeg Kamenjaka”, koja se proteže na 13,5 km (cca 2 km asfalta, ostatak makadam). Nakon cca pola sat hoda doći ćemo na stazu dinosaura uz koju je park s impozantnim skulpturama dinosaura u prirodnoj veličini, a na obali Rta Grakalovac imati ćemo priliku vidjeti njihove stvarne otiske stopala, koji su zauvijek urezani u kamen. Put će nas dalje voditi Uvalom Polje i Njivama, u čijoj se blizini nalazi farma na kojoj se još uvijek može osjetiti dah starih vremena i vidjeti autohtono istarsko govedo. Obala koja se proteže ispod same staze ističe se raznolikošću oblutaka, ravnih ploča i špicastog kamenja (siga) koje more iz dana u dan oblikuje i rezbari. Daljnjom šetnjom, ispred sebe ćemo uočiti obrise dvaju otočića: otočić Porer, kamenita hrid na kojoj se ponosno uzdiže istoimeni svjetionik, a i otočić Fenoliga, jedno od najbogatijih nalazišta otisaka dinosaurovih stopala u Europi. Dolazak do Uvale Kolumbarica iznad koje se smjestio Safari bar , koji je izrađen od materijala pronađenih na Kamenjaku. Ovdje ćemo napraviti slobodno vrijeme za okrijepu. Nastavak obilaska staze i odlazak prema najjužnijoj točci Istre čija obala obiluje atraktivnim skokovima u more i podvodnim spiljama. Na povratku prema Premanturi oduševiti će Vas prekrasna flora Kamenjaka koju sačinjava preko 500 različitih biljnih vrsta, a među kojima se posebno izdvajaju orhideje, neke i strogo zaštićene zakonom. Nastaviti ćemo šetnju istočnom obalom Kamenjaka s predivnim pogledom na medulinski arhipelag kojeg krasi mnoštvo otočića i uvala. Po povratku u Premanturu, slobodno vrijeme za ručak i individualne programe. Okupljanje grupe u dogovoreno vrijeme i polazak prema Zagrebu. Slijedi ugodna vožnja Istrom i zelenim srcem Hrvatske, uz kraća usputna zaustavljanja prema potrebi grupe. Dolazak na mjesto polaska je predviđen u večernjim satima, do 21h.

POLAZAK: 17.09.
CIJENA PO OSOBI: 255,00 kn

CIJENA UKLJUČUJE: prijevoz turističkim autobusom visoke turističke kategorije, licenciranog voditelja putovanja, stručnog vodiča JU Kamenjak,  sve razglede prema programu te troškove jamčevine, organizacije, prodaje i realizacije, PDV

CIJENA NE UKLJUČUJE: fakultativne sadržaje, troškove osobnih narudžbi, sve ne navedene troškove, skretanje s rute

VAŽNA UPUTA ZA IZLET:
– udobna sportska odjeća,
– udobna i kvalitetna sportska obuća u kojoj ćete moći prohodati dionicu (napomena: zahtjevnost dionice je K1 – kondicijski nezahtjevno / T1 – tehnički nezahtjevno),
– dovoljna količina vode koja će Vam biti potrebna za prohodati dionicu + obrok (sendvič, energetske pločice,…).
– rezervna garderoba (majica, čarape, ručnik…) + zaštita od sunca (krema, kapa,…).
– u slučaju lošeg vremena – izlet se otkazuje
– VAŽNO: zbog specifičnog terena (makadam), ovaj izlet nije primjeren za osobe koje slabije hodaju i za osobe sa smanjenom pokretljivošću
– PREPORUKA: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja (12,12 kn / osoba)
Uplatom izleta potvrđujete da ste pročitali program izleta, posebne napomene i da ispunjavate zdravstvene, fizičke i tehničke preduvjete za sigurno sudjelovanje.

VAŽNO:
U slučaju donošenja jedne od sljedećih mjera za putovanja unutar država članica Europske Unije za državljane Republike Hrvatske:
– da za ulazak u odabranu destinaciju budu uvedene mjere poput obveznog testiranja na Covid-19 prilikom ulaska u zemlju ili karantene za državljane Republike Hrvatske,
– obveze samoizolacije/karantene prilikom povratka u Republiku Hrvatsku iz odabrane destinacije,
– obveze testiranja na virus Covid-19 prilikom povratka u Republiku Hrvatsku iz odabrane destinacije,
– zabrane putovanja za državljane Republike Hrvatske u odabranu destinaciju,
– bilo koja druga epidemiološka mjera od strane Stožera koja bi rezultirala nemogućnošću realizacije planiranog putovanja u odabranu destinaciju.
Garantiramo povrat uplaćenih sredstava u punom iznosu u roku 1 radnog dana od otkaza putovanja od strane agencije.

U slučaju otkaza od strane putnika zbog sumnje na zarazu ili zaraze virusom Covid-19 prije putovanja, za vrijeme putovanja ili poslije putovanja primjenjuju se Opći uvjeti putovanja turističke agencije Smart Travel!

MINIMALAN BROJ PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 30 (u slučaju manjeg broja prijavljenih putnika, Agencija zadržava pravo otkaza putovanja)

ORGANIZATOR: Smart Travel
* vrijede opći uvjeti putovanja agencije Smart Travel
** preporuka putno osiguranje!

NAPOMENE:
– Kamenjak je proglašen zaštićenim područjem te se za to područje primjenjuju posebna pravila ponašanja. Molimo Vas da ih pročitate i da ih se pridržavate za vrijeme svog boravka na zaštićenom području. Hvala Vam!
– Sukladno preporukama HZJZ, molimo Vas da na izlet ponesete maske za lice.
– Za otkaze putovanja od strane putnika vrijede otkazni rokovi navedeni u Uvjetima putovanja, te Vas ljubazno molimo da iste pročitate! Ukoliko želite uplatiti policu Osiguranja od otkaza (u tom slučaju ostvarujete pravo na povrat), molimo da nas kontaktirate!
– Turistička agencija prilikom organizacije i realizacije putovanja poštuje pravila i propise ”Zakona o radnom vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prometu” kojim je između ostalog definirano vremensko zaustavljanje na odmorištima, dnevni odmor vozača, kao i maksimalno zauzeće autobusa u danu te Vas molimo na razumijevanje i suradnju!
– Od 7. travnja 2017. godine u primjeni je novi sustav granične kontrole svih osoba koje prelaze granične prijelaze, na svim granicama Europske unije na kojima se provode granične kontrole, uključujući i građane Europske unije što može uzrokovati duža čekanja na graničnim prijelazima te Vas molimo za razumijevanje.
– Sukladno članku 14. odluke o uređenju prometa (Službeni glasnik Grada Zagreba 21/14) na stajalištima javnog prijevoza dopušteno je stajanje samo autobusima trgovačkog društva kojemu je Grad povjerio obavljanje poslova javnog prijevoza putnika.
– Završna obavijest o putovanju se šalje 48 sati prije polaska na put (obavijest o točnom peronu polaska, broju sjedala, imenu i kontaktu voditelja putovanja).
– Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili za osobe koje zahtijevaju korištenje WC u autobusu.
– Agencija nema saznanja o vremenu čekanja na graničnom prijelazu niti je odgovorna za isto, te Vas molimo za razumijevanje.
– Agencija ne odgovara za izgubljene, oštećene ili otuđene osobne stvari putnika / ostavljene u prijevoznom sredstvu / destinaciji!

Upute i Opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Kupnjom putovanja prihvaćate navedene uvjete, stoga Vas molimo da ih pozorno pročitate. Odgovorni organizator: SMART TRAVEL d.o.o., Medveščak 89, 10 000 Zagreb, OIB: 65858888364, ID KOD: HR-AB-070116312. Polica jamčevine br. 298625000131 uplaćena kod Croatia Osiguranja d.d. Zagreb, Vatroslava Jagića 33, 10 000 Zagreb, OIB: 26187994862, Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH, http://www.mvep.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji države u koju se putuje. Organizator zadržava pravo izmjene redoslijeda provedbe programa.

photos: ©Plam Petrov (Shutterstock),  ©Moreimages (Shutterstock), ©Goran Safarek (Shutterstock), ©liggraphy (Shutterstock)©www.Istra.hr – web stranica Turističke zajednice Istarske županije

 

Kupi


POLAZAK: 17.09.2022. .