Informacije

POLAZAK: 11.05.-12.05.2019.!               Posjetite Salzburg, počastite se slavnim Mozart kuglama i obiđite austrijska jezera! Nezaboravan proljetni vikend u Mozartovom gradu i čarobnim austrijskim jezerima!

1. dan: ZAGREB – SALZBURG
Okupljanje grupe u 05.00h na Autobusnom kolodvoru Zagreb (peron 502-506). Upoznavanje grupe sa pratiteljem putovanja, i polazak u 05.15h prema SALZBURGU. Slijedi ugodna vožnja kroz Hrvatsku, Sloveniju i Austriju uz usputna zaustavljanja prema potrebi grupe, do MOZARTOVOG grada. Po dolasku u Salzburg odlazimo u šetnju centrom grada, uz pratnju licenciranog pratitelja: POVIJESNA JEZGRA SALZBURGA, BAROKNE GRAĐEVINE, KATEDRALA, CRKVA SV. PETRA, MOZARTOV TRG, MOZARTOVA RODNA KUĆA, BAROKNA FONTANA, TORANJ GLOCKENSPIEL…  Slobodno vrijeme za ručak i individualne programe. U slobodno vrijeme uživajte u kavi i kolačima u tradicionalnim kavanama – slastičarnicama, kupite originalne Mozart kuglice, omiljene suvenire iz Salzburga, ili pak tipične suvenire buketiće suhog cvijeća i začina ili otiđite gradskom uspinjačom na utvrdu HOHENSALZBURG s prekrasnim panoramskim pogledom na grad. Jeste li znali da je prvu Mozart kuglicu, slatki izum od marcipana, pistacija i čokolade u 19. stoljeću napravio Paul Fürst, no nažalost nije patentirao recept i nije ga nazvao imenom pod kojim je danas poznat – MOZART KUGLICA. No obrt OBITELJI FÜRST i danas nastavlja tradiciju prema originalnoj recepturi, te zahvaljujući tome samo u tri salzburške trgovine možete kušati izvorne kuglice koje se izrađuju ručno, u istoj kući u kojoj su proizvedeni prvi primjerci. Kuglice obitelji FÜRST razlikuju se po tome što su veće od Mirabellovih, tvornički rađenih, omotane su srebrnim papirom s plavim Mozartovim likom i jedna stoji 1 €. Okupljanje grupe na dogovorenom mjestu i odlazak prema hotelu na području Salzkammerguta. Noćenje.

2. dan: ST. GILGEN – ST.WOLFGANG – HALLSTATT – ZAGREB
Nakon doručka slijedi odjava i hotela i vožnja prekrasnim područjem kojim dominiraju prelijepa jezera. Odlazak do pitoresknog ST. GILGENA, mjesta u kojem je Mozart provodio svoje djetinjstvo. Očekuje nas prekrasna šetnja uz jezero, sve do staregradske jezgre u kojoj se nalazi KUĆA MOZARTOVE MAJKE, CRKVA SV. EGIDIJA I GLAVNI TRG SA FONTANOM. Odlazak do romantičnog ST. WOLFGANGA, gradića smještenog na obali jezera WOLFGANGSEE. Šetnja do trga KIRCHENPLATZ, posjet najljepšoj crkvi Salzkammerguta s prekrasnim PACHEROVIM OLTAROM i posjet vidikovcu sa kojeg se pruža prekrasan pogled. Nastavak putovanja prema HALLSTATSKOM jezeru na kojem se smjestio slikoviti HALLSTAT, jedno od najstarijih ljudskih naselja u Europi, zbog nalazišta soli koja se vadila još oko 5500 g. pr.Krista, što je dokazano kamenom sjekirom u obliku cipele kojom se kopalo. Po dolasku u Hallsttat, šetnja neobično posebnim i romantičnim gradićem, uskim romantičnim uličicama koje obiluju ribarskim kućama priljubljenima uz stijenu što predstavlja poseban doživljaj. Posebnu privlačnost Hallstatt zahvaljuje jedinstvenim spojem prirode, arheologije, tradicije i posebnoj pučkoj arhitekturi kuća u kojoj se mogu naći svi mogući stilovi od romantike, gotike i baroka pa sve do suvremenih stilova. Slobodno vrijeme za uživanje u prekrasnoj kombinaciji prirode i arhitekture te za individualne programe. Okupljanje grupe i polazak prema mjestu polaska. Ugodna vožnja prekrasnim austrijskim planinskim predjelima prema Sloveniji i Hrvatskoj, uz usputna zaustavljanja prema potrebi grupe. Dolazak u Zagreb, na mjesto polaska u večernjim satima.

POLAZAK: 11.05.-12.05.2019.
CIJENA: 700,00 kn

CIJENA UKLJUČUJE: noćenje u hotelu 3* u dvokrevetnim sobama na osnovi noćenja sa doručkom, na području Salzkammerguta, prijevoz turističkim autobusom visoke turističke kategorije, licenciranog turističkog pratitelja, sve razglede prema programu te troškove organizacije, jamčevine, prodaje i realizacije, PDV

CIJENA NE UKLJUČUJE: putno osiguranje, boravišnu pristojbu, skretanje sa rute, troškove osobnih narudžbi, sve ne navedene troškove, ulaznice za muzeje i kulturno povijesne lokalitete

FAKULTATIVNA DOPLATA:
– doplata za jednokrevetnu sobu: 160,00 kn/ noć

OBVEZNA DOPLATA:
– boravišna pristojba:  1,5 – 2,5 €/osoba/noć

MINIMALAN BROJ PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 40
ORGANIZATOR: Smart Travel
* vrijede opći uvjeti putovanja agencije Smart Travel
** preporuka putno osiguranje!

NAPOMENE:
– Za otkaze putovanja od strane putnika vrijede otkazni rokovi navedeni u Uvjetima putovanja, te Vas ljubazno molimo da iste pročitate! Ukoliko želite uplatiti policu Osiguranja od otkaza (u tom slučaju ostvarujete pravo na povrat), molimo da nas kontaktirate!
– Turistička agencija prilikom organizacije i realizacije putovanja poštuje pravila i propise ”Zakona o radnom vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prometu” kojim je između ostalog definirano vremensko zaustavljanje na odmorištima, dnevni odmor vozača, kao i maksimalno zauzeće autobusa u danu te Vas molimo na razumijevanje i suradnju!
– Od 7. travnja 2017. godine u primjeni je novi sustav granične kontrole svih osoba koje prelaze granične prijelaze, na svim granicama Europske unije na kojima se provode granične kontrole, uključujući i građane Europske unije što može uzrokovati duža čekanja na graničnim prijelazima te Vas molimo za razumijevanje.
– Polasci iz Zagreba su izričito sa Autobusnog kolodvora Zagreb, osim ukoliko u programu nije drugačije navedeno. Sukladno članku 14. odluke o uređenju prometa (Službeni glasnik Grada Zagreba 21/14) na stajalištima javnog prijevoza dopušteno je stajanje samo autobusima trgovačkog društva kojemu je Grad povjerio obavljanje poslova javnog prijevoza putnika.
– Završna obavijest o putovanju se šalje 48 sati prije polaska na put (obavijest o točnom peronu polaska, broju sjedala, imenu i kontaktu voditelja putovanja).
– Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili za osobe koje zahtijevaju korištenje WC u autobusu.
– Agencija nema saznanja o vremenu čekanja na graničnom prijelazu niti je odgovorna za isto, te Vas molimo za razumijevanje.
– Agencija ne odgovara za izgubljene, oštećene ili otuđene osobne stvari putnika / ostavljene u prijevoznom sredstvu / destinaciji!

Upute i Opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Kupnjom putovanja prihvaćate navedene uvjete, stoga Vas molimo da ih pozorno pročitate. Odgovorni organizator: SMART TRAVEL d.o.o., Medveščak 89, 10 000 Zagreb, OIB: 65858888364, ID KOD: HR-AB-070116312. Polica jamčevine br. 298640000004 uplaćena kod Croatia Osiguranja d.d. Zagreb, Vatroslava Jagića 33, 10 000 Zagreb, OIB: 26187994862, Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH, http://www.mvep.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji države u koju se putuje. Organizator zadržava pravo izmjene redoslijeda provedbe programa.

photos: ©123RF

Kupi


POLAZAK: 11.05.-12.05.2019.