Informacije

POLAZAK:   25.09., 23.10. 2021.             Istražite najčarobnije staze Labinštine koje su prava poslastica za sve ljubitelje netaknute prirode i oduševite se izvorima i slapovima…

Okupljanje grupe ispred zgrade gradskog poglavarstva grada Zagreba (Trg S. Radića 1) u 06.00h. Nakon upoznavanja sa voditeljem putovanja, polazak u 06.15h prema ISTARSKOM POLUOTOKU. Vožnja kroz Gorski Kotar uz kraća zaustavljanja, prema potrebi grupe. Nakon prolaska tunela koji se proteže kroz UČKU, započinjemo sa prekrasnim vidicima na unutrašnjost Istre. Vožnja prema LABINU, u kojem ćemo i započeti našu pješačku avanturu dvjema stazama. Prvo ćemo otići na SENTONINU STAZU, koja će nas dovesti do RAPCA, a prema Labinu ćemo se vraćati STAZOM BOŽANSKIH IZVORA. Najčarobnija staza Labinštine, staza labinske božice Sentone, proteže se od podnožja starog grada Labina do uvale Maslinica u Rabačkom zaljevu. Skriva najljepše prirodne tajne Labinštine i duh božice Sentone – zaštitnice putnika. Ova će Vam staza uz svjež miris lovora i primorskoga bora otkriti najljepši zaštićeni prirodni krajobraz ovog područja. Na svega nekoliko minuta od staze, na nekadašnjem starom putu koji je povezivao Labin i Rabac, nalaze se ostatci romaničke crkvice sv. Hadrijana. Vilinski gajevi ispresijecani su potočićima i brzacima preko kojih vodi sedam mostića. Slapovi potoka Pećina prelijevaju se preko vijugavih sedrenih barijera, a tu se nalazi i tajanstvena Negrijeva spilja s nepresušnim bistrim izvorom koji izbija iz unutrašnjosti stijene. Ove izvorske vode nekoć su pokretale stari mlin čiji se ostaci ruševina nalaze pokraj najvećeg slapa koji se izlijeva u tirkizno jezero u potočnoj dolini u zaljevu Maslinica. Posebnost i najveća atrakcija staze su višemetarski slapovi i mogućnost da se za samo pet minuta od mora može osvježiti ispod slapova u čarobnom tirkiznom jezeru… Po dolasku u RABAC, kraće slobodno vrijeme za okrijepu i potom slijedi povratak prema Labinu – STAZOM BOŽANSKIH IZVORA. U Labinu i okolici nalazi se mnoštvo izvora, što i ne čudi jer su nekoć bili vrlo života. Stazu ćemo započeti blagim usponom. Proći ćemo izvore Vrućak i Blažićevo i doći do velikoga slapa i nastaviti prema već viđenoj Negrijevoj spilji. Naići ćemo na ostatke romaničke crkvice sv. Hadrijana i naći se na već poznatoj dionici – naime, staze se djelomično preklapaju. Nastavak šetnje sve do Labina. Po dolasku u Labin slobodno vrijeme za ručak i individualne programe.  Okupljanje grupe u dogovoreno vrijeme i polazak prema Zagrebu. Slijedi ugodna vožnja Istrom i zelenim srcem Hrvatske, uz kraća usputna zaustavljanja prema potrebi grupe. Dolazak na mjesto polaska je predviđen u večernjim satima, do 21h.

POLAZAK:  25.09., 23.10. 2021.
CIJENA PO OSOBI: 230,00 kn

CIJENA UKLJUČUJE: prijevoz turističkim autobusom visoke turističke kategorije, pratitelja putovanja, lokalnog vodiča, sve razglede prema programu te troškove jamčevine, organizacije, prodaje i realizacije, PDV

CIJENA NE UKLJUČUJE: fakultativne sadržaje, troškove osobnih narudžbi, sve ne navedene troškove, skretanje s rute

NAPOMENA: na polascima 26.06., 31.07., 28.08. ići će se obrnutim rasporedom obilaska: RABAC – LABIN – RABAC (staza božanskih izvora – Sentonina staza).

VAŽNA UPUTA ZA IZLET:
– zahtjevnost izleta: prema službenoj kategorizaciji ”Istria trails” je lagana, no na nekim djelovima je srednje teška staza
– udobna sportska odjeća,
– udobna i kvalitetna sportska obuća u kojoj ćete moći prohodati dionicu (napomena: Sentonina staza je dužine 3,7 km, a Staza božanskih izvora dužine 3,4 km),
– dovoljna količina vode koja će Vam biti potrebna za prohodati dionicu + obrok (sendvič, energetske pločice,…).
– rezervna garderoba (majica, čarape, ručnik…).
– zaštitu od sunca (kapa, krema za sunčanje,…)
– VAŽNO: zbog specifičnog terena (šumovito, neravno i sklisko na pojedinim dijelovima), ovaj izlet nije primjeren za osobe koje slabije hodaju i i za osobe sa smanjenom pokretljivošću
– PREPORUKA: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja (12,12 kn / osoba)
Uplatom izleta potvrđujete da ste pročitali program izleta, posebne napomene i da ispunjavate zdravstvene, fizičke i tehničke preduvjete za sigurno sudjelovanje.

VAŽNO:
U slučaju donošenja jedne od sljedećih mjera za putovanja unutar država članica Europske Unije za državljane Republike Hrvatske:
– da za ulazak u odabranu destinaciju budu uvedene mjere poput obveznog testiranja na Covid-19 prilikom ulaska u zemlju ili karantene za državljane Republike Hrvatske,
– obveze samoizolacije/karantene prilikom povratka u Republiku Hrvatsku iz odabrane destinacije,
– obveze testiranja na virus Covid-19 prilikom povratka u Republiku Hrvatsku iz odabrane destinacije,
– zabrane putovanja za državljane Republike Hrvatske u odabranu destinaciju,
– bilo koja druga epidemiološka mjera od strane Stožera koja bi rezultirala nemogućnošću realizacije planiranog putovanja u odabranu destinaciju.
Garantiramo povrat uplaćenih sredstava u punom iznosu u roku 1 radnog dana od otkaza putovanja od strane agencije.

U slučaju otkaza od strane putnika zbog sumnje na zarazu ili zaraze virusom Covid-19 prije putovanja, za vrijeme putovanja ili poslije putovanja primjenjuju se Opći uvjeti putovanja turističke agencije Smart Travel!

MINIMALAN BROJ PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 30 (u slučaju manjeg broja prijavljenih putnika, Agencija zadržava pravo otkaza putovanja)

ORGANIZATOR: Smart Travel
* vrijede opći uvjeti putovanja agencije Smart Travel
** preporuka putno osiguranje!

NAPOMENE:
– Područje Labinštine kojeg ćemo upoznati na izletu je proglašeno zaštićenim krajolikom te se za to područje primjenjuju posebna pravila ponašanja.
– Sukladno preporukama HZJZ, molimo Vas da na izlet ponesete maske te da ih nosite na licu za vrijeme vožnje. Na ulazu u autobus, potrebno je dezinficirati ruke. Agencija će osigurati potrebne dezinficijense za ruke.
– Za otkaze putovanja od strane putnika vrijede otkazni rokovi navedeni u Uvjetima putovanja, te Vas ljubazno molimo da iste pročitate! Ukoliko želite uplatiti policu Osiguranja od otkaza (u tom slučaju ostvarujete pravo na povrat), molimo da nas kontaktirate!
– Turistička agencija prilikom organizacije i realizacije putovanja poštuje pravila i propise ”Zakona o radnom vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prometu” kojim je između ostalog definirano vremensko zaustavljanje na odmorištima, dnevni odmor vozača, kao i maksimalno zauzeće autobusa u danu te Vas molimo na razumijevanje i suradnju!
– Od 7. travnja 2017. godine u primjeni je novi sustav granične kontrole svih osoba koje prelaze granične prijelaze, na svim granicama Europske unije na kojima se provode granične kontrole, uključujući i građane Europske unije što može uzrokovati duža čekanja na graničnim prijelazima te Vas molimo za razumijevanje.
– Sukladno članku 14. odluke o uređenju prometa (Službeni glasnik Grada Zagreba 21/14) na stajalištima javnog prijevoza dopušteno je stajanje samo autobusima trgovačkog društva kojemu je Grad povjerio obavljanje poslova javnog prijevoza putnika.
– Završna obavijest o putovanju se šalje 48 sati prije polaska na put (obavijest o točnom peronu polaska, broju sjedala, imenu i kontaktu voditelja putovanja).
– Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili za osobe koje zahtijevaju korištenje WC u autobusu.
– Agencija nema saznanja o vremenu čekanja na graničnom prijelazu niti je odgovorna za isto, te Vas molimo za razumijevanje.
– Agencija ne odgovara za izgubljene, oštećene ili otuđene osobne stvari putnika / ostavljene u prijevoznom sredstvu / destinaciji!

Upute i Opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Kupnjom putovanja prihvaćate navedene uvjete, stoga Vas molimo da ih pozorno pročitate. Odgovorni organizator: SMART TRAVEL d.o.o., Medveščak 89, 10 000 Zagreb, OIB: 65858888364, ID KOD: HR-AB-070116312. Polica jamčevine br. 298625000131 uplaćena kod Croatia Osiguranja d.d. Zagreb, Vatroslava Jagića 33, 10 000 Zagreb, OIB: 26187994862, Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH, http://www.mvep.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji države u koju se putuje. Organizator zadržava pravo izmjene redoslijeda provedbe programa.

photos:  ©Rene Walter – Shutterstock, ©123RF (slika Labin)

Kupi


POLAZAK: 25.09., 23.10. 2021.