Informacije

POLAZAK: 19.04.-25.04. (RASPRODANO!)         ”Kada vidite Siciliju, otkrili ste cijeli svijet” ,  omiljena je uzrečica Talijana kojom žele dočarati svu ljepotu i raskoš ovog otoka. Otkrijte sa nama čarobni otok juga Italije, oduševite se bogatom kulturnom baštinom, prirodnim ljepotama, počastite nepce ukusnom hranom,…

1. dan: KRAPINSKE TOPLICE – SPLIT

Okupljanje grupe u 12h u Krapinskim toplicama i polazak prema Splitu. Ugodna vožnja uz usputna zaustavljanja prema potrebi grupe, prema trajektnoj luci Split. Ukrcaj na trajekt i  polazak u 20:00 h prema Italiji. Noćna vožnja prema Anconi…

2. dan: ANCONA – POMPEJI – HOTEL

Po dolasku u Anconu, odlazak prema jugu Italije. Ugodna vožnja uz usputna zaustavljanja, prema potrebi grupe, odlazak prema arheološkom nalazištu POMPEJI, jednom od najpoznatijih antičkih lokaliteta , u kojem je život prekinut zahvaljujući kobnoj erupciji vulkana Vezuv, u kolovozu 79.godine. Užareni komadi stijena, smrtonosna pjena i plin uništili su naselje u roku od nekoliko sati, no istodobno je pepeo, koji je u sloju od nekoliko metara prekrio grad, ostavio odlično sačuvano naselje za buduće generacije. Pompeji su otkriveni nakon skoro 1700 godina i danas su zasigurno jedno od najpoznatijih arheoloških nalazišta u svijetu. Po dolasku, razgled s lokalnim vodičem i upoznavanje zanimljivosti iz svakodnevnog života nekadašnjih stanovnika… Okupljanje grupe i odlazak prema Villa San Giovanni, gdje ćemo se ukrcati na brod za Siciliju. Dolazak u hotel u večernjim satima. Večera. Noćenje.

3. dan: ETNA – TAORMINA

Doručak. Okupljanje grupe i odlazak prema najvišem aktivnom vulkanu u Europi – ETNI, koja se nalazi na UN-ovoj listi 16 najopasnijih vulkana na svijetu. Autobusom ćemo doći na otprilike 1900 m/nv, točnije do kratera Monte Silvestri, koji je nastao erupcijom krajem 19. stoljeća. Slobodno vrijeme za šetnju kraterima ili kupnju suvenira. NAPOMENA: U slučaju da ste zainteresirani za odlazak do samog vrha glavnog kratera, potrebno je nadoplatiti ulaznicu koja uključuje povratnu vožnju žičarom, vožnju terenskim vozilima te razgled kratera s planinskim vodičem (odlazak do vrha ovisi o vremenskim prilikama). Okupljanje grupe i polazak prema TAORMINI, najpoznatijem odmaralištu na Siciliji – zahvaljujući kilometarskim pješčanim plažama. Najsjajniji ostatak iz prošlosti je Kazalište čiju su izgradnju započeli Grci, a nastavili Rimljani.  Danas posjetitelji Taormine još uvijek mogu pronaći primjere njezine zlatne prošlosti – prekrasno grčko kazalište, katedralu San Nicolo iz 13. stoljeća, Palazzo Corvaja iz 14. stoljeća, palaču lordova San Stefano iz 16. stoljeća te prekrasan gradski vrt. Slobodno vrijeme za individualne programe, a naša preporuka je posjet Kazalištu iz kojeg se pruža prekrasan pogled na obližnju Etnu i Jonsko more ili pak kupnja u obližnjoj Corso Umberto koja će Vas oduševiti ponudom slastičarnica i slikovitih kafića. Okupljanje grupe i povratak u hotel. Večera. Noćenje.

4. dan: SIRACUSA – NOTO

Poslije doručka, odlazak u SIRACUSU, destinaciju koja će Vas oduševiti povijesnim znamenitostima. Nekoć najvažniji i najmoćniji grčki grad, a prema riječima rimskog konzula Cicerona i najljepši, danas krije pravo arheološko bogatstvo iz grčkog i rimskog doba. Odlazak prema četvrti Neapolis, arheološkom parku, u kojem ćete vidjeti Teatro Romano, oltar Hijerona II. i spektakularni Teatro Greco koji je uklesan u brijeg. Iza nimfeja se može vidjeti rimski amfiteatar iz 2. stoljeća i kamenolomi  – Latomia del Parasdiso – s Dionizijevim uhom. Poslije razgleda, odlazak prema Ortigii – središtu Staroga grada kojim dominira katedrala iz 18. stoljeća čija barokna fasada krije Atenin hram koji je idealno uklopljen u samu katedralu. Od ostalih znamenitosti ističemo: Apolonov hram, Palazzo Beneventano del Bosco i utvrdu smještenu na najudaljenijoj točki poluotoka – Castello Maniace iz 13.stoljeća.  Slobodno vrijeme iskoristite za degustacija proizvoda od agruma i maslinovog ulja i uživanje u slikovitim ulicama Siracuse. Okupljanje grupe i odlazak u NOTO, grad projektiran u baroknom stilu i sagrađen od lokalnog bijelog tufa – vapnenca koji od vrućeg sunca dobije boju meda. Jedan je od najšarmantnijih talijanskih gradova, koji je i pod zaštitom UNESCO-a. Gradom dominira katedrala svetog Nikole sa dva tornja, a osim katedrale u gradu se nalazi preko 30 crkvi. Šetnja sa voditeljem putovanja poslije čega slijedi slobodno vrijeme. Povratak u hotel. Večera. Noćenje

5. dan: AGRIGENTO – PALERMO

Poslije doručka, odlazak prema AGRIGENTU, koji se nalazi na mjestu nekoć važnog antičkog grada  Akraganta, kojim dominira prekrasna katedrala u kojoj se na jedinstveni način dodiruju arapski, normanski i katalonski detalji. Po dolasku posjetiti ćemo poznati antički lokalitet ”Dolina hramova”, koji je od 1997. godine pod zaštitom UNESCO-a. Riječ je o jednoj od najvažnijih kulturno povijesnih znamenitosti na Sicliji na koju su posebno ponosni. Danas je vidljivo devet od deset izvornih hramova. Nakon razgleda, okupljanje grupe i nastavak vožnje prema PALERMU, gradu koji se veže uz nastanak legendarne talijanske mafija Cosa Nostra, čiji su slavni dani započeli upravo ovdje. Gradom dominiraju znamenitosti različitih stilova, od arapskog preko normanskog, baroknog i secesijskog stila. Po dolasku u centar, odlazimo u razgled grada u pratnji lokalnog vodiča: Porta Nova, Palazzo Reali /Palazzo dei Normanni – danas sjedište sicilijanske vlade, Katedrala u čijoj su unutrašnjosti grobnice sicilijanskih kraljeva, Quattro Canti, Fontana Pretoria, Teatro Massimo.. Nakon razgleda slobodno vrijeme za individualne programe. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

6. dan: HOTEL – ANCONA

Poslije doručka, odlazak u Messinu na trajekt koji će nas odvesti do Villa San Giovanni. Nastavak vožnje prema Anconi uz usputna zaustavljanja prema potrebi grupe. Po dolasku u Anconu, ukrcaj u trajekt. Noćna plovidba…

7. dan: SPLIT – KRAPINSKE TOPLICE

Dolazak u Split u jutarnjim satima. Nastavak vožnje prema Krapinskim toplicama, uz usputna zaustavljanja prema potrebi grupe. Dolazak predviđen u poslijepodnevnim satima.

POLAZAK: 19.04.-25.04. 2020.
CIJENA: 4.500,00 kn

Popust: djeca do 12 godina u sobi sa 2 odraslih: 15%

CIJENA UKLJUČUJE: prijevoz turističkim autobusom visoke kategorije prema programu, noćenje u hotelu Hotel Inn 3* u dvokrevetnim/trokrevetnim sobama na osnovi 4 polupansiona, brodsku kartu na relaciji Split – Ancona – Split sa noćenjem u dvokrevetnim / trokrevetnim kabinama, povratnu kartu na relaciji Villa S.Giovanni-Messina-Villa S.Giovanni, voditelja putovanja, trošak lokalnog vodiča u Palermu, izlete u Agrigento, Etnu, Taorminu, Siracusu i Noto, Palermo, Pompeje, sve razglede prema programu, pristojbe za ulazak u gradove te troškove organizacije, jamčevine, prodaje, realizacije, PDV

CIJENA NE UKLJUČUJE: putno osiguranje, karte javnog prijevoza, boravišnu pristojbu, sve ulaznice u kulturno povijesne spomenike i objekte koje nisu navedene,  troškove osobnih narudžbi, sve ne navedene troškove pod ”Cijena Uključuje”, skretanja s rute

OBVEZNE NADOPLATE (na licu mjesta):
– boravišna pristojba: 2,00 € / noć / osoba
– ulaznicu za arheološki park Neapolis te razgled parka i grada Siracuse s lokalnim vodičem  – 17,00 € / osoba
– ulaznicu za Dolinu hramova u Agrigentu i razgled sa lokalnim vodičem – 15,00 € / osoba                                                  – razgled Vezuva 25,00 € – uključuje ulaznicu, lokalnog vodiča i prijevoz lokalnim autobusom

INFORMATIVNE CIJENE ULAZNICA  (u trenutku objave programa, plaćaju se u eurima na licu mjesta, nije obavezno):
– ulaznica u Kapelu Palatina u Palermu 10,00 € / osoba
– ulaznicu za grčko-rimski teatar u Taormini 8,00 €/ osoba
– uspon na Etnu do 2900m terenskim vozilima i lokalnim vodičem cca. 64,00 € (minimalno 20 prijavljenih putnika, ukoliko vremenske prilike budu dozvoljavale)

FAKULTATIVNA NADOPLATA:
– putno osiguranje (85,00 kn po osobi), polica od otkaza (90,00 kn po osobi)
– jednokrevetna soba: 980,00 kn (6 noćenja – dva na trajektu (200,00 kn/noć) + 4 hotel)

MINIMALAN BROJ PRIJAVLJENIH PUTNIKA
: 60

ORGANIZATOR: Smart Travel
* vrijede opći uvjeti putovanja agencije Smart Travel
** preporuka putno osiguranje!

NAPOMENE:
– Za otkaze putovanja od strane putnika vrijede otkazni rokovi navedeni u Uvjetima putovanja, te Vas ljubazno molimo da iste pročitate! Ukoliko želite uplatiti policu Osiguranja od otkaza (u tom slučaju ostvarujete pravo na povrat), molimo da nas kontaktirate!
– Turistička agencija prilikom organizacije i realizacije putovanja poštuje pravila i propise ”Zakona o radnom vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prometu” kojim je između ostalog definirano vremensko zaustavljanje na odmorištima, dnevni odmor vozača, kao i maksimalno zauzeće autobusa u danu te Vas molimo na razumijevanje i suradnju!
– Od 7. travnja 2017. godine u primjeni je novi sustav granične kontrole svih osoba koje prelaze granične prijelaze, na svim granicama Europske unije na kojima se provode granične kontrole, uključujući i građane Europske unije što može uzrokovati duža čekanja na graničnim prijelazima te Vas molimo za razumijevanje.
– Završna obavijest o putovanju se šalje 48 sati prije polaska na put (obavijest o točnom peronu polaska, broju sjedala, imenu i kontaktu voditelja putovanja).
– Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili za osobe koje zahtijevaju korištenje WC u autobusu.
– Agencija nema saznanja o vremenu čekanja na graničnom prijelazu niti je odgovorna za isto, te Vas molimo za razumijevanje.
– Agencija ne odgovara za izgubljene, oštećene ili otuđene osobne stvari putnika / ostavljene u prijevoznom sredstvu / destinaciji!

Upute i Opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Kupnjom putovanja prihvaćate navedene uvjete, stoga Vas molimo da ih pozorno pročitate. Odgovorni organizator: SMART TRAVEL d.o.o., Medveščak 89, 10 000 Zagreb, OIB: 65858888364, ID KOD: HR-AB-070116312. Polica jamčevine br. 298640000004 uplaćena kod Croatia Osiguranja d.d. Zagreb, Vatroslava Jagića 33, 10 000 Zagreb, OIB: 26187994862, Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH, http://www.mvep.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji države u koju se putuje. Organizator zadržava pravo izmjene redoslijeda provedbe programa.

photos: ©123RF

Kupi


POLAZAK: 19.04.-25.04.