Informacije

Polazak: 08.04.-10.04.2023.                    Uskrs u Dolomitima: oduševite se jezerom Misurina i pogledom na Tre Cime di Lavaredo, obiđite jednu od najljepših trekking staza Alta Badie i posjetite mondenu Cortinu d’Ampezzo…  U cijenu uključen polupansion i korištenje wellnessa u hotelu!

1. DAN: ZAGREB – MISURINA
Okupljanje grupe u 04.00 h na Trgu S. Radića 1 (ispred zgrade gradskog poglavarstva grada Zagreba). Nakon upoznavanja sa pratiteljem putovanja, polazak 04.15h prema Italiji. Vožnja kroz Hrvatsku (mogućnost polaska iz Karlovca i sa Vrata Jadrana), Sloveniju i Italiju, uz usputna zaustavljanja prema potrebi grupe, sve do našeg prvog odredišta – lago di Misurina. Izlazak iz autobusa, i šetnja do planinarskog doma Auronzo. Staza kojom ćemo se kretati je ujedno cesta kojom za vrijeme ljetne sezone prometuju vozila i odlaze do planinarskog doma Auronzo – početka staze za obilazak Tre Cime. Staza je prekrivena utabanim snijegom, a cijelim putem se otvaraju predivni vidici prema Tre Cime i prema prepoznatljivim Cadini di Misurina. Po dolasku u Auronzo, kratko slobodno vrijeme za fotografiranje, i povratak istom stazom prema lago d’Antorno; gdje ćemo napraviti pauzu za ručak i kavu. Povratak do Lago di Misurina, ukrcaj u autobus i odlazak prema hotelu.  Večera. Noćenje.
VAŽNO: staza u oba smjera cca 13,5 km. Početna točka 1738 m/nv, trekking stazom do planinarskog doma Auronzo 2318 m/nv. Utabana staza, kondicijski umjereno zahtjevna.

2. DAN: PRALONGIA (ALTA BADIA)
Doručak. Današnji dan je predviđen za trekking na jednoj od najljepših pješačkih staza Alta Badie. Kraća vožnja do Armentarole, gdje ćemo izaći iz autobusa i krenuti prema Pralongii, lokaciji sa koje Vas očekuje nezaboravni pogled sa panoramom od 360° na neke od najljepših vrhova Dolomita: glečer Marmoladu, grupe Sella i Fanes, te neke od vrhova parka prirode Puez-Odle, kao što su Sassongher i Sass de Pütia. Staza će nas u početku voditi kroz šumu, i onda u jednom trenutku ćemo izaći na dolinu Val de Störes, koja će Vas oduševiti predivnim pogledom ali i tradicionalnim drvenim kolibicama koje se nalaze uzduž staze. Potom ćemo doći do platoa Pralongia gdje se nalazi vrh Störes, a potom ćemo se cca 5 minuta spustiti do doma / restorana Pralongia, gdje Vas očekuje slobodno vrijeme za ručak i uživanje u tradicionalnoj ladinskoj kuhinji. Okupljanje grupe i odlazak istom stazom prema Armentaroli. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.
VAŽNO: Dužina staze iznosi cca 14 km, visinska razlika iznosi uspona iznosi 540 m, staza je kondicijski umjereno zahtjevna zbog uspona, i tehnički je jednostavna. Staza je utabana.

3. DAN: SAN CASSIANO – CORTINA D’AMPEZZO – ZAGREB
Doručak. Odjava iz hotela. Kraća vožnja do slikovitog San Cassiana, slikovitom selu smještenom na 1537 m/nv, u podnožju vrhova Lavarela i Conturines. Slobodno vrijeme za šetnju i za kavu. Odlazak prema Cortini, jednom od najeksluzivnijih odmarališta u Europi koje je poznato kao skijaško središte. U bogatoj povijesti posebno mjesto zauzimaju Zimske olimpijske igre koje su ovdje održale 1956. godine, a Cortina je od tada omiljeno odmaralište svjetskog jet seta. Popularnosti Cortine pridonijela je i jedinstvena ljepota okolnih planinskih vrhunaca koji su privukli filmske studije, a između ostalih, svijet je u Dolomitima spašavao i najpoznatiji tajni agent Njezinog Veličanstva – James BondOkupljanje grupe i odlazak autobusom prema mjestu polaska. Slijedi ugodna Italijom, Slovenijom, Hrvatskom uz kraća usputna zaustavljanja prema potrebi grupe. Dolazak na mjesto polaska je predviđen u večernjim satima.

DATUM:  08.04.-10.04.2023.    
CIJENA PO OSOBI: 299,00 € / 2.252,82 kn
Tečaj: 1,00 € = 7,53450 kn

CIJENA UKLJUČUJE: prijevoz turističkim autobusom visoke turističke kategorije, trošak peronizacije AK Zagreb, noćenje u dvokrevetnim sobama u hotelu 3* na osnovi polupansiona (doručak-večera), licenciranog voditelja putovanja, sve razglede prema programu te troškove jamčevine, organizacije, prodaje i realizacije, PDV

CIJENA NE UKLJUČUJE: fakultativne sadržaje, boravišnu pristojbu, troškove osobnih narudžbi, sve ne navedene troškove, skretanje s rute, policu od otkaza putovanja (9,95 € (75,00 kn) / osoba), sve navedeno pod ”obvezna doplata”, policu od nezgode + putno osiguranje (8,55 € ), doplatu za jednokrevetnu sobu

OBAVEZNA DOPLATA :
– boravišna pristojba: 2,00 € / osoba / noć

DOPLATA ZA JEDNOKREVETNU SOBU  (2 noćenja) : 40,00 € / 339,05 kn

VAŽNA UPUTA ZA IZLET (MOLIMO PROČITATI):
– udobna sportska odjeća,
– udobna i kvalitetna planinarska obuća (gojzerice),
– PREPORUKA: štapovi za hodanje, ”žabice” za gojzerice / dereze,…
– dovoljna količina vode + obrok (sendvič, energetske pločice,…).
– VAŽNO: zbog specifičnog terena (šumovito, neravno i sklisko na pojedinim dijelovima), ovaj izlet nije primjeren za osobe koje slabije hodaju i za osobe sa smanjenom pokretljivošću
– PREPORUKA: putno zdravstveno osiguranje + osiguranje od posljedica nesretnog slučaja (13,80 € (103,98 kn) / osoba – rekreativno bavljenje sportom)
Uplatom izleta potvrđujete da ste pročitali program, posebne napomene i da ispunjavate zdravstvene, fizičke i tehničke preduvjete za sigurno sudjelovanje.

MINIMALAN BROJ PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 32
MAKSIMALNI BROJ PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 42

Garantiramo povrat uplaćenih sredstava u punom iznosu u roku 1 radnog dana od otkaza putovanja od strane agencije.

U slučaju otkaza od strane putnika zbog sumnje na zarazu ili zaraze virusom Covid-19 prije putovanja, za vrijeme putovanja ili poslije putovanja primjenjuju se Opći uvjeti putovanja turističke agencije Smart Travel!

ORGANIZATOR: Smart Travel
* vrijede opći uvjeti putovanja agencije Smart Travel
** preporuka putno osiguranje!

NAPOMENE:
– Za otkaze putovanja od strane putnika vrijede otkazni rokovi navedeni u Uvjetima putovanja, te Vas ljubazno molimo da iste pročitate! Ukoliko želite uplatiti policu Osiguranja od otkaza (u tom slučaju ostvarujete pravo na povrat), molimo da nas kontaktirate!
– Turistička agencija prilikom organizacije i realizacije putovanja poštuje pravila i propise ”Zakona o radnom vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prometu” kojim je između ostalog definirano vremensko zaustavljanje na odmorištima, dnevni odmor vozača, kao i maksimalno zauzeće autobusa u danu te Vas molimo na razumijevanje i suradnju!
– Sukladno članku 14. odluke o uređenju prometa (Službeni glasnik Grada Zagreba 21/14) na stajalištima javnog prijevoza dopušteno je stajanje samo autobusima trgovačkog društva kojemu je Grad povjerio obavljanje poslova javnog prijevoza putnika.
– Završna obavijest o putovanju se šalje 48 sati prije polaska na put (broju sjedala, imenu i kontaktu voditelja putovanja).
– Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili za osobe koje zahtijevaju korištenje WC u autobusu.
– Agencija ne odgovara za izgubljene, oštećene ili otuđene osobne stvari putnika / ostavljene u prijevoznom sredstvu / destinaciji!

Upute i Opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Kupnjom putovanja prihvaćate navedene uvjete, stoga Vas molimo da ih pozorno pročitate. Odgovorni organizator: SMART TRAVEL d.o.o., Medveščak 89, 10 000 Zagreb, OIB: 65858888364, ID KOD: HR-AB-070116312. Polica jamčevine br. 298625000131 uplaćena kod Croatia Osiguranja d.d. Zagreb, Vatroslava Jagića 33, 10 000 Zagreb, OIB: 26187994862, Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH, http://www.mvep.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji države u koju se putuje. Organizator zadržava pravo izmjene redoslijeda provedbe programa.

Photos ©Jelena Mijić;   Dreamstime.com: ©Flaviu Boerescu,

 

Kupi


POLAZAK: 08.04.-10.04.2023.