Informacije

POLAZAK: 01.07., 23.07., 26.08.2023.            Oduševite se jednom od najljepših uvala Hrvatske – Zavratnicom, zaplivajte uz ostatke ratnog broda iz 1944. godine, zaplovite brodom prema otoku Rabu i Golom otoku i otkrijte tajne hrvatskog Alcatraza…

Okupljanje grupe ispred zgrade gradskog poglavarstva grada Zagreba u 05.00 sati. Nakon upoznavanja grupe sa voditeljem putovanja, slijedi polazak prema sjevernom Jadranu u 05.10 h (moguć polazak iz Karlovca, pumpa Petrol uz prethodnu najavu u agenciji). Ugodna vožnja kroz Hrvatsku uz kraća zaustavljanja putem radi odmora do JABLANCA. Po dolasku, ukrcaj na brod i plovidba prema GOLOM OTOKU, hrvatskom Alcatrazu, jednome od najzloglasnijih komunističkih zatvora u Europi, koji je otvoren odmah nakon Drugog svjetskog rata, a zatvoren tek 1988.godine. Razgled otoka u pratnji lokalnog vodiča. Nastavak plovidbe prema Rabu, kojeg su Rimljani prozvali Felix Arba (sretni otok). Zahvaljujući raskošnoj vegetaciji, razvedenoj obali, čistom i bistrom moru, prirodnim ljepotama i tisućljetnoj kulturi – otok Rab je već u 19. stoljeću bio proglašen turističkim mjestom. Tu istu čar ima i danas, a vožnjom prema Rabu ćete se i sami u to uvjeriti…  Prvo ćemo se zaustaviti u slikovitoj uvali PUDARICA, za kupanje. Na brodu je organiziran ručak (mesni ili riblji meni), a poslije ručka ćemo otići u grad RAB, u kojem ćete nakon kratke zajedničke šetnje uz voditelja putovanja imati slobodno vrijeme za individualne programe, kavu ili kupnju suvenira. Prepoznatljivu vizuru staroga grada čine četiri zvonika, s kojima Rab nalikuje jedrenjaku s četiri jarbola: to su zvonici katedrale Uznesenja Blažene Djevice Marije, crkve sv. Ivana Evanđelista (smješten pored ruševina crkve), crkve sv. Andrije Apostola i crkve sv. Justine. Povratak na brod i nastavak plovidbe prema uvali ZAVRATNICA. Slobodno vrijeme za kupanje. Po svom postanku Zavratnica je potopljena bujična dolina s kanjonskim liticama visokim oko 100 m. Dužina zaljeva iznosi oko 900 m, a širina varira između 50 i 150 m. U Zavratnici je izbrojano 129 biljnih vrsta, od čega 100 autohtonih i 29 alohtonih vrsta. Početkom 20. stoljeća Zavratnica je bila tiho i skrovito ljetovalište bogataša iz Beča i Praga, a u njoj je često boravio i hrvatski književnik rođen u Senju, Vjenceslav Novak, koji je u idiličnom okruženju ovog divnog zaljeva pisao svoje novele. Ono što posebno oduševljava posjetitelje je bistro, gotovo prozirno more i netaknuta priroda. Ukrcaj na brod i odlazak prema Jablancu (polazak oko 19h). Kraće vrijeme za osvježenje i polazak prema Zagrebu. Ugodna vožnja autobusom uz kraće zaustavljanje putem prema potrebi grupe. Dolazak u Zagreb u kasnijim večernjim satima.

POLAZAK: 01.07., 23.07., 26.08.2023.
Cijena po osobi: 30,00 € / 226,03 kn
Tečaj: 1,00 € = 7,53450 kn

CIJENA UKLJUČUJE: prijevoz turističkim autobusom visoke turističke kategorije, ulaznicu za PP Velebit – Zavratnicu, voditelja putovanja, sve razglede prema programu te troškove jamčevine, PDV, troškove organizacije i prodaje

CIJENA NE UKLJUČUJE: izlet brodom na Rab i Goli otok, fakultativne sadržaje, troškove osobnih narudžbi, sve ne navedene troškove, skretanje s rute, putno osiguranje

OBAVEZNA NADOPLATA PO OSOBI (na licu mjesta):

– Izlet brodom na Goli otok i otok Rab (vožnja brodom na relaciji: Jablanac – Goli otok – Rab – Zavratnica – Jablanac, ručak na brodu – mesni ili riblji, razgled Golog otoka uz lokalnog vodiča): 40,00 € / 301,38 kn      ( Tečaj: 1,00 € = 7,53450 kn )

INFORMACIJE:
– Rezervaciju izleta je potrebno potvrditi uplatom (akontacijom u iznosu 50% ukupnog iznosa ili cijelog iznosa izleta). Rezervacije zaprimamo pisanim putem (mailom) ili osobnim dolaskom u poslovnicu agencije (Amruševa 10, 2. kat).
– Sjedala u autobusu se popunjavaju prema redoslijedu prodaje.
– Izlet se otkazuje samo u slučaju cjelodnevne kiše, u slučaju promjenjivog vremena / moguće kiše i različitog predviđanja vremenske prognoze na svakom portalu za praćenje vremenske prognoze se ne otkazuje!
– Za otkaze izleta (što uključuje zamjenu datuma odlaska ili zamjenu za drugi izlet) zbog promjene vremenske prognoze ili iz razloga što ju netko ne smatra idealnom za odlazak izlet primjenjuju se otkazni rokovi.
– U slučaju da netko od putnika nije u mogućnosti putovati, može putovati druga osoba samo je potrebno u agenciju pisanim putem (mailom) dostaviti navedene promjene.
– Završne informacije o polasku se šalju pisanim putem (mailom), do 48h prije polaska na izlet.
– Garantiramo povrat uplaćenih sredstava u punom iznosu u roku 1 radnog dana od otkaza putovanja od strane agencije.
– Za otkaze putovanja od strane putnika vrijede otkazni rokovi navedeni u Uvjetima putovanja, te Vas ljubazno molimo da iste pročitate! Kotizacija se ne vraća u slučaju bolesti niti se prebacuje na drugi izlet zbog izvršenih obveza prema prijevozniku. Savjetujemo uplatu osiguranja od otkaza putovanja.

 

MINIMALAN BROJ PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 35 (u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo otkaza putovanja).

ORGANIZATOR: Smart Travel
*vrijede opći uvjeti putovanja agencije Smart Travel

NAPOMENE:
– Uvala Zavratnica je proglašen zaštićenim krajolikom te je od 1981. godine dio PP Velebit, te se za to područje primjenjuju posebna pravila ponašanja.
– Sukladno preporukama HZJZ, molimo Vas da na izlet ponesete maske za lice.
– Za otkaze putovanja od strane putnika vrijede otkazni rokovi navedeni u Uvjetima putovanja, te Vas ljubazno molimo da iste pročitate! Ukoliko želite uplatiti policu Osiguranja od otkaza (u tom slučaju ostvarujete pravo na povrat), molimo da nas kontaktirate!
– Turistička agencija prilikom organizacije i realizacije putovanja poštuje pravila i propise ”Zakona o radnom vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prometu” kojim je između ostalog definirano vremensko zaustavljanje na odmorištima, dnevni odmor vozača, kao i maksimalno zauzeće autobusa u danu te Vas molimo na razumijevanje i suradnju!
– Sukladno članku 14. odluke o uređenju prometa (Službeni glasnik Grada Zagreba 21/14) na stajalištima javnog prijevoza dopušteno je stajanje samo autobusima trgovačkog društva kojemu je Grad povjerio obavljanje poslova javnog prijevoza putnika.
– Završna obavijest o putovanju se šalje 48 sati prije polaska na put (broju sjedala, imenu i kontaktu voditelja putovanja).
– Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili za osobe koje zahtijevaju korištenje WC u autobusu.
– Agencija ne odgovara za izgubljene, oštećene ili otuđene osobne stvari putnika / ostavljene u prijevoznom sredstvu / destinaciji!

Upute i Opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Kupnjom putovanja prihvaćate navedene uvjete, stoga Vas molimo da ih pozorno pročitate. Odgovorni organizator: SMART TRAVEL d.o.o., Medveščak 89, 10 000 Zagreb, OIB: 65858888364, ID KOD: HR-AB-070116312. Polica jamčevine br. 298625000131 uplaćena kod Croatia Osiguranja d.d. Zagreb, Vatroslava Jagića 33, 10 000 Zagreb, OIB: 26187994862, Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH, http://www.mvep.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji države u koju se putuje. Organizator zadržava pravo izmjene redoslijeda provedbe programa.

Photos: © ItsJessCarter (Shutterstock), ©Astrobobo (Shutterstock), ©Stepo Dinaricus (Shutterstock), ©123RF

 

Kupi


POLAZAK: 01.07., 23.07., 26.08.2023.