Informacije

POLAZAK: 03.09.2022.            Oduševite se jednom od najljepših uvala Hrvatske – Zavratnicom, zaplivajte uz ostatke ratnog broda iz 1944. godine, zaplovite brodom prema otoku Rabu i Golom otoku i otkrijte tajne hrvatskog Alcatraza…

Okupljanje grupe ispred zgrade gradskog poglavarstva grada Zagreba u 05.00 sati. Nakon upoznavanja grupe sa voditeljem putovanja, slijedi polazak prema sjevernom Jadranu u 05.10 h (moguć polazak iz Karlovca, pumpa Petrol uz prethodnu najavu u agenciji). Ugodna vožnja kroz Hrvatsku uz kraća zaustavljanja putem radi odmora do JABLANCA. Po dolasku, ukrcaj na brod i plovidba prema GOLOM OTOKU, hrvatskom Alcatrazu, jednome od najzloglasnijih komunističkih zatvora u Europi, koji je otvoren odmah nakon Drugog svjetskog rata, a zatvoren tek 1988.godine. Razgled otoka u pratnji lokalnog vodiča. Nastavak plovidbe prema Rabu, kojeg su Rimljani prozvali Felix Arba (sretni otok). Zahvaljujući raskošnoj vegetaciji, razvedenoj obali, čistom i bistrom moru, prirodnim ljepotama i tisućljetnoj kulturi – otok Rab je već u 19. stoljeću bio proglašen turističkim mjestom. Tu istu čar ima i danas, a vožnjom prema Rabu ćete se i sami u to uvjeriti…  Prvo ćemo se zaustaviti u slikovitoj uvali PUDARICA, za kupanje. Na brodu je organiziran ručak (mesni ili riblji meni), a poslije ručka ćemo otići u grad RAB, u kojem ćete nakon kratke zajedničke šetnje uz voditelja putovanja imati slobodno vrijeme za individualne programe, kavu ili kupnju suvenira. Prepoznatljivu vizuru staroga grada čine četiri zvonika, s kojima Rab nalikuje jedrenjaku s četiri jarbola: to su zvonici katedrale Uznesenja Blažene Djevice Marije, crkve sv. Ivana Evanđelista (smješten pored ruševina crkve), crkve sv. Andrije Apostola i crkve sv. Justine. Povratak na brod i nastavak plovidbe prema uvali ZAVRATNICA. Slobodno vrijeme za kupanje. Po svom postanku Zavratnica je potopljena bujična dolina s kanjonskim liticama visokim oko 100 m. Dužina zaljeva iznosi oko 900 m, a širina varira između 50 i 150 m. U Zavratnici je izbrojano 129 biljnih vrsta, od čega 100 autohtonih i 29 alohtonih vrsta. Početkom 20. stoljeća Zavratnica je bila tiho i skrovito ljetovalište bogataša iz Beča i Praga, a u njoj je često boravio i hrvatski književnik rođen u Senju, Vjenceslav Novak, koji je u idiličnom okruženju ovog divnog zaljeva pisao svoje novele. Ono što posebno oduševljava posjetitelje je bistro, gotovo prozirno more i netaknuta priroda. Ukrcaj na brod i odlazak prema Jablancu (polazak oko 19h). Kraće vrijeme za osvježenje i polazak prema Zagrebu. Ugodna vožnja autobusom uz kraće zaustavljanje putem prema potrebi grupe. Dolazak u Zagreb u kasnijim večernjim satima.

POLAZAK: 03.09.2022.
Cijena po osobi: 210,00 kn

CIJENA UKLJUČUJE: prijevoz turističkim autobusom visoke turističke kategorije, ulaznicu za PP Velebit – Zavratnicu, voditelja putovanja, sve razglede prema programu te troškove jamčevine, PDV, troškove organizacije i prodaje

CIJENA NE UKLJUČUJE: izlet brodom na Rab i Goli otok, fakultativne sadržaje, troškove osobnih narudžbi, sve ne navedene troškove, skretanje s rute, putno osiguranje

OBAVEZNA NADOPLATA (na licu mjesta, u gotovini):

– Izlet brodom na Goli otok i otok Rab (vožnja brodom na relaciji: Jablanac – Goli otok – Rab – Zavratnica – Jablanac, ručak na brodu – mesni ili riblji, razgled Golog otoka uz lokalnog vodiča): 300,00 HRK / osoba

MINIMALAN BROJ PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 35 (u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo otkaza putovanja ili promjene cijene).

Garantiramo povrat uplaćenih sredstava u punom iznosu u roku 1 radnog dana od otkaza putovanja od strane agencije.

U slučaju otkaza od strane putnika zbog sumnje na zarazu ili zaraze virusom Covid-19 prije putovanja, za vrijeme putovanja ili poslije putovanja primjenjuju se Opći uvjeti putovanja turističke agencije Smart Travel!

ORGANIZATOR: Smart Travel
*vrijede opći uvjeti putovanja agencije Smart Travel

NAPOMENE:
– Uvala Zavratnica je proglašen zaštićenim krajolikom te je od 1981. godine dio PP Velebit, te se za to područje primjenjuju posebna pravila ponašanja.
– Sukladno preporukama HZJZ, molimo Vas da na izlet ponesete maske za lice.
– Za otkaze putovanja od strane putnika vrijede otkazni rokovi navedeni u Uvjetima putovanja, te Vas ljubazno molimo da iste pročitate! Ukoliko želite uplatiti policu Osiguranja od otkaza (u tom slučaju ostvarujete pravo na povrat), molimo da nas kontaktirate!
– Turistička agencija prilikom organizacije i realizacije putovanja poštuje pravila i propise ”Zakona o radnom vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prometu” kojim je između ostalog definirano vremensko zaustavljanje na odmorištima, dnevni odmor vozača, kao i maksimalno zauzeće autobusa u danu te Vas molimo na razumijevanje i suradnju!
– Od 7. travnja 2017. godine u primjeni je novi sustav granične kontrole svih osoba koje prelaze granične prijelaze, na svim granicama Europske unije na kojima se provode granične kontrole, uključujući i građane Europske unije što može uzrokovati duža čekanja na graničnim prijelazima te Vas molimo za razumijevanje.
– Sukladno članku 14. odluke o uređenju prometa (Službeni glasnik Grada Zagreba 21/14) na stajalištima javnog prijevoza dopušteno je stajanje samo autobusima trgovačkog društva kojemu je Grad povjerio obavljanje poslova javnog prijevoza putnika.
– Završna obavijest o putovanju se šalje 48 sati prije polaska na put (broju sjedala, imenu i kontaktu voditelja putovanja).
– Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili za osobe koje zahtijevaju korištenje WC u autobusu.
– Agencija nema saznanja o vremenu čekanja na graničnom prijelazu niti je odgovorna za isto, te Vas molimo za razumijevanje.
– Agencija ne odgovara za izgubljene, oštećene ili otuđene osobne stvari putnika / ostavljene u prijevoznom sredstvu / destinaciji!

Upute i Opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Kupnjom putovanja prihvaćate navedene uvjete, stoga Vas molimo da ih pozorno pročitate. Odgovorni organizator: SMART TRAVEL d.o.o., Medveščak 89, 10 000 Zagreb, OIB: 65858888364, ID KOD: HR-AB-070116312. Polica jamčevine br. 298625000131 uplaćena kod Croatia Osiguranja d.d. Zagreb, Vatroslava Jagića 33, 10 000 Zagreb, OIB: 26187994862, Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH, http://www.mvep.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji države u koju se putuje. Organizator zadržava pravo izmjene redoslijeda provedbe programa.

Photos: © ItsJessCarter (Shutterstock), ©Astrobobo (Shutterstock), ©Stepo Dinaricus (Shutterstock), ©123RF

 

Kupi


POLAZAK: 03.09.2022.