Informacije

POLAZAK: 03.09.-04.09.2022.                    Provedite vikend u bajkovitim Dolomitima: oduševite se jezerima Lago di Braies i Lago Federa, planinskim vrhuncima i prepoznatiljivim simbolom Dolomita Bellunesi: 5 Torri… U cijenu uključen polupansion!

1. DAN: ZAGREB – LAGO DI BRAIES – BRUNICO
Okupljanje grupe u 04.15h ispred trga S. Radića 1 (ispred zgarde gradskog poglavarstva Grada Zagreba). Nakon upoznavanja sa pratiteljem putovanja, polazak 04.30 h prema Italiji. Vožnja kroz Hrvatsku, Sloveniju i Italiju, uz usputna zaustavljanja prema potrebi grupe, sve do našeg prvog odredišta – jezera LAGO DI BRAIES ili PRAGSER. Ovo jezero zapanjujuće ljepote, nalazi se u autonomnoj talijanskoj regiji Bolzano, na nadmorskoj visini od 1494 metara. Najveće je, no prema mišljenju mnogih i najljepše jezero Dolomita, planinske skupine u istočnim talijanskim Alpama. Okruženo je planinama i predivnom prirodom, a u smaragdno bistroj vodi se zrcale planinski vrhunci. Maksimalna dubina jezera doseže do 36 metara, no prosječna dubina je 17 metara. Po dolasku, zajednička kružna šetnja uz obalu jezera u dužini od 4 km, nakon čega slijedi kraće slobodno vrijeme. Ukoliko niste zainteresirani za šetnju, možete iznajmiti čamac, nekoć jedino prijevozno sredstvo s kojim je bilo moguće doći od jednog kraja jezera do drugoga i uživati u veslanju, prošetati do privatne kapelice ”Lago di Braies” izgrađenu na početku 20. stoljeća (zatvorena je za javnost, no možete je poslikati s vanje strane) ili uživati u kavi na terasi hotela. Okupljanje grupe i vožnja prema BRUNICU,  gradu smještenom na 835 m/nv, kulturnim i trgovačkim središtem doline Pusteral, koji je 2009. godine bio proglašen najboljim malim gradom za život u Italiji.  Povezanost tradicije i modernog, u Brunicu je vidljiva na svakom koraku, posebice u arhitekturi, kulturi i gastronomiji. Gradom dominira dvorac Bruneck (smješten na šumovitom brdu) i crkva Rainkirche. Odlazak prema glavnoj gradskoj ulici, Stadtgasse, koju s obje strane obrubljuju slikovite kuće u raznim bojama. Većinom se radi o stambenim objektima, u čijem se prizemlju nalaze ekskluzivni butici, enoteke i restorani. Slobodno vrijeme za individualne programe. Okupljanje grupe i odlazak prema hotelu. Večera. Noćenje.

2.DAN: PASSO GIAU – LAGO FEDERA – CORTINA D’AMPEZZO – ZAGREB
Doručak. Odjava iz hotela. Odlazak prema PASSO GIAU, prijevoja na 2236 m/nv koji povezuje Cortinu d’Ampezzo sa Colle Santa Lucia i Selva di Cadore. Ovdje ćemo izaći iz autobusa, i u pratnji lokalnog vodiča krenuti prema jezeru LAGO FEDERA, stazom 436 koja će nas odvesti do visoravni Mondeval, odakle se pruža prekrasan pogled na Pelmo. Ovdje se nalazi i mezolitičko groblje poznatog Mondevalskog čovjeka, čiji su ostaci stariji od 7500 godina. Nastaviti ćemo istom stazom, koja će nas dovesti do  Forcella Ambrizzola, sa kojeg se pruža predivan pogled na obližnje vrhove, i potom ćemo nastaviti nizbrdo stazom 434 do jezera Lago Federa,omiljene turističke atrakcije i čestog motiva na razglednicama i planinskog doma Rifugio Croda da Lago.  Slobodno vrijeme za ručak i za fotografiranje jezera koje će Vas oduševiti. Jezero je čarobno u svako godišnje doba, međutim njegova ljepota do izražaja dolazi najviše u jesen, kada i brojni ljubitelji prirode dolaze i dive se njegovoj ljepoti. Nakon pauze, nastavak šetnje stazom 437, nizbrdo kroz šumu, sve do Ru Corto. Nakon šetnje od 11,5 km, ukrcati ćemo se u autobus  i krenuti prema Cortini d’Ampezzo, kraljici Dolomita, jednom od najeksluzivnijih odmarališta u Europi koje je poznato kao skijaško središte. U bogatoj povijesti posebno mjesto zauzimaju Zimske olimpijske igre koje su ovdje održale 1956. godine, a Cortina je od tada omiljeno odmaralište svjetskog jet seta. Popularnosti Cortine pridonijela je i jedinstvena ljepota okolnih planinskih vrhunaca koji su privukli filmske studije, a između ostalih, svijet je u Dolomitima spašavao i najpoznatiji tajni agent Njezinog Veličanstva – James Bond. Kraće slobodno vrijeme za kupnju suvenira ili šetnju. Okupljanje grupe i odlazak autobusom prema mjestu polaska. Slijedi ugodna Italijom, Slovenijom, Hrvatskom uz kraća usputna zaustavljanja prema potrebi grupe. Dolazak na mjesto polaska je predviđen u večernjim satima.

POLAZAK:  03.09.-04.09.2022.

CIJENA: 990,00 kn / osoba

CIJENA UKLJUČUJE: prijevoz turističkim autobusom visoke turističke kategorije, noćenje u dvokrevetnim sobama u hotelu 3* na osnovi polupansiona (doručak-večera) ,  troškove ulaska autobusa na sva zaštićena područja, licenciranog voditelja putovanja, sve razglede prema programu te troškove jamčevine, organizacije, prodaje i realizacije, PDV

CIJENA NE UKLJUČUJE: fakultativne sadržaje, boravišnu pristojbu, troškove osobnih narudžbi, sve ne navedene troškove, skretanje s rute, policu od otkaza putovanja (75,00 kn / osoba), sve navedeno pod obvezna doplata, policu od nezgode + putno osiguranje, doplatu za jednokrevetnu sobu

OBAVEZNA DOPLATA:
– boravišna pristojba: 3,00 € / osoba / noć
– doplata za lokalnog planinskog vodiča za drugi dan obilaska: 7,00 € / osoba

DOPLATA ZA JEDNOKREVETNU SOBU: 180,00 kn / noć

VAŽNA UPUTA ZA IZLET:
– udobna sportska odjeća,
– udobna i kvalitetna sportska obuća,
– dovoljna količina vode + obrok (sendvič, energetske pločice,…).
– VAŽNO: zbog specifičnog terena (šumovito, neravno i sklisko na pojedinim dijelovima), ovaj izlet nije primjeren za osobe koje slabije hodaju i za osobe sa smanjenom pokretljivošću.
– PREPORUKA: putno zdravstveno osiguranje + osiguranje od posljedica nesretnog slučaja
Uplatom izleta potvrđujete da ste pročitali program, posebne napomene i da ispunjavate zdravstvene, fizičke i tehničke preduvjete za sigurno sudjelovanje.

MINIMALAN BROJ PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 35 (u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo otkaza putovanja ili promjene cijene).

Garantiramo povrat uplaćenih sredstava u punom iznosu u roku 1 radnog dana od otkaza putovanja od strane agencije.

U slučaju otkaza od strane putnika zbog sumnje na zarazu ili zaraze virusom Covid-19 prije putovanja, za vrijeme putovanja ili poslije putovanja primjenjuju se Opći uvjeti putovanja turističke agencije Smart Travel!

ORGANIZATOR: Smart Travel
* vrijede opći uvjeti putovanja agencije Smart Travel
** preporuka putno osiguranje!

NAPOMENE:
– Sukladno preporukama HZJZ, molimo Vas da na izlet ponesete maske te da ih nosite na licu za vrijeme vožnje. Na ulazu u autobus, potrebno je dezinficirati ruke. Agencija će osigurati potrebne dezinficijense za ruke.

– Za otkaze putovanja od strane putnika vrijede otkazni rokovi navedeni u Uvjetima putovanja, te Vas ljubazno molimo da iste pročitate! Ukoliko želite uplatiti policu Osiguranja od otkaza (u tom slučaju ostvarujete pravo na povrat), molimo da nas kontaktirate!
– Turistička agencija prilikom organizacije i realizacije putovanja poštuje pravila i propise ”Zakona o radnom vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prometu” kojim je između ostalog definirano vremensko zaustavljanje na odmorištima, dnevni odmor vozača, kao i maksimalno zauzeće autobusa u danu te Vas molimo na razumijevanje i suradnju!
– Od 7. travnja 2017. godine u primjeni je novi sustav granične kontrole svih osoba koje prelaze granične prijelaze, na svim granicama Europske unije na kojima se provode granične kontrole, uključujući i građane Europske unije što može uzrokovati duža čekanja na graničnim prijelazima te Vas molimo za razumijevanje.
– Sukladno članku 14. odluke o uređenju prometa (Službeni glasnik Grada Zagreba 21/14) na stajalištima javnog prijevoza dopušteno je stajanje samo autobusima trgovačkog društva kojemu je Grad povjerio obavljanje poslova javnog prijevoza putnika.
– Završna obavijest o putovanju se šalje 48 sati prije polaska na put (broju sjedala, imenu i kontaktu voditelja putovanja).
– Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili za osobe koje zahtijevaju korištenje WC u autobusu.
– Agencija nema saznanja o vremenu čekanja na graničnom prijelazu niti je odgovorna za isto, te Vas molimo za razumijevanje.
– Agencija ne odgovara za izgubljene, oštećene ili otuđene osobne stvari putnika / ostavljene u prijevoznom sredstvu / destinaciji!

Upute i Opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Kupnjom putovanja prihvaćate navedene uvjete, stoga Vas molimo da ih pozorno pročitate. Odgovorni organizator: SMART TRAVEL d.o.o., Medveščak 89, 10 000 Zagreb, OIB: 65858888364, ID KOD: HR-AB-070116312. Polica jamčevine br. 298625000131 uplaćena kod Croatia Osiguranja d.d. Zagreb, Vatroslava Jagića 33, 10 000 Zagreb, OIB: 26187994862, Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH, http://www.mvep.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji države u koju se putuje. Organizator zadržava pravo izmjene redoslijeda provedbe programa.

Photos: ©Jelena Mijić

 

 

Kupi


POLAZAK: 03.09.-04.09.2022.