Informacije

Polazak:  25.09.2021.             Uživajte u duhu srednjovjekovnih gradića Istre: Završje, Sveti Lovreč i Svetvinčenat, oduševite se prirodnim ljepotama i gastronomskim užicima skrivenih dragulja Istre…

Okupljanje grupe ispred zgrade gradskog poglavarstva grada Zagreba (Trg S. Radića 1), u 06.15h. Nakon upoznavanja sa pratiteljem putovanja, polazak u 06.30h prema ISTARSKOM POLUOTOKU. Vožnja kroz Gorski Kotar uz kraća zaustavljanja, prema potrebi grupe. Nakon prolaska tunela koji se proteže kroz Učku, započinjemo s upoznavanjem srednjovjekovnih gradića u unutrašnjosti Istre. Prvi od njih je ZAVRŠJE – pitoreskni gradić smješten na pola puta između Oprtlja i Grožnjan. Spuštajući se cestom prema Završju sintagma ”bajkovita Istra” dobiva puni smisao: pogled koji zaustavlja dah i koji će Vas oduševiti.  U prvom je planu srednjovjekovni gradić izdignut na klisuri nad dolinom Mirne, a u daljini iza njega Motovun. Ovaj slikoviti gradić nekoć je bio opasan dvostrukim zidinama, koje su i danas dijelom vidljive, a kroz njih su prolazila dvoja vrata, od kojih se danas razaznati mogu samo jedna, nad kojima su drevni bareljefi i grb obitelji Contarini, koja je ovim feudom vladala tri stoljeća. Inače, u Završju se djelomično snimao film “Robin Hood”, 2017. godine i osvojio je drugo mjesto u izboru za najbolju europsku lokaciju u filmskoj i TV industriji. A, nakon šetnje gradićem i samostalnog istraživanja u slobodnom vremenu – biti će Vam jasno i zašto… Okupljanje grupe i odlazak prema SVETOM LOVREČU – jednom od najbolje sačuvanih srednjovjekovnih utvrđenih gradova u Istri, koje je dobilo ime po crkvici svetog Lovre. Već je u doba Bizanta Lovreč bio utvrđen bedemima i kulama koje su kasnije u više navrata temeljito obnavljane, a najveći dio danas vidljivih fortifikacija potječe iz doba Venecije kada je u Svetom Lovreču bilo sjedište vojne uprave čitavog mletačkog dijela Istre – tzv. Pazenatik. Zajednička šetnja uz pratitelja putovanja i slobodno vrijeme za individualne programe. Okupljanje grupe i kratka vožnja prema renesansnom SVETOM VINČENTU, sa veoma bogatom turističkom ponudom te brojnim manifestacijama koje se odigravaju u izvanredno atraktivnim povijesnim prostorima ovog gradića. Središte mjesta krasi renesansni trg ”Placa” sa kaštelom Morosini – Grimani, koji predstavlja simbolom samog mjesta i jednan je od najvažnijih utvrda mletačke vojske tog vremena u Istri. Važan dio kulturne baštine Svetvinčenta su očuvani te iznimno cijenjeni ostaci zidnih freski koje se mogu vidjeti u crkvici sv. Vincentau te crkvi sv. Katarine. Kaštel je najočuvaniji mletački kaštel na istarskom poluotoku i najveća je svetvinčenska građevina koja je već stoljećima simbol mjesta. Po dolasku, otići ćemo u šetnju slikovitim središtem mjesta, a poslije toga očekuje Vas slobodno vrijeme za individualne programe. Okupljanje grupe u dogovoreno vrijeme, te polazak prema Zagrebu. Dolazak na mjesto polaska je predviđen u večernjim satima.

Polazak:  25.09.2021.
Cijena: 200,00 kn

CIJENA UKLJUČUJE: prijevoz turističkim autobusom visoke turističke kategorije, licenciranog pratitelja, sve razglede prema programu te troškove jamčevine, organizacije i prodaje, PDV

CIJENA NE UKLJUČUJE: ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje koje nisu navedene kao uključene, fakultativne sadržaje, sve ne navedene troškove, skretanje s rute, putno osiguranje

VAŽNO:
U slučaju donošenja jedne od sljedećih mjera za putovanja unutar država članica Europske Unije za državljane Republike Hrvatske:
– da za ulazak u odabranu destinaciju budu uvedene mjere poput obveznog testiranja na Covid-19 prilikom ulaska u zemlju ili karantene za državljane Republike Hrvatske,
– obveze samoizolacije/karantene prilikom povratka u Republiku Hrvatsku iz odabrane destinacije,
– obveze testiranja na virus Covid-19 prilikom povratka u Republiku Hrvatsku iz odabrane destinacije,
– zabrane putovanja za državljane Republike Hrvatske u odabranu destinaciju,
– bilo koja druga epidemiološka mjera od strane Stožera koja bi rezultirala nemogućnošću realizacije planiranog putovanja u odabranu destinaciju.
Garantiramo povrat uplaćenih sredstava u punom iznosu u roku 1 radnog dana od otkaza putovanja od strane agencije.

U slučaju otkaza od strane putnika zbog sumnje na zarazu ili zaraze virusom Covid-19 prije putovanja, za vrijeme putovanja ili poslije putovanja primjenjuju se Opći uvjeti putovanja turističke agencije Smart Travel!

MINIMALAN BROJ PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 30 (u slučaju manjeg broja prijavljenih putnika, Agencija zadržava pravo otkaza putovanja)

ORGANIZATOR: Smart Travel
* vrijede opći uvjeti putovanja agencije Smart Travel
** preporuka putno osiguranje!

NAPOMENE:
– Sukladno preporukama HZJZ, molimo Vas da na izlet ponesete maske te da ih nosite na licu za vrijeme vožnje. Na ulazu u autobus, potrebno je dezinficirati ruke. Agencija će osigurati potrebne dezinficijense za ruke.
– Za otkaze putovanja od strane putnika vrijede otkazni rokovi navedeni u Uvjetima putovanja, te Vas ljubazno molimo da iste pročitate! Ukoliko želite uplatiti policu Osiguranja od otkaza (u tom slučaju ostvarujete pravo na povrat), molimo da nas kontaktirate!
– Turistička agencija prilikom organizacije i realizacije putovanja poštuje pravila i propise ”Zakona o radnom vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prometu” kojim je između ostalog definirano vremensko zaustavljanje na odmorištima, dnevni odmor vozača, kao i maksimalno zauzeće autobusa u danu te Vas molimo na razumijevanje i suradnju!
– Od 7. travnja 2017. godine u primjeni je novi sustav granične kontrole svih osoba koje prelaze granične prijelaze, na svim granicama Europske unije na kojima se provode granične kontrole, uključujući i građane Europske unije što može uzrokovati duža čekanja na graničnim prijelazima te Vas molimo za razumijevanje.
– Sukladno članku 14. odluke o uređenju prometa (Službeni glasnik Grada Zagreba 21/14) na stajalištima javnog prijevoza dopušteno je stajanje samo autobusima trgovačkog društva kojemu je Grad povjerio obavljanje poslova javnog prijevoza putnika.
– Završna obavijest o putovanju se šalje 48 sati prije polaska na put (obavijest o točnom peronu polaska, broju sjedala, imenu i kontaktu voditelja putovanja).
– Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili za osobe koje zahtijevaju korištenje WC u autobusu.
– Agencija nema saznanja o vremenu čekanja na graničnom prijelazu niti je odgovorna za isto, te Vas molimo za razumijevanje.
– Agencija ne odgovara za izgubljene, oštećene ili otuđene osobne stvari putnika / ostavljene u prijevoznom sredstvu / destinaciji!

Upute i Opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Kupnjom putovanja prihvaćate navedene uvjete, stoga Vas molimo da ih pozorno pročitate. Odgovorni organizator: SMART TRAVEL d.o.o., Medveščak 89, 10 000 Zagreb, OIB: 65858888364, ID KOD: HR-AB-070116312. Polica jamčevine br. 298625000131 uplaćena kod Croatia Osiguranja d.d. Zagreb, Vatroslava Jagića 33, 10 000 Zagreb, OIB: 26187994862, Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH, http://www.mvep.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji države u koju se putuje. Organizator zadržava pravo izmjene redoslijeda provedbe programa.

 

photos: ©123RF, ©Julien Duval (TZ središnje Istre) – slike Sv. Lovreč

 

Kupi


POLAZAK: 25.09.2021.