Informacije

POLAZAK: 07.06.-13.06.         Otkrijte sa nama čarobnu obalu Amalfi, posjetite otok Capri, oduševite bogatom kulturnom baštinom, prirodnim ljepotama, počastite nepce ukusnom hranom, probajte poznati Limoncello,…

1. dan: SPLIT – ANCONA ( 07.06.)
Okupljanje grupe u 18:00 h u trajektnoj luci Split. Nakon upoznavanja sa pratiteljem putovanja, ukrcaj u trajekt i polazak u 20:00 h prema Italiji. Noćna vožnja prema Anconi…

2. dan: ANCONA – MONTECASSINO – SORRENTO (08.06.)
Po dolasku u Anconu, odlazak prema jugu Italije. Ugodna vožnja uz usputna zaustavljanja, prema potrebi grupe, do MONTECASSINA, gradića koji je poznat kao mjesto na kojem se održala jedna od najtežih bitki u 2. svjetskom ratu – Bitka kod Montecassina. Brdom dominira benediktinski samostan, kojeg je osnovao sv. Benedikt iz Nursije, davne 529.godine, na temeljima stare rimske utvrde. Samostan Monte Cassino je od svoje izgradnje pa sve do današnjih dana doživio mnoga razaranja (Langobardi, Saraceni), potres (u 14. st.) i pljačkanja (Francuzi, Napolitanci, Pijemonežani). Osim toga, za vrijeme Drugog svjetskog rata u njemu su se smjestili nacistički vojnici, pa su saveznici taj spomenik kulture potpuno razorili u veljači i ožujku 1944., godine, a obnovljen je 1949. godine. Zajednički odlazak u baziliku, mjesto posljednjeg počivališta sv. Benedikta te razgled Muzeja u kojem su prezentirana događanja vezana uz drugi svjetski rat. Okupljanje grupe i odlazak prema slikovitom poluotoku SORRENTO. Smještaj u hotel, u okolici Sorrenta. Večera. Noćenje.

3. dan: AMALFI (09.06.)
Poslije doručka, odlazak na cjelodnevni izlet na obalu AMALFI, jednu od najspektakularnijih destinacija na svijetu. Zbog prekrasnih plaža i jedinstvenog prirodnog krajolika, od 1997. godine se nalazi na listi UNESCO zaštićenih prirodnih lokaliteta. Proteže se južnom stranom Sorentinskog poluotoka, a osim prekrasnog pogleda, vožnja je karakteristična i po krivudavoj cesti preko dubokih klanaca no iznad spektakularnih plaža, uvala, hridi, malenih naselja, i ispod obronaka planine Lattari. Kraća pauza iznad slikovitog POSITANA – ribarskog mjestašca koji se smjestio na litici, a kojim dominiraju šarene kućice. Pauzu možete upotpuniti degustacijom soka od lokalnog voća (limuna i naranči). Slijedi vožnja do grada AMALFI, zaštićenog od strane UNESCO-a zbog jedinstvene ljepote. Gradom dominira KATEDRALA SV. ANDRIJE s upečatljivim stubištem (57 stuba!) i dekorativnom fasadom do koje ćemo se u pratnji turističkog pratitelja i prošetati. Slobodno vrijeme za individualne programe, uz esspreso ili limoncello. Okupljanje grupe i nastavak vožnje do RAVELLA, kojeg krasi epitet ”najromantičnije mjesto južne Italije”. Oduvijek je bio poznat kao mjesto umjetnika i ljubavnika, a njegov položaj na strmim padinama iznad mora mu daje dodatnu posebnost. Zajednički šetnja uz pratitelja putovanja. Slobodno vrijeme. Povratak u hotel u večernjim satima. Večera. Noćenje.

4. dan: CAPRI (10.06.)
Poslije doručka, odlazak na otok CAPRI, popularno odredište svjetskog jet-seta. Ovaj slikoviti otok je poznat po zanimljivoj i bogatoj prošlosti, a krase ga i izuzetne prirodne ljepote, gdje se posebno ističe bujna mediteranska vegetacija. Još su stari Rimljani prepoznali njegove blagodati, tako da su na njemu boravili carevi August i Tiberije… Po dolasku na otok, otići ćemo žičarom na BELVEDERE MIGLIERA, vidikovac sa kojeg se pruža nezaboravan pogled. Potom slijedi nastavak razgleda mjesta Capri, koji se prostire na 142 metra iznad mora. Glavni trg PIAZZETTA DI CAPRI je jezgra prave talijanske kulture, a okružena je srednjovjekovnim kućama i mnogobrojnim znamenitostima. Slobodno vrijeme za ručak u jednoj od tipičnih taverni te individualne programe. U poslijepodnevnim satima, povratak brodom za Sorrento. Po dolasku, slobodno vrijeme u SORRENTU – gradu koji će Vas oduševiti svojim mediteranskim duhom. Njegov zaštitni znak je limun od kojeg se pravi tradicionalni liker LIMONCELLO. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

5. dan: POMPEJI – VEZUV / ERCOLANO (11.06.)
Poslije doručka, odlazak prema arheološkom nalazištu POMPEJI, jednom od najpoznatijih antičkih lokaliteta , u kojem je život prekinut zahvaljujući kobnoj erupciji vulkana Vezuv, u kolovozu 79.godine. Užareni komadi stijena, smrtonosna pjena i plin uništili su naselje u roku od nekoliko sati, no istodobno je pepeo, koji je u sloju od nekoliko metara prekrio grad, ostavio odlično sačuvano naselje za buduće generacije. Pompeji su otkriveni nakon skoro 1700 godina i danas su zasigurno jedno od najpoznatijih arheoloških nalazišta u svijetu. Po dolasku, razgled s lokalnim vodičem i upoznavanje zanimljivosti iz svakodnevnog života nekadašnjih stanovnika… Okupljanje grupe i odlazak prema vulkanu VEZUV, jednom od najpoznatijih svjetskih vulkana, čija je posljednja aktivnost zabilježena 1944. godine. Po dolasku, slijedi šetnja u trajanju od cca 20 minuta, do kratera vulkana, na 1200 metara nadmorske visine. Slobodno vrijeme za fotografiranje. NAPOMENA: U trenutku pisanja programa, izleti na Vezuv nisu mogući zbog urušavanja i obnove ceste. U slučaju da i u trenutku polaska cesta ne bude otvorena, umjesto Vezuva posjetiti će se ERCOLANO. Okupljanje grupe i odlazak prema autobusu. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

6. dan: NAPULJ – ANCONA (12.06.)

Poslije doručka, okupljanje grupe i odlazak prema NAPULJU, najvećem gradu južne Italije. Odlazak u razgled gradskog povijesnog središta s pratiteljem: KRALJEVSKA PALAČA – CASTEL NUOVO – TEATRO DI SAN CARLO – GALERIJA UMBERTA I,… Kraće slobodno vrijeme za individualne programe, espresso ili pak za uživanju u poznatoj kuhinji gdje ćemo svakako istaknuti planetarno popularnu pizzu, čiji je postanak vezan upravo uz ovaj grad. Okupljanje grupe i nastavak vožnje prema ANCONI. Po dolasku u luku, ukrcaj u trajekt i polazak u 20:00 h prema Hrvatskoj. Noćna vožnja prema Split…

7. dan: SPLIT (13.06.)
Dolazak u Split u ranim jutarnjim satima.

POLAZAK: 07.06.-13.06.2020.
CIJENA: 4 190,00 kn
FIRST MINUTE: 3 990,00 kn

NAPOMENA:
– Prilikom rezervacije plaćate akontaciju u iznosu 600,00 kn po osobi, dok ostatak iznosa plaćate najkasnije do 21 dan prije polaska na putovanje!
– First minute cijena vrijedi za rezervacije do 45 dana prije polaska ili do popunjenja predviđenih mjesta

CIJENA UKLJUČUJE: prijevoz turističkim autobusom visoke kategorije prema programu, noćenje u okolici Sorrenta u hotelu 3*/4* u dvokrevetnim/trokrevetnim sobama na osnovi 4 polupansiona, brodsku kartu na relaciji Split – Ancona – Split sa noćenjem u dvokrevetnim / trokrevetnim kabinama, voditelja putovanja, razglede Montecassina, Napulja, Pompeja (ulaznica uz doplatu), Vezuva (ulaznica uz doplatu), obale Amalfi, sve razglede prema programu te troškove organizacije, jamčevine, prodaje, realizacije, PDV

CIJENA NE UKLJUČUJE: putno osiguranje, karte javnog prijevoza, ulaznice u kulturno povijesne spomenike i objekte koje nisu navedene, izlet na Capri, troškove osobnih narudžbi, sve ne navedene troškove, skretanja s rute

NADOPLATE (na licu mjesta):
– boravišna pristojba: 2,00 € / noć / osoba (obavezno!)
– razgled Pompeja 20,0 € / osoba – uključena ulaznica i razgled u pratnji lokalnog vodiča (djeca do 18 godina ne plaćaju ulaznicu, mlađi od 25 godina €10)
– razgled Vezuva 25,00 € – uključuje ulaznicu, lokalnog vodiča i prijevoz lokalnim autobusom
– cjelodnevni izlet na Capri (uključuje povratnu kartu za hidrogliser, transfer iz/do hotela do/od luke, prijevoz mini-busom na Capriju, stručnog vodiča na lokalitetu): 65,00 € / osoba

FAKULTATIVNA NADOPLATA:
– putno osiguranje
– jednokrevetna soba: 780,00 kn (6 noćenja)

MINIMALAN BROJ PRIJAVLJENIH PUTNIKA
: 40

ORGANIZATOR: Smart Travel
* vrijede opći uvjeti putovanja agencije Smart Travel
** preporuka putno osiguranje!

NAPOMENE:
– Za otkaze putovanja od strane putnika vrijede otkazni rokovi navedeni u Uvjetima putovanja, te Vas ljubazno molimo da iste pročitate! Ukoliko želite uplatiti policu Osiguranja od otkaza (u tom slučaju ostvarujete pravo na povrat), molimo da nas kontaktirate!
– Turistička agencija prilikom organizacije i realizacije putovanja poštuje pravila i propise ”Zakona o radnom vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prometu” kojim je između ostalog definirano vremensko zaustavljanje na odmorištima, dnevni odmor vozača, kao i maksimalno zauzeće autobusa u danu te Vas molimo na razumijevanje i suradnju!
– Od 7. travnja 2017. godine u primjeni je novi sustav granične kontrole svih osoba koje prelaze granične prijelaze, na svim granicama Europske unije na kojima se provode granične kontrole, uključujući i građane Europske unije što može uzrokovati duža čekanja na graničnim prijelazima te Vas molimo za razumijevanje.
– Završna obavijest o putovanju se šalje 48 sati prije polaska na put (obavijest o točnom peronu polaska, broju sjedala, imenu i kontaktu voditelja putovanja).
– Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili za osobe koje zahtijevaju korištenje WC u autobusu.
– Agencija nema saznanja o vremenu čekanja na graničnom prijelazu niti je odgovorna za isto, te Vas molimo za razumijevanje.
– Agencija ne odgovara za izgubljene, oštećene ili otuđene osobne stvari putnika / ostavljene u prijevoznom sredstvu / destinaciji!

 

Upute i Opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Kupnjom putovanja prihvaćate navedene uvjete, stoga Vas molimo da ih pozorno pročitate. Odgovorni organizator: SMART TRAVEL d.o.o., Medveščak 89, 10 000 Zagreb, OIB: 65858888364, ID KOD: HR-AB-070116312. Polica jamčevine br. 298640000004 uplaćena kod Croatia Osiguranja d.d. Zagreb, Vatroslava Jagića 33, 10 000 Zagreb, OIB: 26187994862, Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH, http://www.mvep.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji države u koju se putuje. Organizator zadržava pravo izmjene redoslijeda provedbe programa.

photos: ©123RF

Kupi


POLAZAK: 07.06.-13.06.