Informacije

POLAZAK: 01.10.-07.10.2021. (GARANTIRANO!)         Otkrijte s nama čarobni jug Italije, autentične i prema mnogima najljepše talijanske regije: Apulija i Basilicata. Cijena uključuje polupansione, sve izlete i posjet uljari uz degustaciju ulja!

1. DAN: SPLIT – DUBROVNIK
Okupljanje grupe u 15.00h na kolodvoru u Sukoišanskoj ulici. Nakon upoznavanja sa pratiteljem putovanja, odlazak autobusom prema Dubrovniku. Po dolasku, ukrcaj na trajekt prema Bariju. Smještaj u kabine i noćna plovidba prema Italiji…

2 DAN: BARI – MONOPOLI – OSTUNI
Po dolasku u BARI, izaći ćemo sa trajekta i krenuti u razgled i upoznavanje ljepota grada sa završetkom kod crkve sv. Nikole, kojem ćemo se preporučiti za sretan put za vrijeme boravka u Italiji ali i sretan povratak doma. Slobodno vrijeme za kavu i kupnju suvenira. Odlazak do MONOPOLIA (domaćini ga nazivaju “Menóple”), koji će vas oduševiti svojim mediteranskim ugođajem. Povijest grada je vrlo duga. Većina stare gradske jezgre je iz srednjega vijeka, ali još uvijek su očuvani dijelovi zidina iz 5. st. pr. K. koje su izgradili Grci. Od tada nadalje su se u Monopoliju mijenjale mnoge civilizacije: Ostrogoti, Bizantinci, Normani, Francuzi, Španjolci, Mleci… Okupljanje grupe i odlazak u OSTUNI. Ovo je tipični mediteranski grad kojim dominira bijela boja! Dakako, turizam je glavna gospodarska grana, zahvaljujući idealnom položaju (blizu plaže, a opet sasvim dovoljno udaljen) te zanimljivoj povijesnoj baštini. Na vrhu brda se nalazi Stari grad, koji je opasan drevnim zidinama. Najvažnija građevina u gradu su katedrala i biskupski dvor te brojne palače lokalnih plemićkih obitelji. Ono što je karakteristično za ovo područje su ”masserie”, odnosno seoske farme koje posjetiteljima nude udoban smještaj u tradicionalnim kućama (seosko domaćinstvo)… Šetnja Bijelim gradom (kako ga od milja nazivaju brojni turisti, ali i domaće stanovništvo) će Vam dočarati zašto su njemački i engleski turisti kojih ima najviše oduševljeni ljepotom grada… Okupljanje grupe i odlazak u hotel. Večera. Noćenje.

3. DAN: ALBEROBELLO – POLIGNANO AL MARE
Doručak. Okupljanje grupe i odlazak prema čarobnom ALBEROBELLU, gradiću sa svega 11 000 stanovnika koji će Vas očarati! Ono po čemu je specifičan je veliki broj građevina koju talijani nazivaju ”trulli”, a mi ćemo ih nazivati kućicama u starom stilu. Unutrašnjost ovih specifičnih građevina čini jedinstven prostor, a grade se bez cementa i žbuke, kako bi je lakše srušili ako dođu poreznici (ukoliko ćemo vjerovati legendi). Kuće su jako malene, s vratima do ramena (istina, Talijani su sitnijeg rasta) i sve u svemu dobiti ćete zaključak da se radi o jako siromašnom području… No, ipak većina ovih građevina je uređena u turističke svrhe i samo se u te svrhe koriste, ali ipak se jedan dio koristi za stanovanje! Veliki broj okolnih vikendica je građen u istom stilu te sve skupa čini jedinstvenu atmosferu, kao da ste u bajci, a ukoliko još tome pridodamo tišinu koja vlada ovim gradom dolazimo do zaključka da je riječ o području idealnom za odmor! Ovo područje je raj i za fotografe, jedinstveni prizori se nižu jedan za drugim i jednostavno dokazuju fotogeničnost Italije… Slobodno vrijeme za individualne programe, kavu ili kupnju suvenira. Okupljanje grupe i odlazak prema slikovitom primorskom gradiću – POLIGNANO A MARE. Polignano je jedan od najljepših obalnih gradića Italije koji osvaja svojom predivnom plažom i tipičnim talijanskim šarmom. Njegova povijest seže do 4. stoljeća prije Krista, i bit će Vam jasno zašto se nalazi na popisu najšarmantnijih dragulja Italije. Grad je poznat i kao rodno mjesto slavnog Domenica Modugna koji se proslavio u svojom glasovitom pjesmom ”Volare”. Okupljanje grupe i povratak u hotel. Večera. Noćenje.

4. DAN: LECCE – SANTA MARIA DI LEUCA
Nakon doručka, okupljanje grupe i odlazak u LECCE, grad smješten na samoj ”peti” talijanske čizme. Grad se može pohvaliti bogatom prošlošću, koja je ostavila bogatstvo kulturno – povijesnih spomenika. Posebno se ističe rimski amfiteatar (1.-2. stoljeća), katedrala Santa Croce (12. stoljeće) i barokna crkva St. Niccolo e Cataldo. Slobodno vrijeme za individualne programe. Okupljanje grupe i odlazak u SANTA MARIA DI LEUCA, slikoviti gradić poznato po svjetioniku, koji se smjestio na 102 metra n/v, a koji je sa svojih 47 metara visine drugi svjetionik po važnosti u Italiji (prvi je onaj u Genovi). Pokraj svjetionika nalazi se svetište, odnosno bazilika, sagrađena u spomen na Svetog Petra koji je prolazio ovim putem za vrijeme njegovog putovanja u Italiju.  Posvećena je Svetoj Mariji, po kojoj je gradić dobio ime. No, prvo ćemo otići u posjet uljari i na degustaciju maslinovog ulja, a potom u šetnju gradom. Slobodno vrijeme za individualne programe. Okupljanje grupe i odlazak prema hotelu. Večera. Noćenje.

5. DAN: MATERA – METAPONTO
Doručak. Okupljanje grupe i odlazak prema drevnom gradu, starom preko 9 000 godina za kojeg kažu da je najintrigantniji grad u Italiji – MATERI. Grad jednostavno šokira svojom veličinom, tradicijom te gotovo nestvarnim spojem stijena i impozantne arhitekture gotovo na svakom koraku! Bez obzira u kojem smjeru gledate, grad se skaldno utapa u krajolik, da se čini gotovo nestvarnim! Ovo područje je prepuno pećina, u kojima su ljudi stanovali sve do pedesetih godina prošlog stoljeća. Pećine su veoma prostrane, no najveći problem je održavanje higijene te su upravo zbog tog razloga posljednji stanovnici pećina morali iseliti. Inače, grad se smjestio na obje strane malenog kanjona rijeke Gravina te se sastoji od nekoliko naselja: Sasso Barisano s bogatim portalima, Sasso Caveoso s rimskim amfiteatrom, Civitta s katedralom te park Murgia s brojnim crkvicama. Od 1993. godine, Sassi di Matera je, zajedno s parkom rupestrijskih crkava (Murghia Matera), upisana na UNESCO-v popis mjesta svjetske baštine u Europi. U Materi je sniman dio čuvenog filma Pasija (Passion of the Christ)… Slobodno vrijeme za individualne programe. Okupljanje grupe i kraća vožnja do METAPONTA, malenog gradića koji broji svega 1000 stanovnika. Najpoznatiji je po ostacima vrlo važnog naselja iz vremena Velike Grčke koje se naziva Metapontion… Po dolasku, razgled Arheološkog parka, uz nadoplatu ulaznica na licu mjesta. Okupljanje grupe i odlazak prema hotelu. Večera. Noćenje.

6. CASTEL DEL MONTE – ANCONA
Doručak. Okupljanje grupe i odlazak prema slikovitoj APULIJI, regiji ”maslina i vina’, smještenoj na samom jugu talijanske čizme. To je područje u kojem se tradicija i moderno spajaju na idealan način, raznolikosti arhitekture i pejzaža ostavljaju bez daha i područje je ovo u kojem imate dojam kao da je vrijeme stalo… Vožnja uz usputna stajanja prema potrebama grupe do CASTEL DEL MONTE – jednog od simbola Apulije – srednjovjekovnog dvorca rimsko – njemačkog cara Fridrika II. Izgradnja dvorca je dovršena 1249. godine i korišten je prije svega kao lovački dom za Fridrika II., sve do njegove smrti 1250. godine. Dvorac je poslije toga pretvoren u zatvor, i bio je korišten kao sklonište od kuge te je naposljetku pao u zaborav… Zbog svojih jedinstvenih vrijednosti, dvorac je 1996. godine stavljen pod zaštitu UNESCO-a. Slobodno vrijeme za posjet dvorcu, uz nadoplatu ulaznica na licu mjesta. Nastavak vožnje prema Anconi. Ukrcaj u trajekt i smještaj u kabine. Noćna vožnja do Splita.

7. DAN: SPLIT
Dolazak u Split predviđen je u jutarnjim satima.

POLAZAK: 01.10.-07.10.2021.
CIJENA: 3 599,00 kn
FIRST MINUTE: 3 499,00 kn

NAPOMENA:
– Prilikom rezervacije plaćate akontaciju u iznosu 600,00 kn po osobi, dok ostatak iznosa plaćate najkasnije do 21 dan prije polaska na putovanje!
– First minute cijena vrijedi za rezervacije do 45 dana prije polaska ili do popunjenja predviđenih mjesta
– Moguća organizacija transfera do Splita, u slučaju prijavljenih putnika iz Zagreba / Karlovca

CIJENA UKLJUČUJE: putovanje u Apuliju i Basilicatu, prijevoz turističkim autobusom visoke kategorije, brodsku kartu na povratku na relaciji Ancona – Split sa noćenjem u dvokrevetnim / trokrevetnim kabinama , brodsku kartu u polasku na relaciji Dubrovnik – Bari sa noćenjem u dvokrevetnim / trokrevetnim kabinama,  polupansion u hotelu 3* u okolici Barija, licenciranog turističkog pratitelja, izlete u Castel del Monte, Alberobello, Polignano, Ostuni, Lecce, Matera, Metaponto, Monopoli, Santa Maria di Leuca, degustaciju maslinovog ulja, turističke slušalice za razgled, lokalnog vodiča u Materi, lokalnog vodiča u Lecce, sve razglede prema programu te troškove organizacije, jamčevine, prodaje, realizacije, PDV

CIJENA NE UKLJUČUJE: putno osiguranje, policu od otkaza putovanja, karte javnog prijevoza, ulaznice u kulturno povijesne spomenike i objekte koje nisu navedene, troškove osobnih narudžbi, sve ne navedene troškove, skretanja s rute

OBAVEZNE NADOPLATE (na licu mjesta):
– boravišna pristojba: 2,00 € / noć / osoba
– ulaznica u crkvu i kuću u Materi (S. Lucia alle Malve – Casa Grotta): 6,0 €

FAKULTATIVNA NADOPLATA:
– putno osiguranje i posljedice od nesretnog slučaja (86,00 kn) + polica od otkaza (96,00 kn)
– ulaznica Arheološki park Metaponto: 2,5 € / osoba
– ulaznica Castel del Monte: 10,00 € / osoba
– jednokrevetna soba: 750,00 kn (šest noćenja)

VAŽNO:

Za ovo putovanje je potrebna tzv. digitalna potvrda odobrena od Europske Unije, koja će služiti kao dokaz o cijepljenju (sa jednim od cjepiva koji su odobreni od EMU), dokaz od nedavno preboljenom virusu (ne duže od 6 mjeseci) ili negativnog PCR testa (za kojeg možete rezervirati termin u agenciji Smart Travel, a koji će se obaviti u poliklinici LabPlus).

U slučaju donošenja jedne od sljedećih mjera za putovanja unutar država članica Europske Unije za državljane Republike Hrvatske:
– da za ulazak u odabranu destinaciju budu uvedene mjere poput obveznog testiranja na Covid-19 prilikom ulaska u zemlju ili karantene za državljane Republike Hrvatske,
– obveze samoizolacije/karantene prilikom povratka u Republiku Hrvatsku iz odabrane destinacije,
– obveze testiranja na virus Covid-19 prilikom povratka u Republiku Hrvatsku iz odabrane destinacije,
– zabrane putovanja za državljane Republike Hrvatske u odabranu destinaciju,
– bilo koja druga epidemiološka mjera od strane Stožera koja bi rezultirala nemogućnošću realizacije planiranog putovanja u odabranu destinaciju.
Garantiramo povrat uplaćenih sredstava u punom iznosu u roku 1 radnog dana od otkaza putovanja od strane agencije.

U slučaju otkaza od strane putnika zbog sumnje na zarazu ili zaraze virusom Covid-19 prije putovanja, za vrijeme putovanja ili poslije putovanja primjenjuju se Opći uvjeti putovanja turističke agencije Smart Travel!

MINIMALAN BROJ PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 30

ORGANIZATOR: Smart Travel
* vrijede opći uvjeti putovanja agencije Smart Travel
** preporuka putno osiguranje!

NAPOMENE:
– Za otkaze putovanja od strane putnika vrijede otkazni rokovi navedeni u Uvjetima putovanja, te Vas ljubazno molimo da iste pročitate! Ukoliko želite uplatiti policu Osiguranja od otkaza (u tom slučaju ostvarujete pravo na povrat), molimo da nas kontaktirate!
– Turistička agencija prilikom organizacije i realizacije putovanja poštuje pravila i propise ”Zakona o radnom vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prometu” kojim je između ostalog definirano vremensko zaustavljanje na odmorištima, dnevni odmor vozača, kao i maksimalno zauzeće autobusa u danu te Vas molimo na razumijevanje i suradnju!
– Od 7. travnja 2017. godine u primjeni je novi sustav granične kontrole svih osoba koje prelaze granične prijelaze, na svim granicama Europske unije na kojima se provode granične kontrole, uključujući i građane Europske unije što može uzrokovati duža čekanja na graničnim prijelazima te Vas molimo za razumijevanje.
– Sukladno članku 14. odluke o uređenju prometa (Službeni glasnik Grada Zagreba 21/14) na stajalištima javnog prijevoza dopušteno je stajanje samo autobusima trgovačkog društva kojemu je Grad povjerio obavljanje poslova javnog prijevoza putnika.
– Završna obavijest o putovanju se šalje 48 sati prije polaska na put (obavijest o točnom peronu polaska, broju sjedala, imenu i kontaktu voditelja putovanja).
– Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili za osobe koje zahtijevaju korištenje WC u autobusu.
– Agencija nema saznanja o vremenu čekanja na graničnom prijelazu niti je odgovorna za isto, te Vas molimo za razumijevanje.
– Agencija ne odgovara za izgubljene, oštećene ili otuđene osobne stvari putnika / ostavljene u prijevoznom sredstvu / destinaciji!

Upute i Opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Kupnjom putovanja prihvaćate navedene uvjete, stoga Vas molimo da ih pozorno pročitate. Odgovorni organizator: SMART TRAVEL d.o.o., Medveščak 89, 10 000 Zagreb, OIB: 65858888364, ID KOD: HR-AB-070116312. Polica jamčevine br. 298625000131 uplaćena kod Croatia Osiguranja d.d. Zagreb, Vatroslava Jagića 33, 10 000 Zagreb, OIB: 26187994862, Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH, http://www.mvep.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji države u koju se putuje. Organizator zadržava pravo izmjene redoslijeda provedbe programa.

Photos: ©123RF

 

Kupi


POLAZAK: 01.10.-07.10.2021.