Informacije

Polazak: 16.12.-18.12.2022.             Doživite planinsku adventsku bajku u Dolomitima: oduševite se slikovitim mjestima San Candido, Brunico, Corvara i San Cassiano; impozantnim planinskim vrhuncima i omiljenom zimskom destinacijom – Cortinom d’Ampezzo… U cijenu uključen polupansion i korištenje wellnessa!

1. DAN: ZAGREB – SAN CANDIDO – BRUNICO – ALTA BADIA
Okupljanje grupe u 04.00 h na Autobusnom kolodvoru Zagreb (peroni 502-506). Nakon upoznavanja sa pratiteljem putovanja, polazak 04.15 h prema Italiji. Vožnja kroz Hrvatsku, Sloveniju i Italiju, uz usputna zaustavljanja prema potrebi grupe, sve do našeg prvog odredišta – slikovitog gradića SAN CANDIDO, centra dolomitske regije 3 zinnen Dolomiti. Smješten je u podnožju markante planine Haunold, koja za vrijeme zimskih mjesece mami ljubitelje zimskih sportova iz cijele Europe. Zajednička šetnja slikovitim San Candidom nakon čega slijedi slobodno vrijeme za individualne programe, obilazak adventskih štandova ili kupnju suvenira.  Okupljanje grupe i vožnja prema BRUNICU,  gradu smještenom na 835 m/nv, kulturnim i trgovačkim središtem doline Pusteral, koji je 2009. godine bio proglašen najboljim malim gradom za život u Italiji.  Povezanost tradicije i modernog, u Brunicu je vidljiva na svakom koraku, posebice u arhitekturi, kulturi i gastronomiji. Gradom dominira dvorac Bruneck (smješten na šumovitom brdu) i crkva Rainkirche. Odlazak prema glavnoj gradskoj ulici, Stadtgasse, koju s obje strane obrubljuju slikovite kuće u raznim bojama. Većinom se radi o stambenim objektima, u čijem se prizemlju nalaze ekskluzivni butici, enoteke i restorani. Slobodno vrijeme za individualne programe i uživanje u adventskoj ponudi. Okupljanje grupe i odlazak prema hotelu. Večera. Noćenje.

2. DAN: SAN CASSIANO – CORVARA
Doručak.  Okupljanje grupe i kratka vožnja prema slikovitom SAN CASSIANU, slikovitom selu smještenom na 1537 m/nv, u podnožju vrhova Lavarela i Conturines. Središte mjesta, za vrijeme prosinca, je uređeno u blagdanskom duhu, uz poseban naglasak na ladinsku tradiciju i kulturu. Oduševiti će Vas jednostavnost sajma, poznatog pod nazivom ”Paisc da Nadé ”. Ne propustite kušati lokalne slastice, kuhano vino ili vrući sok od jabuke te kupiti tradicionalne proizvode za najbliže.  Okupljanje grupe i kraća vožnja CORVARI. Tijekom prosinca, na središnjem gradskom trgu se održava “Marcé da Nadé” – mala božićna tržnica koja je zasnovana na ladinskoj kulturi i tradiciji. Drvene kućice u obliku tradicionlanih štala i raznovrsni božićni ukrasi, u predivnom okruženju snijegom prekrivenih planinskih vrhova i uz različite izvedbe domaćih zborova stvaraju jedinstvenu i nezaboravnu atmosferu. Na štandovima, osim zanimljivih poklona za najbliže, možete pronaći i ponudu lokalnih delicija. Slobodno vrijeme do kasnijih poslijepodnevnih sati. Okupljanje grupe i odlazak prema hotelu. Večera. Noćenje.

3.DAN: CORTINA D’AMPEZZO – ZAGREB
Doručak. Odjava iz hotela. Okupljanje grupe i odlazak prema slikovitoj CORTINI D’AMPEZZO, kraljici Dolomita, jednom od najeksluzivnijih odmarališta u Europi koje je poznato kao skijaško središte. U bogatoj povijesti posebno mjesto zauzimaju Zimske olimpijske igre koje su ovdje održale 1956. godine, a Cortina je od tada omiljeno odmaralište svjetskog jet seta. Popularnosti Cortine pridonijela je i jedinstvena ljepota okolnih planinskih vrhunaca koji su privukli filmske studije, a između ostalih, svijet je u Dolomitima spašavao i najpoznatiji tajni agent Njezinog Veličanstva – James Bond.  Slobodno vrijeme za ručak i individualne programe. Okupljanje grupe u dogovoreno vrijeme i polazak prema Zagreb. Slijedi ugodna Italijom, Slovenijom, Hrvatskom uz kraća usputna zaustavljanja prema potrebi grupe. Dolazak na mjesto polaska je predviđen u večernjim satima.

POLAZAK: 16.12.-18.12.2022.   
Cijena po osobi: 2.190,00 kn / 290,66 €
Tečaj: 1,00 € = 7,53450 kn

CIJENA UKLJUČUJE: prijevoz turističkim autobusom visoke turističke kategorije, 2 noćenja u dvokrevetnim sobama u hotelu 3*S na osnovi polupansiona (doručak-večera) na području Alta Badie, korištenje wellnessa u hotelu, licenciranog voditelja putovanja, sve razglede prema programu te troškove jamčevine, organizacije, prodaje i realizacije, PDV

CIJENA NE UKLJUČUJE: fakultativne sadržaje, boravišnu pristojbu, troškove osobnih narudžbi, sve ne navedene troškove, skretanje s rute, policu od otkaza putovanja (75,00 kn / osoba), policu od nezgode + putno osiguranje, doplatu za jednokrevetnu sobu

OBAVEZNA DOPLATA:
– boravišna pristojba: 1,9 € / osoba / noć

DOPLATA ZA JEDNOKREVETNU SOBU (2 noćenja): 300,00 kn / 39,82 €

MINIMALAN BROJ PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 30 (u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo otkaza putovanja ili promjene cijene).

Garantiramo povrat uplaćenih sredstava u punom iznosu u roku 1 radnog dana od otkaza putovanja od strane agencije.

U slučaju otkaza od strane putnika zbog sumnje na zarazu ili zaraze virusom Covid-19 prije putovanja, za vrijeme putovanja ili poslije putovanja primjenjuju se Opći uvjeti putovanja turističke agencije Smart Travel!

ORGANIZATOR: Smart Travel
*vrijede opći uvjeti putovanja agencije Smart Travel
**preporuka: putno osiguranje.

NAPOMENE:
– Sukladno preporukama HZJZ, molimo Vas da na izlet ponesete maske za lice.
– Za otkaze putovanja od strane putnika vrijede otkazni rokovi navedeni u Uvjetima putovanja, te Vas ljubazno molimo da iste pročitate! Ukoliko želite uplatiti policu Osiguranja od otkaza (u tom slučaju ostvarujete pravo na povrat), molimo da nas kontaktirate!
– Turistička agencija prilikom organizacije i realizacije putovanja poštuje pravila i propise ”Zakona o radnom vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prometu” kojim je između ostalog definirano vremensko zaustavljanje na odmorištima, dnevni odmor vozača, kao i maksimalno zauzeće autobusa u danu te Vas molimo na razumijevanje i suradnju!
– Od 7. travnja 2017. godine u primjeni je novi sustav granične kontrole svih osoba koje prelaze granične prijelaze, na svim granicama Europske unije na kojima se provode granične kontrole, uključujući i građane Europske unije što može uzrokovati duža čekanja na graničnim prijelazima te Vas molimo za razumijevanje.
– Sukladno članku 14. odluke o uređenju prometa (Službeni glasnik Grada Zagreba 21/14) na stajalištima javnog prijevoza dopušteno je stajanje samo autobusima trgovačkog društva kojemu je Grad povjerio obavljanje poslova javnog prijevoza putnika.
– Završna obavijest o putovanju se šalje 48 sati prije polaska na put (obavijest o točnom peronu polaska, broju sjedala, imenu i kontaktu voditelja putovanja).
– Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili za osobe koje zahtijevaju korištenje WC u autobusu.
– Agencija nema saznanja o vremenu čekanja na graničnom prijelazu niti je odgovorna za isto, te Vas molimo za razumijevanje.
– Agencija ne odgovara za izgubljene, oštećene ili otuđene osobne stvari putnika / ostavljene u prijevoznom sredstvu / destinaciji!

Upute i Opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Kupnjom putovanja prihvaćate navedene uvjete, stoga Vas molimo da ih pozorno pročitate. Odgovorni organizator: SMART TRAVEL d.o.o., Medveščak 89, 10 000 Zagreb, OIB: 65858888364, ID KOD: HR-AB-070116312. Polica jamčevine br. 298625000131 uplaćena kod Croatia Osiguranja d.d. Zagreb, Vatroslava Jagića 33, 10 000 Zagreb, OIB: 26187994862, Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH, http://www.mvep.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji države u koju se putuje. Organizator zadržava pravo izmjene redoslijeda provedbe programa.

Photos: ©123RF;
Photos of Brunico: ©Alex Filz; Consorzio Turistico Kronplatz – Plan de Corones Coop;
Photos of San Candidio: ®wisthaler.com_17_11_TV_Innichen_Weihnachtsmarkt (Tourismusverein Innichen / Associazione Turistica San Candido);
Photo Corvara:  Freddy Planinschek (Alta Badia Brand)

 

 

Kupi


POLAZAK: 16.12.-18.12.2022. .