Informacije

Polazak: 11.07.-14.07.2024. (SLOBODNA POSLJEDNJA DVOKREVETNA SOBA!)                     Planinska bajka Dolomita: oduševite se slikovitim jezerom u srcu Sella masiva – jezerom Boè i nezaboravnim pogledom iz Rifugio Kostner, planinskim vrhuncima i planinom najprepoznatljivijeg oblika – Secedom, uživajte u pogledu sa vrha Sass Pordoi  i u usponu na 3.152/nv – Piz Boè… U cijenu uključen polupansion!

1. DAN: ZAGREB / RIJEKA – LAGO BOE
Okupljanje grupe u 03.50 h na Autobusnom kolodvoru Zagreb (peroni 502-506). Nakon upoznavanja sa pratiteljem putovanja, polazak 04.05 h prema Italiji. Vožnja kroz Hrvatsku (mogućnost polaska iz Karlovca i sa Vrata Jadrana), Sloveniju i Italiju, uz usputna zaustavljanja prema potrebi grupe, sve do našeg prvog odredišta – Corvare. Izlazak iz autobusa i odlazak prema postaji gondole Boé , koja će nas odvesti sve do 2185 m/nv, odakle ćemo nastaviti kratki uspon od 20ak minuta prema malenom i slikovitom jezeru Boé  (Lech de Boé ), koje se nalazi na 2275m/nv, u srcu Sella grupe. Nakon kratkog zaustavljanja za fotografiranje, nastaviti ćemo uspon prema idiličnom planinarskom domu Franz Kostner (2550 m/nv), s kojeg se pruža predivan pogled na vrhove Sella grupe i posjetitelju dočarava moć i svu ljepotu Dolomita… Uspon do doma je tehnički nezahtjevan, međutim zahtjeva jako dobru kondiciju (od jezera do doma je cca 300 m visinske razlike, staza je duga 2 km). Osim uspona, postoji mogućnost odlaska sedežnicom do postaje Vallon i potom stazom dužine cca 700m do doma. Slobodno vrijeme za ručak i fotografiranje. Okupljanje grupe i povratak prema Corvari (mogućnost odlaska pješice do postaje gondole Boé (cca 2,5 km)  ili povratak sedežnicom Vallon do postaje gondole). Zajednički povratak prema Corvari. Vožnja prema hotelu. Večera. Noćenje.

2.DAN:  SECEDA
Doručak. Okupljanje grupe i odlazak prema Val Gardeni, točnije prema mjestu Ortisei, odakle ćemo krenuti prema SECEDI, planini specfičnog i možemo slobodno reći veoma prepoznatljivog oblika – greben koji je sa sjevera okomita litica, a s druge strane travnata padina intenzivne zelene boje. Gondolom ćemo doći do Secede (2500m/nv), a potom ćemo otići do Seceda Panorama point (2518m/nv). Slobodno vrijeme za fotografiranje i uživanje u predivnom pogledu na vrhove Puez grupe, ali i Sella masiva, kao i Sassolungo grupe. Odlazak u pratnji vodiča u obilazak stazom prema Pieralongii (2297 m/nv), impresivnom menhiru visokom 60 metara koji je smješten neposredno ispod jedinstvenih vrhova Odle. Dalje ćemo nastaviti prema Rifugio Firenze, ujedno i najnižoj točci našeg današnjeg obilaska (2037 m/nv), a potom prema malom slikovitom jezeru Lech da Iman (2225 m) u čijoj se neposrednoj blizini nalazi poznati dom, Troier, gdje ćemo i napraviti pauzu. Slobodno vrijeme za ručak. Okupljanje grupe i povratak prema postaji Seceda. Povratak u Ortisei. Vožnja do hotela. Večera. Noćenje.
VAŽNO: današnja staza je ukupne dužine oko 8,8 km,  ukupne visinske razlike 524m. Tehnički nije zahtjevna, međutim zahtjeva kondiciju.

3. DAN: SASS PORDOI – PIZ BOE
Doručak. Današnji dan je predviđen za odlazak do Sass Pordoi i uspon na Piz Boé, najviši vrh Sella grupe, masiva smještenom u samom središtu Dolomita, kojeg okružuju četiri poznata prijevoja (Passo Pordoi, Passo Sella, Passo Gardena, Passo Campolongo). Ljubiteljima skijanja predstavlja poseban izazov i užitak za vrijeme zimskih mjeseci, dok za vrijeme ljetnih mjeseci planinari i alpinisti uživaju u brojnim stazama i smjerovima uspona, ali treba spomenuti i da je ovo područje raj za bicikliste koji oko Sella grupe voze neke od najpopularnijih svjetskih biciklističkih utrka: Maratona dles Dolomites i Sellaronda bike day. Odlazak prema prijevu Passo Pordoi, gdje se nalazi gondola koja će nas odvesti sve do Sass Pordoi na 2990 m/nv. Sass Pordoi se s razlogom zove ”balkon Dolomita”. Sa vrha se pruža nezaboravan pogled i za sunčanog vremena se vide Marmolada, piz Boé , vrhovi Val di Fasse… Slobodno vrijeme za fotografiranje i zajednički odlazak prema Forcella Pordoi koja se nalazi na 2848m/nv (cca 650 m udaljenosti). Od Forcelle Pordoi, ćemo nastaviti prema Piz Boé (mogućnost ne odlaska na uspon, već zadržavanje u domu za ručak i fotografiranje). Staza će nas voditi u početku preko ravnog platoa i kamenjara (uz pokoje očekivano sniježište), dok nas prema vrhu očekuje oštri uspon uz vršnu stijenu koja je osigurana sajlama i pokojim klinom. Staza od Forcelle Pordoi (2848 m/nv) je dužine 2 km, visinska razlika 304m. Iako se može pročitati da je uspon na  Piz Boe jedan od najlakših uspona, staza ipak zahtjeva određenu spremnost, iskustvo, kondiciju te odgovarajuću opremu! Okupljanje grupe i povratak prema Passo Pordoi. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.
VAŽNO: riječ je o jednoj od najpopularnijih staza u Dolomitima sa jako velikim broj posjetitelja, što zahtjeva dodatni oprez na samoj stazi posebno na usponu pred sami vrh, na kojem je staza osigurana sajlama te zahtjeva korištenje ruku. Dužina staze (Sass Pordoi – Piz Boé – Sass Pordoi) iznosi cca 5.5 km, visinska razlika iznosi iznosi 406 m, staza je kondicijski umjereno zahtjevna, i tehnički je zahtjevna (povremena upotreba ruku). Staza nije prikladna za posjetitelje koji se boje visina!

4. DAN: PASSO GARDENA – RIJEKA / ZAGREB
Doručak. Odjava iz hotela. Odlazak prema prijevoju PASSO GARDENA, prijevoju sa kojeg se pruža predivan pogled na Sella masiv ali i Sassolungo – planina grupe Langkofel. Passo Gardena, jedan od četiri prijevoja koja okružuju Sella masiv, prirodna je granica Alta Badie i susjedne Val Gardene. Ovaj prijevoj mnogi smatraju jednim od najljepših, počevši od vožnje preko Colfosca pa sve do najviše točke prijevoja (2136 m/nv) i trenutka u kojem se nađete u samom srcu moćnih Dolomita; Sella masiva s jedne strane i skupine Cir (dio Puez grupe) s druge strane. Nezaboravan trenutak…  Izalazak iz autobusa i odlazak sedežnicom Cir prema restoranu Dantercepies koji se nalazi na 2300m/nv, te odlazak na stazu ”Cir promenade”, jednostavnu stazu dužine od cca 800m, koja vodi prema još jednom popularnom restoranu Jimmy Hutte, odakle se pruža nevjerojatan pogled od 360C! Slobodno vrijeme za fotografiranje, kavu ili ručak. Okupljanje grupe i odlazak autobusom prema mjestu polaska. Slijedi ugodna Italijom, Slovenijom, Hrvatskom uz kraća usputna zaustavljanja prema potrebi grupe. Dolazak na mjesto polaska je predviđen u večernjim satima.

DATUM:  11.07.-14.07.2024.
CIJENA PO OSOBI: 480,00 €

Za rezervaciju je potrebno izvršiti plaćanje akontacije u iznosu 50,00 € po osobi , dok se ostatak plaća do 14 dana prije polaska na putovanje.

CIJENA UKLJUČUJE: prijevoz turističkim autobusom visoke turističke kategorije, trošak peronizacije AK Zagreb, noćenje u dvokrevetnim sobama u hotelu 3* na osnovi polupansiona (doručak-večera), troškove ulaska autobusa na sva zaštićena područja, licenciranog voditelja putovanja (2 voditelja ), sve razglede prema programu te troškove jamčevine, organizacije, prodaje i realizacije, PDV

CIJENA NE UKLJUČUJE: fakultativne sadržaje, boravišnu pristojbu, troškove osobnih narudžbi, sve ne navedene troškove, skretanje s rute, policu od otkaza putovanja (13,44 €  / osoba), doplatu za lokalnog vodiča, sve navedeno pod ”obvezna doplata”, policu od nezgode + putno osiguranje, doplatu za jednokrevetnu sobu

OBAVEZNA DOPLATA (cijene iz 2023.godine, čim budu objavljene cijene za ljetnu sezonu 2024., objaviti ćemo iste):
– boravišna pristojba: 2,00 € / osoba / noć
– doplata za žičaru Boé (povratna): 21,10 € / osoba
– doplata za gondolu na Secedu (povratna): 39,50 € / osoba
– doplata za gondolu Saas Pordoi (povratna): 27,00 € / osoba
– doplata za sedežnicu Cir (povratna): 10,00 € / osoba
– doplata za lokalnog vodiča (Seceda): 10,00 € / osoba
**informativna cijena, u slučaju da netko odluči do Rifugio Kostner ići sedežnicom:
– doplata za sedežnicu Vallon + žičaru Boé (kombinirana karta, povratna): 30,10 € / osoba **
– doplata za sedežnicu Vallon (jedan smjer): 7,60 € / osoba **

DOPLATA ZA JEDNOKREVETNU SOBU  (3 noćenja) : 72,00 €

VAŽNA UPUTA ZA IZLET (MOLIMO PROČITATI):
– udobna sportska odjeća,
– udobna i kvalitetna planinarska obuća (gojzerice ili čvrste i kvalitetne trail tenisice koje su pogodne za planinarenje),
– dovoljna količina vode + obrok (sendvič, energetske pločice,…).
– VAŽNO: zbog specifičnog terena (šumovito, neravno i sklisko na pojedinim dijelovima), ovaj izlet nije primjeren za osobe koje slabije hodaju i za osobe sa smanjenom pokretljivošću
– PREPORUKA: putno zdravstveno osiguranje + osiguranje od posljedica nesretnog slučaja (13,80 € / osoba – rekreativno bavljenje sportom)
Uplatom izleta potvrđujete da ste pročitali program, posebne napomene i da ispunjavate zdravstvene, fizičke i tehničke preduvjete za sigurno sudjelovanje.

INFORMACIJE:
– Rezervaciju izleta je potrebno potvrditi uplatom akontacije. Rezervacije zaprimamo pisanim putem (mailom) ili osobnim dolaskom u poslovnicu agencije (Amruševa 10, 2. kat).
– Naziv hotela se šalje u završnim informacijama o polasku.
– Sjedala u autobusu se popunjavaju prema redoslijedu prodaje.
– Realizacija putovanja ne ovisi o promjeni vremena te se putovanje ne otkazuje u slučaju promjenjivih i kišnih vremenskih uvjeta!
– Za otkaze izleta (što uključuje zamjenu datuma odlaska ili zamjenu za drugi izlet) zbog promjene vremenske prognoze ili iz razloga što ju netko ne smatra idealnom za odlazak izlet primjenjuju se otkazni rokovi.
– U slučaju da netko od putnika nije u mogućnosti putovati, može putovati druga osoba samo je potrebno u agenciju pisanim putem (mailom) dostaviti navedene promjene.
– Završne informacije o polasku se šalju pisanim putem (mailom), do 48h prije polaska na izlet.
– Garantiramo povrat uplaćenih sredstava u punom iznosu u roku 1 radnog dana od otkaza putovanja od strane agencije.
– Za otkaze putovanja od strane putnika vrijede otkazni rokovi navedeni u Uvjetima putovanja, te Vas ljubazno molimo da iste pročitate! Kotizacija se ne vraća u slučaju bolesti niti se prebacuje na drugi izlet zbog izvršenih obveza prema prijevozniku. Savjetujemo uplatu osiguranja od otkaza putovanja.

MINIMALAN BROJ PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 32
MAKSIMALNI BROJ PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 42

ORGANIZATOR: Smart Travel
* vrijede opći uvjeti putovanja agencije Smart Travel
** preporuka putno osiguranje!

NAPOMENE:
– Za otkaze putovanja od strane putnika vrijede otkazni rokovi navedeni u Uvjetima putovanja, te Vas ljubazno molimo da iste pročitate! Ukoliko želite uplatiti policu Osiguranja od otkaza (u tom slučaju ostvarujete pravo na povrat), molimo da nas kontaktirate!
– Turistička agencija prilikom organizacije i realizacije putovanja poštuje pravila i propise ”Zakona o radnom vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prometu” kojim je između ostalog definirano vremensko zaustavljanje na odmorištima, dnevni odmor vozača, kao i maksimalno zauzeće autobusa u danu te Vas molimo na razumijevanje i suradnju!
– Sukladno članku 14. odluke o uređenju prometa (Službeni glasnik Grada Zagreba 21/14) na stajalištima javnog prijevoza dopušteno je stajanje samo autobusima trgovačkog društva kojemu je Grad povjerio obavljanje poslova javnog prijevoza putnika.
– Završna obavijest o putovanju se šalje 48 sati prije polaska na put (broju sjedala, imenu i kontaktu voditelja putovanja).
– Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili za osobe koje zahtijevaju korištenje WC u autobusu.
– Agencija ne odgovara za izgubljene, oštećene ili otuđene osobne stvari putnika / ostavljene u prijevoznom sredstvu / destinaciji!

Upute i Opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Kupnjom putovanja prihvaćate navedene uvjete, stoga Vas molimo da ih pozorno pročitate. Odgovorni organizator: SMART TRAVEL d.o.o., Medveščak 89, 10 000 Zagreb, OIB: 65858888364, ID KOD: HR-AB-070116312. Polica jamčevine br.  P15 – 1020000909.uplaćena kod Generali Osiguranje d.d., Zagreb, Slavonska avenija 1b, 10 000 Zagreb, OIB: 10840749604. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH, http://www.mvep.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji države u koju se putuje. Organizator zadržava pravo izmjene redoslijeda provedbe programa.

Photos Dreamstime.com: ©Mihai Neacsu, ©Takepicsforfun, ©Vladvitek, ©Martin Gaal, ©Lukasz Janyst, ©Augustin Florian, ©Janoka82

Kupi


POLAZAK: 11.07.-14.07.2024.
Za više informacija pošaljite upit