Informacije

POLAZAK: 01.08.-06.08.2023. (GARANTIRANO!)                             Ljeto u Dolomitima: oduševite se čarobnim jezerima Lago di Braies i Lago di Carezza, najpoznatijom alpskom visoravni Seiser Alm, planinskim vrhuncima Alta Badie i nezaboravnim pogledom sa 3244 m/nv, sa vrha Tofana di Mezzo… U cijenu uključen polupansion i korištenje wellnessa! Moguć polazak iz Karlovca i Rijeke!

1. DAN: ZAGREB – LAGO DI BRAIES – BRUNICO (01.08.)
Okupljanje grupe u 04.15h na Autobusnom kolodvoru Zagreb (peroni 502-506). Nakon upoznavanja sa pratiteljem putovanja, polazak 04.30 h prema Italiji (moguć polazak iz Karlovca / Vrata Jadrana). Vožnja kroz Hrvatsku, Sloveniju i Italiju, uz usputna zaustavljanja prema potrebi grupe, sve do našeg prvog odredišta – jezera LAGO DI BRAIES ili PRAGSER. Ovo jezero zapanjujuće ljepote, nalazi se u autonomnoj talijanskoj regiji Bolzano, na nadmorskoj visini od 1494 metara. Najveće je, no prema mišljenju mnogih i najljepše jezero Dolomita, planinske skupine u istočnim talijanskim Alpama. Okruženo je planinama i predivnom prirodom, a u smaragdno bistroj vodi se zrcale planinski vrhunci. Maksimalna dubina jezera doseže do 36 metara, no prosječna dubina je 17 metara. Po dolasku, zajednička kružna šetnja uz obalu jezera u dužini od 4 km, nakon čega slijedi kraće slobodno vrijeme. Ukoliko niste zainteresirani za šetnju, možete iznajmiti čamac, nekoć jedino prijevozno sredstvo s kojim je bilo moguće doći od jednog kraja jezera do drugoga i uživati u veslanju, prošetati do privatne kapelice ”Lago di Braies” izgrađenu na početku 20. stoljeća (zatvorena je za javnost, no možete je poslikati s vanjske strane) ili uživati u kavi na terasi hotela. Okupljanje grupe i vožnja prema BRUNICU,  gradu smještenom na 835 m/nv, kulturnim i trgovačkim središtem doline Pusteral, koji je 2009. godine bio proglašen najboljim malim gradom za život u Italiji.  Povezanost tradicije i modernog, u Brunicu je vidljiva na svakom koraku, posebice u arhitekturi, kulturi i gastronomiji. Gradom dominira dvorac Bruneck (smješten na šumovitom brdu) i crkva Rainkirche. Odlazak prema glavnoj gradskoj ulici, Stadtgasse, koju s obje strane obrubljuju slikovite kuće u raznim bojama. Većinom se radi o stambenim objektima, u čijem se prizemlju nalaze ekskluzivni butici, enoteke i restorani. Slobodno vrijeme za individualne programe. Okupljanje grupe i odlazak prema hotelu. Večera. Noćenje.

2. DAN: ALPE DI SIUSI (02.08.)
Doručak. Okupljanje grupe i odlazak u ALPE DI SIUSI, odnosno SEISER ALM – popularnu alpsku visoravan. Smještena je u zapadnom dijelu Dolomita, na nadmorskoj visini od 1680m/nv pa sve do 2380 m/nv. Prostire se na 52km2, okružena Val Gardenom na sjeveru, Sassolungo grupe na sjeveroistoku i masiva Scilar na jugoistoku.  Vožnja preko jednog od najljepših prijevoja u Dolomitima – Passo Gardena, koji se smjestio na 2136 m/nv, a povezuje Selvu u Val Gardeni na zapadnoj strani s Corvarom u Val Badiji. Odlazak prema slikovitom Seis am Schler, gdje ćemo izaći iz autobusa i ući u gondolu koja će nas odvesti do Compatsch-a, odakle ćemo krenuti stazom u obilazak visoravni (staza u oba smjera: 7,4 km, visinska razlika 43 m). Slobodno vrijeme za ručak u domu. Okupljanje grupe i odlazak prema hotelu. Večera. Noćenje.

3. DAN: PRALONGIA (03.08.)
Doručak. Današnji dan je predviđen za trekking na jednoj od najljepših pješačkih staza Alta Badie. Kraća vožnja do Armentarole, gdje ćemo izaći iz autobusa i krenuti prema Pralongii, lokaciji sa koje Vas očekuje nezaboravni pogled sa panoramom od 360° na neke od najljepših vrhova Dolomita: glečer Marmoladu, grupe Sella i Fanes, te neke od vrhova parka prirode Puez-Odle, kao što su Sassongher i Sass de Pütia. Staza će nas u početku voditi kroz šumu, i onda u jednom trenutku ćemo izaći na dolinu Val de Störes, koja će Vas oduševiti predivnim pogledom ali i tradicionalnim drvenim kolibicama koje se nalaze uzduž staze. Potom ćemo doći do platoa Pralongia gdje se nalazi vrh Störes, a potom ćemo se cca 5 minuta spustiti do doma / restorana Pralongia, gdje Vas očekuje slobodno vrijeme za ručak i uživanje u tradicionalnoj ladinskoj kuhinji. Okupljanje grupe i odlazak istom stazom prema Armentaroli. Dužina staze iznosi cca 14 km, visinska razlika iznosi uspona iznosi 540 m, staza je kondicijski umjereno zahtjevna zbog uspona, i tehnički je jednostavna. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

4. DAN: LAGO DI CAREZZA (04.08.)
Doručak. Današnji dan je predviđen za odlazak do LAGO DI CAREZZA, jednog od najljepših jezera u Dolomitima, smještenom podno planine Latemar; koje je poznato kao ”Lec de ergobando”, odnosno ”Dugino jezero”. Ime je dobilo po spektru boja koje se može vidjeti u vodi, ali i zbog stare legende o nimfi iz Carezza, koja se već generacijama prenosi među stanovnicima Južnog Tirola. Nalazi se na 15354 m/mv, dugo je 250 metara, a široko 125 metara. Dubina jezera varira iz godine u godinu, odnosno ovisi o količini otopljenog snijega, a najveća dubina ikada zabilježena iznosi 22m. Današnji trekking je sasvim lagan i jednostavan, odnosno kružnom jednostavnom stazom ćemo prošetati oko jezera (1,5 km), poslije čega ćemo imati slobodno vrijeme za fotografiranje ili kavu . Okupljanje grupe i odlazak prema hotelu. Slobodno poslijepodne za individualne programe. Večera. Noćenje.

5. DAN: SAN CASSIANO – FANES (04.08.)
Doručak. Okupljanje grupe i odlazak prema San Cassianu. Izlazak iz autobusa i kraća šetnja do restorana Capanna Alpina (1729 m/nv), gdje ćemo se kratko zaustaviti i odakle ćemo krenuti u obilazak staze. Staza će nas  u početku voditi ravnicom, no tada će započeti i najzahtjevniji dio staze, strmija staza, sve do Col de Locia (2069 m/nv). Staza će nas dalje voditi borovom šumom do široke otvorene ravnice, Gran Plana, a potom do prijevoja Tadega. Nastavak hodanja ravničarskom dionicom, koja će nas dovesti do alpskog pašnjaka Fanes, na kojem se nalazi Malga Gran Fanes, gdje ćemo i napraviti pauzu za okrijepu. Slijedi lagani uspon do najviše točke planinarenja – jezera Lech de Limo (2159 m/nv), odakle ćemo se spustiti prema kolibama Rifugio Fanes i Rigugio Lavarela, između kojih se nalazi idilično jezero Lech Vërt, kojeg okružuje formacija dolomitnih stijena koje stvaraju veličanstvenu arenu. Slobodno vrijeme za ručak. Povratak stazom prema autobusu. Današnja staza je dužine 13,6 km, visinska razlika uspona 563 m; staza nije tehnički zahtjevna ali je potrebna kondicija. Vožnja prema hotelu. Večera. Noćenje.

6.DAN: CORTINA D’AMPEZZO – CIMA TOFANA – ZAGREB (06.08.)
Doručak. Odjava iz hotela. Okupljanje grupe i odlazak prema slikovitoj CORTINI D’AMPEZZO, kraljici Dolomita, jednom od najekskluzivnijih odmarališta u Europi koje je poznato kao skijaško središte. U bogatoj povijesti posebno mjesto zauzimaju Zimske olimpijske igre koje su ovdje održale 1956. godine, a Cortina je od tada omiljeno odmaralište svjetskog jet seta. Popularnosti Cortine pridonijela je i jedinstvena ljepota okolnih planinskih vrhunaca koji su privukli filmske studije, a između ostalih, svijet je u Dolomitima spašavao i najpoznatiji tajni agent Njezinog Veličanstva – James Bond. Odlazak na žičaru, koja će nas odvesti do TOFANA DI MEZZO, najvišeg vrha područja Cortine, koji se nalazi na 3244 m/nv. Tofana di Mezzo jedan je od tri vrhova Tofana grupe i treći je vrh Dolomita nakon Marmolade (Punta Penia) i Antelao-a. U Cortini ćemo ući u žičaru Freccia nel cielo, i nakon presjedanja na Col Druscie i Ra Valles, doći ćemo na zadnju stanicu pod samim vrhom, Cima Tofana. Izlazak iz žičare i slobodno vrijeme za fotografiranje i uživanje u spektakularnom pogledu na ostale vrhove Dolomita. Povratak grupe žičarom u Cortinu, gdje ćemo otići u zajedničku šetnju. Slobodno vrijeme za ručak i individualne programe. Okupljanje grupe u dogovoreno vrijeme i polazak prema Zagreb. Slijedi ugodna Italijom, Slovenijom, Hrvatskom uz kraća usputna zaustavljanja prema potrebi grupe. Dolazak na mjesto polaska je predviđen u večernjim satima.

POLAZAK: 01.08.-06.08.2023.
CIJENA PO OSOBI: 663,00 € / 4.995,37 kn
Tečaj: 1,00 € = 7,53450 kn

CIJENA UKLJUČUJE: prijevoz turističkim autobusom visoke turističke kategorije, trošak peronizacije AK Zagreb, 5 noćenja u dvokrevetnim sobama u hotelu 3* na osnovi polupansiona (doručak-večera) , korištenje wellnessa u hotelu, troškove ulaska autobusa na sva zaštićena područja, licenciranog voditelja putovanja (2 ), sve razglede prema programu te troškove jamčevine, organizacije, prodaje i realizacije, PDV

CIJENA NE UKLJUČUJE: fakultativne sadržaje, boravišnu pristojbu, troškove osobnih narudžbi, sve ne navedene troškove, skretanje s rute, policu od otkaza putovanja (PREPORUKA: 18,54 € / 139,69 kn / osoba) , sve navedeno pod obvezna doplata, policu od nezgode + putno osiguranje, doplatu za jednokrevetnu sobu

OBAVEZNA DOPLATA:
– boravišna pristojba: 2,00 € / osoba / noć
– doplatu za žičaru Freccia nel cielo: 30,00 € / osoba (cijena iz 2022. godine, objaviti ćemo novu cijenu čim se objavi cjenik za 2023. godinu)
– gondola Seiser Alm: 18,00 € / osoba (povratna karta)

FAKULTATIVNA DOPLATA:
– najam čamca na jezeru Lago di Braies (čamac za 4 osobe): 25,00 € (najam 30 minuta), 35,00 € (najam 1h)

DOPLATA ZA JEDNOKREVETNU SOBU  (5 noćenja) : 100,00 € / 753,45 kn

VAŽNA UPUTA ZA IZLET:
– udobna sportska odjeća,
– udobna i kvalitetna sportska obuća,
– dovoljna količina vode + obrok (sendvič, energetske pločice,…).
– VAŽNO: zbog specifičnog terena (šumovito, neravno i sklisko na pojedinim dijelovima), ovaj izlet nije primjeren za osobe koje slabije hodaju i za osobe sa smanjenom pokretljivošću
– PREPORUKA: putno zdravstveno osiguranje + osiguranje od posljedica nesretnog slučaja (16,94 € (127,63 kn) / osoba – rekreativno bavljenje sportom)
Uplatom izleta potvrđujete da ste pročitali program, posebne napomene i da ispunjavate zdravstvene, fizičke i tehničke preduvjete za sigurno sudjelovanje.

MINIMALAN BROJ PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 32

Garantiramo povrat uplaćenih sredstava u punom iznosu u roku 1 radnog dana od otkaza putovanja od strane agencije.

U slučaju otkaza od strane putnika zbog sumnje na zarazu ili zaraze virusom Covid-19 prije putovanja, za vrijeme putovanja ili poslije putovanja primjenjuju se Opći uvjeti putovanja turističke agencije Smart Travel!

ORGANIZATOR: Smart Travel
* vrijede opći uvjeti putovanja agencije Smart Travel
** preporuka putno osiguranje!

NAPOMENE:
– Za otkaze putovanja od strane putnika vrijede otkazni rokovi navedeni u Uvjetima putovanja, te Vas ljubazno molimo da iste pročitate! Ukoliko želite uplatiti policu Osiguranja od otkaza (u tom slučaju ostvarujete pravo na povrat), molimo da nas kontaktirate!
– Turistička agencija prilikom organizacije i realizacije putovanja poštuje pravila i propise ”Zakona o radnom vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prometu” kojim je između ostalog definirano vremensko zaustavljanje na odmorištima, dnevni odmor vozača, kao i maksimalno zauzeće autobusa u danu te Vas molimo na razumijevanje i suradnju!
– Sukladno članku 14. odluke o uređenju prometa (Službeni glasnik Grada Zagreba 21/14) na stajalištima javnog prijevoza dopušteno je stajanje samo autobusima trgovačkog društva kojemu je Grad povjerio obavljanje poslova javnog prijevoza putnika.
– Završna obavijest o putovanju se šalje 48 sati prije polaska na put (broju sjedala, imenu i kontaktu voditelja putovanja).
– Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili za osobe koje zahtijevaju korištenje WC u autobusu.
– Agencija ne odgovara za izgubljene, oštećene ili otuđene osobne stvari putnika / ostavljene u prijevoznom sredstvu / destinaciji!

Upute i Opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Kupnjom putovanja prihvaćate navedene uvjete, stoga Vas molimo da ih pozorno pročitate. Odgovorni organizator: SMART TRAVEL d.o.o., Medveščak 89, 10 000 Zagreb, OIB: 65858888364, ID KOD: HR-AB-070116312. Polica jamčevine br. 298625000131 uplaćena kod Croatia Osiguranja d.d. Zagreb, Vatroslava Jagića 33, 10 000 Zagreb, OIB: 26187994862, Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH, http://www.mvep.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji države u koju se putuje. Organizator zadržava pravo izmjene redoslijeda provedbe programa.

Photos: ©123RF,
,

 

Kupi


POLAZAK: 01.08.-06.08.2023.