Informacije

POLAZAK: 02.07. (4 MJESTA!), 30.07., 03.09., 17.09.2022.               Doživite jedinstvenu ljepotu Julijskih Alpi: oduševite se mjestom Monte Lussari i pogledu na vrh Cima del Cacciatore koje se nalazi na 2071 m/nv i za kraj uživajte u čaroliji Belošepkih jezera u Italiji…

Okupljanje grupe ispred zgrade gradskog poglavarstva grada Zagreba (Trg S. Radića 1) u 05.00 sati. Nakon upoznavanja grupe sa voditeljem putovanja, slijedi polazak u 05.10 h. Ugodna vožnja kroz Hrvatsku i Sloveniju, uz kraća zaustavljanja putem radi odmora, prema ITALIJI točnije prema mjestu CAMPOROSSO, u kojem ćemo se ukrcati u gondolu koja će nas odvesti do poznatog talijanskog skijališta MONTE LUSSARI. Monte Santo di Lussari je malo mjesto smješteno na istoimenoj planini, na nadmorskoj visini od 1790 metara – usred visokih planina i tamnih stoljetnih šuma. U središtu sela nalazi se poznata hodočasnička crkva Sv. Marije. Inače, ova planina je hodočasničko središte triju naroda: germansko, romansko i slavensko, te se nedvojbeno može smatrati Europskim svetištem. Po dolasku na Monte Lussari, zajednička šetnja mjestom i slobodno vrijeme za individualne programe i ručak.  Okupljanje grupe i odlazak gondolom prema autobusu. Nastavak vožnje prema LAGHI DI FUSINE (ili BELOPEŠKA JEZERA), koji se nalaze na granici Dolomita i Julijskih alpa. Laghi di Fusine sastoje se od gornjeg i donjeg jezera (Lago Inferiore i Lago Superiore). Nalaze se na podnožju Mangarta, četvrtog najvišeg vrha Slovenije. Iz autobusa ćemo izaći na Donjem jezeru (Lago Inferiore) i potom prošetati do Gornjeg jezera (Lago Superiore) i napraviti kratku pauzu za kavu.  Okupljanje grupe i polazak prema Zagrebu. Ugodna vožnja autobusom kroz Italiju i Sloveniju uz kraće zaustavljanje putem prema potrebi grupe. Dolazak u Zagreb u večernjim satima.

POLAZAK: 02.07., 30.07., 03.09., 17.09.2022.
Cijena po osobi: 275,00 kn

CIJENA UKLJUČUJE: prijevoz turističkim autobusom visoke turističke kategorije, voditelja putovanja, sve razglede prema programu te troškove jamčevine, PDV, troškove organizacije i prodaje

CIJENA NE UKLJUČUJE:
ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje koje nisu navedene kao uključene, gondolu za Monte Lussari, fakultativne sadržaje, troškove osobnih narudžbi, sve ne navedene troškove, skretanje s rute, putno osiguranje

OBAVEZNA DOPLATA (u eurima, na licu mjesta):
– gondola za Monte Lussari (oba smjera): 14,00 € (odrasli); 7,00 € (djeca rođena između 7 – 18 godina), mlađi od 7 godina ne plaćaju

VAŽNA UPUTA ZA IZLET:
– udobna sportska odjeća,
– zaštita od sunca,
– udobna i kvalitetna sportska obuća u kojoj ćete moći prohodati dionicu,
– dovoljna količina vode + obrok (sendvič, energetske pločice,…).
– rezervna garderoba (majica, čarape, ručnik…).
– VAŽNO: zbog specifičnog terena (šumovito, neravno i sklisko na pojedinim dijelovima), ovaj izlet nije primjeren za osobe koje slabije hodaju i osobe s invaliditetom
– PREPORUKA: putno zdravstveno osiguranje + osiguranje od posljedica nesretnog slučaja (42,41 kn / osoba – rekreativno bavljenje sportom)
Uplatom izleta potvrđujete da ste pročitali program izleta, posebne napomene i da ispunjavate zdravstvene, fizičke i tehničke preduvjete za sigurno sudjelovanje.

MINIMALAN BROJ PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 30 (u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo otkaza putovanja ili promjene cijene).

Garantiramo povrat uplaćenih sredstava u punom iznosu u roku 1 radnog dana od otkaza putovanja od strane agencije.

U slučaju otkaza od strane putnika zbog sumnje na zarazu ili zaraze virusom Covid-19 prije putovanja, za vrijeme putovanja ili poslije putovanja primjenjuju se Opći uvjeti putovanja turističke agencije Smart Travel!

ORGANIZATOR: Smart Travel
* vrijede opći uvjeti putovanja agencije Smart Travel
** preporuka putno osiguranje!

NAPOMENE:
– Sukladno preporukama HZJZ, molimo Vas da na izlet ponesete maske za lice.
– Za otkaze putovanja od strane putnika vrijede otkazni rokovi navedeni u Uvjetima putovanja, te Vas ljubazno molimo da iste pročitate! Ukoliko želite uplatiti policu Osiguranja od otkaza (u tom slučaju ostvarujete pravo na povrat), molimo da nas kontaktirate!
– Turistička agencija prilikom organizacije i realizacije putovanja poštuje pravila i propise ”Zakona o radnom vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prometu” kojim je između ostalog definirano vremensko zaustavljanje na odmorištima, dnevni odmor vozača, kao i maksimalno zauzeće autobusa u danu te Vas molimo na razumijevanje i suradnju!
– Od 7. travnja 2017. godine u primjeni je novi sustav granične kontrole svih osoba koje prelaze granične prijelaze, na svim granicama Europske unije na kojima se provode granične kontrole, uključujući i građane Europske unije što može uzrokovati duža čekanja na graničnim prijelazima te Vas molimo za razumijevanje.
– Sukladno članku 14. odluke o uređenju prometa (Službeni glasnik Grada Zagreba 21/14) na stajalištima javnog prijevoza dopušteno je stajanje samo autobusima trgovačkog društva kojemu je Grad povjerio obavljanje poslova javnog prijevoza putnika.
– Završna obavijest o putovanju se šalje 48 sati prije polaska na put (broju sjedala, imenu i kontaktu voditelja putovanja).
– Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili za osobe koje zahtijevaju korištenje WC u autobusu.
– Agencija nema saznanja o vremenu čekanja na graničnom prijelazu niti je odgovorna za isto, te Vas molimo za razumijevanje.
– Agencija ne odgovara za izgubljene, oštećene ili otuđene osobne stvari putnika / ostavljene u prijevoznom sredstvu / destinaciji!

Upute i Opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Kupnjom putovanja prihvaćate navedene uvjete, stoga Vas molimo da ih pozorno pročitate. Odgovorni organizator: SMART TRAVEL d.o.o., Medveščak 89, 10 000 Zagreb, OIB: 65858888364, ID KOD: HR-AB-070116312. Polica jamčevine br. 298625000131 uplaćena kod Croatia Osiguranja d.d. Zagreb, Vatroslava Jagića 33, 10 000 Zagreb, OIB: 26187994862, Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH, http://www.mvep.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji države u koju se putuje. Organizator zadržava pravo izmjene redoslijeda provedbe programa.

 

Photos: ©123RF

 

Kupi


POLAZAK: 02.07., 30.07., 03.09., 17.09.2022.