Informacije

POLAZAK: 05.02., 12.03.2022.                  Oduševite se srcolikim jezerom na sjeveru Slovenije – Planšarskim jezerom i posjetite prijestolnicu slovenskih Alpi – Kranj, slikoviti grad koji će Vas oduševiti…

Okupljanje grupe ispred zgrade gradskog poglavarstva grada Zagreba u 05.50 sati. Nakon upoznavanja grupe sa voditeljem putovanja, slijedi polazak prema Sloveniji u 06.00h. Ugodna vožnja kroz Hrvatsku i Sloveniju , uz kraća zaustavljanja putem radi odmora, prema PLANŠARSKOM JEZERU, srcolikom jezeru smještenom u mjestu Zgornje Jezersko. Riječ je o umjetnom jezeru, koje je nastalo pedesetih godina prošloga stoljeća u spomen na veliko ledenjačko jezero koje se nalazilo na ovom mjestu, a koje je nakon snažnog potresa 1348. godine počelo polako oticati i dolina je kroz stoljeća dobila današnji izgled. Po dolasku na jezero, otići ćemo u o obilazak Jezerskog (8 km), u pratnji lokalnog vodiča koji će nam prezentirati prirodne i kulturne znamenitosti ovog područja. Tako ćemo, među ostalim, vidjeti znamenitosti kao što su Jankova vojarna, Šenkovo seosko domaćinstvo – jedno od gospodarstava na kojem je sačuvan dizajn srednjovjekovnog samodostatnog seljačkog naselja, ali i probati mineralnu vodu, poznatu ”Jezersku slatinu”. Za vrijeme šetnje, otvoriti će se veličanstven pogled na sjeverne padine Kamniško-Savinjskih Alpa s najvišim vrhom Grintovec koji će Vas oduševiti. Po povratku na jezero, slobodno vrijeme za kavu ili ručak. Okupljanje grupe i  odlazak prema KRANJU, četvrtom gradu po veličini u Sloveniji. Kranj se oduvijek smatrao prijestolnicom slovenskih Alpi ali i kulturnim srcem Slovenije, zbog najvećeg slovenskog pjesnika Franca Prešerna. U samom gradskom središtu, nalazi se i slikoviti kanjon rijeke Kokre, sa kojeg se pruža predivan pogled na vrhove Triglav, Stol i Grintavec. Odlazak u zajedničku šetnju slikovitim središtem grada, za kojeg možemo reći, bez pretjerivanja, da je jedan od najljepših u Sloveniji. Naime, nalazi se između rijeka Save i Kokre i zaštićen je kao kulturno dobro Slovenije. Nakon upoznavanja gradskih ljepota, slobodno vrijeme za kavu i kupnju suvenira. Okupljanje grupe i polazak prema Zagrebu. Ugodna vožnja autobusom kroz Sloveniju uz kraće zaustavljanje putem prema potrebi grupe. Dolazak u Zagreb u večernjim satima.

POLAZAK:  05.02., 12.03.2022.
Cijena po osobi: 195,00 kn

CIJENA UKLJUČUJE: prijevoz turističkim autobusom visoke turističke kategorije, voditelja putovanja, sve razglede prema programu te troškove jamčevine, PDV, troškove organizacije i prodaje

CIJENA NE UKLJUČUJE:
ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje koje nisu navedene kao uključene, lokalnog vodiča, fakultativne sadržaje, troškove osobnih narudžbi, sve ne navedene troškove, skretanje s rute, putno osiguranje

OBAVEZNA DOPLATA: lokalno vođenje 7,00 € / osoba (na licu mjesta, u eurima)

VAŽNA UPUTA ZA IZLET:
– udobna sportska odjeća,
– udobna i kvalitetna obuća u kojoj ćete moći prohodati dionicu / preporuka gojzerice;
– dovoljna količina vode + obrok (sendvič, energetske pločice,…).
– rezervna garderoba (majica, čarape, ručnik…).
– VAŽNO: zbog specifičnog terena (šumovito, neravno i sklisko na pojedinim dijelovima), ovaj izlet nije primjeren za osobe koje slabije hodaju,
– PREPORUKA: putno zdravstveno osiguranje + osiguranje od posljedica nesretnog slučaja (42,41 kn / osoba – rekreativno bavljenje sportom)
Uplatom izleta potvrđujete da ste pročitali program izleta, posebne napomene i da ispunjavate zdravstvene, fizičke i tehničke preduvjete za sigurno sudjelovanje.

VAŽNO: U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta i velikih količina snijega, agencija zadržava pravo otkazati izlet uz povrat uplaćenih sredstava.

MINIMALAN BROJ PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 30 (u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo otkaza putovanja ili promjene cijene).

VAŽNO:
Za ovo putovanje je potrebna tzv. digitalna potvrda odobrena od Europske Unije, koja će služiti kao dokaz o završenom cijepljenju (sa jednim od cjepiva koji su odobreni od EMU), dokaz od nedavno preboljenom virusu (ne duže od 6 mjeseci) ili negativni PCR test (ne stariji od 48h) / antigenski test (ne stariji od 24h).

U slučaju donošenja jedne od sljedećih mjera za putovanja unutar država članica Europske Unije za državljane Republike Hrvatske:
– da za ulazak u odabranu destinaciju budu uvedene mjere poput obveznog testiranja na Covid-19 prilikom ulaska u zemlju ili karantene za državljane Republike Hrvatske,
– obveze samoizolacije/karantene prilikom povratka u Republiku Hrvatsku iz odabrane destinacije,
– obveze testiranja na virus Covid-19 prilikom povratka u Republiku Hrvatsku iz odabrane destinacije,
– zabrane putovanja za državljane Republike Hrvatske u odabranu destinaciju,
– bilo koja druga epidemiološka mjera od strane Stožera koja bi rezultirala nemogućnošću realizacije planiranog putovanja u odabranu destinaciju.
Garantiramo povrat uplaćenih sredstava u punom iznosu u roku 1 radnog dana od otkaza putovanja od strane agencije.

U slučaju otkaza od strane putnika zbog sumnje na zarazu ili zaraze virusom Covid-19 prije putovanja, za vrijeme putovanja ili poslije putovanja primjenjuju se Opći uvjeti putovanja turističke agencije Smart Travel!

ORGANIZATOR: Smart Travel
* vrijede opći uvjeti putovanja agencije Smart Travel
** preporuka putno osiguranje!

NAPOMENE:
– Sukladno preporukama HZJZ, molimo Vas da na izlet ponesete maske te da ih nosite na licu za vrijeme vožnje. Na ulazu u autobus, potrebno je dezinficirati ruke. Agencija će osigurati potrebne dezinficijense za ruke.
– Za otkaze putovanja od strane putnika vrijede otkazni rokovi navedeni u Uvjetima putovanja, te Vas ljubazno molimo da iste pročitate! Ukoliko želite uplatiti policu Osiguranja od otkaza (u tom slučaju ostvarujete pravo na povrat), molimo da nas kontaktirate!
– Turistička agencija prilikom organizacije i realizacije putovanja poštuje pravila i propise ”Zakona o radnom vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prometu” kojim je između ostalog definirano vremensko zaustavljanje na odmorištima, dnevni odmor vozača, kao i maksimalno zauzeće autobusa u danu te Vas molimo na razumijevanje i suradnju!
– Od 7. travnja 2017. godine u primjeni je novi sustav granične kontrole svih osoba koje prelaze granične prijelaze, na svim granicama Europske unije na kojima se provode granične kontrole, uključujući i građane Europske unije što može uzrokovati duža čekanja na graničnim prijelazima te Vas molimo za razumijevanje.
– Sukladno članku 14. odluke o uređenju prometa (Službeni glasnik Grada Zagreba 21/14) na stajalištima javnog prijevoza dopušteno je stajanje samo autobusima trgovačkog društva kojemu je Grad povjerio obavljanje poslova javnog prijevoza putnika.
– Završna obavijest o putovanju se šalje 48 sati prije polaska na put (broju sjedala, imenu i kontaktu voditelja putovanja).
– Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili za osobe koje zahtijevaju korištenje WC u autobusu.
– Agencija nema saznanja o vremenu čekanja na graničnom prijelazu niti je odgovorna za isto, te Vas molimo za razumijevanje.
– Agencija ne odgovara za izgubljene, oštećene ili otuđene osobne stvari putnika / ostavljene u prijevoznom sredstvu / destinaciji!

Upute i Opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Kupnjom putovanja prihvaćate navedene uvjete, stoga Vas molimo da ih pozorno pročitate. Odgovorni organizator: SMART TRAVEL d.o.o., Medveščak 89, 10 000 Zagreb, OIB: 65858888364, ID KOD: HR-AB-070116312. Polica jamčevine br. 298625000131 uplaćena kod Croatia Osiguranja d.d. Zagreb, Vatroslava Jagića 33, 10 000 Zagreb, OIB: 26187994862, Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH, http://www.mvep.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji države u koju se putuje. Organizator zadržava pravo izmjene redoslijeda provedbe programa.

Photos: ©123RF, © Jošt Gantar (www.slovenia.info – Kranj), ©Mediaspeed, foto: Marko Arandjelović (www.slovenia.info – Kranj); TIC Jezersko;  ©Tomo Jeseničnik (www.slovenia.info – Jezersko)

 

 

Kupi


POLAZAK: 05.02., 12.03.2022.