Informacije

POLAZAK: 24.10.-29.10.2024.        Pridružite nam se na putovanju u Vječni grad, i otkrijte zašto još od doba antike ”svi putevi vode u Rim”…

1. dan: Split – Ancona (24.10.)
Okupljanje grupe u 18:00 h u trajektnoj luci Split. Nakon upoznavanja sa pratiteljem putovanja, ukrcaj u trajekt i polazak u 20:00 h prema Italiji. Noćna plovidba prema Anconi…

2. dan: Ancona – Tivoli – Rim (25.10.)
Doručak. Okupljanje grupe i nastavak vožnje autobusom prema RIMU. Ugodna vožnja uz usputna zaustavljanja prema potrebi grupe. Usput ćemo se zaustaviti u gradu TIVOLI, koji se nalazi na slapu rijeke Aniene preko Sabinskih planina odakle se pruža veličanstven pogled na dolinu Campagna romana. U Tivoliju se nalaze dva bisera svjetske baštine pod zaštitom UNESCO-a, Hadrijanova vila i Villa d’Este. Šetnja živopisnim gradićem i uživanje u prekrasnom pogledu na okolno područje će Vas ostaviti bez daha. Slobodno vrijeme za individualne programe i posjet Hadrianovoj vili (po želji, uz doplatu). Hadrijanova vila je kompleks sa preko 30 građevina koji sadržava palaču, nekoliko termi, kazalište, hramove, knjižnice, državničke prostorije i odaje za dvorjane, pretorijansku gardu i robove…  Okupljanje grupe i polazak prema RIMU. Smještaj u hotel. Noćenje.

3. dan: Rim (26.10.)
Nakon doručka, s pratiteljem putovanja odlazimo u istraživanje Vječnog Grada, pješice i metroom. Odlazak prema KOLOSEUMU, zasigurno jednoj od najpoznatiji turističkih atrakcija grada RIMA i najvećem amfiteatru u nekadašnjem RIMSKOM CARSTVU. Moguć posjet KOLOSEUMU (u vrijeme slobodnog vremena), uz napomenu da će Vam trebati minimalno 2 sata za razgled. Okupljanje grupe i odlazak prema KAPITOLU, najslavnijem i najvišem rimskom brdu, gdje ćete imati priliku vidjeti prekrasne renesansne palače koje okružuju trg PIAZZA DEL CAMPIDOGLIO, za čiji je dizajn najzaslužniji slavni renesansni umjetnik i arhitekt MICHELANGELO. Posjetiti ćemo poznati spomenik VIKTORU EMANUELU II., poznat pod nazivom OLTAR DOMOVINE, koji se nalazi između KAPITOLIJA I PIAZZE VENEZIA… Prepuni dojmova, uputiti ćemo se na jedan od sedam rimskih brežuljaka – KVIRNAL, na kojem se nalazi PREDSJEDNIČKA PALAČA, nastaviti prema FONATNI DI TREVI, zasigurno jednoj od najpoznatijoj fontani na svijetu, potom prema jednoj od najvećih rimskih znamenitosti ŠPANJOLSKIH STUBA u čijem se podnožju nalazi poznati trg – PIAZZA DI SPAGNA. Slobodno vrijeme za individualne programe. Preporučujemo večeru u jednom od simpatičnih talijanskih restorana (TRATTORIA), u kojem možete uživati u talijanskoj tradicionalnoj kuhinji ili pak pojedite jedan od najukusnijih sladoleda na PIAZZA NAVONA. Povratak u hotel. Noćenje.

4. dan: Vatikan (27.10.)
Današnji dan ćemo započeti ranijim doručkom, i odlaskom (javnim prijevozom) prema VATIKANU i poznatom TRGU SV. PETRA, gdje ćete imati priliku vidjeti najveći egipatski obelisk – BERNINIJEVE KOLONADE. Slijedi posjet BAZILICI SV. PETRA. Predlažemo posjet kupoli bazilike sa koje se pruža prekrasan pogled na Rim… Odlazak do ANĐEOSKE TVRĐAVE, preko MOSTA SV. ANĐELA do PALAČE PRAVDE. Slobodno vrijeme za ručak ili posjet VATIKANSKIM MUZEJIMA (preporuka: rezervacija unaprijed preko interneta). Okupljanje grupe u dogovoreno vrijeme i povratak u Rim. Navečer predlažemo odlazak do jednog od zasigurno najšarmantnijeg dijela grada, TRASTEVERE, u kojem možete uživati u talijanskoj kuhinji, u tavernama koje su starije od 100 godina (večera uz nadoplatu). Povratak u hotel. Noćenje.

5. dan: Rim (28.10.)
Doručak. Odlazak premas BAZILICI SVETOG PAVLA IZVAN ZIDINA, jednoj od četiri velike rimske bazilike, zajedno s Bazilikom svetog Spasitelja i sv. Ivana Krstitelja i Ivana evanđeliste, Bazilikom sv. Marije Velike i Bazilikom sv. Petra. Sama bazilika smještena je u Rimu, izvan granica Aurelijevih zidina, odakle i dolazi ”izvan zidina”. Današnja bazilika, rekonstrukcija je velike bazilike iz 4.stoljeća, koju je 1823. godine uništio požar, a nastala je na mjestu gdje je, prema nekim izvorima, Timotej sahranio svog učitelja svetog Pavla nakon što je Pavao osuđen na smrt te mu je odrubljena glava 65. poslije Krista. Kraće slobodno vrijeme. Okupljanje grupe i odlazak prema ANCONI. Ukrcaj u trajekt i smještaj u kabine. Noćna plovidba do Splita…

6. dan: Split (29.10.)
Dolazak u Split predviđen je u jutarnjim satima…

POLAZAK: 24.10.-29.10.2024.
CIJENA PO OSOBI: 570,00 €

NAPOMENA: prilikom rezervacije plaćate akontaciju u iznosu 80,00 € po osobi, dok ostatak iznosa plaćate najkasnije do 21 dan prije polaska na putovanje!

CIJENA UKLJUČUJE: prijevoz turističkim autobusom visoke kategorije, noćenje u Rimu u hotelu 3*na osnovi tri noćenja sa doručkom u dvokrevetnoj osobi, povratnu brodsku kartu na relaciji Split – Ancona – Split  sa noćenjem u dvokrevetnim / trokrevetnim kabinama, licenciranog voditelja putovanja, stručnog vodiča za razgled Hadrijanove ville, sve razglede prema programu te troškove organizacije, jamčevine, prodaje, realizacije, osiguranje jamčevine, osiguranje od odgovornosti, PDV

CIJENA NE UKLJUČUJE: putno osiguranje, karte javnog prijevoza, ulaznice u kulturno povijesne spomenike i objekte, fakultativne sadržaje, troškove osobnih narudžbi, sve ne navedene troškove, skretanja s rute

OBAVEZNA DOPLATA:
– boravišna pristojba: 6,00 € / osoba / noća
– turističke slušalice za razgled: 10,00 € / osoba

FAKULTATIVNA DOPLATA:
– doplata za jednokrevetnu sobu i kabinu (obavezna za putnike koji spavaju sami u sobi/kabini): 130,00 €
– polica putnog osiguranja i osiguranja od nezgode (Croatia osiguranje d.d.): 11,29 € / osoba
– polica od otkaza putovanjan (Croatia osiguranje d.d.): 15,96 € / osoba

INFORMATIVNE CIJENE (iznos po osobi, mogu biti podložne promjeni; agencija ne vrši rezervacije za ulaznice!):
– Ulaznica za Vatikanske muzeje i Sikstinsku kapelu: 17,00 € + trosak rezervacije 5,00 € (djeca do 6 godina ne plaćaju ulaznicu; od 6 -18 godina: 8,00 €)
– Ulaznica za Katakombe San Calisto: 10,00 € za odrasle osobe, djeca 7 do 16 godina plaćaju 7,00 €, djeca do 7 godina ne plaćaju ulaznicu
– Koloseum, Rimski Forum i Palatinska galerija: 16,00 € (preporuka: rezervacija ulaznice putem interneta prije putovanja)
– Panteon: 5,00 € osobe starije od 25 godina; 3,5 € osobe od 18 do 25 godina, osobe mlađe od 18 godina ne plaćaju ulaznicu
– U Rimu se razgled obavlja pješice i javnim prijevozom tako da je potrebno kupiti karte za metro: pojedinačna vožnja 1,50 €, dnevna karta cca 7,00 €
– Hadrianova vila (villa Adriana): 12,00 €

NAPOMENE:
– Po Rimu se nećemo kretati autobusom, već ćemo koristiti javni gradski prijevoz: metro i bus. Cijena karte jednom smjeru iznosi 1,5 €; dok je cijena dnevne karte 7,00 €.
Vatikanski muzeji: posjet muzejima je individualan. Ulaznica za Vatikanske muzeje je 17,0 € / osoba (informativna cijena koja može biti podložna promjeni, preporučujemo rezervaciju putem interneta 3. dan putovanja prijepodne). Ulaznica za muzeje ima određenu fiksnu satnicu ulaza. Na dane državnih praznika i nedjeljom radno vrijeme muzeja može biti izmijenjeno ili muzeji mogu biti zatvoreni. Putnici koji žele posjetiti muzeje na ovom programu će se morati odvojiti od grupe u razgledu.
Koloseum: posjet Koloseumu je individualan, za vrijeme razgleda spomenik se razgleda izvana. Ulaznica za Koloseum je 16,00 € / osoba (informativna cijena koja može biti podložna promjeni, preporučujemo rezervaciju putem interneta). Ulaznica za Koloseum vrijedi 2 dana za jednokratni ulaz i uključuje i ulaz u Rimski forum. Program razgleda na ovom putovanju je intenzivan, putnici koji žele posjetiti Koloseum i Rimski forum iznutra morati će se tijekom razgleda odvojiti od grupe da bi obavili individualan posjet.

INFORMACIJE:
– Rezervaciju je potrebno potvrditi uplatom (akontacijom u iznosu 80,00 € ili cijelog iznosa ). Rezervacije zaprimamo pisanim putem (mailom) ili osobnim dolaskom u poslovnicu agencije (Amruševa 10, 2. kat).
– Sjedala u autobusu se popunjavaju prema redoslijedu prodaje.
– Realizacija izleta ne ovisi o promjeni vremena te izlet se ne otkazuje u slučaju promjenjivih i kišnih vremenskih uvjeta!
– Za otkaze izleta (što uključuje zamjenu datuma odlaska ili zamjenu za drugi izlet) zbog promjene vremenske prognoze ili iz razloga što ju netko ne smatra idealnom za odlazak izlet primjenjuju se otkazni rokovi.
– U slučaju da netko od putnika nije u mogućnosti putovati, može putovati druga osoba samo je potrebno u agenciju pisanim putem (mailom) dostaviti navedene promjene.
– Završne informacije o polasku se šalju pisanim putem (mailom), do 48h prije polaska na izlet.
– Garantiramo povrat uplaćenih sredstava u punom iznosu u roku 1 radnog dana od otkaza putovanja od strane agencije.
– Za otkaze putovanja od strane putnika vrijede otkazni rokovi navedeni u Uvjetima putovanja, te Vas ljubazno molimo da iste pročitate! Kotizacija se ne vraća u slučaju bolesti niti se prebacuje na drugi izlet zbog izvršenih obveza prema prijevozniku. Savjetujemo uplatu osiguranja od otkaza putovanja.

MINIMALAN BROJ PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 40

ORGANIZATOR: Smart Travel
* vrijede opći uvjeti putovanja agencije Smart Travel
** preporuka putno osiguranje!

NAPOMENE:
– Za otkaze putovanja od strane putnika vrijede otkazni rokovi navedeni u Uvjetima putovanja, te Vas ljubazno molimo da iste pročitate! Ukoliko želite uplatiti policu Osiguranja od otkaza (u tom slučaju ostvarujete pravo na povrat), molimo da nas kontaktirate!
– Turistička agencija prilikom organizacije i realizacije putovanja poštuje pravila i propise ”Zakona o radnom vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prometu” kojim je između ostalog definirano vremensko zaustavljanje na odmorištima, dnevni odmor vozača, kao i maksimalno zauzeće autobusa u danu te Vas molimo na razumijevanje i suradnju!
– Sukladno članku 14. odluke o uređenju prometa (Službeni glasnik Grada Zagreba 21/14) na stajalištima javnog prijevoza dopušteno je stajanje samo autobusima trgovačkog društva kojemu je Grad povjerio obavljanje poslova javnog prijevoza putnika.
– Završna obavijest o putovanju se šalje 48 sati prije polaska na put (broju sjedala, imenu i kontaktu voditelja putovanja).
– Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili za osobe koje zahtijevaju korištenje WC u autobusu.
– Agencija ne odgovara za izgubljene, oštećene ili otuđene osobne stvari putnika / ostavljene u prijevoznom sredstvu / destinaciji!

 

Upute i Opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Kupnjom putovanja prihvaćate navedene uvjete, stoga Vas molimo da ih pozorno pročitate. Odgovorni organizator: SMART TRAVEL d.o.o., Medveščak 89, 10 000 Zagreb, OIB: 65858888364, ID KOD: HR-AB-070116312. Polica jamčevine br.  P15 – 1020000909.uplaćena kod Generali Osiguranje d.d., Zagreb, Slavonska avenija 1b, 10 000 Zagreb, OIB: 10840749604. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH, http://www.mvep.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji države u koju se putuje. Organizator zadržava pravo izmjene redoslijeda provedbe programa.

Photos: ©123RF

 

 

Kupi


POLAZAK: 24.10.-29.10.2024.