Informacije

Polazak: 21.07.-24.07.; 15.09.-18.09.2022. (GARANTIRANI POLASCI!)               Doživite planinsku bajku u zapadnim Dolomitima: oduševite se čarobnim jezerom Lago delle Malghette, planinskim vrhuncima Brenta Dolomita, Nacionalnim parkom Stelvio i popularnom zimskom destinacijom – Madonnom di Campiglio i nezaboravnim pogledom sa vrha Passo Presena… U cijenu uključen polupansion i korištenje wellnessa! Moguć polazak iz Karlovca i Rijeke.

1. DAN: ZAGREB/KARLOVAC/RIJEKA – TRENTO – VAL DI SOLE
Okupljanje grupe u 04.10h na Autobusnom kolodvoru Zagreb (peroni 502-506). Nakon upoznavanja sa pratiteljem putovanja, polazak 04.25h prema Italiji. Vožnja kroz Hrvatsku (moguć polazak iz Karlovca i Rijeke uz prethodnu najavu), Sloveniju i Italiju, uz usputna zaustavljanja prema potrebi grupe, sve do našeg prvog odredišta – grada TRENTO. Smješten je u južnom dijelu Dolomita, u dolini rijeke Adige, svega 25km sjevernije od jezera Garda. Na hrvatskom jeziku poznat je kao Trident, a upravo u ovom gradu su održani upravo ovdje održani su slavni tridentski koncili u 16. stoljeću. Trento ima poseban šarm kojemu je teško odoljeti. Grad je to koji će Vas očarati bogatom poviješću, kulturno-povijesnim spomenicima ali i gastronomijom. Brojni antički rimski ostaci, muzeji i palače Trenta oduševljavaju posjetitelje: dvorac Castello del Buonconsiglio, crkve Santa Maria Maggiore, San Apollinare ili San Lorenzo, Palazzo Pretorio i fontana Neptuna, Piazza del Duomo i katedrala San Vigilio, Dijecezanski muzej, Prirodoslovni muzej, planetarij i Muzej aeronautike Gianni Caproni, … Zajednička šetnja slikovitim središtem grada i slobodno vrijeme za individualne programe. Okupljanje grupe i odlazak prema Val di Sole. Okupljanje grupe i odlazak prema hotelu. Večera. Noćenje.

2. DAN: LAGO DELLE MALGHETTE – MADONNA DI CAMPIGLIO
Doručak. Današnji dan je predviđen za trekking do jezera LAGO DELLE MALGHETTE, alpskog jezera na sjeverozapadu Trentina, u srcu parka prirode Adamello Brenta UNESCO Geopark, ali i za trekking od jezera do MADONNE DI CAMPIGLIO. Jezero se nalazi na 1890 m n/v, i okruženo je planinama Folgarida, zapadno od prijevoja Campo Carlo Magno. Inače, zapadnim dijelom parka Adamello Brenta dominiraju planinski vrhovi Presanelle (3558 m/nv)  čijim slikovitim ambijentom odzvanjaju zvuci živopisnih vodopada doline  Val di Genova. Biser istočnog dijela parka, koji seže do Dolomita (Dolomiti di Brenta), svakako je dolina Val di Tovel i čuveno, istoimeno jezero (lago di Tovel) Kako će izgledati naš današnji dan: od hotela ćemo otići do gondole, koja će nas odvesti sve do 1800 m/nv, i potom krenuti preko planinarskih domova Solander i Orso sve do jezera Lago delle Malghette, koje će Vas oduševiti svojom ljepotom. Slobodno vrijeme za odmor, kavu ili uživanje u predivnom krajoliku i svježem planinskom zraku. Okupljanje grupe i nastavak obilaska staze, koja će nas odvesti do Madonne di Campiglio, mondenog skijališta koje se s razlogom ubraja među najbolje u Europi. Po dolasku, slobodno vrijeme za kasniji ručak i za individualne programe. Okupljanje grupe i povratak autobusom u hotel. Večera. Noćenje.

3.DAN: NACIONALNI PARK STELVIO / VAL DI RABBI
Doručak. Okupljanje grupe i odlazak NACIONALNOM PARKU STELVIO, odnosno prema dolini VAL DI RABBI. Jedno je od najstarijih zaštićenih područja u Italiji (od 1935. godine), nalazi se u srcu središnjih Alpa i obuhvaća masiv Ortles-Cevedale, u Trentinu ”pokriva” doline Val di Rabbi i Val di Peio, ali ujedno se proteže i na tri druge talijanske provincije: Bolzano, Brescia i Sondrio. Unutar ovog jedinstvenog nacionalnog parka možete vidjeti sve alpske krajolike: od pašnjaka preko planinskih livada i dolina pa sve do ledenjaka. Zaštićeni dijelovi se nalaze na nadmorskoj visini od 650 m/nv pa sve do impresivnih 3905 m/nv, odnosno do moćnog vrha Ortler. Razlika u nadmorskoj visini kao i morfološka raznolikost omogućili su suživot raznolikom biljnom i životinjskom svijetu. Po dolasku u Val di Rabbi, otići ćemo u šetnju do visećeg mosta (1366 m/nv) koji će Vas oduševiti: most dužine 100 m koji se nalazi 60 m iznad tla. Okruženi prirodom, uživati ćete u predivnom pogledu na dolinu ali i na potok koji prolazi ispod Vas. Dalje ćemo nastaviti šetnju laganom stazom prema mljekari Malga Fratte, gdje ćemo napraviti kratku pauzu i potom nastaviti prema slapovima Saent – prema mišljenju mnogih jednom od najljepših područja unutar Nacionalnog parka Stelvio. Slobodno vrijeme za fotografiranje i uživanje u netaknutoj prirodi. Polazak prema parkingu, no kratko ćemo se zaustaviti u planinarskom domu Malga Stablasolo za pauzu. Okupljanje grupe i povratak autobusom u hotel. Večera. Noćenje.

4.DAN: PONTE DI LEGNO/PASSO TONALE – SAN MARTINO DI CASTROZZA – RIJEKA/KARLOVAC/ZAGREB
Doručak. Odjava iz hotela. Okupljanje grupe i kraća vožnja prema prijevoju PASSO TONALE, koji je smješten na 1883 m/nv i koji povezuje regije Trentino i Lombardiju. Ovdje ćemo ući u gondolu koja će nas prvo odvesti do Passo Paradiso (2587 m/nv), gdje ćemo posjetiti muzej Galleria Paradiso. Riječ je o tunelu koji je iskopan kroz granitnu stijenu za vrijeme Prvog svjetskog rata i koji je služio kao zaklon vojnicima od snijega i niskih temperatura. U njemu se može vidjeti multimedijalna izložba pod nazivom  ”Suoni e Voci della Guerra Bianca”. Zajednički odlazak na drugu gondolu koja će nas odvesti do vrha Passo Presena (2997 m/nv), i sa kojeg ćete uživati u spektakularnom pogledu. Okupljanje grupe i zajednički povratak prema autobusu. Vožnja prema SAN MARTINO DI CASTROZZA, slikovitom gradiću u samom središtu nacionalnog parka Peneveggio Pale di San Martino. Kraće slobodno vrijeme za ručak i šetnju slikovitim središtem grada. Okupljanje grupe i polazak prema Zagrebu. Slijedi ugodna Italijom, Slovenijom, Hrvatskom uz kraća usputna zaustavljanja prema potrebi grupe. Dolazak na mjesto polaska je predviđen u kasnijim večernjim satima.

DATUM: 21.07.-24.07.; 15.09.-18.09.2022.

CIJENA:
– polazak srpanj: 2.390,00 kn / osoba
– polazak rujan: 2.240,00 kn / osoba

CIJENA UKLJUČUJE: prijevoz turističkim autobusom visoke turističke kategorije, noćenje u dvokrevetnim sobama u hotelu 3* na osnovi polupansiona (doručak-večera) na području Val di Sole, korištenje wellnessa u hotelu, korištenje bazena,  vožnju godnolom, vožnju gondolom na Passo Presena, licenciranog voditelja putovanja, sve razglede prema programu te troškove jamčevine, organizacije, prodaje i realizacije, PDV

CIJENA NE UKLJUČUJE: fakultativne sadržaje, boravišnu pristojbu, troškove osobnih narudžbi, sve ne navedene troškove, skretanje s rute, policu od otkaza putovanja (75,00 kn / osoba), policu od nezgode + putno osiguranje, doplatu za jednokrevetnu sobu

OBAVEZNA DOPLATA:
– boravišna pristojba: 2,00 € / osoba / noć
– autobusna karta za Val di Rabbi: 3,00 € / osoba

DOPLATA ZA JEDNOKREVETNU SOBU: 135,00 kn / noć

VAŽNA UPUTA ZA IZLET:
– udobna sportska odjeća,
– udobna i kvalitetna sportska obuća,
– dovoljna količina vode + obrok (sendvič, energetske pločice,…).
– VAŽNO: zbog specifičnog terena (šumovito, neravno i sklisko na pojedinim dijelovima), ovaj izlet nije primjeren za osobe koje slabije hodaju i osobe s invaliditetom
– PREPORUKA: putno zdravstveno osiguranje + osiguranje od posljedica nesretnog slučaja (100,11 kn / osoba – rekreativno bavljenje sportom)
Uplatom izleta potvrđujete da ste pročitali program, posebne napomene i da ispunjavate zdravstvene, fizičke i tehničke preduvjete za sigurno sudjelovanje.

MINIMALAN BROJ PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 30 (u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo otkaza putovanja ili promjene cijene).

VAŽNO:
Za ovo putovanje je potrebna tzv. digitalna potvrda odobrena od Europske Unije, koja će služiti kao dokaz o završenom cijepljenju (sa jednim od cjepiva koji su odobreni od EMU), dokaz od nedavno preboljenom virusu (ne duže od 6 mjeseci) ili negativni PCR test / antigenski test.

Trenutne mjere u Italiji dostupne su na sljedećem linku

U slučaju donošenja jedne od sljedećih mjera za putovanja unutar država članica Europske Unije za državljane Republike Hrvatske:
– da za ulazak u odabranu destinaciju budu uvedene mjere poput obveznog testiranja na Covid-19 prilikom ulaska u zemlju ili karantene za državljane Republike Hrvatske,
– obveze samoizolacije/karantene prilikom povratka u Republiku Hrvatsku iz odabrane destinacije,
– obveze testiranja na virus Covid-19 prilikom povratka u Republiku Hrvatsku iz odabrane destinacije,
– zabrane putovanja za državljane Republike Hrvatske u odabranu destinaciju,
– bilo koja druga epidemiološka mjera od strane Stožera koja bi rezultirala nemogućnošću realizacije planiranog putovanja u odabranu destinaciju.
Garantiramo povrat uplaćenih sredstava u punom iznosu u roku 1 radnog dana od otkaza putovanja od strane agencije.

U slučaju otkaza od strane putnika zbog sumnje na zarazu ili zaraze virusom Covid-19 prije putovanja, za vrijeme putovanja ili poslije putovanja primjenjuju se Opći uvjeti putovanja turističke agencije Smart Travel!

 

ORGANIZATOR: Smart Travel
* vrijede opći uvjeti putovanja agencije Smart Travel
** preporuka putno osiguranje!

NAPOMENE:
– Sukladno preporukama HZJZ, molimo Vas da na izlet ponesete maske za lice.
– Za otkaze putovanja od strane putnika vrijede otkazni rokovi navedeni u Uvjetima putovanja, te Vas ljubazno molimo da iste pročitate! Ukoliko želite uplatiti policu Osiguranja od otkaza (u tom slučaju ostvarujete pravo na povrat), molimo da nas kontaktirate!
– Turistička agencija prilikom organizacije i realizacije putovanja poštuje pravila i propise ”Zakona o radnom vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prometu” kojim je između ostalog definirano vremensko zaustavljanje na odmorištima, dnevni odmor vozača, kao i maksimalno zauzeće autobusa u danu te Vas molimo na razumijevanje i suradnju!
– Od 7. travnja 2017. godine u primjeni je novi sustav granične kontrole svih osoba koje prelaze granične prijelaze, na svim granicama Europske unije na kojima se provode granične kontrole, uključujući i građane Europske unije što može uzrokovati duža čekanja na graničnim prijelazima te Vas molimo za razumijevanje.
– Sukladno članku 14. odluke o uređenju prometa (Službeni glasnik Grada Zagreba 21/14) na stajalištima javnog prijevoza dopušteno je stajanje samo autobusima trgovačkog društva kojemu je Grad povjerio obavljanje poslova javnog prijevoza putnika.
– Završna obavijest o putovanju se šalje 48 sati prije polaska na put (broju sjedala, imenu i kontaktu voditelja putovanja).
– Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili za osobe koje zahtijevaju korištenje WC u autobusu.
– Agencija nema saznanja o vremenu čekanja na graničnom prijelazu niti je odgovorna za isto, te Vas molimo za razumijevanje.
– Agencija ne odgovara za izgubljene, oštećene ili otuđene osobne stvari putnika / ostavljene u prijevoznom sredstvu / destinaciji!

Upute i Opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Kupnjom putovanja prihvaćate navedene uvjete, stoga Vas molimo da ih pozorno pročitate. Odgovorni organizator: SMART TRAVEL d.o.o., Medveščak 89, 10 000 Zagreb, OIB: 65858888364, ID KOD: HR-AB-070116312. Polica jamčevine br. 298625000131 uplaćena kod Croatia Osiguranja d.d. Zagreb, Vatroslava Jagića 33, 10 000 Zagreb, OIB: 26187994862, Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH, http://www.mvep.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji države u koju se putuje. Organizator zadržava pravo izmjene redoslijeda provedbe programa.

Photos:
1. 29646.jpg Pillow Lab Val di Sole – Val di Rabbi – Guest Card – Trekking
2. 38313.jpg Alessandro Gruzza Autumn Val di Rabbi – Stelvio National Park
3. 32589.jpg Roberto Bragotto Val di Sole – Val di Rabbi – Ragaiolo waterfall suspension bridge
4. 30992.jpg Paolo Bisti – Luconi Madonna di Campiglio – Panoramic view – Brenta Dolomites
5. 37261.jpg Giampaolo Calzà OLYMPUS DIGITAL CAMERA
6. 30993.jpg Paolo Bisti – Luconi Madonna di Campiglio – Panoramic view – Brenta Dolomites
7. 37544-jpg.jpg Gloria Ramirez San Martino di Castrozza – Val Venegia – Grazing cows
8. Passo Tonale photos ©CONSORZIO PONTEDILEGNO-TONALE

 

 

Kupi


POLAZAK: 21.07.-24.07.; 15.09.-18.09.2022.