Festival čokolade u Radovljici

Ljubitelji čokolade, upišite u svoj kalendar događaj koji se održava u travnju svake godine u Starom Gradu Radovljica i rezervirajte na vrijeme svoje mjesto u autobusu za najslađi izlet. Riječ je o Festivalu čokolade koji se održava na Linhartovom trgu, a na kojem će svoje proizvode predstaviti proizvođači čokolade iz Slovenije, kao i oni iz inozemstva! Svi čokoladni proizvodi se mogu degustirati, a one koji Vam se najviše svide svojim ukusom možete i kupiti te ponijeti ukućanima ili prijateljima da isprobaju. Moći ćete vidjeti način proizvodnje čokolade, dok će oni najmlađi moći uživati u brojnim radionicama na temu čokolade! Prepustite sva svoja osjetila uživanju u predivnim Radovljicama i uživajte u ukusnoj čokoladi! Također, isprobajte poznatu slovensku čokoladu Gorenjka koja se proizvodi u Lescu od 1922. godine.

Stari grad Radovljica je jedan od najbolje očuvanih gradskih struktura u Sloveniji, s kućama koje datiraju iz 15. i 16. stoljeća. Ovaj šarmantni grad će Vas definitivno očarati svojim položajem, s raznolikom saučuvanom arhitekturom, ali i muzejima i galerijama, kao i drugim atrakcijama. Svaki kutak ovog gradića odiše poviješću, i priča zanimljive priče iz prošlosti.

Znamenitosti:
– Dvorac Radovljica: lijepo renoviran dvorac s baroknom dvoranom koja je centralno mjesto održavanja brojnih domjenaka, svadbi i drugih događanja
– Muzej Pčelarstva: ovdje možete vidjeti i upoznati bogatu povijest slovenske pčelarske tradicije (nalazi se na 1. katu dvorca Radovljica)
– Radionica Medenjaka (Licitarski muzej) – muzej u kojem možete sudjelovati u izradi tradicionalnih crvenih srca i promatrati njihovu proizvodnju
– Ostaci srednjovjekovnog obrambenog sustava s gradskim jarkom
– Gotička crkva sv. Petra

photos: ©123RF