UberBoat na Jadranu

Zaboravite na dugotrajno čekanje i gužve na trajektima ili skupo plaćanje taxi brodova kada želite prijeći s obale na otok na našem lijepom plavom Jadranu. Ako je vjerovati najavama, na našu obalu već ovo ljeto stiže prava revolucija u pomorskom prometu! Već se neko vrijeme vozimo po ulicama naših gradova popularnim Uberom, a od ljeta ćemo se moći voziti i po valovima Jadrana!

Hrvatska nije prva zemlja u kojoj bi mogao zaživjeti “morski Uber“, naime UberBOAT je lansiran u nekoliko gradova u svijetu (Miami, Istanbul, Sydney…), ali samo kao kratkotrajna ponuda koja je trajala svega nekoliko dana, dok se u Hrvatskoj po prvi put u svijetu uvodi kao dugotrajnija ponuda.

Prema najavama, ova ideja bi trebala zaživjeti u srpnju, te će zasigurno pronaći svoju klijentelu, s obzirom na to da omogućuje prevoženje s obale na otoke, ili s jednog otoka na drugi kada god poželite. Za početak će ova perspektivna usluga biti u ponudi u nekoliko obalnih gradova, ali pokaže li se projekt uspješnim, proširit će se cijelom našom obalom.

Prema priopćenju tvrtke Uber, Hrvatska je izabrana za ovaj projekt upravo iz razloga što iz godine u godinu na Jadran dolazi sve veći broj turista, a i ljudi rado koriste Uber u gradskom prometu. Osim što će Uber brodovi biti dostupniji, isto tako bi prijevoz trebao biti jeftiniji nego taxi brodovima kojih već ima na obali.

U svakom slučaju, svaka inovacija je dobrodošla i ne sumnjamo da će turisti biti zadovoljni ovim novitetom, a i bolja povezanost otoka i obale će zasigurno unaprijediti naš turizam!

photos: pixabay.com